Bana ceza veren o yöneticinin..........

evet doğru



konunun popüler olması lazım : )

Yakında 'popülarite kurbanları buraya' diye konu açılırsa şaşırmam.
Dünya düzeni olmuş, kk ne yapsın...

Neyse, cezayla ilgili bir sıkıntım yok çünkü henüz ceza almadım.
Ama kuralların hala 'net' olmadığını söyleyebilirim.
Herkesin bakış açısı ve irdeleme yetisiyle genel anlamda çoğu yere çekilebilecek şekildeler.
Onlara bir ara el atılıp, çerçeveleri belli şekillerde tekrar üyelere sunulursa müteşekkür olacağım.
 
Ayrıca cezaya nerden bakılıyor, bi mesajım silinmiş bu bir ceza mı? Eğer öyleyse itirazım var hakim bey



Hakim bey benim şarkı bebeğim (dillerimi bağlasan ceza versen durmaz ) yok o silinen mesajlar ceza değil öyle olsaydı ben çoktan atılmıştım
 


Bu hiç adil değil Kazen...
O halde bize cevap da verebilirsin.
Senin de tutumunla ilgili yorumları alalım lütfen...

ben üslup konusunda Kazen beyin kendisine torpil geçtiğini düşünüyorum.bizden beklenen kurallara uyma davranışını kendisi yerle bir edebiliyor...

kusura bakmasın ama...böyle düşünüyorum...

Neden kusura bakayım ki ? İmzamda bu tavrımın sebebi çok net yazıyor....






Uzun zamandır bir şey yazasım yok, alıntıların uzunluğundan anlaşıldığı üzere acısı burada çıkacak.

Öncelikle belirteyim cezalarımla ilgili sorunum yok, ilk üye olduğumda ne yasak ne değil, biri sana sataşınca ya da rahatsız edici bir durum gördüğünde ne yapmalısın vs konulaında yeterince bilgilendiğimden, yer yer yöneticilerin bu konudaki açıklamaların kulak misafiri olup yeri gelince de bizzat sorduğumdan her adımım hesaplı. Aldığım banları ve cezaları da farkında olarak aldım, çileden çıktığımda ya da sınavdan çıktığımda(geyik cezalarım hep baba sınavlar sonrası yerli yersiz çenem düştüğünde beni bulmuştur) ceza beni bulmadan ben onu çoktan kabul etmiş olurum zaten.

Admin olan Kazenle de kesinlikle bir sorunum yok, lakin tutumu beni de rahatsız ediyor açıkçası.

Öncelikle üslubun "bu şekilde" sert olmasının bence hiç bir sebebi ve açıklaması olamaz. Yukarda bir yerde üslubunuzun sertliğini imzanızda nedenlendirdiğinizi yazmışsınız. Yani birine alaylı ve imalı bir yorum yazıyorsanız o hakediyor demektir, ana fikir bu. Bence fazlasıyla iddialı bir laf. Kesinlikle niyetimi yanlış anlamanızı istemem lakin siz de bir insansınız neticesinde, buranın admini olmanız size ahlaki açıdan bir üstünlük sağlamıyor . Haksız olma ihtimali herkes için olduğu gibi sizin için de geçerli. Kendi yarglarınıza göre karşınızdakine değer biçip bu şekilde davranmanız benim için kesinlikle yanlış.

Evet burası bir forum, burada kurallar olmalı. Ben de kuralcı bir insanım, açıkçası belki burada en çok KİBe yülenenlerindenimdir belki.Hakediyorsam ben de ceza alayım, sisteme lafım yok. Ancak nasıl bizler ortada can sıkıcı bir durum gördüğümüzde atlayıp cevap vermeden KİBe basmamız gerekiyorsa bir admin de bu şekilde cezayı verip çekilmeli.

Diğer yöneticiler önce "dikkat, konuyu takipteyim" içerikli mesajlarını üslupluca verebilirken siz adeta karşınızdakileri azarlıyorsunuz. Buna sebep hiç bir şey olamaz bence, hele hele "siz hakediyorsunuz" hiç olamaz. O zaman bana göre de burada sert cevapları hakeden insanlar var, çok gözüme batmadıkça, damarıma basılmadıkça cevap vermek istemiyoum, neden? Çünkü kurallar var. Kişiliğinizle ilgili bir sonuca varmak bana vazife değil ama bazen kadın dolu bir sitede böyle bir anda "hizaya gelin bakayım!" tarzı çıkışların bir erkek olarak egonuzu tatmin ettiğini düşündürüyorsunuz bana.

