- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Dün gelen öneri sonrasında banlanan üyeler foruma girip tüm başlıkta gezebilecekler ama konulara cezaları bitene kadar yorum yapamayacaklardır.
Bunu önerene teşekkür ederim..
buna elini, kolunu bağlayıp önüne çikolatalı pastayı indirmek denir. bu bana en büyük ceza işte
özel mesajlar okunabiliyor mu peki?
diyor ve pro üyenin diğer üyelerden üstün tutulmasını istiyorsa adaletten söz edemezsiniz.ayırcada pro üye kendisi uyarılabilirdi?
Konu başlıklarıyla ilgili ceza verilmesini bende senin kadar istiyorum, yeni üyeler müstesna, onlar konularını nereye açacaklarını bilemeyebilir ilk zamanlar ki, yeni üye olupta konusunu nereye açacağını bilmediğinden her konusunu aynı bölüme açan üyeleri özel mesajla bizzat bilgilendiriyorum, konu açmayı, açtığı konuları nasıl takip edebileceğinide izah ediyorum ama öyle üyeler var ki, konu açmayı, konuyu nereye açması gerektiğini çok iyi bildiği halde, en çok okunan bölüm burası diyerek bir derdim var'a açıyor, 1. konusunu topiğine uyarı yaparak taşıyorum, 2. topiğinide taşıyorum, özelden uyarıyorum ama 3. topiğinde hiç kusura bakılmasın direk ceza veriyorum.
Şimdi benim yazacaklarımda bir kısmının canını sıkacak belkide, bu sitede tam 4 tane admin var ama iş ceza vermeye geldiğinde rahatça nedenini niçinini sorabildiğiniz 2 admin ön planda.
Tavırları sorgulandığında sıkışmıyorlar, her soruya cevap veriyorlar, veriyoruz. Adil değiliz demedim, adaletten bahsediyorsunuz ama adaleti ararken sizlerin tavrıda çok önemli diyorum.
Kazen bey okuduğunuzu anlamıyorsunuz 3 kere okuyun diyor kızıyorsunuz, bende diyorum ki okuduğunuzu işinize geldiği gibi anlamayın.
Adaletten mi söz ediyorsunuz, kimin için adalet, sırf sinir olduğunuz için kışkırttığınız üye size yönelik laflar söylediğinde banlanması için kötü içeriğe basarken, arkadaşınız o üyeye çatır çatır hakaret ediyorsa ve siz bu hakareti kötü içeriğe basıp bildirmek yerine beğen tuşuna basıyorsanız adaletten söz edemezsiniz.
Bu durumda ben size taraflı derim, ben size hakaret edenede hakaretine karşılık verdiği için beğendiğiniz üyeye de ceza veriyorum, işte budur adalet.
Adaletten mi söz ediyorsunuz, mesleğini savunurken yorumları aykırı dahi olsa bu üyenin yazdıklarını manyak bu, röntgenci diyerek aşağılıyorsanız ve sizi aman yapmayın, konuyu kapatın diye uyardığım halde devam ediyor ve o yüzden banlanıyorsanız ve bir arkadaşınız özelden diyor ve pro üyenin diğer üyelerden üstün tutulmasını istiyorsa adaletten söz edemezsiniz.
Adaletten mi söz ediyorsunuz, arkadaşınız bir üyeye yazdıklarından dolayı banlandığında onun banlanmasını hazmedemeyip, banlanmasına sebep olan üyeyi bir topikte sıkıştırıp arkadaşım banlandı o zaman bu üyede banlanmalı diyerek damarına basıyorsanız, üye durumu fark edince kendinizide banlatmayı göze alarak dahada üstüne gidip hem kendinizi hem banlanmasını hedef aldığınız üyeyi banlatarak amacınıza ulaşıyor, banınız kalkınca biliyordum banlanacağımı, o banlandı ya içim rahat etti diyorsanız adaletten söz edemezsiniz.
Adaletten mi söz ediyorsunuz, bir üyenin açtığı konuya inanmadığınız için ağlatacak hale getirecek kadar dalga geçiyor, üyenin bana özelden ulaşıp mune hanım vallahi yazdıklarım doğru diyerek tüm hayat hikayesini anlatmasına sebep olup ben bu siteyi böyle düşünmemiştim, konumu kapatın üyeliğimi de silin diyecek hale getiriyorsanız adaletten söz edemezsiniz.
Biz bu güne kadar ne eleştirilmekten korktuk, ne de baş edememekten, korkuyor olsaydık Kazen bey konu açmazdı, özelden bizlere ulaşamazdınızda.
Site kurallarını uygular geçerdik, her gak diyende ceza alırdı. Tabii ağzımı açtım ceza aldım diyenlerde var, ağzınızı açtınızda nasıl açtınız, bir üyenin yorumuna katılmadığınızı belirtmenin binlerce yolu var, xxx düşüncelerinize katılmıyorum ben şöyle düşünüyorum demek var, sen kimsin, gerizekalı mısın nesin istediğim yere yazarım sana mı soracağım demek var.
Bu örnekler en okunur hale getirerek verebildiğim örnekler, bir üyenin makyajlı fotoğrafına maymuna benziyorsun diyebilecek kadar haddini aşanlar var, ağza alınmayacak kadar kötü küfürleri yazmıyorum bile.
