- Konu Sahibi izzetgullufan
-
Hepinize tesekkur ederim. Velayet icin kullanir mi diye ben de cok suphelendim ve aylardir yatmadim,kararsiz kaldim. Hatta bir ahbapimiz sakin dedi.deli raporu der cocugu elinden alir dedi.AMa durum gitgide icinden cikilmaz bir hal aldi. Bebegim bes aylik ti esim evi terkettigonde. Su anda da bosanmakta israrci, hayatinde baska kimse yok. Bana katlanamiyormus, dogumdan oncevar olan obsesif halim bebekle tavan yapti. Su an 14aylik.esim ayni evde yasarsak katil olacagini soylemeye basladi(asiri ofkeli birisi) bana da bu ofkenin kimden yansidigini anlamak zor olmasa gerek. Ama minicik bir yavruya Allahin emanetine bunu yapmaya hakkim yok.tdabi olmaktan baska sansim yok.annem babam sag ama benimle kalmiyorlar.gunduz cocuga balip aksam eve donuyorlar.bana katlanamadiklrini soyluyorlar.tek cocugum anliycaginiz oglumdan baska kimsem yok ona zarar vermek istemiyorum hayatimin tahammulsuzlugu esimin vicdansizligi yuzunden.
Gorustugum psikiyatrim alti aydir ilaclari almadigim icin benimle irtibatini kesti.terapist ilaclari kullanmadigim emzirmeye devam ettigim icin terapiye son verdi.tedaviyi uygulamiyorsunuz
Dedi.farkindayim evde kullaninca sersemleten ilaclar degil zanax haric ama ben bu surede de bebegime zarar veririm diye endise ediyorum en tehlikeli donemleri.bazen aksam pacil ictigimde yataktan dustugu uyanamadigi oldu.yatagimiz cok yuksek besik bitisik otlumla beraber uyuyoruz.uc dort kere bu sekilde dustu agladi uyanamadim emeklemis dusmus.korkuyorum. Hem de cok korkuyorum. Iyilesmek istiyorum bebegime sizler gibi diger tum saglikli anneler gibi sevgiyle merhametlw yaklasmak istiyorum.ona kizmamak istiyorum.sakin olmak istiyorum.
Psikiyatr yatmamin gerekli olmadigini soyledi.ama ben uzaklasmak istiyorum. Soylenen hastaneyi de arastiracagm cok twsekkr ederim.
Bebegi annelere ver onlar kendi evinde 1 ay baksın. Sen bu arada işine git, ilaçlarını al. Hafta sonları bebeği gör. Bu halde de mi zanax alırken yanına yatılı biri gerekiyor.Bu arada haklisiniz o parayla tatilegtmek isterdim ilaclari da tatilde almak ve gercekten hatane bes yildizli otelden daha pahali ydi gecesi 7000tl. Fransiz lapeyo onermis bir arkadasim orda norma hanimla da gorustum oranin yatili ucreti balikli rum dan cok daha pahali. Evimi
Acardim ostanbulda olsam diyen arkadaslardan Allah razi olsun.evim kira
Bu arada.bir yandan da bole bir zorluk var.hali hazirda odediim kredi var aslinda.sonrasinda o krediyi odeyebilecekmisin diyen arkadas cok hakli. Ailem hafi sen bir hafta cocuga bak ilaclarini al kedine gel tatile git tek basina demez ki.oyle fedaka bir anne baaba varmi bilmiyorum.benimkile 70 yasinda.esime bahsetsem
Bu psikolojik bebege bagirma zarar verme durumunu basima kakar elimden almaya calisir.hakki olmadan hem de.kv bn hamileykn bakmqm demisti torun.o yuzden annem bakiyor.
Cok zor bir durum gercekten.bu arada yatis benim Kararim doktorlar evde de bu ilaclarin alinanilecegini soyluyolar sadece xanax icin agir oldugu icin 15 gun yanima biri lazm ama esim gelmem diyor.annem zamanimda cok fedakarlik yapti daha gelmez.
