:) umarım bunu beni taşlamak için söylemiyorsunuzdur çünkü yazdıklarımın bu tarz bir düşünce ile uzaktan yakından alakası yok ben sadece insanın balkona bornozuyla çıkmasını hoş bulmuyorum ve bunu belirttim. Ama herkes aldı başka yere götürdü. Dışarıda herkes istediğini giysin eğer ki o giysiyse. Evi zaten bağlamaz ben balkondan bornozdan ve şuan karşıda bir inşaat olmasından adamların dibi düşüp onu seyretmesinden ve kendini bu duruma düşürmesinin hoş olmadığından bahsediyorum.
Aldığım en olgunca cevaplardan biri için öncelikle teşekkür ediyorum. Söyledikleriniz de haklısınız. Evet askılı ve şort ikilisinden daha masum düşününce fakat fakat işte erkek aklı neticede biz gibi çalışmıyor diye düşünüyorum ve maalesef memleketimiz ne kadar nefret etsekte sapık dolu daha dun markette çocuğa sarılıp öpen tacşz eden amca haberi vardı. Ve bornoz da = banyo kadının içinde bir şey yok fikrinden yola çıkıp eminim ki her erkek için daha dikkat çekici bir obje diye düşünüyorum ve ben bu şekilde çıkmak ne bileyim çıplak olmak gibi geliyor bir nevi. Saçı ıslak değil mesele. Karşıdaki adamların bakışını gördüğüm için bugün çok etkilendim. Her zaman görsem de yine çıkmış yahu deyip geçiştiriyordum ama bugün karşı cinsin bakışını da gördüm. Belkide oyuzden daha dikkatli olsa keşke diye düşünüyorum. Yoksa bayanın insanlığı hatta özellikle sormuşlar medeni hali diye ki hiç beni bağlamaz herkesin yaşayabileceği durum, anneliği vs beni bağlamıyor. Gayet bakımlı ve hoş bir bayan, güler yüzlü merhabamız var okadar. ve eşi akıl rahatsızlığı geçirdiği için ayrıldıklarını söylemişti annesi ve çokta üzülmüştüm ne hayallerle evlenmiştir diye. Anlatabiliyorum umarım ben bayanın maalesef berbat bir ortamda yaşadığımız için kendini koruması taraftarıyım en azından balkona bornozla çıkmamalı.Aksine konu oyle bir yere gelmis ki, balkona islak sacla cikip havlu asmak bile edepsizlik olarak tanimlanmis.
Kadinin balkona dekolteyle cikmasina engel olamazsiniz, gunluk hayatinda zaten dekolte giyiniyorsa balkon icin ayri kombinler hazirlayacak degil.
Bornoz da evet bir ev giysisi ama atiyorum askili bir badi ve mini sort ikilisinden daha acik degil (yazin sokaklar boyle giyinen kadinlarla dolu, yaniliyor muyum?) Dolayisiyla kadin, uzerinde kendince kapatmasi gereken yerlerini kapatmis bir giysiyle balkona cikmayi cok normal buluyor olabilir. Siz de onun adina rahatsiz olmaktan vazgecmelisiniz. Biz kadinlar olarak bile birbirimizin ne giydigiyle, neresini ne kadar actigiyla bu derece ugrasirsak, erkeklere, basortume de bikinime de karisma diyemeyiz degil mi? Once bizim birbirimi giydiklerimize göre degil insanligimiza gore degerlendirmemiz sonra bunu karsi cinsten beklememiz gerekiyor.