Bir de "beğenmeyen gider" tarzı üslubunuz bence fazlasıyla itici ve yanlış. Ben bu siteye üye olurken sizinle ilgili, tavrınızla ilgili bir bilgilendirmeye rastlamadım açıkçası. Evet admin sizsiniz, paylaşımların sınırlarını, formatı siz belirlemişsiniz ama içeriği dolduranlar da üyeler. Zaten belirlenmiş kurallar varken ve üyeler bu kuralları kabul etmişken bu Kazen faktörü de neyin nesi dedirtiliyor açıkçası. Anlamadan dinlemeden üyelik iptali, rica minnet geri dönmek ne demek? Hele de yukarıda geçen bir olay tam trajikomik bir vaka. "Sen üyeliğini iptal edemezsin(hele de ben "erkek" olduğum için), ancak biz üyeliğini iptal ederiZ."

Merak edersiniz muhtelmelen, kişisel hiç bir derdim yokken adminin üzerine niye bu kadar kafa yordum diye. Geyikte orada burada dolanırken(emin değilim ama BDV değildi) bir prokart muhabbetine denk geldim. Bir arkadaş prokartla ilgili mesajına dönmemenize serzenişte bulunmuş, akabininde olay sizin prokartı iptaliniz ve o arkadaşın üyeliğini iptaliniz olarak devam etmiş. Bunu bizzat okuduğumda cidden çok şaşırmıştım. Ortada büyütülecek bir şey yokken olayı kişiselleştirip buraya vardırmanıza anlam verememiştim.

Şu kısmı da ayırayım, sistemle ilgili bir eleştirim yok. Alakasız bir konuda geyik, karşılıklı polemik, tartışma, hakaret vs yasak, bunları biliyorum ve bu kuralların gerekliliğine inanıyorum, başkaları için değil kendim için de. Ama kurallarını benimsediğim yerde adminin üslubuna dikkat etmemesini ve bunun sebebini de üyelere bağlamasını anlamıyorum ve hoş görmüyorum.
 
kazen
eskiden aekadaş listesine eklemeden mesaj gönderılıyordu
neden mesaj göndermek için arkadaş olmak gerek?:26:
arkadaş olmak istemıyorsam
mesaj gönderemeyecek mıyım?

Nasıl yani?
Yeni mi çıktı bu kural?
Ben bir kaç gün evvel mesaj aldım/gönderdim..
 
Son düzenleme:
Benim hiiiic cezam yok bu ceza banlanma isi nasil oluyor hic bilmiyorum...bazen sivri dilim basliyor kesin ceza alicam diyom yokta yok ceza yok bir merhaba diyemedim demekte istemem ben uslu ogrenciyim herhalde....
 
Herkese merhaba.

Bizlerin Hakları Günümüz, hepimize kutlu olsun ve umuyorum, diliyorum ki; kadın hakları, sadece teorik olarak değil, yaşamsal olarak pratikte de hakettiği yeri bulabilsin. Ve Türk Kadınına Medeni Kanun gibi bir Kanunu ve haklarını dünyaya örnek olabilecek bir zaman diliminde armağan etmiş olan Sevgili Atatürk'ü, her konuda olduğu gibi bu konudaki öngörüsü, bu vatana ve kadınlara olan katkılarından dolayı bir kere daha saygıyla anıyor, sonsuz teşekkür ediyorum. Mekanı Cennet olsun inşallah.

Gönül isterdi ki; bu ülkenin en büyük kadın portalı olan kk da, şu anda süren sohbetin muhatabı kişi, yani bu sitenin kurucusu keşke içimizden biri olsaydı. Ne yazık ki, böylesine bir başarının sahibi bile, bir erkek ve altında O nun imzası var.

Ve kabul etsek de etmesek de, bu girişimi yapan ve başlangıçtan itibaren pek çok konuda sürekli pek çok kadına yol yön gösteren bir erkek, gerçekten kocaman yürekli bir insandır. Aksinin mümkünatı yok gibi görünüyor.

Yine, her ne kadar belki çok dillendirmesek de, aslında bugünümüzü kutladığı için hepimizin teşekkür ettiğimizin de farkındadır mutlaka kendileri. Bugün böyle bir başlık açmış olması da anlamlı ve muhtemelen bizlere yapılmış bir jest olmalı.

