Lütfen konum bir süre kaldırılmasın.
Annem vefat etti.
Annem ve babam sağlığında bir ev aldılar. Yarısı annemin üzerine yarısı babamın üzerine.
Annemin önceki kocssından olan nüfsunda bir kızı daha var.
Mirasta hak istiyor.
Ama işlemleri nasıl yürütmemiz gerektiğini bilmiyorum.
Kardeşlerim mirasçı kağıdını çıkarmışlar. Direk tapuya mı gitmek gerekir?
Hakkımı babama devredebilir miyim? Tapuda vergi vermek gerekir mi? Tek vergi mi verilecek yoksa her mirasçı ayrı ayrı vergi mi verecek?
Babama vekalet versem yanlarına gitmeden haklarımı ona devredebilir miyim yoksa illa orada mı bulunmam gerekiyor?
Bir de diğer kız kendi için ayrı mirasçı kağıdı mı çıkarmalı?
İstesemde istemesem de kanuni hakkı var.Diğer kızın (ablanızın) hak almasını istemiyor musunuz?
Ortak tapu derken ben babam ve kendi kardeşlerim şeklinde olur mu yoksa diğer kızıda dahil olmak zofunda mı bilginiz var mı? Bir de direk tapuya mı gideceğiz öncesinde yapılması gereken biri işlem vsr mıdır?Annenizin mirasından hak alabilir diğer eşten olan çocuk.
Miras hakkı devredilmiyor. Geçtiğimiz yaz uğraştım bunlarla. Diğer mirasçıların tamamı bir kişiye vekalet verebilir o da babanıza satar hisselerinizi. Vekaletnamelerin verildiği kişi kendi üzerine yapamıyor. Satışta evin değerinin %3’ü kadar bir harç ödeniyor. Satış yapmazsanız ortak tapu çıkarmanız gerekir o 250-300 lira civarı tutuyor.
Ortak tapu derken ben babam ve kendi kardeşlerim şeklinde olur mu yoksa diğer kızıda dahil olmak zofunda mı bilginiz var mı? Bir de direk tapuya mı gideceğiz öncesinde yapılması gereken biri işlem vsr mıdır?
Satış olursa evin değerini kim belirliyor? Çok soru sordum kusura bakmayın. Küçük bebeğim var iyicr herşeyi öğrenip öyle gitmek istiyorum. Bebeği de peşimde sürüklemeyeyim diye.Diğer kız da hissesi oranında olur. Hisse değerleri ve tüm mirasçıların isimleri oluyor ortak tapuda.
Önce tapuya gittim ben ordan vergi dairesine yönlendirdiler sonra tekrar tapu. Bir de zorunlu deprem sigortası yapılmış olmalı evin. Onu yapmadan işlem yapmıyorlar
Devir de tapu harcı oluyor mu?Veraset ilamını aldılarsa eğer mahkeme annenizin nüfus kaydına bakmıştır ordan diğer kız kardeşinizin görünüyor olması lazım.Veraset ilamıyla tapuya gideceksiniz intikal işlemlerini yaptıracaksınız.Evet size düşen payı babanıza devredebilirsiniz.Babanıza vekalet verin o halletsin sizin yerinize sizin orda olmanız şart değil.
Satış olursa evin değerini kim belirliyor? Çok soru sordum kusura bakmayın. Küçük bebeğim var iyicr herşeyi öğrenip öyle gitmek istiyorum. Bebeği de peşimde sürüklemeyeyim diye.
bilirkişi belirler evin değeriniSatış olursa evin değerini kim belirliyor? Çok soru sordum kusura bakmayın. Küçük bebeğim var iyicr herşeyi öğrenip öyle gitmek istiyorum. Bebeği de peşimde sürüklemeyeyim diye.
Tam emin olmamakla birlikte var diye biliyorum.Devir de tapu harcı oluyor mu?
Anladım teşekkür ederim.Tapu dairesinde ya da vergi dairesinde evin rayiç değeri belirleniyordu ama hangisi tam hatırlayamadım. Biz satış yapmadık ortak tapuya döndük çünkü 10 bin gibi bir rakam çıkmıştı.
Şimdi biz kardeşlerimle ve babamla ortak tapu yapalım dedik diğer çocuğu ise hakkını bize satmak istedi. O zaman da tapu harcı vermek durumunda mı olacağız
Kardeşim var olmadı öyle yaparız.Satın alan ödüyor sanırım. Ama hisse satışı nasıl oluyor onu tam bilmiyorum. Sizden başka gidecek biri yok mu tapuya gidip sorsa ayrıntıları.
Kardeşim var olmadı öyle yaparız.
Kanunen de ahlaken de haklı bence.İstesemde istemesem de kanuni hakkı var.
Öyle olursa çok güzel olur benim içinTapu Müdürlüğünü arayıp sorun bence diğer üyeler bilgi vermiş ama teyit amaçlı bilgi edinebilirsiniz.Eskiden Tapu işlemleri taşınmazın bulunduğu ilde yapılıyordu ama şimdi değişti, farklı bir tapu müdürlüğünde de işlem yapılabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?