bakımsız anne

3 aylık bebekle mi masallah ben o zamanlarda tshirt ümde sut lekeleriyle tabırı caızse gezıyordum evde :)

kahvaltı hazırlama konusunda çok pratikleştim akşamdan tabak çatalları reçelleri koyuyorum bir tepsiye kahvaltılıkları dizdim sabah sadece buzdolabından çıkarıyorum tepsiyi tek hamlede yumurta pişirici aldım akşamdan yumurtaları koyup sabah sdece düğmesine basıyorum akşamdan kalma çayı da çay makinesinde ısıtmak için düğmesine basıyorum veya vakit bulursam su kaynayınca yeni çay bile yapıyorm aslnda onlar 10 dk sürüyo en fazla. eşime hiç kahvaltı hazırlamasam sorun olmaz ama ben mutlaka sabah kahvaltı sofrasına oturup bi yüzümüzü görelim yumurta peynir vs yiyelim istiyorum annemden öyle alıştım. bu nedenle elimi baya çabuklaştırdım. en çok vaktimi alan bebiş. tuvalete bile giderken yanımda götürüp banyoda yere oturtuyorum yalnız kalınca ağlıyo. eşim akşamları çok yardımcı ama sabah zombi gibi oluyo bazı insanlar sabah insanı değil onu uyandırdıktan sonra hazırlanıp gelmesi 20 dk yı buluyo bazen .

kendime vakit ayırcam ama evet.

Evde bakıcınin olması hafta içi yemek ve ev işi yapmaman büyük şans senin için. Bir de ilave olarak bunları yapıyor olabilirdin. 6.50 de değil de 6.30 da kalkıp saçını da makyajını da yapabilirsin bence. Veya kişisel bakımının bir kısmını bebeğin uyuduktan sonra yapabilirsin. Yedi de kalkıyorsa zaten muhtemelen Erke uyuyordur...
Galiba biraz psikolojik olmuş senin ki. İyice boşverme biraz çaba göster zamanla aşarsın bence

3 aylık bebekle mi masallah ben o zamanlarda tshirt ümde sut lekeleriyle tabırı caızse gezıyordum evde :)
Bizimki 15 gunluk bebekle canlı müziğe gitti
bir gün evde durmuyorlar ki:)
süt lekesı falan hıc gormedim benden bakımlı masallah :)

gelinimiz doğum yaptı 10 gun içinde eskısınden zayıf halıne döndu
ben de anlamadım acıkcası
kılolu bır bayan değildi zaten ama suanda daha fit

herşeyin abartısı saçma tabiki. anne olunca level atlamış gibi mi düşünüyor acaba bazı kadınlar da öyle evli ve çocuklu olmayanları küçümserler
bilemiyorum ki
sürekli kendi kendini övüyor
kimse doğum yaptıgıma inanmıyor falan dıyor
her gorusmemızde
bizden de onay beklıyor sanırım :)

Okurken ben yoruldum

ben de dort buçuk ay önce anne oldum. ben de çalışıyorum ama kendimi bildim bileli güzellik meraklisiyim süslenmeden asla! 6.40 ta ders başı yaptığım zamanlarda bile yarim saat erken kalkardım 5 gibi düşün . makyajımı yapar giyinirdim sonra eşim okula bırakırdı. bütün çevrem nsl yapiyorsun der ama insan isterse her şey yapıyor inş ise dönünce tekrar aynı bakıma devam.

anne olan, ustune calisan, bide sikir sikir gorunen bi suru arkadasim var. sizin gibileride goruyorum, ama biraz uzum uzume baka baka kararir misali. cevrenizde daha cok sakir sakir gezen hatun olunca sizde daha cok dikkat ediyosunuz. cevrenizde salmissa, sizde daha cok saliyosunuz.

Ben bakımsız insan olduğuna inanmıyorum, boşvermiş insan vardır bana göre.
Kadın demiyorum ayrıca, her iki cins için de geçerli bu.

Ben size kısaca rutinimi anlatayım:

Sabah 08:00 - Akşam 17:00 çalışıyorum.
2 tane erkek çocuğum var, birisi 4 yaşına geliyor diğeri 10 aylık.
Süt iznimin bitmesine 1 ay var.

Akşam işten eve vardığım zaman ki genelde 17:30 gibi evdeyim, annem çocukları teslim eder gider evine.
Ben hemen üstümü değiştiririm ( ev için eşime paspal görünmemek için taytlı 1-2 takım aldım onları giyerim) ve direkt işim mutfak.
Yemeklerim bir gece önceden benim tarafımdan hazırlanır, rutine bağladığım için illa bir kap yemek eksik olur (çorba, makarna veya ana yemek, zeytinyağlı gibi) hepsini çıkartırım dolaptan hazırlarım ocak üstüne. Sonra ufaklık ikindi uykusundan uyanmış olur 18:00 gibi kalkıyor genelde, günde 2 sefer uyuyor. Onun yemeğini hazırlar abisinin yardımıyla yediririm.
Sonra üstünü başını değiştirir temiz bir şekilde hazırlarım.
Diğer oğlumun da ihtiyaçları olur onun da ihtiyaçlarını gideririm.

Bulduğum ilk aralıkta, ertesi gün giyeceğim kıyafetlerimi hazırlarım, banyoya asarım, çünkü yatak odasında bırakamam, sabah erken çıktığım için ufaklık uyuyor oluyor, gardrop sesi giyinme sesi ile rahatsız etmem. Kıyafetimden takıma hepsini hazırlar bırakırım. Bütün makyaj malzemelerim ve ihtiyaçlarım banyodadır zaten, ertesi güne onu bile kurgularım kafamda.