Sitede zaman zaman konular içerisinde de değinildiği kadarıyla ve bu başlıktan okuduklarımı kendimce değerlendirebildiğim kadarıyla;

Cezalar ve uyarılar konusunda sanırım en büyük problem; yönetim ve biz üyeler arasında, "bir yorumun ceza veya uyarı kapsamına girip girmediği konusundaki görüş ayrılığı" gibi görünüyor. Hal böyle olunca da, verilen uyarı ve cezanın haklılığı noktasında karşılıklı olarak aynı düşünebilmek neredeyse imkansızlaşıyor, doğal olarak. Bir çok üye, kesinlikle ceza alacağını düşündüğü ve bunu göze alarak ve ceza ve uyarıya hiç itirazı olmayacağını beyan ettikleri yorum veya yorumlarından sonra aldıkları cezaların, sonrasında aslında hiç akıllarına bile gelmeyecek bir başka konuda ve o konudaki yorumlarından ötürü olduğunu öğrenmenin şaşkınlığını yaşadıklarından bahsediyor. Bence bu çok önemli ve aynı bakışa sahip olabilmek adına üzerinde durulması gereken bir konu.

Sayın Kazen'in gerçekten zaman zaman çok sert, zaman zaman çok alaycı, zaman zaman "hadi buyurun hanımefendi, hodri meydan bakalım şampiyon kim?" gibi düşündüren yorumlarına ben de sizler kadar rastlıyorum.

Bunların bir kısmı için; kendini çok uyanık sanan, kendince küçük hesaplarla veya ego tatminiyle kendini kayetmiş olan, ukalalık diz boyu olan bazı üyelere çok bile tahammüllü davrandığı ve aslında çok daha fazlasına müstehak olan kişilere karşı, buna rağmen olması gerektiğinden daha fazla saygı göstererek yazılmış şeyler olduğunu düşünüyorum ki, kendi adıma "ben olsam muhtemelen çok daha saygısızlaşabilirim" dediğim yorumlarına da rastadım. Yani, bir nevi, o kişilerin oyunlarında kullandıkları kendi malzemelerinin daha akıllıca olan versiyonlarıyla karşılık verdiğini ve o kişilerin fazlasıyla hakettikleri son noktayı bu şekilde koyduğunu düşünüyorum, bu tür olanları için.

Böyleleri dışındakilere gelince; Gerek cezalar gerekse Sayın Kazen'in ifadeleri konusunda, genelde hemfikir olunan olumsuzlukların, kendilerince mutlaka bir sebebi vardır mutlaka ve muhtemelen. Bunca yıllık deneyimleme neticesinde, zaman zaman Perşembe'nin gelişini belki de Çarşamba'dan kestirebildiği için, kişilerin yorumları hakkında vardığı sonuçlarda genellikle yanılmadığını düşündüğü için vs. nedenlerle, gidişat sırasında çok keskin bir reaksiyon ve üslup da kullanıyor olabilir.

Lakin, Sayın Kazen bu üslup ve tarza haklı gerekçeler sunabiliyor olsa dahi, o zaman ceza veya uyarı alan üyelerin de, o noktaya gelinceye kadarki süreci, zaman zaman konu sahibi kaynaklı tahrikleri, ceza alma nedeni olan yorumlarına dayanak göstermeleri hususunu da, bir kere daha gözden geçirmeli ve bazen bazı durumlarda ceza ve uyarılarda, bu unsurlar da gözönüne alınabilmeli gibi, adil bir başka gerçek ortaya çıkar kanaatimce ve bu talebin de hoşkarşılanması gerekmez mi ? bu durumda.

Bir üye olarak, gerek site kuralları, gerekse zaman zaman forumlarda rastladıklarım ve gerekse bu başlıkta okuduklarımdan vardığım sonuç ise;

Uyarı ve ceza alma nedenlerimizin aslında yaptığımız yorumların haklılık veya haksızlığından ziyade, konunun özünden saptığı zamanlarda, polemik veya tartışma haline geldiği zamanlarda, hararetin ve hakaretin yükseldiğini gördüğümüz zamanlarda, sonu belli olan şeylerde,

bunlara eşlik etmek yerine ya yorumsuz kalmak, ya da kötü içerik butonunu kullanmak, seçeneklerinden birini tercih etmemiz gerektiği, oldu.

Tekrar tanıdığım ve tanımadığım tüm kk forumdaşlarımın Kadın Hakları Gününü kutamak istiyorum, inşallah bu yolda çok daha sağlam adımlar atabileceğimiz, hepimizin birbirimize olumlu anlamda katkılar koyabileceğimiz, gün gelip gözyaşlarımızı paylaşabileceğimiz, gün gelip kahkahalarla çoşup gülüp oynayabileceğimiz nice güzel, anlamlı ve keyifli paylaşımlarımız olsun temennilerimle, bu siteyi kazandıran ve emeği geçenler de dahil olmak üzere herkese naçizane sevgi ve saygılarımla diyorum.
 
