Bana Babanzı anlatn.....

biz iki kardesiz bir erkek bir kiz ben buyuk olanim. annemle babam 20 yasindayken daha cok gencken ben dogmusum benimle beraber onlar da buyumusler. annem bir konusma icerisinde itiraf etti ki ogluna daha duskunmus babam da bana duskunmus. zaten o soylemese de bildigim bir seydi bu. benim babam bana cok duskundur ama bu hemen farkedebilinecek sekilde degil zamanla boyle oldugunu anladi. annesiyle pek iyi gecinen biri degilim ne yazik ki o ne kadar oglunun ustune duserse ben ona karsi hircinlasiyor gibiyim ama ne yapayim her durumda oglunun tarafini tuttukca benim de adalet damarim tutuyor. ama babam farklidir cogu zaman sen neden annemi aldin ki demisligim de vardir zira o kisilikte birisiyle hayatta evlenmem. babamin baba olusunu bu sene universite tercihlerinde anladim. bilen bilir cok stresli bir donemdir bu tercih zamani. ben sinava hazirlanirken sehir disima gidicem derdim ama puanim istanbula tutacak gibi olunca da sehir disi heyecanimdan vazgectim . tercih doneminde istanbulun olmama ihtimalini farkettikkontenjan dusmustu cunku . babamla konustugumda beni sehir disina yollamak istemedi hic yaninda olmami istedi evet babam herhun opup koklamaz beni ama sanirim gormek bile yetiyor ona. kendi universite okurken cektigi skntilari ben de cekeyim istemedi. babamla oyle resmi bir iliskim yok benim soyle soyleyeyim benim cevremdeki her arkadas bi iliskisi oldugunda ancak evlenmeye karr verildiginde babalarina bahsedeceklerini soylerler banaysa bu sanki babayi kandirmak gibi gelir benim babam kimle gorustugumu bilmek ister bana da bu dogru gelie o yuzden birisi olursa babama bahsederim ondan. babam hicbir zaman parasal acidan skmadi beni bisey istedigimde yok olmaz dedigini duymadim.bir de sunu farkettim ki bu hayattaki en guzel duygulardan bir tanesi babayi gururlandirabilmekmis arkadaslar, tervih sonucunu ogrendigim anda babamla goz goze gelmistim ve ben omru hayatimda bana oyle baktigini gormemistim babamin o andan sonra her seyimde babami nasil daha fazla gururlandiririm demeden edemiyorum, onun benin sayemde mutlu olabilmesini istiyorum. rabbim onu basimizdan eksik etmesin

Baba kahramandır ya hani ilk aşktır hep evleneceği erkek babam gibi olsun istenir ben istemiyorum
benim babam belkide hiçbir zaman kahramanım olmadı
doğru dürüst bir fedakarlık bile görmedim anlayış görmedim babamdan
hiçbir zaman gönüllü sorumluluklarımızı üstlenmedi. üstlendiği zamanlarda başımıza kakmamazlık yapmadı. yapmadı işte.Peki ben 19 yaşında babadan bahsedilirken gözüm doluyorsa sizce evlenmekten korkmuyormuyum ? korkuyorum ebette.Annnemi ve yaşadıklarımızı düşündüğümde evlilikten korkuyorum. Babam gibi biriyle evlenmek istemiyorum.Annemin yaşadıklarını yaşamak istemiyorum.ocuklarımın benim yaşadıklarımı yaşamalarını istemiyorum.Vicdan azabı duyuyorum ona çok doluyum ve ufak şeylerde patlıyorum sonra kötü oluyorum ama beni bu hale getiren kendisi ben allaha havale ediyorum ama sabrım kalmadı

Benim baba kavramın yok..
Ölse umrumda olmaz.
Evlatlıktan reddetti beni.
Küfürde var.

Benim Babam hem vardı hem yoktu. Sonra da hepten alıp başını gitti zaten. Biz onun için hayatını yaşamasını engelleyen varliklardik hersey batardı ona hersey bağırmak kızmak gitmek için bir nedendi. Şimdi şimdi anlıyorum ki aslında kızdığı şey kendisiymis kendinden memnun olmadığı için bizden hiç memnun olmamış. Şimdi geliyor pişmanım canım kızım diyor içimde en ufak bir sızı bile hissetmiyorum ne sevgi ne nefret hiçbirşey... baba deyince aklıma hep ağlayan annem geliyor bide evde yankilanan nefret dolu kelimeleri... zaman çabuk geçiyor akılda kalan anılar oluyor unutulmuyor, sizlatmiyor da ama orda bi yerde hep kalıyor

Ne kadar cok babasindan ceken varmis bizim gibi
Adam annemi sinir hastasi etti hala gram umrunda degil hep kendini dusunur
Yillarca kahrini ceken kadina beni boşa diyor sirf maasi kalmasin diye annem yillarca calisti kira odedi mirasla bir ev aldi kendine onu bile cekemedi yan gelip yatiyo o evde soyleniyor utanmadan
Allah islah etsin diyecek bisiy bulamiyorum artik...

