Bana dedi ki..

bebeği bana ben ne diorum sen ne diorsun diyemezki çünkü bu konu da çok tartıştık çok. Düzgün anlattım olmadı sustum olmadı kavga ettim olmadı, günlerce konuşmadım olmadı. Daha öncede dedim ben ona bu benim net kararım die ki benim fikrimden dönmeyeceğimden çok emindir. Oda biliyor benim dibdibe yapamayacağımı.

Bende senin gibi düşünüyorum. Mutsuz etmekte mutsuz olmakta istemiyorum. Yuva kurmak ne kadar zormuş.

mesele 2 sokak otede yaşamaktan ziyade kurdugu cumle... senin icerledigin sey de bu degil mi zaten?

yoksa ev varken baska yere cıkmayı gereksiz gormesi normal ama sen ikna olmadıkca yılmadan usanmadan anlatmaya devam etmeliydi.

bu kafayla ister baska mahalle ister baska il, eşine baskı uygulayacagı kesin.

Ben ne evlilik hazırlığı yapıyorum ne de kültürümün uyuşmadığı biriyle beraberim seni belki tam anlayamam ama sırf bu yüzden ailesi boşanmış bir kızım. Babam doğulu annem batılı eleştirmiyorum doğu hayatını çok severim de ama annem ve babamın boşanma sebebi buydu ve küçük kız kardeşim sekiz aylıktı. Annem, annesine yardım eden baba ile büyümüş. Babam ise annesinin ayağına döndüğü bir baba ile. O kadar çok kavga ediyorlardıki. ayrıldıklarına çok sevinmiştim. Ne aldatma ne içki ne başka bir şey kültür farklılığı tamamen kavgalarını bile hatırlıyorum. Annem biraz yardım et derdi babam ise sen kadınsın derdi. Aşk ile evlenmişler bir de babam ilk gördüğü an vurulmuş anneme onlar aşkları yüzünden kız kardeşim babasız bir evde büyüdü.

Onu ana doğurdu da seni dana mı doğurdu ? Aileyse herkesin ailesi kıymetlidir.

6 yıl diyorsun.Elbette az bir zaman değil ama kaç yıllık evli-çocuklu insanlar yollarını ayırıyor.

Bir insanda önce aile olma bilinci olmalı.Sevgilin ailesine bağlı değil bağımlı ve bu adamla evlenirsen asla gerçek bir aile olamayacaksınız.Onun ailesine bağlı bir uzantı sadece.

Bir tercih yapacak.Ya aile olma,yeni bir yuva kurma bilincinde olacak.

Ya da ömür boyu asla gerçek bir ailesi olmayacak.Aynı şey senin için de geçerli.

Yerinde olsam içimdekini onu kaybetmekten korkmadan söylerdim. Çünkü bu iş olursa bile bile ateşe atacaksın kendini. En azından acını çeker,unutur gidersin.

dipnot : Uzaktan konuşması kolay diyebilirsin belki ama ben de geçenlerde sevgilimle bu süreçten geçtim.

Oncelikle Allah hayirlisini versin, eger hakkinda hayirliysa bu evliligi gerceklestirsin. Eger ailende bu evlilige karsiysa ve gercekten gecerli bi sebepleri varsa bi daha dusun derim. Ve kendi ailenle ilgili problemlerini nisanlina asla anlatma, sonra is doner dolasir sanki senin ailen seni silmis onunla evlenmekten baska caren yokmusa doner. Simdi utopik gorunebilir ama ailesi destek olmuyor zaten ne desek yeridir denebilir bigun. Hele yok benim aileme yakin oturalim annemde annem isleri baslarsa isin icinde cikamayabilirsin. Ailesi eger normal insanlarsa yakin oturmaniz sorun olmayacaksa ne ala ama eger baska turlusunu hissediyosan iyice dusun dedir. Kendi annenle yada kis kardesinle veya gucendigin baska biriyle devamli istisare et durumu. Akil akildan ustundur derler. Aceleye getirme hic birseyi ayrica.
Kendi yapmadigim ve pisman oldugum seyleri siraliyorum bu arada, hazir denenmis yani :))
Allah hayirlisini versin ins.

eğer bu bahsi geçen doğu-aşiret kültürü içerisinde yetişmediyseniz evlenmeyin derim. sonra boşanması da mesele bunlarda malum töre möre, Allah muhafaza!

canım seni suclar gibi hemen beni ailemle bölmek istiyorsun demesi hiç iyi değil, yalnız benim aklıma bişey takıldı erkekler genelde böyle suçlama yapmazlar yani netlerdir örnek hayır derler bence bu onun lafları değilmiş gibi kadın lafları bunlar.sana sorum olacak es adayında ailesini ikna etmek icin cok ugrastimi?
Ben Bisey daha diyecem es adayin van liymis yalnis anlamayin genelleme yApmak istemiyorum doguda tanidik,akraba en azindan hemseri takimtisi cok olur Eger seninki onlari seninle evlenmek icin ikna ederken karsi taraf buyuk bir ihtimal seni bizden ayiracak demisse bilinc altinda kalmis olabilir sen öyle soruncada direk savunma..
Sen güzellikle Konus istersen sikca ailenle görusuruz de yalnis anlama evimiz Bir sokak uzak olsun,arada kiyafetim uygun olmaz,tartisma olursa sesimiz gitmesin,belki basbasa guzel bir aksam yemegi yemek istiyorum de catkapi gelmelerini dusunsene biraz mesafe ve bu sadece ikimiz mutlu olalim diyede ekle.Eger cok inatci davranirsa.ailesi baya agir basiyor kolay gelsin.

