Bana bir şeyler oluyor

Bırazdan kalkıp doktora gıdecegım . Gecıktırdıkce buyuyecek cunku . Ilac bende kullanmak ıstemıyorum . Mezunıyetıme az bır zaman kaldı derslerımı etkılemesını hıc ıstemem .

Ilgınız ve yol gostermelerınız ıcon cok tesekkur ederım .

Lütfen yanlış anlama ama söylemezsem içimde kalacak

Halk dilinde rahat batması deniyor.

Hayatımın hiçbir döneminde şımarık bir insan olmadığımı belirtmiştim öncekilerde . Zaten benim imkanlarımda birisinin kendini kötü hissediyor olması bile başlı başına bir sorun ..

Bende böyle hissediyorum zaman zaman hastalık olacağını hiç düşünememiştim
Bunun için doktora gitmem heralde ama siz gidin tabi ki
Geçmiş olsun

canım okuyunca seni kendime çok benzettim yani yaşadığımız şeyler hemen hemen aynı gibi dışardan bakınca belki sınavlar ders stresi olabilir diye düşünüyorum ama yinede tabiki iç dünyanı tahmin edemem...

bende hatta bu sabah arkadaşımla dertleştim destek almaya karar verdim ama gittiğim zaman ilaç verip göndermesini istemiyorum çünkü ilaç tamam iyi geliyo sakinleştiriyo ama aptal gibi oluyo insan yanı birisi beni dövmeye kalksa karşı koyamam o derece sakin oluyorum ama ben bunu istemiyorum konuşmak istiyorum ....ben öfkem için gitmek istiyorum inanılmaz sinirliyim herşeye çok çabuk sinirleniyorum be dk bes dk tutmuyo agrsifim aslında dışardan herkes çok neşeli hareketli oladuğumu söylüyo ama işte her zaman o yanımı gösteremiyorum mesela; sabah şirkete geliyorum canım kimseyle konuşmak istemiyo konuşan biri olunca hemen iğneli konuşuyorum uyuz konuşuyorum ne bileyim birisi bişeysorduğunda anlattığında uyuz davranıyorum bunların farkındayım sinir oluyorum kendime ama elimde değil işte nebileyim kardeşimle konuşurken bile durduk yere uyuz agresif davranabiliyorum yanı napıcağımı bilmiyorum bende ama görüyorumki benim gibi çok insan bu durumda....

Hayatımın hiçbir döneminde şımarık bir insan olmadığımı belirtmiştim öncekilerde . Zaten benim imkanlarımda birisinin kendini kötü hissediyor olması bile başlı başına bir sorun ..

Yalnızca espri ile yaklaştım.
Aynı şeyleri yaşadım cok sükür atlattım,söylediklerinin yanında panik atak belirtileri de başlamıştı.
Çevren için sinir bozucu bir durum olsa gerek,gercekten tedavi olmazsan (kendin olarak,ilaç ile değil beyin olarak) yapa yalnız bir insan olarak kalırsın..

bencede cahilce yorum yok rahat battı falan..kız burda yardım ıcın yazmıs sen klavye askerlıgıne soyunmussun.hayır yanı ne alaka...sus o zman..hayret bısey ya sonrada laf kondurtmuyosun kendıne.sanane arkadasım sananeeee!

Biz konu sahibiyle konu içeriği ile ilgili konusmayı yaptık.
Siz gelip dıdısının dıdısı yönünde 'saygısızca' yorumlarda bulunuyorsunuz.
Açıklamamı gayet güzel yaptım. Yorumlarımı bilen bilir sitede pek bir vasfınız olmadıgı cok acık.
Sanane diye bir şey olmaz,tabi ki site de paylasılan her konuya saygı cercevesinde yorum yapma,eleştirme hakkım var.

sen nasıl atlattın peki lulu?

Bir kaç tane psikiyatri gezdikten sonra doktorların bir şey yapamayacagını anladım..
Her girdiğim doktora '' ne olur bir kez düzgünce dinleyin sorunumu'' diyordum. Yaptıkları şey beni dinleyip cevap bile vermeden tıkır tıkır ilaç yazmak oldu.
Konu sahibi ile aynı belirtileri yaşayıp bunun yanında panik atakta eklenmişti birbirini tetikledi sanırım.
Çevremle aram açıldı,sorunu olmayan ben herşey batar oldu.
Doktorun verdiği ilaçları iki gün kullanıp daha da kötü olunca hepsini çöpe attım.
Psikologa terapiye gidemedim maddiyatları cok yüksek malesef.
Yapacak bir şey yok dedim oturdum düsündüm. Herseyin kafamda bittiğini karar verdim.
Psikologa gidecek param yok,psikiyatrin verdiği ilaçlar daha kötü yapıyor ne yapabilirim diye cok düsündüm..

