Bana bi akıl verin lütfen

kader_0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2025
5
1
1
27
Merhaba hanımlar 28 yaşındayım evli bir çocuk annesiyim ortaokuldan sonra ailem okula yollamadi kız çocuğu okumazmış çünkü ağladım yalvardım yollamadilar zorla basimi kapattilar akraba ziyareti hariç hiç dışarı cikartmadilar 19 yaşındayken onlardan kurtulmak için beni isteyenlerden biriyle evlendim beni çalışmayacaksın die tembihlediler eşimdee öyle bende malesef tam 7 sene evde oturdum sonra bebegim oldu şimdi bana birden aydınlanma geldi aileme karşı bi nefret oluştu içimde aydınlandım resmen bana sarf etmedikleri çabayı erkek kardeşime ettiler onu okuttular simdi nişanlı kardeşim . Geçen gün carsiya gitmem gerekti çocuğa annem bakti ben kahve içtim annem baban görmesin görürse eski kafa bizde onla gitseydik çarşıya der dedi bende gelinimiz felanda gidiyor kahvede içiyorlar deyince onların gittiği yer belli dedi sinirlerim tepeme çıktı sizce ben bu aileme bu saatten sonra nasıl davranayim

Siz kötü de davransaniz ailenize degistiremezsiniz sadece kendini tükettiğinizle kalırsınız. Mesafe koyup koymamak size kalmış. Fakat çocuğunuzla ailenizle mutluysaniz önemli olan bu. Cunku asıl çekirdek aile eşiniz ve çocuğunuz. Anne baba kardes bi yere kadar

Siz kötü de davransaniz ailenize degistiremezsiniz sadece kendini tükettiğinizle kalırsınız. Mesafe koyup koymamak size kalmış. Fakat çocuğunuzla ailenizle mutluysaniz önemli olan bu. Cunku asıl çekirdek aile eşiniz ve çocuğunuz. Anne baba kardes bi yere kadar
Esimlede çok mutlu değilim malesef ailemin evine küs gittiğimde babam sen istedin die küfü etti bana şimdi maddi gücümde yok

O anne baba dediğiniz tipler elden ayaktan düşünce bakmamanızı hatta arayıp sormamanızı tavsiye ederim. Oğullarını geçtim gelini bile kayırıyorlar. Düşmanının çocuğuna bile acırsın yazık ne suçu var dersin, bunlar öz çocuklarını köle bellemiş. Onların gittiği yerler belli diyor bir de. Annenlz gibi kadınlardan tiksiniyorum. Gelini bile kızından değerli gören, kocasına ezdiren kadınlar gün yüzü göremesin.

Eşiniz nasıl biri yazmamışsınız, baskıcı mı babanız gibi biri mi?

Yazmışsınız şimdi gördüm, üzüldüm size.

Esimlede çok mutlu değilim malesef ailemin evine küs gittiğimde babam sen istedin die küfü etti bana şimdi maddi gücümde yok
Ah ah aileniz gibilere Allah kız evlat nasip etmesin erkek evladında hayrını göremesinler diyesim geliyor. En nefret ettiğim şey evlat ayıran insanlar hele ayrım sebebi cinsiyet. Erkek olunca ne oluyor krallık mı bırakıyorlar oğullarına da soyları mı yürürüyecek. Bugün maddi gücünüzün olmamasınında, mutsuz olmanızda sebebi aileniz. Muhatap almayın onları bence gidip gelip görüşmeyin. Hayatınızı mahvetmişler. İşe girip isterseniz eğitiminizi açıktan tamamlayın. Okumanın yaşı yok, sizde henüz genç bir yaştasınız. Hiç bir şey için geç değil.

Ah ah aileniz gibilere Allah kız evlat nasip etmesin erkek evladında hayrını göremesinler diyesim geliyor. En nefret ettiğim şey evlat ayıran insanlar hele ayrım sebebi cinsiyet. Erkek olunca ne oluyor krallık mı bırakıyorlar oğullarına da soyları mı yürürüyecek. Bugün maddi gücünüzün olmamasınında, mutsuz olmanızda sebebi aileniz. Muhatap almayın onları bence gidip gelip görüşmeyin. Hayatınızı mahvetmişler. İşe girip isterseniz eğitiminizi açıktan tamamlayın. Okumanın yaşı yok, sizde henüz genç bir yaştasınız. Hiç bir şey için geç değil.
Kızım daha 1 yasinda bakcak kimse yok o yüzden şuan calisamiyorumda güzel yaşlarım heba oldu onlarla bağımı nasıl kesicem peki ariyo mesaj atiyolar yaptıkları hala onlara göre normal bisey

