Bana bir akıl verin

Garip bir zambak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
6
0
1
Merhaba hanımlar ben yeni üye oldun uzun zamandır takip ediyordum burayı ve derdimi yazmaya karar verdim.
Ben 3 senelik evliyim. Her şey iyi güzel gidiyordu mutluyduk. Düğünden kalan para ve takıları bankaya koymuştuk kiradayız eşime dedim ki gel araba alalım en azından elimizde bir malımız olsun. her seferinde tamam hayatım alırız ederiz diyerek beni geçiştirdi 2 yıl geçti gitti en sonunda kavga ettik neden almiyosun kaç yıl oldu derken eşim bütün paramızı borsada kaybettiğini elimizde hiçbir şeyin kalmadığını söyledi bunları 1.5 yıl önce yapmış ve bana yeni söyledi neye uğradığımı şaşırdım kısa süreli şok geçirdim parayı kaybetmesi önemli değil de illaki kazanılır ama benden saklaması cok zoruma gitti çok 1.5 yıl boyunca söyleyememiş utanmış biraz zor oldu onu affetmem ama hallettik simdi de birisinden borç almış ve bana yine en son söyledi. simdi size soruyorum insan eşinden bunları saklar mı bana söylediği şu para konularını seninle konuşmak istemiyorum gururum inciniyor. ne yapmam gerekiyor arkadaşlar

Mutlu giden evliliğiniz varsa bazı şeyleri görmezden gelmek lazım.
Ama bu demek değilki bundan sonra da bunu devam ettirsin olan olmuş ama bundan sonra harcamalarınızı birikimlerinizi ortak hesaptan yapın takip edin en azından haberiniz olamadan para eksilmez.

Yolda biri laf atsa eşime söylemeden rahat edemiyorum içim içimi yiyor. Akşamina söyluyorum. Esiniz bunu nasil saklamiş 1.5 sene aklim almiyor. Yani parayi sizden habersiz harcamasi da ayri bir sorun

Merhaba hanımlar ben yeni üye oldun uzun zamandır takip ediyordum burayı ve derdimi yazmaya karar verdim.
Ben 3 senelik evliyim. Her şey iyi güzel gidiyordu mutluyduk. Düğünden kalan para ve takıları bankaya koymuştuk kiradayız eşime dedim ki gel araba alalım en azından elimizde bir malımız olsun. her seferinde tamam hayatım alırız ederiz diyerek beni geçiştirdi 2 yıl geçti gitti en sonunda kavga ettik neden almiyosun kaç yıl oldu derken eşim bütün paramızı borsada kaybettiğini elimizde hiçbir şeyin kalmadığını söyledi bunları 1.5 yıl önce yapmış ve bana yeni söyledi neye uğradığımı şaşırdım kısa süreli şok geçirdim parayı kaybetmesi önemli değil de illaki kazanılır ama benden saklaması cok zoruma gitti çok 1.5 yıl boyunca söyleyememiş utanmış biraz zor oldu onu affetmem ama hallettik simdi de birisinden borç almış ve bana yine en son söyledi. simdi size soruyorum insan eşinden bunları saklar mı bana söylediği şu para konularını seninle konuşmak istemiyorum gururum inciniyor. ne yapmam gerekiyor arkadaşlar
Düğün takıları ortak mal ama herhangi bir anlaşmazlık durumunda bile devlet kadının hakkı olduğunu söylüyor. Yaptığı benim açımdan affedilir bir şey değil. Para konularını konuşmak istemiyorum demesi de ayrı bir olay, eşler birbirlerinin paralarından veya borçlarından haberdar olmayacaksa niye evlenir ki.

Düğün takıları ortak mal ama herhangi bir anlaşmazlık durumunda bile devlet kadının hakkı olduğunu söylüyor. Yaptığı benim açımdan affedilir bir şey değil. Para konularını konuşmak istemiyorum demesi de ayrı bir olay, eşler birbirlerinin paralarından veya borçlarından haberdar olmayacaksa niye evlenir ki.

Bende dedim aynı evi paylaşıyoruz her şeyimizi biliyoruz neden böyle sorunca zoruma gidiyor seninle para konusunu diyor of

Allah yardımcınız olsun

Benim esim de pek soylemez.. Mesela bugun teyzesine para yollamis 400 dolar kadar. Borc ta degil yardim olsun diye.. Sans eseri ogrendim.. Hayir soylese gonderme demem zaten.. Sinirlendim, gondermesi degil de bana bilgi vermemesi beni sinirlendirdi.. Yine de guzel bir sekilde konustum bir karar alirken birbirimize danismamiz gerektigini anlattim.