Baba dağ gibi taş gibi sapa sağlam bir adam sevgisini çok göstermez ama ben bilirim nasıl çok sevdiğini nasıl duşkun olduğunu çok tartışırız hem fikir olsak bile çok tartışırız seslerimizi yukseltırız sonrasında bir kahkaha hiç o değilmiş gibi devam eder gideriz en güvendiğim en inandığım adam benim babam

Nasıl tarif edilir hangi kelimeler uygun olur bilmiyorum...
Ama hayatta karşılıksız sevdiğim kaybetmekten korktuğum biri varsa o da babam...
Bizim için elinden geleni ardına koymadı halada aynı...
Bir insanı ayak seslerinden zili çalmasından tanıyabilir misiniz ben babamı tanıyorum...
4 kardeşler ailenin en küçüğü babam bazı sorunlardan dolayı 2 halamın çocuklarınıda babalık yaptı onlara kız istemeye gitti düğünlerini yaptı...
Lisede istediğim dersaneye gitmem için gece taksicilik yapmış ve bunu bana belli etmeyen biri (geçen gün ögrendim)
Herşeye rağmen yaptığım her hatanın arkasında duran adam benden asla vazgeçmeyen benimde asla vazgeçmeyeceğim biri

Öyle bir sevgi çeşidi bana çok yabancı. Yani hiç tatmadığım bi yemek gibi. Sadece gördüğüm kadar bildiğim, dışardan izlediğim bi durum.

Ama olmayınca da oluyor. Gerçekten hayat böyle de güzel. Yani o yemeği tatmadığım için açlıktan ölmedim çok şükür.

Ben hic baba sevigisi görmedim onun icin en önemli olan sey parayla isiydi anneme de buzamana kadar hep cektirdigi icin hic sevemedim

Allah gecinden versin babam giderse herşeyim gider...

Baba sevgisini okadar güzel anlatmışki herkes...Bazılarıda çok üzücü...Babam benim herşeyim.Bizi hiçbirşeyden yoksun bırakmadı.Herşeyin en iyisini yapmaya çalıştı.Korudu kolladı yedirdi içirdi.Evlendim çocuk sahibi hala yardım eder elimden tutar.Maddi desteği çoktur.Babamın yokluğunu düşünemiyorum Allahım başımızdan eksik etmesin

Babam....
onsuz bir hayati düsünmek istemiyorum, hayirli evlat deyince babam gelir aklilma. son günlerine kadar kendi annesine babasina bakan , ilgilenen muhtesem insan....
insallah bizde en az onun kadar hayirli birer evladi oluruz onun icin , canim babammm

Benim babam :)
Aslında sert ama bir o kadarda yufka yürekli bir babam var çok çabuk öfkeleniyor olsada bilirim ki 5 dk sonra yavrum diyeceğini bilirim.Ne kadar yakın olsada bir okadarda uzak ama bliyorum babacım her anlamda yanımdasın her zaman benimlesin ...

Rabbim sağlığına zeval vermesin babam hep yanımda ol bizimle beraber ol ...

Baba deyince aklima cok az sey geliyo. Babasizlik deyince cok...suan yanimda olmasini o kadar isterdimki. Bir Adamin beni koruyup kollamasina gecicek ben burdayim demesine... o A dam kesin benim babamdi. Biliyorum hic yalniz birakmicakti beni. Eger yasiyorsa babaniz cok sanslisiniz. İnanin kimselere ihtiyaciniz yok. Ben alti yasimda kaybettim babami. Hep annemde
N dinliyorum onu. Cok sefasini surdum babanizin der gerine gerine:))))) hastalanip isten dondugunde annemin misafiri varken sensiz gitmem diye bi ev misafiri yapayalniz birakip hastalikta saglikta yalniz burakmamayi cok guzl kapak etmislerdir hayatima. annemi kendine oyle bir aile yapmistirki efsane gibi anlatilir ailede. Daha nice hikaye. Gurur duyuyorum tanimadigim babamla. Keske olsaydi suan. Tek istedigim ben burdayimYalniz degilsin desin.

Babam benim cınar ağacım onu o kadar cok seviyorum kiii fedakar merhametli sırdas canimdan ote

Maşallah negüzel babalarınızla iletişiminiz varmış. ..ben hiç yasamadım bu duyguları ...hiçbirzaman diyemedim babam çınar agacım diye...babam diyince annem gelir aklıma yıllardır hiç huzur vermeyen adam...babalarınızı kaybetmişseniz bile arkalarından hatırla yad edebiliyorsunuz.

Herkes ne güzel anlatmis babasini, keske bende boyle guzel seyler yazabilsem..
Baba diyince aklima neden hic guzel seyler gelmiyor..
Dayak, annemin gozyaslari, bencillik, sadece kendini dusunen insan, kendi düsüncelerinden baska kimseye saygi dutmayan insan..
Icki, sigara...
Anneme bana kardeslerime hic huzur wermedi..
Hicbir zaman arkamizda durmadi..
Sorunlu ewliliklerimizde hic destek olmadi vs vs bis suru sey ..
Babam aklima gelince annemi dusunurum sadece gozyaslari gelir aklima yedigimiz dayaklar gelir..
Hakkinida yemem tabi calisti bize bakti büyüttü.. ama hicbirzaman sewgi gostermedi.. o sirf rakinin karsisinda meze niyetine tavuk salata yerken corbayla doydugumuz o sekilde uyuduguz gunler gelir aklima gece gece yeter bu kadar yazdigim...

Son düzenleme:
Babam var ama sevgisini hiç görmediğim için anlatamayacağım maalesef

Babam... canım ruhum... Hem babam hem arkadaşım hem çocuğum gibi... allah başımızdan eksik etmesin. O en ufak sıkılsa içim titrer benim.. küçükken kahramanı benim olduğum harika masallar anlatırdı. Ev soğuk olduğunda tisortunun içine sokardi tüm tişörtler inin yakası geniştı o yüzden. Annem gece çalışırdı nobete giderdi onunla uyurdum genelde serçe parmağımı olmayan dişinin yerine koyardım ancak öyle uyurdum aman sabah işe gitmesin diye kendimce güvene alarak. Babam benim en hassas noktam.. canım birtanem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…