Oyun saati başlar, ikisini de çocuk odasına alıp oynarız bir güzel.
19:00 - 19:30 arası eşim gelir.
Genelde eli dolu gelir eksikleri almış olur, onun aldıklarını yerleştiririm.
Çocuklar babasının tepesine tırmanma yarışındayken onları toplarım eşim üstünü değiştirsin diye.

Sonra gece rutini başlıyor, yemek hazırla, hep beraber yemek ye, sonra yemekleri toparla, makinayı çalıştır, çamaşır varsa yemek sonrası onları organize et vs. ve akşam öğünü gelir ufaklığın. Onu yediririm,
sonrasında da yatma saati geldiğinde önce ufaklığı uyuturum, sonra diğer büyük oğlumu. Ufaklığın altını al üstünü değiştir uyut.
Büyük oğlum için de aynı rutin, önce üstünü değiştir sonra wc, sonra cup yatak. Yarım saat yatakta hikayelerini dinle (anne bir rüya gördüm biliyomusun, roket vardı) aşk parçası ya....

Ve saat 12:00 olur anlamadan. Eşimle iki hoş beş sohbet eder maksimum 15 dk, yatarız.
Gecenin ilerleyen saatinde ufak oğlum uyanır biberon mamasını içer uykuya dalar, diğer oğlum uyanır ya beni ya eşimi çağırır yanında yatmaya birimizden birimiz gideriz o dalar uykuya, bazen de kalkar yanımızda yatar. Gecelerimiz de çok hareketlidir yani.

Sabah 06:25'te uyanırım.
Direk banyoya geçer, önce saçımı yıkarım (2 çocuk ile her daim banyo yapabilmek bir lüks)
Ardından üstümü giyer, saçımı tarar, makyajımı yaparım.
Sonra mutfağa gider kahvaltılıkları çıkartırım.
Evde kahvaltı yapmak benim için bir lüks, ben kahvaltı yapmam eşimde evde kahvaltı yapmaz.
Öyle bir lüksümüz yok, iki çocuğunda uykusu bizim kahvaltımızdan daha önemli.

Saat 07:10-07:15 civarı annem gelir, kapıyı tıklatır - kendinde anahtar var ancak kapı içerden gece kilitli olduğu için çalar kapıyı koşarak açarım, zili çalmaz hiç bir zaman. O içeri girer ben çıkarım 07:20'de evden çıkmam gerekir çünkü servise yetişmem lazım.

Bir gün salaş gelmedim ofise, bir gün makyajsız gelmedim (eğer sağlıksal anlamda bir sorunum yoksa).

Bence siz de bir düzen kurabilirsiniz.
Ben 2 çocuk ile bunu başarıyorum, hatta enerjim tükeniyor bazen, hakikaten yoruluyorum.

annem bana çok destek, ama yemeğimi yapmaz.
Ancak çorbam veya makarnam yoksa destek olur bir makarna bir çorba koyar.
Süpürge yapmaz, temizlik yapmaz, toz almaz, yer silmez. ben bütün temizliğimi eşim olduğu zamanlarda yaparım. Eşim çocuklar ile ilgilenir genelde, ben süpürür siler toparlarım.
Ama her akşam yatmadan oturma odasını toparlarım, bıkmadan her akşam çocuk odasını düzenlerim.
Mecburen, çünkü bıraktığım an ipin ucu kaçıyor.
Bugün de kalsın dediğim an rezil oluyor ortalık, çünkü her gün aynı rutinde koşturmak insanı yoruyor bir noktadan sonra.
Fakat alışınca da insan otomatiğe bağlıyor.

Saçlar taralı, tırnaklar temiz, kokmayan bir vücut bence bakımlıdır. Bunlar için çok da bir vakte gerek yok diye düşünüyorum.

Hamilelik ve doğum sonrası psikolojisi hakikaten garip bir duygu.
Sonrasında insan özgüvenini ve kadınlığını geri istiyor.
Hamile iken giyim kısıtlı, lohusalık dönemi de öyle.
Hele ki emziren bir anne, devamlı süt verme görevinden dolayı bir çok şeyden kaçınıyor.
Makyaj, parfüm, oje, vs. gibi şeyler bebeğe ters etki edeceğinden hayatımızdan çıkıyor.

Ama aferin gelininize, bence çokta güzel yapmış...
Bakımlı olmak bir kadını en çok motive eden şeydir bence.
Aynaya baktığında "bugün ne kadar hoş görünüyorum" demek.
Veya bir gün ofiste müdürümün bana "souvvenir hanım bu gün çok şıksınız" demesi...
Gerçekten önemli şeyler bunlar.

Saç yapımına ve makyaj yapımına harcayacağım süreyi kayıp olarak gördüğümden, yıkadıktan sonra kurutunca nasıl güzel duracaksa o saç modelini kestirdim. Saçlarım boyalı ve belimde. 2 ayda bir dipboyasına gidiyorum. Kaş bıyık evde 2 dk da hallediyorum. Banyodan çıkınca hemen tırnak etlerimi ittiriyorum. Bu ara günlük makyajımı (kalem rimel allık ruj/renkli lip balım) işyerinde ilk wc uğrayıp 2 dakikada yapıyorum. Kıyafet zaten iyiymiş. Bitti gitti işte. Saatlerce aydınlatıcılar yüz kontörü yapmalar, saça maşa yapmalar fönler bana göre değil. Saçta Fön makinası kokusundan nefretediyorum. Sizde bu şekilde yapabilirsiniz :) sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…