Tesekkur ederim bakirkoyde boyle bir durum anlatip yatis istesem
Verirlermi ki? Benim hep ilac verip yollarlar gibi onyargim var. artik zaman kaybetmekvistemiyorum cok haklisiniz
Aklimi oynaticam dusunmekten
Tamam.anenmle en kisa surede konusup bu durumu anlaticam zaten iyi olmadigimi biliyolar.hastaneye yatmamak icin bebegimin bir sure onlarla
Kalmasini isticem.ama yine onlarin duzeni bozulucakkendi evlerinde bakmalari cok zor yatagin iki yani acik bebegm duser baska odada yok.yer yatagi olabilir belki.kesin duzenleri bozulucak diye yine istemicekler.diceklee ki tamam oglun da senle kalsin ic ilaclarini dicek.oglumla yalniz kaldigimda ona tahammulumun azaldigiki nasil diyebilirim ki? Onun icin tehlike oldugumu?
Kizlar giden gitsen lutfen bosverib. Kadinlar guçludur bebek icib toparlanmak zorundasiniz..Hayat imtihanla dolu sonucta ..Guzel gunler goreceginize inanın olumlu dusunun zaman cabuk geciyor kendinize telkinler verin güç için..Teşekkür ederim.Benim bebeğim var şu anda onun aylık masrafı bir hayli yüklü masraflı,ama daha sonra kendimi toparlayıp çalışmaya başlayınca ona o zaman giderim netten baktım bayagı alanında tecrübeli bir doktor .Burdan biri bilgilendirdi ücretsiz psikolojik destek için oraya başvurucam mutlaka.Hipnozu kendimi istiyor duruma göre,yoksa biz istersekde yapılıyormu.
Merhaba, bu konu çok detaylı değerlendirilmesi gereken bir durum. Burada yorum yapılir ama sağlıklı olmaz.Merhaba,
Bir anne sizce daha bir yasindaki bebegine ofkesine yenilip zarar verebiliyosa, tek yasiyorsa yardim alacak kimsesi yoksa, nefsine soz geciremiyorsa. Asiri ama asiri stresliyse calismak ise gitmek bile stresini yenmesine yardim edemiyosa (esi bosaniyor)
Balikli rum hastanesinde yatarak antidepresan tedavisi gorup bu surecten herkesten uzaklasip Dondugunde bebegine ve herkese daha anlayisli daha tahammullu bir insan olabilirmi?
Bu arada yedi gun icin 7-8 bin tl para istiyorlar.anca kredi cekilerek kalinabilecek bir hastane.
Konulan tani : anksiyete ve pospartum depresyon, ofke hali, ofkeyi kontrol edemeyip baslalarindan cikarma
Alinacak ilac: sabah aksam xxx. Aksamuzeri xxx
Gece yatamadan once xxx
Siz olsaniz napardiniz bebeginize zarar vermek yerine 15 gun ayri kalip tdavi olmayi uzaklasmayi secer miydiniz?
benı anladıgınız ıcın cok tesekkur ederimBuraya düzgünce yazıp meramını anlatabiliyor konu sahibi tutup o psikopat kadınlar gibi çocuğuna zarar verecegini dusunmuyorum arkadaslar korkuyor da.Sinirleri bozulmuş biri.Ve depresyon kaynaklı sikintilari var.O çocuğuna zarar verenlerin akli melekelerinde sıkıntı olan psikoz sınırlarında dolaşan tipler oldugunu düşünüyorum.
benımkı de aynı seyı soyluyor canım. senle yaşaamak ıstemıyorum sen varsın dıye cocugumu gormeye gelmıyorum yuzunu gormek ıstemıyorum dıyor. belkı de bahanelerı bu. zor donemımıze katlanamayan erkekler.. babalık yurek ıster. neden böyleler ? Allahım ıslah et bıze merhamet etmelerını sağla en zor donemımızde kıme sıgınbılırızkı? 3-4 aylık bebek cok kucuk sakın olumsuz dusunme. bak ben su an daha rahatım sukurler olsun. bebegım ıfade edıor. ver , al, aç , kapat, meme gbi en azndan istediklerini söylüyor. o gunlerı hayal et.bu depresyondan öyle ya da böyle kurtulacağız değil mi yalnızlığımız bize güç verecek ama önce ilaç tedavisi olmamız lazım.inan ben 14 aydır emziriyorum inatla ilaç içmedm ama pişmanım. bebeimizin yanında ağlamak bagırmak bile onlara psikolojik zarar veriyor. eğer ilaç bunu düzeltecekse ben razıyım içelim. iyi bir ücretsiz psikiyatr bulursam size ismini hastanesini özelden yazacagım, ben de istanbuldayım.Canım benim aynı dertten muzdarabim,çok kötüyüm sürekli ağlıyorum durup dururken bile.3 aylık bebeğim var .Evet bu süreci böyle bebekle düşmanımın başına bile vermesin Rabbim.Bebegim 47 günlükken çıktım evden.Adam çoçuğunu aramadı bir resmini bile görüyüm demedi.Ben dünyanın en kötü insanı olabilirim ama insan evladına yeni doğmuş bide nasıl dayanır benim hafızam almıyor.Anası babası hepsi aynı soy,hepsinden nefret ediyorum.Ben varmışım ortada o yüzden aramıyormuş yavrusunu bahaneside bu.
