• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana çok garip geldi bu istek şimdi

:1:okurken kayınvalideniz tek taşlı alyansı size takmak için istiyor zannettim:9:
Meğer kendine istiyormuş:1:
Sevgiliniz ne yapmış peki, almış mı tektaşı?

yok canım şimdi olmaz demiş o da ben kendim alırım demiş. bende babanın alması daha uygun ve anlamlı olur hayatım biz ucuz kaliteli bir kolye alalım gümüş olsun altına durumumuz yok dedim o da iyi fikir dedi kapandı yani

Nişanlımın cebinden para da taşsa ben aldırmam.. Kocası alsın.. Benim düğün zamanımda kimse tektaş isteyemez.. Zorunlu bi ihtiyaç olur anlarım, ama kıskançlık dibe vurmuş resmen.. Hatta heyooo beni mi kıskandın sen ay kıyamam sanaa der yanaklarını sıkardım, rezil olurdu.. :1: Kötülük damlıyor paçalarımdan.. :1:

burada bile boş bulunup dedikoduya giriyor...
ah ah cocuk şu soylediklerine "ipler size geçtiginde" pisman olacak ama iş işten geçmiş olacak...

dilerim hep mutlu olursunuz... hayırlı olsun şimdiden.

not: yüzük size ise ve bu da bahane ise gelişmeyi de yazın olur mu

hayır canım yüzük bana değilmiş sevgilim alamam şimdi olmaz demiş o da ben kendim alırım kendime diye cevap vermiş bende madem öyle gümüş bir kolye alalım güzelinden dedim

bunu direk oğluna yöneltmesi gerçekten saçma ama arkadasın dediği gibi böyle zamanlarda böyle syler muhakkak oluo sorunsuz evleneni daha görmedim sabret bosver alabGiliosa alsın kadının gönlü olsun köprüyü geçene kadar he de:)
Sizi kiniyorum arkadasim, evlilik uzun bir yol.bu bakis acisi sizi biryere goturmez.o bunu dedi bende oan ooohhh

Arkadasim sozlunun annesi ozenmis demekki. Senin gibi dusunmuyor. Kaldirabiliyorsan allah. Mesut etsin. Kaldiramam diyorsan kopruyu gecemezsin. Omur gecmez evlilik surmez. Sen kendine bakicaksin. Kaldirabiliyormusun kaldiramiyormusun.

yani şimdi TEKTAŞ diyoruz ama kadının dediği şey pırlanta değilki

beyaz altın tek taş yüzükler var ki benimki ondan altının gramı 97 tl iken 125 tl ye almıştık yani çok pahalı bişey istememiş
gümüş kolye alcanıza 100-150 tl ye bi tek taş beyaz altın bi yüzük çok raht bulabilirsiniz

annesi haklı demiyorum belki başka zman istese olabilcek bişey ama zmanlaması çok çok çok yanlış düğünd ernek zmanında ne koparırsam mantıgı gibi geldi bana

bide üstüne hçççççççç bişe yapmadan isteklerde bulunması can sıkıcı

ya gümüş kolyeyide almayın, yada alcaksanızda dediği yüzükler çok pahalı değil olmuşken istediğini alın

Oldu olacak oğluyla beraber alyans takmak isteseydi
kıskançlıkta level atlamış sizinki :53:

hiç mi utanmıyor kaç yaşında kadın ya hu

Son düzenleme:
Acaba soz icin size fazla pahali bisey almasin diye masrafi kendincr artirma a calismis olabilir mi. Hani normalde 1000 liralik bisey alacagina annesinede ayiracagindan 600 liralik bisey alir....

İmkanı yok aldırmam. sonuçta zamanında onada hersey alınmıs.. hatta üzerine şaka yapar gibi laf söyleyip konuyu başka yere taşırdım.. Aklınca kaynanalık yapmaya çalışıyorlar..

Bende ilk okudugimda , ne iyi Kaynana dedim
gelinine Tek Tas istiyor sandim ..

