BANA ANCAK SİZ YARDIM EDEBİLİRSİNİZ :(

Valla konu sahibi arkadaşım ben olsam kv verirdim kimse benim evimi düzmek zorunda değil, evlenme sorumluluğunu kaldırabileceğime inanıyorsam masraflarına da katlanırım düşüncesindeyim. Ayrıca madem durum sıkışık o zaman söz nişan kına vs yerine aile arası yüzük takılır, kına yakın arkadaş akrabalar arası yapılır düğün yapma nikah yap, evini 2+1 tut bir oturma grubu bir yatak odası al tabak tencere kullanacak kadar al, çok borca harca girme, illa dört dörtlük olmalı triplerine girmeden mütevazı birşeyler yapın, eksikleri de evlendikten sonra yavaş yavaş tamamlayın eşinle.

[QUOTE="bibibella, anlam veremedim kimse siz evlenirken bişey yapmak zorunda değil ha isterler yaparlar o başka 7 bin tlyi düğün için kullanırsınız araba almak çok saçma [/QUOTE]
Artık 7 bin tl yok 5 bin tl var. Ee aileler destek olmayacaksa kööstek de olmamalılar. Bizim iş karışık.

Nişanlınızın ailesine mi güveniyorsunuz evlenirken?
İster oğluna düğün yapar, ister kendi oturma grubunu yeniler. Kendi parası neticesinde. Hangisi içine siniyorsa onu yapar, onaylarsınız veya onaylamazsınız o ayrı.

Ama evlenip kendi evini kuracak iki insansanız ailelere bel bağlayarak girişmeyin bir işe.

bankaya atın amavadeli olsun böylece çek çek diyemezler derlerse de eşin vadeyi bozduramam zarara giremem kusura bakmayın yeni evliyim ben dicek.o cesarete sahipse bunu yapın hatta sizin üstünüze olsun hespta
Bu çok mantıklı nişanlım da aynen böyle dedi ama ben ya verirse diye karar veremedim.

Yani bende suçlu duruma düştüm birden ama aileler destek olmazsa biz nasıl yapıcaz bu kadar zor durumda kalıp sıkıntı çekmeye ne gerek va herkes üstüne düşeni yapsa kimse gerilmese iyi olmazmıydı. İyilikten iyi bişey yok. Ama şartlar bu noktaya getiriyor insanı.

Sizin aileniz de yapmasın yardım.. satın elinizde ki arabayı da yapın istediğinizi. . Sonra o oldu bu olmadı derdinden kurtulursunuz.. o parayı vermek zorunda degilsiniz kimseye, nasıl ki bmw alsak para vermicez diyorsunuz, eşya aldık digun yapıcaz diyip yine vermezsiniz..
Ayirca herkes kendi evinden meshuldur. Isteyen evini yeniler, evlenmek isteyen sizseniz kendi evinizini kendiniz doseyin kebdi paranız ile.. kayinvalide kendi parasiyla ne yapmak istiyorsa onu yapabilir. .

Bu yorum cuk oturmuş. Iyi valla, ne güzel hayat bu böyle. Araba oldugu halde gidip de tekrar araba almak ve düğün masraflarinj aileye yuklemek. Gercekten cok sacma. Arabanin acelesi mi var????
Amaç araba değil aileye para vermeden paramız da boşa gitmeden bişeyler yapabilmek. Yoksa arabamız alınmaasa da olur. Ama almazsak da gidecek. Geri de gelmeyecek. En azından yatırım olsun diyoruz.

kayınvalidenize bencil, akrep, duygu sömürüsü yapar falan diyosunuz da bi dönün kendinize bakın istersenizz..

bmwye binmek aileye 5 bin katkı sağlamaktan daha rahat geliyor demekki..
Ne yaşadığımı bilmeden sadece burdaki yazdığımla yorum yapmanız saçma bence. Benim sizden istediğim sadece fikir beni yargılamanız değil.

Benim zoruma giden de bu. Neden durumları varken herşeyi ben nişanlım ve benim ailem yapmak zorunda kalıyoruz. Onlar nedn hiç kımıldamıyorlar.
Zoruna neden gidiyor ki? Ne kadar kötü olursa olsun onlar senin eşim diyeceğin adamın ailesi ve onu bu yaşa getirenler, bu saatten sonra onlardan beklentide olmak saçma, senin de ailen yapmasın nişanlınla çekin kredi kimseyi karıştırmayın iki taraftan da - biz kendimiz yaparız deyin mutlu olmak istiyorsan beklentilerini azaltmalısın "azıcık aşım kaygısız başım" hesabı...

onlar yayan gelsin
evli değilim ya o kadar detayı düşünemiyorum bacım sayenizde öğreniyoruz taktikleri işte napcan idare et

ArabaYi alinca sallamazlarsa elinizde patlar ben olsam guvenemezdim bilemiyorum

Siz iki seçenek arasında kalıp akıl danışmışsınız ama benim aklıma 3. bir alternatif geldi 5 bin ile düğün olmazsa siz de hondayı satın kimseye minnet etmeden kendi evinizi kendiniz kurun
Onu da ben düşündüm ona da nişanlım yanaşmıyor. Ailelerin desteğiyle ev kurabiliriz. Ama bu parayı ailelerin desteğiyle biraraya getiremeyiz diyor haklı.

Ne yaşadığımı bilmeden sadece burdaki yazdığımla yorum yapmanız saçma bence. Benim sizden istediğim sadece fikir beni yargılamanız değil.

sanal ortamda kimse kimsenin ne yaşadıgını tam anlamıyla bilmez zaten..
kendi düşüncenizin saçmalığını ve bencilliğini görün önce

Evlenen biziz evet. Ama ailelerimiz borçları çocuklara yıkalım biz de o parayla kendimize ev alalım şunu yenileyelim amaan şu da eksik osun modunda olunca bizde kendimizi düşünmeye başladık nasılsa bizi düşünen yok.

İlerde kimseye ben sizin için şunu yaptım dedirtmemenizde fayda var. Yeni hayatınıza borçsuz başlamanız oldukça da mantıklı arabanızı daha sonradan da alabilirsiniz önceliğiniz düğününüzse parayı araba için saklamanız gereksiz gibi. Ki düğünde takılanlarla da araba alabilirsiniz. Masrafı siz yaparsanız takılarda sizin olacak demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…