paxil etki etmiyor malesef ben kasım aralıktan beri içiyorum sağıp dokup emzırıyorum hala ofkeli hala stresliyimÇok üzüldüm canım çok zor bir durum cidden.evet mutlaka tedavi olmalı yada olmalısın.paxil tedavi eden ve 1 yılın sonunda mutluluğu huzuru artiran bir ilaçtir tek yan etkisi aşiri uyku düşkünlüğü ve yemek yedirir ama mükemmel tedavi eder beyni.ilk 15 gün gerçekten çok önemli yatsa çok iyi olur
çok haklısınız. böyle insanlarla evlenmemek lazım ama neden bebek doğduktan sonr adeğişiyorlar? sorumluluk agır mı geliyor. eşinize helal olsun Allah başınızdan eksik etmesin. ben hasta olursam annem değil eşim bakmalı bebeğime ben de buna katılıyorum ama yanımda durmuyo malesef turlu bahanelerle...Sabahtan beri aklımda kaldı bebek...
Allah aşkına lütfen, evlendiğiniz kişilerin insan olmasına özen gösterin.
Öz evladını, evladının annesini şu durumda bırakacak karakterdeki bir adam evlenmemeli.
Hiç kimse aşık oldum zart zurt demesin.
Şu an 3 yaşındaki oğlum hasta, bulantılarım var ve tatil günü diye bütün ihtiyaçlarını babası karşıladı.
Gece uykusu derin olduğu için uyanamaz, o küçükle uyuyor, ben de ateşini kontrol ederim diye oğlumla.
Bu adamdan yarın boşansam, kanının son damlasına kadar evlatları için baba olmaya devam eder.
Maddi manevi elinden geleni yapar.
Ne evde olur gözü ne malda mülkte.
Bir yerde var olma sebepleri biz olan çocuklara kendimizi söz vermiş hissediyoruz.
Bu kendini adamak falan degil.
Hayatta kalmalarını, koşulsuz sevilmelerini,
temel ihtiyaçlarını sağlamayı,
sağlıklı bir anneye ve babaya sahip olmalarını,
saygılı aile baglarını oluşturmayı,
oyun oynama ihtiyacını karşılamayı,
eğitiminin hakkını vermeyi ,
tatile götürmeyi, öğrenme aşkını arttırmayı, hobilerine teşvik etmeyi adanmışlık olarak görmüyorum.
Ebeveynliğin asgarisi budur. Hatta bundan fazladır, farkında degilizdir, Ufkumuz bu kadarına yetiyordur.
Ortada bir baba var ama adam mı iskele babası, siz mi adamdan saymıyorsunuz, adamdan sayılmayacak kadar kötü biri mi anlamıyorum...
Neden Yokmuş gibi davrandığınızı anlamıyorum.
Bugün ben hastaysam bu çocukların sorumluluğu babalarının.
Bu kadar basit mevzu gözümde.
Babayı çocuğun sorumluluklarına dahil edin.
Anneanne ve dede ile yürüyecek iş degil...
inanın bebeişme bu davranışların (hatta bazen aileme kırıcı davranmam) tek sebebi babasıdır. bir insan deli olduysa veya psikolojik ruhi anlamda çöktüyse onu bu hale getirenm biri vardır mutlaka.Sabahtan beri aklımda kaldı bebek...
Allah aşkına lütfen, evlendiğiniz kişilerin insan olmasına özen gösterin.
Öz evladını, evladının annesini şu durumda bırakacak karakterdeki bir adam evlenmemeli.
Hiç kimse aşık oldum zart zurt demesin.
Şu an 3 yaşındaki oğlum hasta, bulantılarım var ve tatil günü diye bütün ihtiyaçlarını babası karşıladı.
