• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Babanzı anlatn.....

Anne baba ayrı olduğu için .BAbamla çok nadir görüşebiliyordum.annem babamın beni görmesi için elinden geleni yapardı ama babam evlendiği için diğer hayatına yöneldi ve benı neredeyse unuttu.hep onun eksiliği ile büyüdüm.Yine de yaşasaydı da ayda bi iki ayda bi görebilseydim diyorum.
Zamanında beni babamla görüştürmeyen karısı ve babaanneme şimdiki aklımla neler neler yapardım.

Benim bir kez öldü kör oldum.
Yikadilar aldilar götürdüler
...

Sene 2005 ..
Bnm yaş 16..
Bir pazar gunuyduuu... kahrolasi bir gundü...
Ona doyamadan gittii..
O kaybetme hissini suan düşünmk istemiyorm.. can yakici, kalp sıkıştırıcı...
Evlendim göremedin baba..
Ama oglum oldu.. adini mustafa koyduk baba...
Snn gibi mert, iyi kalpli olacak.
Seni cok özledm babacimm...
Hmdeeee cooooooooookkk..
:(

Baba mı? İçi boş bir kavram bana göre
Doluysa da ben öylesini yaşamadım upuzun yıllardır

Son düzenleme:
benim yanımda beni göstererek ''böyle 20 tane bile olsa eyvallah'' diyor,başkalarının gelen misafirlerin yanında yerden yere vuruyor,''yontulmamış kereste'' diyor.şaşırmış durumdayım şuan,nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum:59::59::59::59:

Son düzenleme:
Benim babam küçükken beni omuzlarında taşırdı kapılardan omuzlarında geçirirdi . Güreşirdik onunla :1: futbol oynardık çatıya çıkıp , bana istediğim herşeyi alırdı çikolata , süt , herşey ... Ben hasta olduğum zamanlarda sabahlara kadar beklerdi başımda ben uyuduktan sonrada beni kucaklar yatağıma götürürdü . Annem benim yanımda yatmadığı zamanlarda onun yanına gider onun yanında yatardım . Çok güvenirdim ona hala öyle . Küçükken gök gürültüsünden çok korkardım ve anneme değil de babama güvenirdim gider yanında yatardım sarılırdım . Kulaktan kulağa konuşurduk babamla . Kulağına yavaşça brşeyler fısıldar sonra da kahkahalarla gülerdim .
Kmseye söyleme bak derdim :1: Çok severdimm ben babamı işten gece 1 de gelirdi bazı geceler ve ben uyanır kapıya koşardımm . Gece yatarken babam nerde diye sayıklardım . Babamın yokluğunu belki gün içinde fark etmezdim ama akşam oldu mu babam nerde derdim hep .
Ama ben büyünce hepsi değişti . Babam arada döverdi beni ve artık nefret etmeye başlamıştım ondan . Küfür de ederdi . Çok ufak şeylerden el kaldırırdı . Bi keresinde ablamla konuşuyorduk gece 2-3 saat . Ablam bi espri yaptı gülme krizine girdim kahkahalrla gülüyordum kendimi tutamıyordum sonra kalktı geldi bana bi vurdu . Ağlamaya başladım . Akrabalrın önünde beni odunla kovaladığı zamanlar oldu . Bi keresinde uyardığı halde dış kapının anahtarını unuttum diye bana vurmuştu merdivene çakılmıştım babaannemin önünde . Ağzı da çok bozuktu sürekli küfür ederdi . Şimdi öyle değil vurmaz küfür de etmez öyle ama yine de bu davranışarı ondan çok soğuttu beni . Aslında her dediğimi yapar çok fedakardır şereflidir düzgündür çok yardımseverdir herkese yardım eder para da almaz karşılığında kimseden ... Ama ben yine de eskisi kadar çok sevmiyorum babamı ..

Babam en büyük destekcim arkadaşım dostum herşeyimdi keşke yanımda olsaydı önceki sene kaybettim mekanı cennet olsun şu an yanımda olsa en büyük destekcim olurdu bu zor zamanlarımda küçükken sorduklarında annem değil babam dogurdu dermişim kıymetini bilin babalarınız :14::14::14:

Cocukken cok severdim.
Ne zaman aklim ermeye basladi onun hal ve hareketlerine sevmemeye basladim. Simdi bana sorsan milletin arkasindan konusan, hayatta herseyden nefret eden, icten pazarlikli, iki yuzlu ve yalanci bi adam.