O anne baba dediğiniz tipler elden ayaktan düşünce bakmamanızı hatta arayıp sormamanızı tavsiye ederim. Oğullarını geçtim gelini bile kayırıyorlar. Düşmanının çocuğuna bile acırsın yazık ne suçu var dersin, bunlar öz çocuklarını köle bellemiş. Onların gittiği yerler belli diyor bir de. Annenlz gibi kadınlardan tiksiniyorum. Gelini bile kızından değerli gören, kocasına ezdiren kadınlar gün yüzü göremesin.

Eşiniz nasıl biri yazmamışsınız, baskıcı mı babanız gibi biri mi?

Yazmışsınız şimdi gördüm, üzüldüm size.
Eşim sadece baskıcı degil ama oda kavga edince babani aricam die tehdit ediyor beni

Kızım daha 1 yasinda bakcak kimse yok o yüzden şuan calisamiyorumda güzel yaşlarım heba oldu onlarla bağımı nasıl kesicem peki ariyo mesaj atiyolar yaptıkları hala onlara göre normal bisey
Evet heba olmuş zamanlarınız olabilir ama bütün hayatınızın heba olup olmaması sizin elinizde Marie Rose’un hayatına bir bakın internetten belki size ilham olur bana zamanında olmuştu en bırakmak istediğim zamanda bende yapabilirim dedirtmişti. Aramalarına gelirsek ailenizin iki yüzlü olduğunu en çok gösteren şey madem sizi kızsınız diye evlat saymadılar, onların zihniyetine göre elin evine gittiniz elinsiniz artık ne meşgul ediyorlar ama bunu demek işlerine gelmez onlara yardım edecek insan lazım. Çocuğunuzu bahane edeceksiniz, kendi ev işinizi bahane edeceksiniz varsa kv nizi bahane edeceksiniz benim evim yolum ayrı kendime anca yetiyorum diyeceksiniz. Mesajlara geç döneceksiniz çok işim vardı görmedim diye ki benimde 1 yaşında bebeğim var gerçekten be aramalara be mesajlara zamanında dönebiliyorum. Önceliğiniz kendiniz, kendi aileniz olsun onlar dışarıda kalır zaten.

Eşim sadece baskıcı degil ama oda kavga edince babani aricam die tehdit ediyor beni
Ailenizi silemez misiniz? Ben coktan gorusmeyi ve konusmayi kesmistim. ama buyuk cikmazda gibi duruyorsunuz. Aile ile baginizi koparirsaniz esinizin davranisi degisir gibi duruyor ve iyi yonde de olmaz gibi.

Ailenizi silemez misiniz? Ben coktan gorusmeyi ve konusmayi kesmistim. ama buyuk cikmazda gibi duruyorsunuz. Aile ile baginizi koparirsaniz esinizin davranisi degisir gibi duruyor ve iyi yonde de olmaz gibi.
Malesef cikmazdayim suan

Yazık cidden acıdım size. Allah yardımcınız olsun. Eşinizden boşanın desek, aileniz size sahip çıkar mı, sanmam. Eğitim, tecrübe, vasıf yok. Nerede çalışabilirsiniz bir yaşındaki çocukla. Eşiniz desen babanıza şikayet etmekle tehdit edecek kadar değişik bir insan. Kuran kursuna falan gitseniz en azından hafızlık eğitimi görseniz veya halk eğitimlerde bir beceri edinmeye çalışsanız? Yahut kadınların çalıştığı fabrikalar yok mu sizin orda gıda, tekstil üstüne? En azından çocuk biraz daha büyüyünce işe girseniz belki çalışmaya başlayınca eşiniz size saygı duymaya başlar veya siz kendi kendinizi geçindirebilecek bir seviyeye geldiğinizi görürseniz daha rahat hareket edersiniz. Şuanda aklıma gelen bunlar.

Çalışmak isteseniz eşinizin tepkisi ne olur? Kayınvalideniz varsa çocuğa o bakamaz mı belli saatlerde?

oğlunu gelinini ara diyeceksiniz

Back
X