Yanlis okumusum .. Malesef ..

Esi neden almamis ??
Kendisi sana altin alacagina , birde kendine Tek Tas istiyor..
Tuhaf bir baslangic yapmisiniz ..

ilerisi icin Mutluluklar.

Ya kimse Beni yanlis anlamasinda boyle ince hesaplar yapan gelinlerden nefret ediyorum.biz abimizi evlendirdik nisan zamaninda salon takimi cok eskioldugu icin degistik.sonucta sehir disindan dugun icin insanlar gelecek.yengemin o cirkef anasi cani sıkılmis.anneme benim oglum nisanli olsa ona harcarim kendi evimi duzmem demis.benim annem cok asil bir insandir hic cvb bile vermemis hanimligini korumus.ama ne oldu dugun oldu maddi durumu iyi oldugu halde kizina ceyiz bile vermedi.butun altinlari ev esyasini biz aldik.o insanlarla yolda bile karsilassak slm vermeyiz.yengemde eahatsiz olmuyr bu durumdan cunku ailesini sevmedigimizi biliyor hakli oldugumuz icinde ses etmiyor.annesi olarak yuzukistemis olabilir dusmani degil evladi sonucta dugunde ve dugunden sonra ne destekler verecekler.bunlari sorun etmeyin

Ya kimse Beni yanlis anlamasinda boyle ince hesaplar yapan gelinlerden nefret ediyorum.biz abimizi evlendirdik nisan zamaninda salon takimi cok eskioldugu icin degistik.sonucta sehir disindan dugun icin insanlar gelecek.yengemin o cirkef anasi cani sıkılmis.anneme benim oglum nisanli olsa ona harcarim kendi evimi duzmem demis.benim annem cok asil bir insandir hic cvb bile vermemis hanimligini korumus.ama ne oldu dugun oldu maddi durumu iyi oldugu halde kizina ceyiz bile vermedi.butun altinlari ev esyasini biz aldik.o insanlarla yolda bile karsilassak slm vermeyiz.yengemde eahatsiz olmuyr bu durumdan cunku ailesini sevmedigimizi biliyor hakli oldugumuz icinde ses etmiyor.annesi olarak yuzukistemis olabilir dusmani degil evladi sonucta dugunde ve dugunden sonra ne destekler verecekler.bunlari sorun etmeyin

destek olmayacaklarını açık bir dille belirtip sizin düğününüz sen yap dediler erkek arkadaşıma haklı olarak bana da sizin yüzüğünüz kocanız alsın cevabı doğdu

Gerçekten şaşkınım, yanlış anlaşılma veya celallenme durumu seziyorum. :53: Ben sizin kv. ilgili bi yargı veya yorumda bulunmadım. Sizin düşünce yapınızı göz önüne alarak kv.nizin şanslı biri olduğunu söyledim nacizane. Neyse canım bşy demedim sayın o zaman.

Bak bir ön yargı daha.Celallenmek mi? Sen benim yorumuma yorum yapmışsın.Ben de sana nezaketen cevap verip kendi fikrimi söyledim.Fikirlerimin açıklaması dışında bir celallenme gördün mü?Önyargı kelimesi mi cellalenme oluyor.Konu sahibinin kayınvalidesi hakkında düşüncelerimden ötürü iyi niyetli baktığımı düşünüyor bu iyi niyetim yüzünden de kayınvalidemin şanslı olduğu kararına varıyorsun.Bunlar senin ön yargıların.Ben de sana burdaki insanın kayınvalidesi ile ilgili iyi niyet değil,hemen peşin hükümlü olunmaması gerektiğini,insanların bazen düşünemeden hareket edebileceğini anlatmaya çalışıyorum.Bu iyi niyet değil,hoşgörüdür.

