- 26 Ekim 2015
- 8.480
- 20.466
- 348
yüzümü yıkıyorum tabi de bakım ve güzel görünmek adına bişey yapmıyorm saçımı topla gitsin eskiden uğraşır yapardım açık bırakırdım şimdi özenip açık şekil yapsam bebeğim saçıma yapışıp koparıyor o yüzden her daim tepede toplu. tabiki bunlar bahane değil. zaten gaza gelmek için konu açtım
2 haftada bir kaş bıyık gidiyorm öğle arasında o en büyük avantajım dediğin gibi en büyük sorun saç makyaj. hatta direk SAÇ. saçarım uzun ve kıvırcık asla kestiremem kısa olunca daha da tipsiz oluyorum zaten. bakmaya mecalim yok. ama bakmaya çalışcam:)Bence 06:30 da kalsanız 10 dk da makyaj 10 dk da düzleştirici masa Yada fön makinası kullansanız . Oje biraz zor ya ben hergün silme ihtiyacı hissediyorum çünkü uçları atıyor atmasa bile evliyiz abdest vs işte duş zor bana göre . Zaten kıyafette sorun yokmuş o iyi bence . Tek sorun saç makyaj. 15 te birde maniküre giderseniz ellerinizde bakımlı olur daha başka ne yapılır bilemedimaaa kaş bıyık meselesi benim nefret ettiğim asla yüzümde o olay olmamalı. Her gün 1 dk kaş alırım çıkanları. Siz eğer yapamıyorsanız haftada 1 gün 30 dk kuaför olayı çözer . Ağda meselesi ya lazer Yada kuaför çalışıyorsunuz maddi olarak sorun olmaz inş
Burda verimli rutin diye bir topic var. Ben bile gaza geliyorum okudukça :)
Galiba birazda bitkinsiniz... yoksa makyaj beş dakikalık iş :)
Calismakla alakali bir durum degil sizinki icinizden gelmiyor demek ki. Ben 2 senedir evde oturuyorum esofman giymisligim yok, pantolonu bluzu giyerim,ev ayakkabim var ,terlik bile giymem. Saclarimi masayla duzeltebilirsem duzeltirim. Ojelerim eksik olmaz. Duzenli kuafore giderim agda icin. Kiyafetlerim kaitelidir asla kotu bir sey giymem. Siz calisirken daha da ozenebilirsiniz kendinize. 13 aylik bir cocuk annesiyle oyun oynar,saclarinizi beraber sarabilirsinizbenim oglum saclarimi tarardi 13 aylikken. Oje surerken gelir bakar merak eder hep. Ayni sekilde kaslarimi alirken de merak eder. Bence heves edin ve yapin. Cok eglenirsiniz bebisle beraber
dikkate alıcam kesinlikle bunlarıBen mi cok bakima duskunum bilmiyorum da.calisan bi anneyim ben sabah uyanir kahvalti yapmam guzelce hazirlanirim.sonra bakici gelir bebegim erken uyanmiyor.aksam gelince hem yemek yaparim hem kizimla ilgilenirim.kizim 10 gibi uyur ondan sonra isler varsa yaparim yada esimle zaman geciririm.12 gibi uyurum bence haftasonu genel temizlik yapin.her sabah yarim saat erken uyanin makyaj sac cokta uzun surmez diye dusunuyorum kiyafetleri takilari aksamdan hazirlayin
bende lavaboya makyaj çantası bırakayım zaten kadın tuvaletini kullanan 3 kişiyiz eşyalarımız duruyo orda iyi fikir:) örgü de iyi fikir bu akşam yapıcambence her yeni anne sizinle aynı durumda bende bebek yok ama ben de öyleyim :)
Ama çalıştığım yer zaten öyle bakımlı falan olmayı gerektirmiyor şükür :)
Bence saçlarınızı geceden kuruttuktan sonra örebilirsiniz, en azından açtığında da hoş dalgalar olur saçınızda.
Birde ben yanımda her zaman minnacık incecik bir kalem kutusunda göz kalemi rimel ve ruj bulundururum.
Genelde de ofisteki çekmecemde bırakırım lazım olduğunda gider hemen tuvalette makyaj yaparım.