Annemle evliliginde oyle berbat bi evlilik ornegi gosterdiler ki bana, ne evlilige ne de birinin karisi olmaya sicak bakmiyorum.

Son düzenleme:
babammm
sert mizaçlı kaşları çatık , bir gören korkar oyle biri.ama kalbi pamuk gibi.evet ara sıra bana epey kızar ama iyiliğim için hep bilirim.nişanlandığımdan beri babamın varlığını en iyi kavradığım zamandır.iyiki var o iyi ki dayanğım benim.sevdiceğimi ilk zamanlar hiç istemesede bni kırmayıp kavuşturdu bizi.ama değdi dedi oda beğendi onu.iyi ki varsın babam.gözyaşım için dağları deviren kendi annesine bile diretensin.seni çok ama çok seviyorum Rabbim senin acını yaşatmasın.uzun ömürler versin sana.torunlarında yaslansın sana dedem desinler.

baba
nefret ediyorum senden hatta nefret bile etmeye değmiyorsun benim gözümde ... ne yazıkki kardeşlerimde aynı şekilde...
sevmiyorum seni oysa sevebilmeyi ne çok isterdim bir babayı.
adam bile olamamışsın hayatın satıp yemekle geçmiş adamlık baba olabilmektir evlatlarını namerde muhtaç etmemektir.

sen ne yaptın şimdiye kadar ben 26 kardeşlerim 25-21 yaşındalar maddiyatından geçtim ne verdin bize maneviyat olarak.
hiçbirşeyyyy
çünkü sen sıfırsın
sanmaki şimdi olduğun gibi kalacaksın hep
yaşlanacaksın elden ayaktan düşeceksin
ve inanki düşmanım kadar değerli olmasanda istemem bunu
çünkü annem bizi senin gibi vicdansız yetiştirmedi.
birde utanmadan bayramlarda gelip elini öpmüyormuşuz diye sağda solda onları evlatlıktan men ettim bir lira para bırakmıcam diyormuşsunya
boşuna üzülme biz seni babalığa hiç kabul etmedikki hem bugüne kadar bir kuruşunu görmedik bir liranıda görmeyizolur biter....
seni silebilmeyi isterdim hayatımıza hiç girmemiş olmanı

hayatımızda birdaha geri dönüp yaşayamayacağımız yılların katilisin sen....
allah seni ıslah etsin.

Son düzenleme:
benim babam dünyam herşeyim gözbebeğim bitanem. çok şanslı bi ewlat olduğumu düşünüyorum. yurt dışında şuan ama bazen öyle özlüyorum ki her konuşmamda gözlerım doluyo baba çınar ağacı gibidir meyvesi yoksada gölgesi yeter. bitanedir anlatılamaz bi duygu

Babam..
En çok sana benzerdim ben babam. O yüzden en çok seninle didişirdik. İkimiz de inatçı ikimiz de asabiydik. Ama beni de en iyi sen anlardın be babam. Çok özledim akşam kapıdan girişini her gün bir bahane bulup didişmemizi. Olur olmadık yerde bizi güldürmeni bazen de saçma sapan sebeplerden bir anda parlayıp sönüşünü... Ama içinde kötülük olmayışını, gözlerinin hep sevgiyle bakışını... Zorluk da çektik parasızlık da çektik ama sen bize hiç sıkıntını hissettirmedin babam. Hiç bir ihtiyacımıza yok demedin alamam demedin hiç eksik koymadın bizi. En önemlisi de hep yanımızda oldun ne yaparsak yapalım bizi destekledin hep güvendin inandın.
Babam.. Bak şimdi eskisi gibi değilim ben. Didişemiyorum kimseyle, bağırıp çağıramıyorum. Duruldum babam, kırıldım, üzüldüm, sustum, büyüdüm, kocaman oldum bak... Eskisi sinir küpü inatçı kızın yok artık. Canım çok yandı baba daha da çok yanacak. Ama sen gene sevgi dolu bakıyorsun ya bana işte o zaman bütün eksikliklerim gidiyor umut geliyor kalbime. İyi ki varsın babam. İyi ki benim babamsın. Hiç yüzüne söylemedim ama zaten biliyorsun : Seni çok seviyorum babammm

