- Konu Sahibi cillibombom
-
Bak bir ön yargı daha.Celallenmek mi? Sen benim yorumuma yorum yapmışsın.Ben de sana nezaketen cevap verip kendi fikrimi söyledim.Fikirlerimin açıklaması dışında bir celallenme gördün mü?Önyargı kelimesi mi cellalenme oluyor.Konu sahibinin kayınvalidesi hakkında düşüncelerimden ötürü iyi niyetli baktığımı düşünüyor bu iyi niyetim yüzünden de kayınvalidemin şanslı olduğu kararına varıyorsun.Bunlar senin ön yargıların.Ben de sana burdaki insanın kayınvalidesi ile ilgili iyi niyet değil,hemen peşin hükümlü olunmaması gerektiğini,insanların bazen düşünemeden hareket edebileceğini anlatmaya çalışıyorum.Bu iyi niyet değil,hoşgörüdür.
Sonra da yok şaşırdım,tamam bişey demiyorum gibi cümleler kullanarak,sanki ben yanlış anlamışımda atarlanıyormuşum gibi bir intiba uyandırtma.Sen bana fikrini yazdın,ben de sana fikrimi açıkladım.Celallenmedim.Yani öfkeli bir cümle ağır bir kelime kullanmadım.Herşeyi böyle yanlış algılarsak,hayatı zor geçiririz.
asalet koruma konusunda bende katılıyorum ama allah askına madem yardım etmıyor bu nasıl bı kepazelık bana da yuzuk al dıye oldu olacak set falan da alsınlar gelınıyle alınanlara kıskanmak ne bu eltı mı gorumcemı yoksa kaynanamı
Nazlıdeniz : Fazla iyi niyetlisin gibi geldi bana, ne bileyim ya.. Ben ilk yorumumda da söyledim ister tabi, kadındır içinde kalmıştır diye ama.. Oğluna "şimdi değil, sonra"açıklamasına gerek bıraktırıyosa pek düşünceli bi kadın olduğunu düşünmedim ben. Dediğim gibi fazla iyi niyetlisiniz bence siz, kv. şanslı valla
athenenoctua : Ben de en azından evlenene kadar biraz olsun mesafeden yanayım. Çünkü bu güne kadar ortak hiç bşyi olmamış iki insan + aileleri bi sürü ortak karar almak durumunda kalıcak ve her kafadan bi ses çıkıcak. Allah'ımmmm bu süreçleri düşününce tırsıyorum resmen, Allah korusun
Güzelim,senin düşüncen yorumun sana göre o,benim ki bana göre bu.Aynı fikri,aynı düşünceyi kimse savunamaz.Sana iyi niyetli görünen bana görünmez.Sen burdaki kayınvalidenin suçlu olduğunu görüyorsun ben görmüyorum.Ben sana bana kötü birşey söyledin demedim,celallenmedim de.Sen nasıl şu an açıklama yapıyorsan ben de fikrimin açıklamasını yapıyorum.Sen hala kendi doğrularını anlatıp,sonrasında neyse tamam diyorsun.Konuyu benim kayınvalidem hakkında yoruma getiriyor nokta konulmasını istiyorsun.Yaşın çok genç sanırım.Şimdi ben diyorum sana neyse tamam.Ben cidden iyi bşy söylediğimi düşünüyodum ama nedense iyi niyetli kelimesi sizin açınızdan kabul görmedi, tamamdır vardır nedeni. Ben de yaptığım yorumu önyargı değil, ÇIKARIM olarak değerlendiriyorum. Burda yaptığınız yorumları neye göre yapıyorsunuz? Anlatılanlar ya da yapılan yorumlara göre. Burdaki kimseyi gerçek hayatta tanımıyoruz, tabi ki burdaki yazılanlara göre yorum yapıcaz. Bu durumda buraya yazılan herşey önyargı mı? Forumu kapatıp gidelim oldu olucak. Bana şunu söylemişsiniz "konu sahibinin kayınvalidesi hakkında gösterdiğin önyargıyı benim kayınvalidem hakkında da göstermişsin". Ben kv.niz ile ilgili bi yorum yapmadım ki. Sizin "belki göründüğü gibi değildir" yaklaşımınıza dayanarak (çünkü herkes böyle yaklaşmaz) kv.nizin şanslı biri olduğunu düşündüm. Yani ben "SİZ"inle ilgili bi çıkarımda bulundum, doğru ya da yanlış. Ve sizin konuyla ilgili fikirlerinize dayanarak tahmin yürüttüm. Ya cidden her neyse.. Yanlış anlaşılma var gibi diyip geçelim derim. Cidden siz ve kv.niz ilgili yorum yapmadım farzedebilirseniz mutlu edersiniz beni.