Elbetteeayy benim bebişim saçlarımı yolarr ojeleri kaldırır fırlatır :)))))) ama o bişeyle ilgilenirken saçımı yapıp maskemi yapabilirim kendi kendine oyun kurabiliyor artık aynen. dediğiniz gibi benim içimde de pek yok ama artık çook rahatsızım bu salmamdan dolayı bazen gaza gelip güzel olunca hep öyle olcam diyorum sonra yine kalıyo. yani evde olsam daha mı bakımlı olcam sanki evde olunca da sürekli bi koştrma o zmn da yapmıyorum dediğiniz gibi aynen.
herşeyin abartısı saçma tabiki. anne olunca level atlamış gibi mi düşünüyor acaba bazı kadınlar da öyle evli ve çocuklu olmayanları küçümserlerbence kendını ispatlama derdinde
anne oldum ama bakımlı ve güzelim diye
acayip dekolte gıyınmeye basladı
biraz komık duruma düşüyor
evet 6.30 veya 6 da uyanmak beni çok yormaz uykusuzluğa alıştım zaten son 1 yıldaben uykumdan çalıyorum...
ertesi gün giyeceklerimi mutlaka akşamdan hazırlıyorum,
geceden duş aldıysam yüzümü yıkayıp hemen baz sürüyorum, almadıysam 10 dk daha erken uyanıp duşumu alıp hemen saçlarımı kurutuyorum. bizimkiler kahvaltı yapmıyor (kızım okulda yapıyor eşim hiç yapmıyor) bir tost koyuyorum kendime o esnada saçlarımı düzleştiriyorum, saçım az ve omuz hizasında, uzun sürmüyor, kapatıcı, allık, kalem rimel sürmem 5 dk. sonra kızımı uyandırıp giydiriyorum çıkıyoruz. tüm bunlar max. 40 dk sürüyor, ama fazladan 30 dk daha uyuyayım desem aç sefil işe giderim bütün günüm mutsuz geçer
çok güzel yazmışsınız. dikkate alıcam bunları. şikayet etmek yerine avantaja çevirmek lazım. teşekkürler hepimizin çocuklarını allah bağışlasın:)Elbetteeben evdeyim diye temizlik yemek isi hep bende. Mecburen. Dort donuyorum gene bitmiyor islerim. Bulundugunuz durumu avantaja cevirmezseniz bunalirsiniz. Gencsiniz annesiniz guzelsiniz yahu kiymetini bilin geceden sariverin saclari yatin sabaha bir kalem ceker cikarsiniz misler gibi oh allah bagislasin bebisinizi
ben kızımdan önce de bakımlıydım hala da bakımlıyımbende cocuk yok
sabah 8 de evden cıkıp
aksam 6 da evde oluyorum
işyerı kendı ıs yerımız ama yanıma çok önemli firmalardan tesilciler gelır
ben de cok bakımsızım kendımden nefret edıyorum
normalde sokaga gezmeye boyle asla cıkmam
ama işe gelırken at beni çöpe gitsin
bi oje sürerim işte
bir de kıyafetlerım kalıtelı ve guzeldır
o kadar
bu arada
kardesımın eşi doğum yaptı 3 ay oldu
o bakımsız kız gitti yerine doğum yapınca acayip bakımlı bır hatun geldı
ben de anlamadım
sacının seklını kesimini değiştirdi
g,y,m tarzını değiştirdi
gelınımızı 10 senedır tanırım
hıc topuklu ayakkabı giydiğini görmemiştim
şimdi deri taytlar full topuk ayakkabılar falan giyiyor
aksesur falan kullanıyor ki bir kere küpe takmıslıgını gormemıstım
bizimkinde ters etkı yaptı bebek
evet 6.30 veya 6 da uyanmak beni çok yormaz uykusuzluğa alıştım zaten son 1 yılda
çok güzel yazmışsınız. dikkate alıcam bunları. şikayet etmek yerine avantaja çevirmek lazım. teşekkürler hepimizin çocuklarını allah bağışlasın:)
ben biraz uykumdan fedakarlık ediyorum bakım konusundaevet 6.30 veya 6 da uyanmak beni çok yormaz uykusuzluğa alıştım zaten son 1 yılda
çok güzel yazmışsınız. dikkate alıcam bunları. şikayet etmek yerine avantaja çevirmek lazım. teşekkürler hepimizin çocuklarını allah bağışlasın:)
Kızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.
Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.
Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.
süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?
2 haftada bir kaş bıyık gidiyorm öğle arasında o en büyük avantajım dediğin gibi en büyük sorun saç makyaj. hatta direk SAÇ. saçarım uzun ve kıvırcık asla kestiremem kısa olunca daha da tipsiz oluyorum zaten. bakmaya mecalim yok. ama bakmaya çalışcam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?