Iyi kalpli ,sevgi dolu,güler yüzlüydün ,senin yerin hep belli,kimse gülmüyor,güldürmüyor ,sen başkaydın babam,allah rahmet etsin nurlar içinde yatırsın seni,,,,,,,,,,,,,,,

babam bizim için hep en güzelini ister çocukları için her şeyini verir babadan çok arkadaş gibi canım babam iyiki varsın Rabbim seni başımızdn eksik etmesin baba sevgisi çok başka çok özel :16:

Babam

En yakin arkadasim dostum sirdasim herşeyin

Benim babam sevdiğini söyleyebilen. Nadir babalardan hicbir zaman benden sevgisini eşirgemedo ne istersem yapmaya calisti uzuldugmde ağlama duvarim sevindigimde içimdeki kelebeklerin tumu anlatmaya kelimelerim yetmez ama sunu bilirim ki benim herzaman sirtimi yaslayacgim koca cinarim o benim

Sevgimiz apayri anlatamiyoru. Ama onu cokk seviyorum

Sen anlatılmazsın ki babam. Sen bize sunulmuş en güzel armağansın. Atışsakta didişsekte her koşulda gösterdiğin sevgin her daim arkamızda dik duruşun bize verdiğin güven. İyi ki benim babamsın :16:

Hayatı boyunca duruşundan asla taviz vermeyen..Düşüncelerini menfaati uğruna satmayan..Dürüstlük için doğmuş ve onun için yaşayan bir insan BABAM...Hayatımda tek örnek aldığım ve onun gibi olmak istediğim tek insan...Sesini duymazsam günüm güzel geçmez mutlaka hergün onu arayıp günaydın kızım demesini duymadan güne başlayamam...Allah başımızdan eksik etmesin uzakta olsakta hep arkamda canım babam herşeyim benim...

Bende babasina asik olardanim malesef onu cok kucuk yaslarda kaybetim bi kaza sonucu biz uc kardesiz en kucukleri benim ve babam beni pamukkizim diye severdi 😢 7 yasindaydim birgun aglarayak uyandim ruyamda babami görmüştüm ve bunu anneme anlatim oda sen babanim ömrünü uzatmissin dedi fakat tam bir ay sonra babamin olusu geldi ruyama gelince okuldan eve dönüyorum bizim evin önünde bir kalabalık var herkez alıyo sonra evin avlusunda babamin tabutu yatiyo uzeri yesil bi örtuyle örtülü herkez agliyo bense gülüyorum ve ayni sekilde oldu babamin cenazesi gelmeden bir kac gun once annem aldi beni karsisina ve baban boyle boyle bi kaza gecirmis ama bisey olmamis hastanede yatiyomus yakinda gelicek dedi ama ben yolunda olmayan bisey oldugunu biliyodum biz gidelim dedim gidemeyiz gorusturemezler dedi inandım osure icinde hep dua ettim allahim babami yanina alma annem ablam abim napar lutfen beni al yanina diye dualar ettigimi hatırlıyorum bi kac gun icinde cenazesi geldi tipki ruyamdaki gibi herkez agliyodu bense babamin öldüğüne inanmiyodum onu gormek istedim zorla kefeni actirdim ve babami orda o sekilde yatarken gordum iste o ani bu yasima kadar unutamadim 29 yasindayim ve babami hala özlüyorum babamin ise son lafi beni kurtarin benim uc evladim var olmuş o can havliyle dahi bizler aklinda cikmamissiz cok zayiftim annem carbolar yapar zorla beni icirmeye zorlardi sut kaynatir icirirdi icmedigim zaman ise babam baslardi sut ictimm dilim yandi diyip sirinlikler yapip onun zoruyla icerdim cok erken gittin cakir ahmet seni cok ama cokkkkk seviyorum😭😭

Kendini düşünen, bencil, sürekli bize zararı dokunan biri
Kavgaların arasında büyük kardeşimle
Keşke babam olmasaydı..

Back
X