Ben esimin bu tutumunu yillarca yanliz yasamasina ve maddi konularda hic kimseye hesap vermeye alismamasina bagliyorum.

Ama sizin esinizin durumu farkli. Yuklu bir parayi -ki bu parada sizin de hakkiniz var-size sormadan borsaya yatirmasi kabul edilebilir birsey degil. Suan aldigi borcu niye aldi acaba 🤔 yine borsa icin mi? Eger oyleyse durum vahim..

Ona aldigi kararlarin sadece kendisini degil sizi de etkileyecegini anlatin. Eger ben senden bazi seyleri saklasaydim, maddi konularda gizlim saklim olsaydi kabul edebilirmiydin diye sorup empati yapmasini saglayabilirsiniz.

Benim esim de pek soylemez.. Mesela bugun teyzesine para yollamis 400 dolar kadar. Borc ta degil yardim olsun diye.. Sans eseri ogrendim.. Hayir soylese gonderme demem zaten.. Sinirlendim, gondermesi degil de bana bilgi vermemesi beni sinirlendirdi.. Yine de guzel bir sekilde konustum bir karar alirken birbirimize danismamiz gerektigini anlattim.

Ben esimin bu tutumunu yillarca yanliz yasamasina ve maddi konularda hic kimseye hesap vermeye alismamasina bagliyorum.

Ama sizin esinizin durumu farkli. Yuklu bir parayi -ki bu parada sizin de hakkiniz var-size sormadan borsaya yatirmasi kabul edilebilir birsey degil. Suan aldigi borcu niye aldi acaba 🤔 yine borsa icin mi? Eger oyleyse durum vahim..

Ona aldigi kararlarin sadece kendisini degil sizi de etkileyecegini anlatin. Eger ben senden bazi seyleri saklasaydim, maddi konularda gizlim saklim olsaydi kabul edebilirmiydin diye sorup empati yapmasini saglayabilirsiniz.

Inanın her seyi güzelce konuştum anlattım,borcu ne için aldığını biliyorum borsa işine daha girmez ama ne yapacağımı bilmiyorum iste

Para konusunu sizinle konuşmaya inciniyor ama
Altınlarınızı,sizin hakkınız olan altınlarınızı sizden gizli orda burda yemeğe incinmiyor.!
Ne güzel bahane,nasıl da kılıfını bulmuş.

böyle birşeyi asla kabul etmem,affetmem!!
E tabi birde milletten borç almaya gelince de gururu incinmiyor, bi size söylemek sıkıntı.
iyimiş.

kocanin arkandan is yapmasi cok kotu birsey. yalan konusmaya gizli isler cevirmeye alisik biri ne yapsan degismez. yalanin boyutu degisebilir ama huy degismez.

benimde anlamadigim sey su; sanki tecrubeli yatirimci gibi butun parani gidip borsaya yatirmak? bu kadar sacma sey var mi ya? kaldiki borsa isi ciddi ciddi kumar gibi birsey. ne olacagi belli olmuyor. abim ilgileniyordu bir zamanlar ordan biliyorum. kazandigida oldu ama cok paralarda kaybetti. bildigin bi anda goklere cikip bir anda cakilabiliyorsun. neden bu kadar ucta yasayacaksinki? elinde ne varsa git onunla kredi cek bi dukkan ac bi is yap daha mantikli geliyor bana.. en azindan denemis olursun..ama borsa isi gercekten tuhaf. onca calisip kazaniyorsan bir anda puf

Bakalim.cidden borsada mi kaybetti
Saklanacak ne varki saklıyor bahaneside hazirmis. Pesini birakma
Kumar oynuyordur belkide. Yarin birgün ona borç var ondan borc aldim diye gelirse sasma. Ayrıca calisiyorsan sakin kredi çekelim senin uzerine dersede asla kabul etme

Bence eşin yalan söylüyor ve senden utandığı filan yok utansa o parayı yemezdi
ayrıca hepsini borsada kaybettim demesi hiç inandırıcı değil başka şeyler var sanki :kahve:

Back
X