Benim anlamadıgım banlanınca kime nereden ulaşılıyor?
İletişim linkinden mi?
Çünkü ben banlanınca kimseye ulaşmaya çalışmadım.
Sayın Cudana
Ne yapmamı istediğinizi anlayamadım cezalarınızı tek tek masaya yatıramam zira herkes bu talepte bulunur. Söz özetlerseniz yardımcı olmak isterim.
İş işten geçti desem :)
Ancak bundan sonra özel mesajla karşısındakine hakaret eden,
tehdit eden üyelere,
gerekli işlemi yapabilirsiniz mesela?
Herkese merhaba.
Bizlerin Hakları Günümüz, hepimize kutlu olsun ve umuyorum, diliyorum ki; kadın hakları, sadece teorik olarak değil, yaşamsal olarak pratikte de hakettiği yeri bulabilsin. Ve Türk Kadınına Medeni Kanun gibi bir Kanunu ve haklarını dünyaya örnek olabilecek bir zaman diliminde armağan etmiş olan Sevgili Atatürk'ü, her konuda olduğu gibi bu konudaki öngörüsü, bu vatana ve kadınlara olan katkılarından dolayı bir kere daha saygıyla anıyor, sonsuz teşekkür ediyorum. Mekanı Cennet olsun inşallah.
Gönül isterdi ki; bu ülkenin en büyük kadın portalı olan kk da, şu anda süren sohbetin muhatabı kişi, yani bu sitenin kurucusu keşke içimizden biri olsaydı. Ne yazık ki, böylesine bir başarının sahibi bile, bir erkek ve altında O nun imzası var.
Ve kabul etsek de etmesek de, bu girişimi yapan ve başlangıçtan itibaren pek çok konuda sürekli pek çok kadına yol yön gösteren bir erkek, gerçekten kocaman yürekli bir insandır. Aksinin mümkünatı yok gibi görünüyor.
Yine, her ne kadar belki çok dillendirmesek de, aslında bugünümüzü kutladığı için hepimizin teşekkür ettiğimizin de farkındadır mutlaka kendileri. Bugün böyle bir başlık açmış olması da anlamlı ve muhtemelen bizlere yapılmış bir jest olmalı.
Sitede zaman zaman konular içerisinde de değinildiği kadarıyla ve bu başlıktan okuduklarımı kendimce değerlendirebildiğim kadarıyla;
Cezalar ve uyarılar konusunda sanırım en büyük problem; yönetim ve biz üyeler arasında, "bir yorumun ceza veya uyarı kapsamına girip girmediği konusundaki görüş ayrılığı" gibi görünüyor. Hal böyle olunca da, verilen uyarı ve cezanın haklılığı noktasında karşılıklı olarak aynı düşünebilmek neredeyse imkansızlaşıyor, doğal olarak. Bir çok üye, kesinlikle ceza alacağını düşündüğü ve bunu göze alarak ve ceza ve uyarıya hiç itirazı olmayacağını beyan ettikleri yorum veya yorumlarından sonra aldıkları cezaların, sonrasında aslında hiç akıllarına bile gelmeyecek bir başka konuda ve o konudaki yorumlarından ötürü olduğunu öğrenmenin şaşkınlığını yaşadıklarından bahsediyor. Bence bu çok önemli ve aynı bakışa sahip olabilmek adına üzerinde durulması gereken bir konu.
Sayın Kazen'in gerçekten zaman zaman çok sert, zaman zaman çok alaycı, zaman zaman "hadi buyurun hanımefendi, hodri meydan bakalım şampiyon kim?" gibi düşündüren yorumlarına ben de sizler kadar rastlıyorum.
Bunların bir kısmı için; kendini çok uyanık sanan, kendince küçük hesaplarla veya ego tatminiyle kendini kayetmiş olan, ukalalık diz boyu olan bazı üyelere çok bile tahammüllü davrandığı ve aslında çok daha fazlasına müstehak olan kişilere karşı, buna rağmen olması gerektiğinden daha fazla saygı göstererek yazılmış şeyler olduğunu düşünüyorum ki, kendi adıma "ben olsam muhtemelen çok daha saygısızlaşabilirim" dediğim yorumlarına da rastadım. Yani, bir nevi, o kişilerin oyunlarında kullandıkları kendi malzemelerinin daha akıllıca olan versiyonlarıyla karşılık verdiğini ve o kişilerin fazlasıyla hakettikleri son noktayı bu şekilde koyduğunu düşünüyorum, bu tür olanları için.