Daha öncede dedim sana anneni dinle bitir bu işi.3 sene kaldım oraya çok yakın bir ilde sen bir ömür kalacaksın yapamazsın otur mantığını çalıştır canım.evlenseniz dahi sonu acı olur ya dediğini yaparsın yada şiddet bile gösterir o aşık oldugun adam

bence kaç kurtar kendini çünkü eğer evlenirsen sürekli onun ve ailesinin beklentilerini karşılamak zorunda kalıcaksın.

Bir kurt ve dogulu olarak (ki bundan son derece mutluyum) size aciyorum kesinlkle psikolojk sorunlarnz var.ne turku ne kurdu tek tehlike sizin gibi kit irkci beyinlerdr..esas tehlike aynadaki insanlktan nasibini almamis cirkef yuzlerinizdir....

Kesinlikle yapamazsınız.. Yemekleriniz bile farklı.. Benim annem babamda öyle, kültür farklılığı var.. Kafa yapısı desen öyle.. Çok çok farklı.. Çocuk istanbulda büyümüş yetişmiş olsa yine anlarım.. Seninle aynı şartlardaymış falan derim.. Ama öyle de değil.. Anlaşmanızın mümkünatı yokk.. Birde ailesine yakın olcaksın, onlarla da ayrıca uğraşacaksın, yapayalnız kimseyi tanımadığın bir şehirde ailenden uzakta olacaksın.. Akıl işi değil bu.. Sen çıldırmış olmalısınnn Yol yakınken vazgeç.. Bir ömür ağlayacağına otur 1 ay, 1 yıl ağla :26:

bence sorun kürt türk ya da van istanbul olmamalı.. benim annem alman babam türk.. 33 senedir mutlu mesut yaşıyorlar.. annem değil şehir,,, ülke terketmiş.. siz de mutlu olur musunuz onu şu an bilmek imkansız.. her evlilik kapalı bir kutu.. ancak yaşayarak görebilirsiniz.. bence eşinize direkt "ailenden uzak oturmak istiyorum" cümlesi ile yaklaşmanız biraz sert bir teklif.. bu isteğinizi sebepleri ile ifade etseniz daha uygun olurdu sanırım.. belki o da ani ve sert bir yanıt vermezdi.. van'a gitmeyi kabul eden sizsiniz.. sizi zorlamış olamaz herhalde.. sizi suçlamıyorum asla yanlış anlamayın ama kendi seçtiğiniz sevdiğiniz insan o.. yıllardır tanıyorsunuz.. onun yanına gitmeyi kabul eden de sizsiniz.. konuşarak çözülebilecek durumlar bu kadar olay oluyorsa bir yerde hata var.. ama hatayı yalnız karşı tarafta aramamalı.. umarım doğru kararlar ile çok mutlu olursunuz..

Arkadasm sana gelince ewet istedgn sey gayet makul lakin sert bi ifade kullanmissin bi dusun nisanlin sana dese ailene yakin olmk istemiyorm diye nasl tepki verirdn bence sen de nisanlinin sesli dusundgnu icinden de olsagecirirdn.cozulmiyecek bir sorun degil nazikce konus.israr edip yok derse bitirirsn.ayrica dogu tuh kaka degldr aksne hic bi yerde bulamayacagnz sicaklik samimiyet insanlk burda var.ewet bazi yoksunluklari var herseyin her yerin bi kusuru var onmli oln sorunlara ragmn mutlu olmayi basarablmktr....

ailen seni en iyi tanıyan insanlardır
uygun görmedilerse yol yakınken bitir
eşin van'a gidince tamamen ailesi gibi davranacak ve onlara çok sahip çıkacak emin ol
kucağında çocukla dul kalmanı istemiyor ailen
iyi düşün çok acı çekersin
adam şimdiden rengini belli etmiş zaten

Sonuç ne ?
Fedra hala ayrılmadı mı
Nerdeyse duaya çıkıcam töbe ya
Bile bile lades demeyin lütfen

Fedra neye karar verdin,bak bu kadar insan sana bu işin olmayacağını,olursadaçok fazla sıkıntıya gireceğini anlatıyor..
Sevginede saygı duyuyoruz ama,bu işi bir an önce bitir,yoksa ileride üzülen sen olacaksın..

Senin yaptığın zaten çok büyük bi fedakarlık, onun için düzenini bozup başka şehire yerleşeceksin..
Farklı kültür, farklı insanlar.. Kendi ailenden kimse yokk
Yazık etme kendine gençliğine !!!!

O günden beri görüşmüyoruz.
O arıyor beni mesaj mail atıyor.
Ama o konudan hiç bahsetmiyor. Iyimisin, halımı hatrımı soprmucakmısın tarzı şeyler yazıyor.
Dün gece ölmemi istiyosun dimi yazmış bana, içim çok acıdı bilemezsiniz.
Onun hiçbişey olmamış gibi davranması beni çıldırtıyor. Bi o kadarda üzüyor.
Bu oyunu daha ne kadar sürdürebilir hiç bilmiyorum.
Ben mi ? Sustum ben. Anladım ki kadere karşı durulmazmış.
Ben yıllarca rüzgara karşı yürüdüm, çok düştüm ama pes etmedim.şimdi gördüm ki
boşunaymış. Vazgeçtim..
Hayırlısı olsun hakkımda, hakkımızda..
Ama şunuda belirtmeden edemicem, yalnızlık çok kötü bi his..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…