• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana ayıp etti

Kıskançlık konusunda benim erkek arkadaşım da istemeyebilirdi, emin de degilim belli olmuyor erkek cinsinin işleri. Ama ben hayır ben konusucam dedigimde de bu tarz bir tepki yapamaz. Çünkü bu yapılan cidden ayıp ve çocukça. Ben sanırım kendisi gelene kadar sessiz kalırdım, konusmak istediginde de kırgın olduğumu ve böyle bir saygısızlığı kabul etmedigimi söyleyip yalniz kalmak isterdim.

Bu yapılan tavır beni kızdırmaktan cok kırardı çünkü

şahsen ben sınav dönemine yorarım bu tarz durumları. aramayın siz de. stresi geçsin arar bence dediğiniz gibi 2 yıllık bir ilişkide bu kadar küçük bir şeyse büyütmemeli.

Hayır ben sadece yemek yeme üzerine yorumumu yaptım, araları okuyunca o dediğiniz şeyi gördüm. Kıskançlık krizinden dolayı trip falan olunca işler değişti. "Hayır yapmayacağım, abartıyorsun, ne alaka" falan tartışma demek, söz dalaşına girip adama sizin üzerinizde söz hakkı vermek demek. Sizin kestirip atmanız lazım, "Bana güvenmeyen bir erkekle benim işim yok, güvenmiyorsan bu ilişki burada bitsin" demek farklı, "Hayır alakası yok, abartma, ne var konuştuysam?" diye tartışmaya girmek apayrı şeylerdir. Burada benimle tartışmaya girmenin de bir yararı yok, ben kendi görüşümü belirtiyorum. Uygulayıp uygulamaması size kalmış.
Anladım, aradaki yorumu sonradan okuduysanız tamam.
Daha önceden kıskançlık yaptığında “bana güvenmiyorsan benimle işin ne?” Diye kestirip attığım da oldu. Davranışımı değiştirmedim. “Sana güveniyorum ama yine de kıskanıyorum” ile devam etti cümlesine. Neyse. Yine de değiştirmedim ben kendimi. Onu ikna etmiştim.
Yalnız şöyle bir şey var, takdir edersiniz ki her anlaşmazlıkta “güvenmiyorsan ayrıl” ile ilişki yürümez. Bu kavgada erkek arkadaşımı %100 hatalı görüyorum ama her seferinde ben bu resti çekemem. Çünkü iki farklı insanız ve iki farklı düşünce yapısına sahibiz. Elbet anlaşamadığımız, birimize aşırı diğerine normal gelen noktalar olacak ve bunları üzerinde “ne var bunda ya? Abartma” diyerek konuşacağız, anlaşacağız.

Ayıp etmiş evet senin yerinde olsam o arayana kadar ben aramazdım

Kıskançlık konusunda benim erkek arkadaşım da istemeyebilirdi, emin de degilim belli olmuyor erkek cinsinin işleri. Ama ben hayır ben konusucam dedigimde de bu tarz bir tepki yapamaz. Çünkü bu yapılan cidden ayıp ve çocukça. Ben sanırım kendisi gelene kadar sessiz kalırdım, konusmak istediginde de kırgın olduğumu ve böyle bir saygısızlığı kabul etmedigimi söyleyip yalniz kalmak isterdim.

Bu yapılan tavır beni kızdırmaktan cok kırardı çünkü
Ben de böyle yapmayı düşünmüştüm

Anladım, aradaki yorumu sonradan okuduysanız tamam.
Daha önceden kıskançlık yaptığında “bana güvenmiyorsan benimle işin ne?” Diye kestirip attığım da oldu. Davranışımı değiştirmedim. “Sana güveniyorum ama yine de kıskanıyorum” ile devam etti cümlesine.
Yalnız şöyle bir şey var, takdir edersiniz ki her anlaşmazlıkta “güvenmiyorsan ayrıl” ile ilişki yürümez. Bu kavgada erkek arkadaşımı %100 hatalı görüyorum ama her seferinde ben bu resti çekemem. Çünkü iki farklı insanız ve iki farklı düşünce yapısına sahibiz. Elbet anlaşamadığımız, birimize aşırı diğerine normal gelen noktalar olacak ve bunları üzerinde “ne var bunda ya? Abartma” diyerek konuşacağız, anlaşacağız.

Bu rest çekmek değil aslında, sınırlarınızı çizmek. Her fırsatta "Ayrılırım" diye tehdit etmek de ilişkiyi yıpratır evet ama verdiğiniz kesin bir mesaj olmalı, sınırlarınızı çizmiş olmalısınız. Erkek arkadaşımla zamanında benzer yollardan geçtim, o yüzden söylüyorum. Erkek arkadaşım birlikteliğimizin ilk dönemlerinde sizin erkek arkadaşınız gibiydi. En son dayanamadım ve dedim ki "Ben nerede nasıl davranmam gerektiğini bilirim, senin bu hareketlerinden bana güvenmediğini hissediyorum ve bu durum beni mutsuz ediyor. Eğer bana güvenmiyorsan, şüphen varsa bu ilişkiyi sürdürmeyelim. Şüphen yoksa bana bunu hissettirecek şekilde davranmanı bekliyorum". O günden sonra gereksiz kıskançlık krizleri son buldu. Krizlere giriyorsa da bana çaktırmıyor en azından.

Back
X