Bana da bir fikir verin lütfen....

• Konu Sahibi Konu Sahibi nuci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende kendıme soruyorum dayanabılırmıyım yapabılırmıyım dıye amaa ...ınsan yasamadan gormeden bılemzkı benımde korkularım var elbet...oyuzden sızlere danısmak ıstedım.ailemde; annem mesela kızım iyi dusundunmu yapabılecekmısın hersey senın elınd e dıyo yanı ona kalsa oda bu ıse okey vermesdı ama bırbırımızı çok sevdıgımızı bılıyoo:asigim:

eğer bu yola girdiyseniz,mesleğini de kabullenmiş olarak girdiniz...
siz gerçekten seviyormusunuz arkadaşım?,gerçekten evlenmek istiyormusunuz...?
yani kafanızda soru işaretleri varken,evliliğe bu kadar kolay karar vermeyin lütfen...
çevrenizi boşverin,önemli olan sizin ne düşündüğünüz...
evet mesleği gereği kara da fazla kalamıyorlar,en azında belli zamanlarda
ama işi yüzünden ayrılmayı düşünmeniz yani kafanız da kurmanız bile bana tuhaf geldi ki,
siz nişanlanmışsınız bile...
bakın ayrıldığınızı düşünelim bir an;
yeni biri ve sabir işi var,sabah 9 akşam 5;
ama hayat bu ya,işi şehir dışına taşındı,sadece hafta sonları gelecek yanınıza,
tabi belli bir süre...yine ayrılmayı düşünürmüsünüz??
mantıklı düşünüp,doğru karar vermenizi diliyorum...
sevgiler...

Canım öncelikle aileler iyi anlaşıyo diyosun sizde seviyosunuz birbirinizi.Akrabalar arkadaşlar evlenmiyo ya siz kapıyı kapattığınız zaman onların hepsi dışarda klacak önemli olan sizin mutluluğunuz olacak.Ben hemşireyim nişanlımda polis ikimizinde nöbetleri olacak belkide bizde birbirimizi göremeyecez bikaç gün nöbetler yüzünden ama bişeylerin güzel olması için fedakarlık gerekli diye düşünüyorum.Sen mutlu olduktan sonra gerisi teferruat bence a.s.

esınız gecelerımı nobette oluyo sadece

tüm gün tatlım.. Sabah 8 de gıdıyor,ertesı gun mesaı bıtınce gelıyor..Tabıı tayın olup gidecegımız yerde 10-15 gun gelemeyecegi bile olcak ama iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye yeminimiz var.. Sartlar her ne olursa olsun çiftler sevdıkten sonra bırbırıne destek olmalı ve baskalarının dedıklerıne kulak asmamalı...

bir asker eşi olarak cevaplayayım ben de senin bu yazını...
çok onur verici meslek oldukça da zorlukları var.özellikle de nöbetler ve geleceğini beklemek...
zaman zaman insan boşluğa düşmüyor da değil ama sonunda beklenen sevdiğin kişiyse buluşma anı yaklaştıkça heyecan da artıyor.seninki denizci benmki de karacı..
bizimde tatbikatlarımız oluyo ve uzunca zaman gelmediği oluyor.dayanılıyor ama...
arkadaşların da dediği gibi etrafta o kadar çok işsiz insan olduğunu da düşünmeden geçmemelisin..
hem seviyorum demişsin,seviyorsan onunla iyi ve kötü günlere adım atacaksın.eğer yapamam,günlerce gurbette yalnız başıma yaşayamam diyorsan da şayet bi daha gözden geçir derim ben...
ama yerinde olsam ve bu benm de başımda olduğu için de diyorum..bi daha olsa yine eşimle olmayı,onunla türkiyenin her yerinde beraber olmayı,geçmeyen nöbet gecelerinde yine sevdiğimi beklemeyi tercih ederdim...
hakkında hayırlısı olsun canım.inşallah çok mutlu olursun..
sevgilerimle...

burda sneın karar vermen lazım ama sırf bu yuzden ayrılmak sacma ya

Arkadaşım diğer konularınıda okudum bence sen dışardakilerin laflarını da bi bahane olarak görüyo olabilirsin.Çünkü sözlüne güven eksikliğinden söz etmişsin.Eger sevginden eminsin dışarıyı boşver!!Bu sebep yüzünden ayrılık olmaz..a.s.

nucicim canım böyle bişey için insan hiç ayrılırmı ya seviyorsan ondan ayrılınca ne yapacaksın peki ya o zaman hiç göremeyeceksin DİPNOT:küçük şeylerde ayrılık ilk çare olmasın bu benim düşünceme göre çok yanlış bişey