Mesele o zaten adamlar kadına bakıyor. Yanında çocuğun da olsa korna çalıyor laf atıyor. Pislik bir ortamdayız ve bu şartlarda biraz dikkat gerekli. Ha adam dersen bende rahatsız olurum mesele cinsiyet ayrımı değil eğer balkona çıkan adam olsaydı onuda yazardım ama ozaman tamamen farklı cevaplar alırdım. Herkes sandı ki namusuna laf ediyorum aranıyor diyorum yada bambaşka şeyler. Ben kız annesiyim ben kızımıda her kötülükten korumak isterim ve o yaşta bir insanın bunun bilincinde olması gerektiğini düşünüyorum. Herkes rahatça yaşamak ister kimse kimseye karışmasa hayat ne güzel olur ama oyle değil dünya. Ve bu öldürülen tecavüz edilen yavrular masum ve günahsız koparıldılar belkide bunlardan etkilendiğim için evet bayan kendini sakınmalı diyorum. Ha sakınmayanın başına gelmiyor mu geliyor o bambaşka bir konu.Kadın adına ben de endişelendim.
Keşke bazı erkeklerin tüm kadınları kendi malıymış gibi, "Of lan şimdi bu ne ... " diye düşünmediği, herkesin ahlaklı olduğu bir dünyada yaşasaydık da endişelenmeseydim.
Ben kesinlikle böyle düşünmüyorum ama onu gören bazı erkekler bu şekilde düşenecektir: "Bu kadın aranıyor, gidip istediğini vermeli." Gerçekçi olmak lazım. Her hafta sapık bir ilişkinin veya acımasız bir tecavüzün haber olduğu ülkedeyiz.
Keşke herkes balkonuna istediği kıyafetle çıkacak kadar özgür olsaydı. Keşke özgürlük alanlarımız tecavüz, taciz, kaçırılma korkusuyla talan edilmeseydi. Ama durum bu.
İnşallah "İstiyor" diye başına bir şey gelmez.
He bu arada balkona donuyla çıkan adamdan rahatsız olurum. Muhtemelen bundan da rahatsız olurdum. Ama bunda daha çok adamların kadına bakmalarından rahatsız olurdum.
Oda güzelmiş :)Bornoz sonuçta biseyleri ortaya çıkaran bir kıyafet değil yani kadının özel hayatına karışmaya yetecek bir kıyafet değil dekoltesi de kendisini ilgilendirir. Ama o da öyle çıkıyorsa kimseye bana bakıyorsun diye laf edemez bakılmasını istemiyorsa çıkmasın.
Siz dua edin benim kuzenimin karşı apartmanında rus bir bayan var ekim ayında bile balkona bikiniyle çıkıyor. Üstünde başka birşey görmedim. Üstelik tatil yöresi de değil.
Mesele o zaten adamlar kadına bakıyor. Yanında çocuğun da olsa korna çalıyor laf atıyor. Pislik bir ortamdayız ve bu şartlarda biraz dikkat gerekli. Ha adam dersen bende rahatsız olurum mesele cinsiyet ayrımı değil eğer balkona çıkan adam olsaydı onuda yazardım ama ozaman tamamen farklı cevaplar alırdım. Herkes sandı ki namusuna laf ediyorum aranıyor diyorum yada bambaşka şeyler. Ben kız annesiyim ben kızımıda her kötülükten korumak isterim ve o yaşta bir insanın bunun bilincinde olması gerektiğini düşünüyorum. Herkes rahatça yaşamak ister kimse kimseye karışmasa hayat ne güzel olur ama oyle değil dünya. Ve bu öldürülen tecavüz edilen yavrular masum ve günahsız koparıldılar belkide bunlardan etkilendiğim için evet bayan kendini sakınmalı diyorum. Ha sakınmayanın başına gelmiyor mu geliyor o bambaşka bir konu.