Böyleleri dışındakilere gelince; Gerek cezalar gerekse Sayın Kazen'in ifadeleri konusunda, genelde hemfikir olunan olumsuzlukların, kendilerince mutlaka bir sebebi vardır mutlaka ve muhtemelen. Bunca yıllık deneyimleme neticesinde, zaman zaman Perşembe'nin gelişini belki de Çarşamba'dan kestirebildiği için, kişilerin yorumları hakkında vardığı sonuçlarda genellikle yanılmadığını düşündüğü için vs. nedenlerle, gidişat sırasında çok keskin bir reaksiyon ve üslup da kullanıyor olabilir.
Lakin, Sayın Kazen bu üslup ve tarza haklı gerekçeler sunabiliyor olsa dahi, o zaman ceza veya uyarı alan üyelerin de, o noktaya gelinceye kadarki süreci, zaman zaman konu sahibi kaynaklı tahrikleri, ceza alma nedeni olan yorumlarına dayanak göstermeleri hususunu da, bir kere daha gözden geçirmeli ve bazen bazı durumlarda ceza ve uyarılarda, bu unsurlar da gözönüne alınabilmeli gibi, adil bir başka gerçek ortaya çıkar kanaatimce ve bu talebin de hoşkarşılanması gerekmez mi ? bu durumda.
Bir üye olarak, gerek site kuralları, gerekse zaman zaman forumlarda rastladıklarım ve gerekse bu başlıkta okuduklarımdan vardığım sonuç ise;
Uyarı ve ceza alma nedenlerimizin aslında yaptığımız yorumların haklılık veya haksızlığından ziyade, konunun özünden saptığı zamanlarda, polemik veya tartışma haline geldiği zamanlarda, hararetin ve hakaretin yükseldiğini gördüğümüz zamanlarda, sonu belli olan şeylerde,
bunlara eşlik etmek yerine ya yorumsuz kalmak, ya da kötü içerik butonunu kullanmak, seçeneklerinden birini tercih etmemiz gerektiği, oldu.
Tekrar tanıdığım ve tanımadığım tüm kk forumdaşlarımın Kadın Hakları Gününü kutamak istiyorum, inşallah bu yolda çok daha sağlam adımlar atabileceğimiz, hepimizin birbirimize olumlu anlamda katkılar koyabileceğimiz, gün gelip gözyaşlarımızı paylaşabileceğimiz, gün gelip kahkahalarla çoşup gülüp oynayabileceğimiz nice güzel, anlamlı ve keyifli paylaşımlarımız olsun temennilerimle, bu siteyi kazandıran ve emeği geçenler de dahil olmak üzere herkese naçizane sevgi ve saygılarımla diyorum.
engelleyebilirsiniz, çok basit...
denemiştim ama olmadı...
sizin kastettiğiniz başka galibayok ondan almayayım..........
gool mu gercekten ayyyy ahahahahha :)Golllllllllllllllllllllll
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü
Tüm kadınlarımızın “5 Aralık Kadın Hakları Günü” nü kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz.
Dedikten hemen sonra buyrun aldığınız cezaları masaya koyun diyoruz. Sorun bakalım kim neden ceza yemiş, kadın şiddeti nerede başlar, nerede haksızlık yapılmış, nasıl travmalar yaşadık vs vs vs
Zira gidip her konuya bunu yazacağınıza yazın buraya konuşalım .....
Bugün o gündür !
Bir de avukatlar var başkasının derdini burada gündeme getiriyor. Konu içeriğini bilmeden böyle soyunurlar avukatlığa cevap versem bu sefer canları sıkılacak haksızken iyice saldıracaklar en iyisi görmezden geleyim ...
O kişi çok aciz boyun devrilsin emi adam, yapılır mı gül gibi arkadaşıma.. ... Ama allah için benim derdim yok senle...
gool mu gercekten ayyyy ahahahahha :)
ama daha pratik siz yorulmuyorsunuz, siz mutlu ben mutlu beni ne kadar sevdiğinizi bilirim...
oohh be rahatladım :) yenelim şunları saolun yaa1:2 öndeyiz...
86
Carlão (in) - Éder (out) (Braga).
ben sizi engelleme çalışmalarına devam edeyim...
sizin de beni ne kadar çok sevdiğinizi bildiğimden,kendimden mahrum bırakmayayım istedim
1:2 öndeyiz...
86
Carlão (in) - Éder (out) (Braga).
oohh be rahatladım :) yenelim şunları saolun yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?