Güzelim,senin düşüncen yorumun sana göre o,benim ki bana göre bu.Aynı fikri,aynı düşünceyi kimse savunamaz.Sana iyi niyetli görünen bana görünmez.Sen burdaki kayınvalidenin suçlu olduğunu görüyorsun ben görmüyorum.Ben sana bana kötü birşey söyledin demedim,celallenmedim de.Sen nasıl şu an açıklama yapıyorsan ben de fikrimin açıklamasını yapıyorum.Sen hala kendi doğrularını anlatıp,sonrasında neyse tamam diyorsun.Konuyu benim kayınvalidem hakkında yoruma getiriyor nokta konulmasını istiyorsun.Yaşın çok genç sanırım.Şimdi ben diyorum sana neyse tamam.
Ben de sizin gibi düşünüyorum.. İçinde bulunduğu durumu bilip, hala bir şeyler istiyorsa bir anne, çok da değil hiç düşünceli olduğunu sanmıyorum..
Hoş bunun iyi niyet olduğunu da düşünmüyorum.. 'İyi niyet gösterisi' olduğu kanısındayım..
hadı evlenırken yardım etmek zorunda degılmıs tamam
ama madem yardım etmeyecek dugun yapacak cocuktan yuzuk falan ıssteyemez arkadas kocası yokmu ondan ıstesın o zaman
boyle bı kaynana bana ıyı nıyetlı gelmedı
ayrıca ben bu yardım etmek zorunda degıl dıyenlerı anlamıyorum ya anne baba el mı ha coook fakırler sogan ekmek yıyolar bes kurus para yoktur tamam ama oyle degılse elınde ne varsa ınsan evladına vermelı ya zatn ıyı bır anne baba _ben bu yasa kadar baktım artık karısmam yardım etmek zorunda degılım dugununu kendı yapsın _ dıyemez ya ne varsa ne kadar yardım yapabılıyorsa yapar ılla ev alır araba alır takı alır demıyorum yanı bı sekılde yardım eder anne baba dedıgın
hadı evlenırken yardım etmek zorunda degılmıs tamam
ama madem yardım etmeyecek dugun yapacak cocuktan yuzuk falan ıssteyemez arkadas kocası yokmu ondan ıstesın o zaman
boyle bı kaynana bana ıyı nıyetlı gelmedı
ayrıca ben bu yardım etmek zorunda degıl dıyenlerı anlamıyorum ya anne baba el mı ha coook fakırler sogan ekmek yıyolar bes kurus para yoktur tamam ama oyle degılse elınde ne varsa ınsan evladına vermelı ya zatn ıyı bır anne baba _ben bu yasa kadar baktım artık karısmam yardım etmek zorunda degılım dugununu kendı yapsın _ dıyemez ya ne varsa ne kadar yardım yapabılıyorsa yapar ılla ev alır araba alır takı alır demıyorum yanı bı sekılde yardım eder anne baba dedıgın
Başından sonuna kadar katılıyorum. Benim eşimin ailesinin durumu kötüydü. Biz yardım almadık ailelerden. Annesi bana kendi bileziklerini vermeye kalktı nişandan sonra. Ben istemedim. Ama sonra ev alıyoz diye eşim gitmiş almış annesinden altınları.
Yapabileceği tek o vardı onu da verdi yani. Yapmasaydı da teklif etmesi yetti bana.
Çok şükür toparlandık da eşim şimdi annesine bir şeyler almayı düşünüyor teşekkür için.
Ama böyle evlenme arifesinde olmaz ya..
ya ben bu anne baba evlenırken yardım etmek zorunda degıl dıyenlerı anlamıyorum
yardım etmek zorunda arkadas
o zaman desek pekı evlatta ana babasına bakmak zorunda degıl mıllet ayaga kalkar
evalatta ana babasına bakmak zorunda ana baba da evladını evlendırmeye yukumlu ha evlendırırken ev alır ıllakı demıyırum ama sızın dedıgınız gıbı bı sekılde yardım etmek ısteyen eder
hay allahım yaa.güler misin ağlarmısın.kendi söylüyor, kendi tavır alıyor.bana birşey yazma güzelim ya.tamam bşy istemiyorum ya, kapansın kapanmasın, gencim yaşlıyım.. Ne diyosanız tamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?