Canım benim, sonuçta sen nişanlınla tanıştığında da bu işi yapıyormuş... Sevgili olmuşsunuz sözlenmişsiniz, bunları baştan düşünmen gerekirdi... Eğer yapamayacağını düşünüyorsan keşke sözlenip nişanlanmasaydın...
Benim eşim de ben de sık sık iş seyahatine çıkmak zorundayız. Bazen o gidiyor 10 gün yok, bazen ben gidiyorum 1 hafta yokum. Evde yanlız kalıyoruz. Bazan denk getirip aynı anda seyahate çıkmaya çalışıyoruz ama her zaman olmuyor. Bazen öyle oluyor ki onun döneceği gün benim gitmem gerekiyor, ve 20 gün görüşemiyoruz...
Ama bu sevgimizden bişey eksiltmyor, birbirimzi daha çok özlüyor ve hasretle daha da güçleniyor ilişkimiz, her zaman taze kalıyor, sıkılmaya monotonlaşmaya fırsat kalmıyor....
Olumlu yanlarından bak, ve seviyorsan bunu dert etme

Canım işi gücü var diye şükret bence hiç kafana takma şu kadar gün gelmicek diye bak o da zaten sana annende kalabilirsin demiş bu kadar büyütme bence hem sürekli özlersiniz birbirinizi işte daha heyecanlı olur :dance:

elalemin lafıyla sakın tadını kaçırma ve söylenenleri duyma.
dikkat et bugün bunu dert edinenler yarın evlendiğinde huzurunuda kaçırmasın

Sözlünün bir işi ve mesleği
olması sana gurur vermeli.
Ya işsiz güçsüz biri olsaydı?
Bence denemelisin.

Elin sözünü boşver bence onlar cok mu iyi biliyor her şeyi ..kendi hayatlarına baksınlar onlar..
Ayrıca işi akşamları 5te biten bir eşin olsa ve anlaşamasanız daha mı iyi olcak sence?artık cıkma döneminde değilsiniz ki millet yorum yapsın bu resmen ayrıl demek bazı insanlar cok garip ..

çevre lafıyla evlenmediğinize göre çevreyi takmayacaksınız..

eğer seviyorsanız 4-5 gün ayrı kalmanız problem olmamalı.. hayatınızın düzenini ona göre kurarsınız..

arkadaslar hepınıze tesekkur ederım yorumlarınız için...bazı arkadaslar sormus sen tam sevmıyomusun dıyeyasakkelime kafanda soru işaretlerıyle evlenme falan demısler... hayır ben çok sevıyorum vede kararımı çoktan vermısım zaten.:asigim:ama sızınde fıkırlerınızı almak ıstedım ozellıklede evlı olan ablaların.Allah herkese mutluluk versın

Allah kolaylık versın canım senın ısın benden çook daha zormus...gercekten ya senınkının yanında benımkı hıcbısey degılmıs.:1hug:

peki sözlün ne yapsın canım 4-5 gün işi dolayısıyla eve gelemiyeceğim diye evlenmesin mi?.

zaten evliliklerde bir süre sonra ya şu adam evden biraz uzaklaşsada kafamı dinlesem ütü yapmaktan çeşit çeşit yemek yapmaktan çamaşır yıkamaktan katlamaktan bıktım dersin.

ama birşey daha bu çok önemli. eşin işi nedeniyle eve gelmediği zamanlar evde yalnız kalacağınımı zannediyorsun. bence bunu konuş sözlünle. yani kayınvalidende kalmak zorunda olmayasın.

Hereşyden önce anlaşmanız uyuşmanız çok önemli.. zaten anlaşıyormuşsunuz. Sadece sorun buysa üstesinden gelmek sizin elinizde, ama şöyle bir durumda var. Siz evliliğinizde haftanın 5 günüde annenizde yada kayınvalidenizde kalırsanız. Bu hiç iyi olmaz ee ister istemez siz babanızın evine gittiğiniz zaman huzursuz olacaksınız evlendiniz ama hala o evdesiniz. Az değil 4-5 gün ve bu her zaman olacak bir durum.

Bence evinizde kalmalısınız. Korkuyorsanız görümceniz yada kardeşiniz varsa o günlerde gelmelerini rica edebilirsiniz. Aksi taktirde evinizde böyle uzun süreli ayrılmayın. Tecrübeyle sabittir. Sonrasında başka sorunlar çıkıyor.

evet bunu konustuk gıdık kalmak zorunda degılsın..ama ilk zamanlar yanlız kalamassın belkı dıyo alısıncaya kadar annene benım anneme gıdersın dıyo...kayınvaldemın evı bana baya uzak yanı 2 vesait kendı annemde ole:1hug:

evet doğru yazmışsınız. evinden ayrılmayı düşünme ama yanında ya kendi kardeşin yada onun yaşı senden küçük kardeşlerinden birileri kalsın. yksa çok sorunlar çıkar ortaya aynı şey arkadaşımın başına geldi önce herşeye tamam diyen nişanlısı evlendikleri ilk gece arkadaşımı ailesinin yanına köye götürdü. bu evlilik 6ay sürdü. 3yıl sonrada ayrıldılar. hatta arkadaşımın ailesi kendi memleketleri haricinde uzak bir yere gelin göndermek istemedikleri için damat adayına ve ailesinede bunu söylemişlerdi. karşı tarafta (( oooo zaten oğlumuzun evi burada kendi evinde kalmayacakta bizdemi kalacak. kabul ediyoruz demişlerdi. sahtekarlık yaparak aldıkları arkadaşım bir sürü iftiralara uğrayarak önce intihara teşebbüs etti ama sonunda kurtuldu onlarda Allaha şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…