Birgun arkadasim parkta cocugunu oynatirken kaydiraktan kayan bir kiz cocugunu fark etmis.Kiz 9-10 yaslarindaymis ve uzerinde kisa bir etek varmis.Haliyle kaydiraktan kayarken ustu acilip ic camasiri gorunuyormus.Arkadasim kaydiragin karsisindaki bankta oturan adamin cocuga igrenc bakislarini fark etmis.Dahasi cocuk oynamaya devam ettikce kaydiragin etrafinda birkac adam daha cesitli bahanelerle cocugu izliyormus.Arkadasim kiza yaklasip sacini severek yavrum dikkatli kay istersen ustun açılıyor demis.Kizin annesi kosup arkadasima bagirmaya başlamış.Kizim istedigi gibi giyinir karisamazsin.Sen kapalisin diye herkes kapali olmak zorunda mi, medeniyetsiz falan tarzi laflar soylemis.Arkadasim durumu aciklamaya calissa da inandiramamis.Tamam bize kalsa ufak cocuk oyun oynuyor kötülük aklimiza gelmez ama cevre öyle degil demekki.
Evet bu herkesin her bayanın hatta her kız çocuğunun hatta ve hatta her erkek çocuğunun başına maalesef ve kahretsin ki gelen birşey. Ben başta memleket böyle kendini korusun en azından tedbirini alsın deseydim de yanlış anlaşılacaktır yine anlaşıldı. Çünkü bayan ve giyim konusunda söylenen her söz söylenmemeli olarak bakıyoruz. Evet beni ilgilendirmeyebilir ama ortada birde hayatın gerçekleri var kabul etsekte etmesekte. Ve bahsettiğim balkon ufak bir şey kapı sağa açılıyor kapı arkasına fırın sepet vs alsam direkt orayı görecek şekilde oturuyoruz ondan onları oraya alıyorum otururken görmemek için. kapı açınca karşısı cam yani yönelebileceğim tek yer sol taraf orada da o bayan var yoksa kimsenin balkonunun başını beklemiyorum.Açık olsun kapalı olsun o farketmez ama maalesef hepimiz fazla dikkatli olmak zorundayız.
Benim mesajımdan da açıldığı için oluyor, kapalı olsa taciz edilmez gibi bir anlam çıkmasın. Tacizci tecavüzcü açık kapalı ayırmaz.
Evet bu herkesin her bayanın hatta her kız çocuğunun hatta ve hatta her erkek çocuğunun başına maalesef ve kahretsin ki gelen birşey. Ben başta memleket böyle kendini korusun en azından tedbirini alsın deseydim de yanlış anlaşılacaktır yine anlaşıldı. Çünkü bayan ve giyim konusunda söylenen her söz söylenmemeli olarak bakıyoruz. Evet beni ilgilendirmeyebilir ama ortada birde hayatın gerçekleri var kabul etsekte etmesekte. Ve bahsettiğim balkon ufak bir şey kapı sağa açılıyor kapı arkasına fırın sepet vs alsam direkt orayı görecek şekilde oturuyoruz ondan onları oraya alıyorum otururken görmemek için. kapı açınca karşısı cam yani yönelebileceğim tek yer sol taraf orada da o bayan var yoksa kimsenin balkonunun başını beklemiyorum.
Balkon dikizcisi muamelesi yapanlar için koyma gereği hissediyorum. Balkon minicik bir şey ve kapıdan çekiyorum bunu altta görünen bahsettiğim balkon daha kapıdayken ben orayı zaten görüyorum. Orada olan eşyaları sola al diyeceksiniz hah ozamanda orada sandalye ile oturacağımız için hiç olmayacak. Oturduğum zaman zaten görmüyorum çıktığımda direkt tarafa yöneliyorum kapıdan dolayı oyuzden hep karşılaşıyorum bayanla.
Bende ama diğer mesajınız içinde teşekkür ederim.İspatlamak zorunda kaldığınız için üzgünüm.
Benim içinde uygunsuz ama bir erkek için çıplaklığı çağrıştırabileceğini de düşünüyorum belkide yanlış. Bu konuyu bir kaç erkeğe yorumlatabilsek keşke :)Bilemedim, bornoz bana çıplak gelmiyor. Dizler de de olsa, çıplak gelmiyor. Ama balkon için uygunsuz bir kıyafet diyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?