Bana fikir verir misiniz?

Nasıl mutlu olacaksan onu yap, bırak kim ne derse desin. Önemli olan senin ne hissettiğin, elalem ne der diye kendini mutsuz etme.
İçinden gelen neyse onu yap.
Mutlu olamayacaksan açılma ama kapalı mutlu değilsen de devam etme.
Hayat milletin ne düşündüğüne göre yaşamak için fazla kısa.

Demek ki imama osturmus cemaat si.mis mi deme mi istiyorsun konu nerden nereye getirdin iste imam hatip liseleriyle ortalikta kaynayan ilahiyatcilarla olmuyor bu isler

Zaten etiket yaptiniz. Geldiklerinde kapatirlar.

Demek ki imama osturmus cemaat si.mis mi deme mi istiyorsun konu nerden nereye getirdin iste imam hatip liseleriyle ortalikta kaynayan ilahiyatcilarla olmuyor bu isler

olmadığını görüyoruz zaten. o yüzden yeni bir anlayış lazım diyorum.

Din göstergesi camilerin artması mi bu mu ölçü ?

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin hadisi şerifi yok mu ahir zamanda mescidler çoğalacak suslu olacak ama içinde namaz kilanlardan musluman olmayacak diye ?

Kabul ediyor musun bu hadisi şerif i

hadisler peygamberden 200 küsür sene ortaya çıkmış doğruluğu kesin olmayan sözlerdir.
dini bir kaynak değildir.
dinimizin tek kaynağı kurandır. kuran da açıkca kuranın eksiksiz olduğu anlatılır. o halde başka bir kaynağa gerek yoktur.

Son düzenleme:
Tek bildigim daha iyi hissettigim. Ama evde ayna karsisinda. :)) bu karari verirsem belki de pisman olurum. Cunku fikir olarak bir sey cok da degismedi. Iste neyse ben kendime biraz zaman vereyim. Gelip gecici bi dusuncemi yoksa istiyor muyum gerçekten iyice tartayım.

Kendi isteğinizle kapandıysanız kendi isteğinizle açılırsınız. Çevreniz tepki gösterecekse bunun anlamı çevre baskısıyla kapanmış olmanızdır. Bazen bütün aile ve çevre kapalı olunca kadınların başka seçeneği kalmıyor ama kendi istekleriyle kapandıklarını düşünüyorlar.
Aileniz açıksa ve siz üniversitede bir gruba veya akıma kapılıp kapandıysanız, artık kendinizi bulmuş ve görüşünüzü değiştirmiş olabilirsiniz. Bu durumda yine vazgeçmeniz abes değil.
Kaldı ki ben de inanan ama başörtüsünün farz olmadığını düşünen bir kadınım. Kapalı olan herkes sanırım tüm inanan kadınların örtündüğünü veya örtünmek için can attığını filan düşünüyorlar. Yok öyle bir şey.

Evet çevrem kapalı ama mesala en yakin ornek ablam acik. Akım yada bi topluluga da uymadım. Gercekten kendi tercihimdi. E muhakkak bir seylerin etkisinde kalmisimdir ama cogunlugu digru oldugünu dusundugum icindi. Hala da oyle dusunuyorum aslina bakarsaniz.

İşte şu dediğine göre de bir hadisi şerif var ahir zamanda benim sözlerimi hiç e sayip tek kaynak kuran diyecekler diyor

Hadis aslında peygamber sözü de değildir içeriğinde çünkü peygamberlerde Allahtan gelen vahiy ile konuşurlar

200 mu :) himm sahabe efendilerimiz ne kardeş ? Hanı ayni zamanda yaşayanlar ne? Onlar bilmiyorlar sen biliyorsun öyle mi Aferin devam

Başkalarının ne diyeceğini umursamayın diyeceğim ama zaten kendiniz de demişsiniz, asıl aklımı kurcalayan benim pişman olup olmayacağım konusu diye.
O yüzden bence biraz daha kendinizi tartın. Açılırsam ne hissederim, böyle devam edersem ne hissederim. Kendinizi en iyi siz biliyorsunuz sonuçta.
Nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız o yönde karar verin, hayat kısa.
Bir de , bilmediğim için soruyorum, misal açıldınız ve pişman oldunuz bir süre sonra, geri kapanmak uygun kaçmıyor mu?

işte bizi bu hallere düşüren zihniyetin bir örneği ''onlar bilmiyor da sen mi biliyorsun?'' anlayışı.. allah kuranda demiyor mu babalarınızın dinini reddedin diye?
eskiden kadınlar diri diri gömülürmüş o halde neden değiştirdik bunu?
madem eskide olan her şey doğruydu?

ikincisi senin vahiy dediğin hadis-i kutsi diye uydurulan sözlerdir o vahiy dediklerin aslında budur.
ve aynı şekilde uydurmadır.

bu hadis kafası öyle bir noktaya ulaştı ki malı satmayan esnaf bile hadis uydurur oldu. tek kaynak kuran mesajına da çok düşman olan var, uydurma hadislerde geçmemesi mümkün mü?

hadislerin çoğu kuranla çelişir hatta o yetmez gibi hadis kitapları da kendisiyle çelişir çoğu yerde buhari başka şey söyler müslim başka şey söyler.

ve senin mantığına göre o zaman soruyorum deve sidiği içiyor musun?
malum hadis var bu konuda. içiyorsan tadı nasıl söylesene :))

Sana ozelden yazicam senin hangi sapitan adamı dinlediğini anladım özele gel

Sırf yazmak için cumlelerimi kullanma ozele yazdim.ordan devam edelim haa illa son mesajı ben yazicam kapsiri yapıyorsan al burdan cevap yaz sıkıntı yok ben.ozelden yazicam ki yazdim da bu burdan son mesjim

hayır sadece ben kimseci değilim onu anlatıyorum. özelden cevap vereceğim ama herhangi bir hacıyı hocayı takip etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…