Sonra da yok şaşırdım,tamam bişey demiyorum gibi cümleler kullanarak,sanki ben yanlış anlamışımda atarlanıyormuşum gibi bir intiba uyandırtma.Sen bana fikrini yazdın,ben de sana fikrimi açıkladım.Celallenmedim.Yani öfkeli bir cümle ağır bir kelime kullanmadım.Herşeyi böyle yanlış algılarsak,hayatı zor geçiririz.

destek olmayacaklarını açık bir dille belirtip sizin düğününüz sen yap dediler erkek arkadaşıma haklı olarak bana da sizin yüzüğünüz kocanız alsın cevabı doğdu

Sen bu düşünce yapısıyla gidersen çok üzülürsün.İki insan ayaklı yerde durduğuna emin olursa evlenmeye karar verir.Herkesin anası babası zengin olamayabilir.Bazen öyle oluyor ki,evlat çalıştığını yiyiyor veya çalışmıyor veya eve katkısı olmuyor,evlenirken herşeyi aileden bekliyor (senin erkek arkadaşını kastetmiyorum) Aile ister destek olur ister olmaz.Ama anneyle oğul arasında ki alışveriş veya konu o ikisini ilgilendirir.Herşeye verecek cevabın olursa,yarın evlendiğinde yanlış bir hareketle karşılaştığında kocan kenara çekilir kötü olmaz,nasılsa karım cevap verir gözüyle bakar.Hiç destek olmazlarsa (hem senin tarafın,hem karşı taraf) sen de ona göre mesafeni korursun.Ama oğlu sana gelip annesiyle ilgili birşey söylediğinde bence sessiz kal ve asaletini koru.Bir abla tavsiyesi.

bu bir deyim, duymuşsunuzdur mutlaka

Canım benim,bu eski kafalı insanların evlilikle ilgili yoz zihinlerin deyimlerini bir kenara bırak.Evlilikte kimsenin ipinin kimsenin elinde olması gerekmez.Herkes kendi sorumluluklarını bilsin yeter.Düşünsene ipler senin elinde olacak,sürekli bir insanı ne yapıp ne yapmadığı konusunda uyaracaksın.Bu hem seni yorar.Hem koca kocalıktan çıkar emir eri olur.

bunu soylemek cok zor ama zaten boyle nısan soz gıbı durumlarda cıkıyor gercek yuzlerı
arkana bakmadan kac derım ben boyle kaynanadan

keske su ask denen sey olmasa hanı objektıf bı sekılde bakılabılse bende kayananamı hafıf hafıf alında gordum ne oldugunu da o zamanlar nısan soz falan bulutların ustunde oldugumdan anlamak ıstemedım aslında ondan sonra tez ındım bulutların ustunden

Sen bu düşünce yapısıyla gidersen çok üzülürsün.İki insan ayaklı yerde durduğuna emin olursa evlenmeye karar verir.Herkesin anası babası zengin olamayabilir.Bazen öyle oluyor ki,evlat çalıştığını yiyiyor veya çalışmıyor veya eve katkısı olmuyor,evlenirken herşeyi aileden bekliyor (senin erkek arkadaşını kastetmiyorum) Aile ister destek olur ister olmaz.Ama anneyle oğul arasında ki alışveriş veya konu o ikisini ilgilendirir.Herşeye verecek cevabın olursa,yarın evlendiğinde yanlış bir hareketle karşılaştığında kocan kenara çekilir kötü olmaz,nasılsa karım cevap verir gözüyle bakar.Hiç destek olmazlarsa (hem senin tarafın,hem karşı taraf) sen de ona göre mesafeni korursun.Ama oğlu sana gelip annesiyle ilgili birşey söylediğinde bence sessiz kal ve asaletini koru.Bir abla tavsiyesi.

asalet koruma konusunda bende katılıyorum ama allah askına madem yardım etmıyor bu nasıl bı kepazelık bana da yuzuk al dıye oldu olacak set falan da alsınlar gelınıyle alınanlara kıskanmak ne bu eltı mı gorumcemı yoksa kaynanamı

Back
X