Gece uykusu derin olduğu için uyanamaz, o küçükle uyuyor, ben de ateşini kontrol ederim diye oğlumla.
Bu adamdan yarın boşansam, kanının son damlasına kadar evlatları için baba olmaya devam eder.
Maddi manevi elinden geleni yapar.
Ne evde olur gözü ne malda mülkte.
Bir yerde var olma sebepleri biz olan çocuklara kendimizi söz vermiş hissediyoruz.
Bu kendini adamak falan degil.
Hayatta kalmalarını, koşulsuz sevilmelerini,
temel ihtiyaçlarını sağlamayı,
sağlıklı bir anneye ve babaya sahip olmalarını,
saygılı aile baglarını oluşturmayı,
oyun oynama ihtiyacını karşılamayı,
eğitiminin hakkını vermeyi ,
tatile götürmeyi, öğrenme aşkını arttırmayı, hobilerine teşvik etmeyi adanmışlık olarak görmüyorum.
Ebeveynliğin asgarisi budur. Hatta bundan fazladır, farkında degilizdir, Ufkumuz bu kadarına yetiyordur.
Ortada bir baba var ama adam mı iskele babası, siz mi adamdan saymıyorsunuz, adamdan sayılmayacak kadar kötü biri mi anlamıyorum...
Neden Yokmuş gibi davrandığınızı anlamıyorum.
Bugün ben hastaysam bu çocukların sorumluluğu babalarının.
Bu kadar basit mevzu gözümde.
Babayı çocuğun sorumluluklarına dahil edin.
Anneanne ve dede ile yürüyecek iş degil...
çok doğru. ben de beni bebeğimle nasıl yalnız bıraktıklarına anlam veremıyorum. çok öfkleliyim. stresli. bebegımı benden başka kımse dusunmuyor.Geçmiş olsun,zor bir durumdasınız Allah yardımcınız olsun.benim ilk aklıma gelen size katlanamadığını söyleyen aileniz ve eşiniz savunmasız bir yavruyu nasıl sizinle yalnız bırakabiliyor!çok şaşkınım, nasıl yardımcı olmazlar.bence çocuğu sütten kesip ilaç tedavisine başlayın,hastaneye yatma işi sıkıntılı gibi geldi bana,ben olsam ailemin yanında kalırdım bu süreçte,onlar kalmıyorsa siz ailenizin yanına gidin,evden kovacak değiller herhalde.
bakıcı tutmaya butcem musade etmiyor malesef eşim işsiz evim kira kredim var. çalışıyorum ama zor yettiriyorum.Balıklu Rum değil de devletin hastaneleri var bu kadar masraflı olmaz. Hastanede yatarken çocugunuzu annenize verin ama bakıcı da tutun gündüzleri annenizin evinde bakıcı baksın sadece geceleri annenizle olur ağır gelmez. Siz çıktıktan sonra bakıcı görevine devam eder gündüzleri.
ççok teşekkür ederim. şunu farkettim ki eşimle kavga edince bebeime daha sinirli bir tutumum oluyor. genelde whatsapp uzerınden kavga ediyoruz(gorusnce pek etmeyız mesajda cok ederız) o beni sürekli engeller defol git senınle ugrasamıcam yine takıntılarına başladın sorgulamaya başladın beni diyor ayrıyken bile. ozaman o beni engellediğinde ona ulaşamadığmda daha sınırlı olıyorum. ama burda mınıcık oglumun ne sucu varkı. hep ona yansıyor. bir yuandan da dedıgınız gıbı mukemmel anne olmaya calısıyorum. bir kerecik düştü zaten ALLAHIM korusun tekrarından. her anne gibi ben de bebeğimi çok seviyorum.Yatağımıza bitişik beşiğim. ama bebeğim yavrum yine gelip annesının yanındaki boş yastıga uyuyor.Geçmiş olsun. Kötü bir dönemden geçiyorsunuz psikolojinizin bozulması gayet normal. Bebeğiniz baya büyümüş sütten kesebilirsiniz. Birilerine karşı iyi olmak istiyorsanız önce kendinizden başlayın. Kendiniz için elinizden gelenini yapın. Mükemmel bir anne olmaya çalışmak sizi daha da strese sokuyor. Eminim hasta olmayan annelerin çocukları da yataktan düşmüştür. Bir beşik alırsanız sorununuz çözülür sanırım. Yatarak tedavi olmanız şart değil.Ben 2 hafta yatışın sorunu çözeceğini düşünmüyorum. Öncelikle sizi bu hale sokan nedenleri çözmeniz lazım. İlaç ve terapilere başlarsanız bir de üstüne bi tatil iyi gelecektir.