birde bazılarının dediği bu kadar çok kadının olduğu bir siteyi yönetmek zordur lafı bana inanılmaz garip geldi

zorluğu kadın olmamızdan mı kaynaklı yoksa sayıca fazla oluşumuzdan mı yoksa her ikisindende mi bunu da bir açıklasalardı çok iyi olurdu

eğer zor bir şeyse yanına yardımcı alır bknz;mune gibi

bu kimseye hadi bakalım haddini bil hizaya gel minvalinde yorum yapmasını gerektirmez haklı kılmaz
 
Hazir kazen burdayken bir ricam olacak umarim benide kirmaz....cepten site cok kotu pcdeki gibi degil hicbirseyi gormuyorum direk giris yapiyorum ama ne forumlar var nede birsey....eski haline yani pcdeki gibi olursa cok seviniril suan kac kisi misafir o bile yazmiyor....
 
Bir de avukatlar var başkasının derdini burada gündeme getiriyor. Konu içeriğini bilmeden böyle soyunurlar avukatlığa cevap versem bu sefer canları sıkılacak haksızken iyice saldıracaklar en iyisi görmezden geleyim ...

O kişi çok aciz boyun devrilsin emi adam, yapılır mı gül gibi arkadaşıma.. ... Ama allah için benim derdim yok senle...
 
Türkiye'de kadın olmak zordur...
Maalesef, sahip olduğu haklardan ve elbette bugünden bihaber milyonlarca hemcinsim var benim ülkemde...
Farkında mısınız, ne kadınlarımız ne de kadın örgütlenmeleri bugünü doğru düzgün kutlamıyor/kutlayamıyor...Kutlansa bile bir kaç cılız sesten başka bir şey çıkmıyor kimseden...
Şurada bile konu nerelere gelmiş...

Yaşamı en zor şartlarda yaşayıp, bunu da yazgı olarak kabul eden kadınlarımıza demek isterim ki;
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, yaşamın bu engebeli yollarında bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmamıştır...
Biz de kendimiz için, en az O'nun bizim için çalıştığı kadar çalışalım...Haklarımızın farkında olalım ve onları koruyalım....

Türk kadınının hakettiği yerde olması için tüm gücüyle çalışan ve emek veren tek liderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e minneti ve teşekkürü bir borç bilirim....
Kadın hakları günümüz kutlu olsun...
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Merhaba
Cep ekranının en altına inin site görünüme basarsanız eski görüntü gelecektir.....
 

Demek istediğim tam olarak buydu teşekkür ederim.
 
B
Bende yazdığım için yazayım..Zorluk oncelıkle üye sayısı..Bu kadar üye olan ve her dakıka bılmem kac konu açılan sitede tam anlamıyla takip tam anlamıyla güvenlik cok zor...

İkinci bunların kadın olması..Çunku eşiyle tartışma yaşıyor hemen konu açıyor boşanacagım gıdecegım vs vs...


Sonra kayınvaldesıne sayıyor sayıyor.Yazıyor..Aradan ıkı uc gun geçıyor hersey güllük gülüstanlık silmek istiyor..


Konuları duzeltme hakkı verıyorsunuz..Uye hakaret edıyor sonra ıkı dakıka sonra sılıyor..

Kadınlar duygusallar..Öfkelerini sevinçlerini anlık yaşıyorlar..O yuzden uğraşmak zor.

anlık paylaşım yapıp sonra pişman oluyorlar..
 

kazen, sanırım olumsuz yorumlara odaklısın
diğer yorum veya soruları görmezden geliyorsun.

neden msj atmak için ekli olman lazım??
ve arkadaşlarımızın arkadaşları resımlerımıze yorum yapıldığı zaman görüyor mu?buna cevap verdın ama
tatmın edıcı değildi.
 

şu konuda anlaşamıyoruz kadınların birbirine saldırırken nasıl yazdıklarını bildiğim için diyorum şu anda bu konuda size saldıran yok

bu algıyı değiştirin kimsenin böyle bir amacı yok

size hak vermeyen herkes için böyle düşünürseniz bu işin içinden çıkılmaz.
 
Son düzenleme:
Kazen, bir de mesaj kutumuz dolunca , maile değil, mesaj kutusuna uyarı yapabilir misiniz ?

Mesaj kutumuz doluyor anlamıyoruz. Saklamak istediğimiz mesajlar var. Hatrı olan. Sonra panikten siliyoruz.

Bir de , alıntı yapınca bildirim gelebilir mi,beğenilenlerin yanında ayrı bir kutucuk içinde Alıntılananlar gibi mesela .

Mümkün müdür ?
 


açıklayamayacağım sebeplerden dolayı bu bölümün altını çiziyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…