- Konu Sahibi amylee000752
-
Dediğimi anlamadınız galiba bizim zaten hali hazırda olan arabamızın üzerine 5 milyar para koyup alıcaz. Düşüncemiz şu ki bize düğün yapana kadar kendi oturma grubunu yenilemeyi perdelerini yenilemeyi düşünen bi kaynanam var imkanları olduğu halde. Benimde babam yok annem tek başına üstüne düşen herşeyi yapıyor. Benim de buna haliyle razılığım olmuyor. Ve nişanlımın da razılığı olmuyor bu adaletsizliğe. Bütün masrafları karşılayacak dueumumuz tok. İsteğimiz paramız boşa gitmesin. Tek düşüncemiz bu.
o değil de konu sahibi bana bi tek siz yardım edersiniz diyo ne istiyo ki iki çift BMW uyarlı çelik jant mıOda guzelmis size birsey olmasin kaput bu
Bu çok mantıklı nişanlım da aynen böyle dedi ama ben ya verirse diye karar veremedim.bankaya atın amavadeli olsun böylece çek çek diyemezler derlerse de eşin vadeyi bozduramam zarara giremem kusura bakmayın yeni evliyim ben dicek.o cesarete sahipse bunu yapın hatta sizin üstünüze olsun hespta
Yani bende suçlu duruma düştüm birden ama aileler destek olmazsa biz nasıl yapıcaz bu kadar zor durumda kalıp sıkıntı çekmeye ne gerek va herkes üstüne düşeni yapsa kimse gerilmese iyi olmazmıydı. İyilikten iyi bişey yok. Ama şartlar bu noktaya getiriyor insanı.Burdaki yorumlari okuyanda sanacak , Gencler herzaman dügün dernek yapiyodu ..
Benim annem ve babam halla cocuklari icin calisir para biriktirir , yarin öburgun el alemin kapisina gittigimizda alnimiz ak cikalim diye..
Elin kizina dugunmu yaptircaz yani???
Gelin olarak kiz dugunu yapmak zorunda degil , Evlenecek olucak gencte birikimi vardir veya ailesi destek olacaktir...
Bi zahmet yardimci olsunlar dugundede...
Amaç araba değil aileye para vermeden paramız da boşa gitmeden bişeyler yapabilmek. Yoksa arabamız alınmaasa da olur. Ama almazsak da gidecek. Geri de gelmeyecek. En azından yatırım olsun diyoruz.Bu yorum cuk oturmuş. Iyi valla, ne güzel hayat bu böyle. Araba oldugu halde gidip de tekrar araba almak ve düğün masraflarinj aileye yuklemek. Gercekten cok sacma. Arabanin acelesi mi var????
Ne yaşadığımı bilmeden sadece burdaki yazdığımla yorum yapmanız saçma bence. Benim sizden istediğim sadece fikir beni yargılamanız değil.kayınvalidenize bencil, akrep, duygu sömürüsü yapar falan diyosunuz da bi dönün kendinize bakın istersenizz..
bmwye binmek aileye 5 bin katkı sağlamaktan daha rahat geliyor demekki..
Zoruna neden gidiyor ki? Ne kadar kötü olursa olsun onlar senin eşim diyeceğin adamın ailesi ve onu bu yaşa getirenler, bu saatten sonra onlardan beklentide olmak saçma, senin de ailen yapmasın nişanlınla çekin kredi kimseyi karıştırmayın iki taraftan da - biz kendimiz yaparız deyin mutlu olmak istiyorsan beklentilerini azaltmalısın "azıcık aşım kaygısız başım" hesabı...Benim zoruma giden de bu. Neden durumları varken herşeyi ben nişanlım ve benim ailem yapmak zorunda kalıyoruz. Onlar nedn hiç kımıldamıyorlar.
evli değilim ya o kadar detayı düşünemiyorum bacım sayenizde öğreniyoruz taktikleri işte napcan idare etonlar yayan gelsin
Onu da düşündük ama peşin para çok olmadıkça kredi faizi yükseliyor haliyle bizde eve giremiyoruz verdiğimiz paranın iki 3 katını ödüyoruz. Biraz peşin biriktirirsek iyi olur.Onun yerine kredi ile ev alın
ArabaYi alinca sallamazlarsa elinizde patlar ben olsam guvenemezdim bilemiyorumSevgili kardeşlerim arkadaşlarım dert ortaklarım.... öncelikle yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim sonrasında ise sizin acil fikrinize ihtiyacım var. içinden çıkmıyorum. Çok karmakarışığım. Bizim honda arabamız var nişanlımla. Nişanlımın ailesi bize maddi olarak ellerinde olduğu halde destek olmadığı için düğünde yaparız bahanesiyle nişanlım ihtiyacımız olur diye bankadn kredi çekti. gerkirse harcarız ya da yeni araba almak istersek üstüne para koyarız bunu alırız vs düşüncelerle. Ancak nişan masrafları fln derken çektiğimiz 7 milyarlık kredi 5 milyar kaldı. Şimdi iki seçeneğimiz var. Ya bmw alıcaz borcun altına gircez nişanlımın ailesi düğün yapamayız bize destek olundediklerinde bizim borcumuz var diyicez destek olmuycaz ve herşey onların büt,çesi dahilinde onların istediği gibi olacak. Ya da bmw almıycaz. O para bankada duracak. Nişanlım ailesi isteyince vermek zorunda kalacak. Borcunu evlenince biz ödiycez vverdiğimiz parayı geri alamıycaz. Herşeyi de ailesi yapmış olacak. Vee şunu da not düşmek istiyorum bu yaşına kadar ne ettiyse kendi dişiyle tırnağıyla yaptı ailesinin tek bi kuruş desteği olmamıştır. Kv saolsun duygu sömrüsüne bayılan baya bencil kendini düşünen bir insan. Kb yönetir kendisi. Elini versen kolunu kaptırsın. Şimdi biz napalım. Nişanlım bana bıraktı ne dersen onu yapıcam diye. Ama bende korkuyorum. Aldık bmw diyelim. Bunun ailesi biz ödeyemiyoruz deyip sallamaz bizim üstümüze atarlarsa yeni evliyken o kadar borcun altında nasıl ezilecez nasıl yapıcaz bilmiyorum. Lütfen akıl verin.