Şimdi hal böyleyken taraflı olanların ceza sistemine objektif bakması gibi bir durum söz konusu mudur değil midir?
Bir admini tanımak=ceza almak demek değildir, üye olduğunda konu açmayı, açtığı topiği nasıl takip edeceğini bilmeyenler özelden ulaşıp anlatmamızı istediklerinde verdiğimiz cevaplarla da tanıyabilir bizi.
Ceza aldığında öfkeden özel mesaja sarılıp akla gelebilecek her hakareti peşpeşe sıraladıklarında Sayın xxx cezayı xx topikteki şu yorumunuzdan dolayı aldınız diye devam eden mesajla karşılık bulduklarında da tanıyabilir bizi.
Özelden hamile miyim acaba diye soran üyeye şu bölümde konu açmalısınız, konu açmayı anlatayım size diye yanıt verdiğimizde de tanıyabilir bizi.
Ceza sistemi mi? Sonuna kadar olmalı, hatta bazı kural ihlalleri daha da ağırlaştırılmalı, Madamiks arkadaşımın dediği gibi konu başlıklarını uzatanlar, başlığı içeriği yansıtmayanlar, Türkçe'yi düzgün kullanmamakta ısrar edenler, her topiğini bile isteye daha çok okuyan oluyor diyerek hep aynı bölüme açanlara da yer verilmeli ceza sisteminde.
Unutmadan sanmayın ki görevliler ceza almıyor, ceza almıyoruz diye ceza sistemine onay veriyoruz sanılmasın, bu sitede üyelere tavrı yüzünden ceza almış, yeri geldiğinde üyeliği iptal edilmiş, görevden uzaklaştırılmış yetkililerde var.
Bende üye olduğum ilk günden beri mavi değildim, siyasetin, dinin en hararetli konuşulduğu dönemlerde üyeydim, tek bir cezam dahi yoktur, 2. üyeliğimde olmadı asla.
2005-2006'da tavrım nasılsa, bugünde aynı, en hararetli konularda en uzun yorumları yazanlardandım, benle aynı fikri paylaşmayanlarla ezeli düşman değil, dosttuk, topiklerde üslubumuzu koruyarak, dayatmadan, dikta etmeden fikrimizi yazar, özelden birbirimize katılmıyorum ama helal olsun şuradaki yazında çok güzeldi diyebilecek kadar centilmendik.
Kazen'i eleştirmek bana düşer o zaman, madem hem eski hem 2. üyeliği olmayan hem hiç cezası olmayan biriyim, ben yazayım, Kazen siteden elde ettiği gelirlerle ihtiyaç ve eksikleri olan okullara yardım edecek kadar, yine buradan elde ettiği gelirlerle omurilik felçlilerine akülü araba alacak kadar, dostu yetiş abi dediğinde km.lerce yol tepip yanındayım diyebilecek kadar adam gibi adamdır. Öğrencilere yaptıklarını ve diğer sosyal sorumluluk projelerini dillendirmiyorum bile.
Kazen'i tanımak mı istiyorsunuz, üslubu sert, tavrı kaba, herşeye ceza herşeye ceza demeden önce bir araştırın bakalım Kazen neler yapmış. İnsanlar verdikleri cezalarla tanınmaz, sadece eleştirilir, bir insanı tanımak için karakterini, hayattaki duruşunu, attığı imzaları bilmek gerekir.
Düzeltme yapayım özel mesajları okuyamayacaklar....
Diğer konuda eskisi gibi bilinsin açık vermeyelim ...
Özel mesajları okuyamamak kötü olmuş tabi
Orada kırmızı kırmızı uyarı çıkacak biz de giremeyecek miyiz şimdi? Kedinin ciğere baktığı gibi bakacağız
Özel mesajları okuyabilsek, ama foruma olduğu gibi oraya da cevap yazamasak nasıl olur
bence o olmaz
ya özel mesaj gönderecek ve alacak
ya gönderemeyecek ve alamayacak ve tabii kaç özel mesajı var göremeyecek.
Çünkü düşünsene bu sefer de aldığın mesaja cevap veremeyeceksin.
Tabii ki en kökten çözüm de yasaklı üyeye özel mesaj gönderememek olur.Ben sana mesaj gönderiyorum sen cezalısın diyelim mesajı gönderirken bana bi uyarı çıkacak bu üyeye şu anda özel mesaj gönderemezsiniz diye.
Sanırım benim artık Mune Yard. olma vaktim geldi :) 2013te beni secerseniz tüm dileklerinizi yerine getiricem :) Tüm ceza alanları bir başlıkta toplayacağım, orda birbirlerini yesinler :)
aman dikkat et de bu sefer oradan saydırıp durmasınlar millete
bence o olmaz
ya özel mesaj gönderecek ve alacak
ya gönderemeyecek ve alamayacak ve tabii kaç özel mesajı var göremeyecek.
Çünkü düşünsene bu sefer de aldığın mesaja cevap veremeyeceksin.
Tabii ki en kökten çözüm de yasaklı üyeye özel mesaj gönderememek olur.Ben sana mesaj gönderiyorum sen cezalısın diyelim mesajı gönderirken bana bi uyarı çıkacak bu üyeye şu anda özel mesaj gönderemezsiniz diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?