balkondaki kuş yuvasına değdim. anne kuş geri gelir mi??

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.326
798
ewt arkadaşlar konum tam da başlıktaki gibi.
ben çalışayan biriyim. evimde 1 balkon var. balkondan ziyade salon gibi. gereksiz genişlikte. kışları çok nadir yıkıyordum. zamanım olmuyor bir de oğlum var. üstlerden de ne olursa atıyorlar. giderim tıkanıyor. o yüzden işkence gibi.
neyse yazları çok sık kullanıyoruz ama. eşim hallediyor yıkamayı.
bu yıkamadığım süreçte kuş yuva yapmış. yumurtalarını bırakmış üstünde oturuyordu. eşim dedi ki yıkamayalım bu yumurtalar canlansın ondan sonra hallederiz. ürkerse gelmez.
sonra kontrol etmeye başladım hergün. hep üstünde oturuyor. eşime dedim ki bu acıkmıyor mu, gidip bişeyler yemez mi?? o da günde 1 kez ya da hafta 1 kez falan kalkabilir. bazen kuşlar yavrularıma bişey olmasın diye hiç kalkmaz ve açlıktan ölür. (bu beni benden aldı. vay be insan olamayan sözde anneler bunu bilse falan diye söylendim)
hayvanın önüne biraz bulgur biraz su koyacaktım ki ürktü kaçtı. şimdi çok üzgünüm o yavru yumurtalar için. gelir mi anneleri? yani benim salaklığım yüzünden ölmelerini istemiyorum

Umarim gelir. Keskw hic isine karismasaydiniz.

Bizimde balkonda vardi. 2 kere hemde hic ellemedik yumirtadan ciktiktan sonra kuslar baska karga onlari yemege calisiyordu biz goz kulak oluyorduk. Kac kere kovaladik kara kuşu :) annesi yokken babasi gozculuk yapiyordu. Insan olan bazi anneler utanmali bazen hayvanlarin anneligimden.

keşke ya aslında ben yuvaya değmedim de o ürktü kaçtı. umarım gelir.

tehlike sezdiyse gelmiyorlar maalesef, ya da yumurtaları başka bir yere taşımaya çalışıyorlar.

benim de kumrular d.gazın üstüne yuva yapmış, yumurtaların üstündeydi.balkona dahi çıkmadım kaçmasın diye, sanırım sıcak suyu açtığımızda d.gazdan bir harlama sesi geliyordu bu korkuttu, yuva boş duruyor şimdi :/

yemek, su koyun daha iyi olur. anne kuş gelir, problem olacağını zannetmiyorum. yumurtalara dokunmayın,kokunuzu vermeyin, yerlerini değiştirmeyin

gelebilir de gelmeyebilir de:) önceki evimde 4 sene her yıl aynı yere yuva yapıyordu..ilki gidip geliyordu,3 tane yavrumuz olmuştu,büyüsü uçup gitti....ikincisi kalkmadan yattı,2 yavru büyüdü....üçüncüsünde oğlum devamlı baktığı için gitti ve bir daha gelmedi.yumurtalar heba oldu kurudu..sonuncusu yumurtaların biri yere düşünce depresyona girdi sanırım gelmedi bir daha:):)

Kocam köyde büyümüş konunuzu okuttum bu yüzden yorum almak için gelir gelir dedi. O da çocukken değil kuşu kaçırmak yuvayi alıp gidiyormus kuş pesinden geliyormuş

bu da kumru yaa.. yumurtaları var. belki kıyamaz gelir . sizin ki boş mu??

geri gelir öyle kolay bırakmıyorlar evde 2 tane kedim var biri bir kus yakalıp getirdi daha yavru. aldık ağzından uçamıyor öyle küçük ki. kedileri balkondan eve alıp kuşu bir terliğin içine yuva yapıp koyduk. belki annesi sesini duyar gelir diye. o kadar bağırdı kı annesi babası balkona geldiler. kediler camlarda düşünün kuşların korkusunu. çıkamıyorlar balkona ama camlara atlıyorlar. tam bir hafta baktı anne babası sonra birlikte uçurdular yavruyu balkondan. yine yavrulama zamanı geliyor bize bu senede kus yavruları getirmez umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…