5 bin diye küçümsediğiniz para şu an bizim için önemli. 100 tl bile önemli. Sıfırdan yapıyoruz herşeyi.5 bin için mi bu tantana şimdi?
Onu da ben düşündüm ona da nişanlım yanaşmıyor. Ailelerin desteğiyle ev kurabiliriz. Ama bu parayı ailelerin desteğiyle biraraya getiremeyiz diyor haklı.Siz iki seçenek arasında kalıp akıl danışmışsınız ama benim aklıma 3. bir alternatif geldi5 bin ile düğün olmazsa siz de hondayı satın kimseye minnet etmeden kendi evinizi kendiniz kurun
Ne yaşadığımı bilmeden sadece burdaki yazdığımla yorum yapmanız saçma bence. Benim sizden istediğim sadece fikir beni yargılamanız değil.
Evlenen biziz evet. Ama ailelerimiz borçları çocuklara yıkalım biz de o parayla kendimize ev alalım şunu yenileyelim amaan şu da eksik osun modunda olunca bizde kendimizi düşünmeye başladık nasılsa bizi düşünen yok.Ben anlamadım ki neden illa arabayı değiştirip daha lüksünü alma gereği duyuyorsunuz? Alınca da aileye rest çeker gibi bizim borcumuz var düğüne karışmayız diyeceksiniz? Evlenenen sizsiniz farkında mısınız?
İlerde kimseye ben sizin için şunu yaptım dedirtmemenizde fayda var. Yeni hayatınıza borçsuz başlamanız oldukça da mantıklı arabanızı daha sonradan da alabilirsiniz önceliğiniz düğününüzse parayı araba için saklamanız gereksiz gibi. Ki düğünde takılanlarla da araba alabilirsiniz. Masrafı siz yaparsanız takılarda sizin olacak demektir.Sevgili kardeşlerim arkadaşlarım dert ortaklarım.... öncelikle yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim sonrasında ise sizin acil fikrinize ihtiyacım var. içinden çıkmıyorum. Çok karmakarışığım. Bizim honda arabamız var nişanlımla. Nişanlımın ailesi bize maddi olarak ellerinde olduğu halde destek olmadığı için düğünde yaparız bahanesiyle nişanlım ihtiyacımız olur diye bankadn kredi çekti. gerkirse harcarız ya da yeni araba almak istersek üstüne para koyarız bunu alırız vs düşüncelerle. Ancak nişan masrafları fln derken çektiğimiz 7 milyarlık kredi 5 milyar kaldı. Şimdi iki seçeneğimiz var. Ya bmw alıcaz borcun altına gircez nişanlımın ailesi düğün yapamayız bize destek olundediklerinde bizim borcumuz var diyicez destek olmuycaz ve herşey onların büt,çesi dahilinde onların istediği gibi olacak. Ya da bmw almıycaz. O para bankada duracak. Nişanlım ailesi isteyince vermek zorunda kalacak. Borcunu evlenince biz ödiycez vverdiğimiz parayı geri alamıycaz. Herşeyi de ailesi yapmış olacak. Vee şunu da not düşmek istiyorum bu yaşına kadar ne ettiyse kendi dişiyle tırnağıyla yaptı ailesinin tek bi kuruş desteği olmamıştır. Kv saolsun duygu sömrüsüne bayılan baya bencil kendini düşünen bir insan. Kb yönetir kendisi. Elini versen kolunu kaptırsın. Şimdi biz napalım. Nişanlım bana bıraktı ne dersen onu yapıcam diye. Ama bende korkuyorum. Aldık bmw diyelim. Bunun ailesi biz ödeyemiyoruz deyip sallamaz bizim üstümüze atarlarsa yeni evliyken o kadar borcun altında nasıl ezilecez nasıl yapıcaz bilmiyorum. Lütfen akıl verin.
Konuyu nerden nereye getirdiniz yahuDuvara carpinca hic havali olmuyor :) ama hakkini yemiyim 5.20 ile konforlu carpiyorsun yastiklar pof aciliyor
Onlar binmez merak etmeyin kv kendini sağlama aldı arabaları herşeyleri var ama bi oğlunun düğününü yapmaya gelince fakirleşiyor.Kv Kp binsin eşeğe dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?