Kendimi mutlu edecek seyler yaptım. Yürüyüş yaptım sıkıntı cektiğimde,öfke kontrolüm için kendimi teselli etmeye basladım.
Yalnızlıktan korktum cünkü..
Herseyin tedavisi kendinde bitiyor.

işte bende ilaç istemiyorum ilaç aptallaştırıyo insanı....ama kendi kendine nasıl çözebilirsinki herkes yapamıyo işte bende beni mutlu eden şeyleri yapıyorum çıkıp dolaşıyorum alışveriş yapıyorum kitap okuyorum ama öfkeme gelince o olmuyo işte benim asıl sorunum bu

süslü kelimeler yazana kadar empati duygunu geliştir.laf sok sonrada pardon falan..uuff neyse hıc muhatap olamam

ya arkadaşlar ne yapıyosunuz kendinize gelin tamam tartışmayın lütfen hadi kapatalım konuyu uzamasın

canım anlattıklarına göre bipoları gösteriyor nereden biliyosun dersen benim eşim bipolar ...geç olmadan doktora git manide olabilrsin

Bipolar duygulanım bozukluğu olabilir ama bazen hepimize olur böyle şeyler hormonların etkilemiştir belki.

Sağlıkla ilgili konularda forumda teşhis yapmayı doğru bulmuyorum. Herkes bipolarda karar kılmış, kendinizi hastayım diye şartlamayın
Bahsettiğiniz sıkıntılardan çok daha ağırlarını yaşadım, insanlara fiziksel zararlar verecek kadar, ancak doktorum bunun depresyon olduğunu, geçici bir durum olduğunu, o dönem yaşadığım ağır stresin bunu tetiklediğini söyledi ve çok hafif bir ilaç verdi, o da antidepresan değildi basit bir bitkisel ilaç. Farkında olmamın önemli olduğunu ve baş edebileceğimi söyledi. Yani burada okuyup kendini şartlama, öyle bir haldeydim ki insanlar arkamdan hastaneye gitse içeri tıkarlar ömür boyu çıkamaz tedaviden diyorlardı. Doktoru ihmal etme ama kendide çok hastayım diye şartlama, Allah yardımcın olsun

Tek tek okudum değerli yorumlarınızı çok teşekkür ederim .

Az önce doktordan geldim . Ben kendini çok net ve düzgün ifade bir insanım . Ama doktorun algısında bir sıkıntı olmuş olacak ki ben daha duygularım uç nokta bile demeden yaşındandır yaşından dedi . Kendimi yeni ergen birey gibi hissettim onların da her sıkıntısı ergenliğe bağlanır ya .

Ankara'da madalyonla görüştüğümü söylemiştim 2 sene boyunca . O zamanlar düzeldiğini ancak şu sıra nüksettiğini ilettim .

Varlıklı bir aileden gelen gençlerde bu sorunlar olabiliyor istediğiniz her şeye evet dedikleri için şımarıyorsunuz . Ailenizin yanından ayrılıp okumaya geldiğinizde de böyle afallıyorsunuz dedi . Hayretler içinde kaldım . Doktor açık ve net olarak '' Kendine dert arama '' dedi . İstiyorsan sana bir antidepresan yazayım kullan dedi . Şeker mi yahu bu ilaç .

Çıldırdım bende . Tekrar izah etmeye çalıştım . Gene aynı şeyleri döndü dolaştı söyledi . Dinlemiyor bile beni . Yüzüme bile bakmıyor . Sonra sinirlenince gülerek evet öfke kontrolu sorunun var senin belli dedi . Resmen dalga geçti .

En sonunda senin sorunun bizi aşar sen seansına 200 lira verip Madalyona git dedi gene gülerek . Bende sinirlendim şikayet edeceğim böyle doktor mu olur dedim çıktım odadan .

Anlayacağınız daha da sinirlendim . Hastalığım her neyse bir de katil olacaktım üzerine . Neyse ki cezam azalırdı vursaydım gözüne bir tane keşke

Arkadasim sana troiflerine baktirmani tavsiye ederim bir hafta once bir doktordan dinledim eger surekli duygu dalgalanmalari yasiyorsaniz bir gun cok mutlu ertesi gun sebepsiz karamsarlik yasiyorsaniz troidleriniz etki ediyor demisti bende troid hastasi oldugum icin bendede bu duygu karmasasi var malesef var ilk teshis koyulmadan once doktorum da sormustu gun icinde birden ofkelenmeler stres depresif hallerin varmi diye ewet var diyince troidlerinden kaynakli dikkat et demisti...senin sorununda pskolojikten ote hormonalde olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…