- Konu Sahibi sepetsepetyumurta
-
Merhaba
İki kıta var sanki birinde mutluluk , ailem , arkadaşlarım , sevgilim , keyif aldığım anlar . Diğerinde ise acı , nefret , intikam , depresif duygu durumları . Ortasında ben . Süregelen hayat . Okulum , derslerim sıradan yaşam tarzım .
Sevdiğimi söylediklerimi bir anda yerin dibine sokuyorum . Nefret ediyorum herkesden . Mutlu bir anımda mutsuzlaşıp kapanabiliyorum içime . Bazen dışardan eve girmeyeyim derken ertesi gün ekmek almaya bile çıkmak istemiyorum . Saatlerce sohbet ettiğim arkadaşlarıma merhaba bile demek istemiyorum . Bu hal bazen 1 gün sürüyor bazen 3 bazen 5 . Bazense sabahtan akşamına değişiveriyor dengelerim .
Ortada hiç bir sorun yokken kaygılanıyorum nefesim kesiliyor . Uygunsuz , yoğun öfkelerim var . Öfkemi kontrol altında tutamıyorum .
Yoğun dürtüsellikler yaşıyorum . Çılgın gibi para harcama , tıkınırcasına yemek yeme ...
Bazen Dünya'daki en güzel kadın benim . En zeki kadın benim . Bazen bu çirkin aptal ucube kim diye aynalara küsüyorum
Kaybetmekten korktukça etrafımdakileri kaybediyorum . Bana neler oluyor ?
Dip not: 22 yaşındayım . Üniversite 4.sınıftayım . Derslerimle , ailemle , sevgilimle , dostlarımla , maddi , manevi hiçbir sıkıntım yok .
Değerli yorumlarınızı bekliyorum
Merhaba
İki kıta var sanki birinde mutluluk , ailem , arkadaşlarım , sevgilim , keyif aldığım anlar . Diğerinde ise acı , nefret , intikam , depresif duygu durumları . Ortasında ben . Süregelen hayat . Okulum , derslerim sıradan yaşam tarzım .
Sevdiğimi söylediklerimi bir anda yerin dibine sokuyorum . Nefret ediyorum herkesden . Mutlu bir anımda mutsuzlaşıp kapanabiliyorum içime . Bazen dışardan eve girmeyeyim derken ertesi gün ekmek almaya bile çıkmak istemiyorum . Saatlerce sohbet ettiğim arkadaşlarıma merhaba bile demek istemiyorum . Bu hal bazen 1 gün sürüyor bazen 3 bazen 5 . Bazense sabahtan akşamına değişiveriyor dengelerim .
Ortada hiç bir sorun yokken kaygılanıyorum nefesim kesiliyor . Uygunsuz , yoğun öfkelerim var . Öfkemi kontrol altında tutamıyorum .
Yoğun dürtüsellikler yaşıyorum . Çılgın gibi para harcama , tıkınırcasına yemek yeme ...
Bazen Dünya'daki en güzel kadın benim . En zeki kadın benim . Bazen bu çirkin aptal ucube kim diye aynalara küsüyorum
Dip not: 22 yaşındayım . Üniversite 4.sınıftayım . Derslerimle , ailemle , sevgilimle , dostlarımla , maddi , manevi hiçbir sıkıntım yok .
Borderline personality disorder... Nerden mi biliyorum? Tedavi goruyorum ve babam da borderline di ..hemen psikiyatre gidin bizim burdan teshis koymamiz olmaz ama %99 borderline..
Sakincasi yoksa siye bazi sorular sorabilirmiyim?
tabiki lütfen dikkatle dinliyorum
1-Cocuklugunuzda anne babayla (ozellikle anneyle) iliskiniz nasildi? Hani fiziksel olarak size cok iyi bakilmasindan bahsetmiyorum duygusal ihtiyaclariniz karsilaniyomuydu? Sizi gorebiliyolarmiydi ilgileniyolarmiydi cezalandirici ve duygusal bag kurabiliyomuydunuy ozellikle annenizle?
Borderline 0-3 yas sirasinda olur asla mutlu bir ailenin cocugu ve yeterli duzeyde ebeveyn ilgisi goren bir cocuk borderline olamaz.
2-ayrilmaya karsi tahammulunuz nasil?
3-mesela aylarca uzaga gitmis bir sevdiginizi ozleme duygunuz varmi? Yas tutabiliyomusunuz ?
4-insanlara karsi ya melek ya seytanmisin?
5-cok iyi gectiginiy sandgnz bir surecim sonrasinda bazen insanlarca cok anlamsiz olan birseye takilip ofke nobeti geciriyomusunuz?
sorunun farkındasınız,
yazdıklarınız oyle içim sıkıldı diyip de gezip eglenmek veya evde dinlenmekle gecistirilecek birsey degil,
nasıl ki grip oldugumuz zaman bronşit de olabiliriz ya da bitki cayları ve vitaminler meyveler ile atlatmaya calısırız bunun gibi de olabilir,
fakat en iyisi doktora gidip diger seyleri de takviye olarak almaktır.
doktora buraya yazdıklarınızı atlamadan hepsini soyleyin ve bu sorununuz icin psikolog degil psikiyatra gidin, ilac verir diye dusunuyorum.
aynı seyleri yasayan bir arkadasım vardı cunku. ilaclar da 1-2degisimden sonra kisiye uygun olanı ortaya cıkıyormus. o yuzden işe yaramadı diyip atmayın sikayetleriniz devam ettigi zaman tekrar doktora gidip degismediginizi anlatın baska birsey yazar.
Aslında hıc ılac kullanmak ıstemıyorum . Ilaclara bagımlı olmak ıstemıyorum .
Ama dedıgınız gıbı doktor takvıyesı olmadan cozulucek gıbı egıl .
Hastamrsını hasbs
Asla sımarık bı ınsan degılım . O yuzden bu durum benı endıselendırıyor .
Yarın ılk ıs unıversıtemın hastanesıne gıdıp sıkıntıma cozum arayacagım.
Merhaba
1-Annem babam öğretmen her ikisi de çalışıyorlardı . Bana hep bakıcılar baktı zaten 4 yaşımda kreşe başladım . Akşamları geldiklerinde ilgilenirlerdi ama çok etkili olmazdı erkenden de uyuturlardı beni .
Matematiğimin çok iyi olması beklendi . Başarısızlık durumunda oyuncaklarımla oynamama vs gibi cezalar alırdım ama asla şiddet olmazdı .
2-Kaybetme korkusu bile tüylerimi diken diken ediyor .
3-Yas tutamıyorum . Özlüyorum ama herkesin özlemesi gibi değil . İhtiyaç duyduğumda x kişisi olsaydı da kahve içmeye gitseydik gibi .
4-Yakın arkadaşlarım bile bazen ne yapacağımı kestiremediklerini söylerler . Bazen melekken bazen onları öldürmeyi düşünecek kadar şeytan olabiliyorum . Öfkelendiğim zaman fiziksel zarar verebiliyorum .
5-İşte en çok olan bu . Açtığım şarkılara eşlik etmeleri bile beni çıldırtabiliyor ..
İlginiz için çok çok teşekkür ederim
Lütfen yanlış anlama ama söylemezsem içimde kalacak
Halk dilinde rahat batması deniyor.
Cidden cehalet insani rezil ediyor :) arkadas %99 borderline personality disorder (ingilizcen varsa gir bi oku) coooook ciddi bir hastsliktir kisinin hayatini zehir eder ,ruh kanseri diye anilir ve senin gibi kendini bilmezler yuzunden bu ulkede psikoloji ; ilac al gecer mantiginda kalmistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?