14 aylıkÇok geçmiş olsun. Ama söylediğiniz ilaçlar yatarak tedavi gerektirecek kadar sersemleten ilaçlar değiller. Eğer o sürede bebeğinize bakacak bir kimseniz var ise evinizde de ilaçları kullanmaya başlayabilirsiniz. En geç 15 gün içinde etkisini göstermeye başlar zaten.
Bebeğiniz ne kadarlık?
Depresyon sebeplerini saymissin buna bir de lohusa depresyonunu ekle. Ben de yillardir depresyon anksiyete problemim icin ilac kullaniyorum. Biliyorum senin daha agir gibi. Ama iki hafta yatman bana sorunu cozeceksin gibi gelmiyor. Cunku altta yatan nedenleri cozmeden ilac cok fayda etmez. Bu ilaclari kullanirjen peki ailenin yaninda kalsan. En azindan cocuk icin endisen azalir. Esinden hayir yok belli sen en azindan simdilik yapsan boyle. Cunku kredi ekstra cektiginde bi de onun maddi kulfeti de seni gerecek gerek var mi kibakıcı tutmaya butcem musade etmiyor malesef eşim işsiz evim kira kredim var. çalışıyorum ama zor yettiriyorum.
Sağol canım,Allah razı olsun yazarsan sevinirim.Bebegimi annemin yanına geldikten 5 gün sonra 2.aylık kontrolü vardı.Bide bebeğimin doğuştan masum üfürüğü var.Bunun takip edilip 6. Ayda kardiyolog görmesi gerek.Doğum yaptığım özel hastanedeki çocuk doktoru kontrol ediyor aylık.Doktoruna götürdüm ortak kullandığım kredi kartını verdim.Kartı çalındı demiş kapattırmış.Çıkan slipde el koy yazıyordu beynimden vurulmuşa döndüm.Bu çoçuk sanki benim ailemin çoçuğu.Hemen çıkarıp para verdim ama bütün sinirlerim bozuldu .Ayda 6 kutu mama yiyor büyük kutu olanlardan 100 lira tanesi kutunun.Benim bebeğim beni hiç emmedi oda ayrı sorunlardan dolayı logusalıgım berbat geçti.Onun şu an bunlar umurunda değil .O para harcamıyorya, dünya yansa umrunda değil .Eve gittik o yokken bebeğin bebek arabasını almaya kendine yiyecekler almış pastalar ,kuruyemişler yemiş içmiş o canım evimi rezil gibi etmiş evim tanınmıycak halde.Allah bu tipleri düşmanıma vermesin hiç bir yavrununda babası böyle sorumsuz vicdansız olmasın.Ben çok kötüde olabilirim berbat biride ama evladına bakmamasına görmemesine bunlar sebep değil .benımkı de aynı seyı soyluyor canım. senle yaşaamak ıstemıyorum sen varsın dıye cocugumu gormeye gelmıyorum yuzunu gormek ıstemıyorum dıyor. belkı de bahanelerı bu. zor donemımıze katlanamayan erkekler.. babalık yurek ıster. neden böyleler ? Allahım ıslah et bıze merhamet etmelerını sağla en zor donemımızde kıme sıgınbılırızkı? 3-4 aylık bebek cok kucuk sakın olumsuz dusunme. bak ben su an daha rahatım sukurler olsun. bebegım ıfade edıor. ver , al, aç , kapat, meme gbi en azndan istediklerini söylüyor. o gunlerı hayal et.bu depresyondan öyle ya da böyle kurtulacağız değil mi yalnızlığımız bize güç verecek ama önce ilaç tedavisi olmamız lazım.inan ben 14 aydır emziriyorum inatla ilaç içmedm ama pişmanım. bebeimizin yanında ağlamak bagırmak bile onlara psikolojik zarar veriyor. eğer ilaç bunu düzeltecekse ben razıyım içelim. iyi bir ücretsiz psikiyatr bulursam size ismini hastanesini özelden yazacagım, ben de istanbuldayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?