- 14 Eylül 2014
- 20.459
- 96.354
- 798
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Demek ki imama osturmus cemaat si.mis mi deme mi istiyorsun konu nerden nereye getirdin iste imam hatip liseleriyle ortalikta kaynayan ilahiyatcilarla olmuyor bu islerben kapalı ya da açık diye insanları yaftalamam.
dediğim basit. her yere din aşılamaya her yere dini ibare koymaya çalışan adım başı camisi olan her okulu imam hatibe çevrilen ülkede neden bu kadar fazla iğrençlik var?
Zaten etiket yaptiniz. Geldiklerinde kapatirlar.İşte bak bu yuzden kapansın istiyorum. Dini açıdan ben bike yorum yapmadım sadece ozguvenden bahsetmistik ama şimdi be oldu konu? Farz mı değil mi oldu
Bu mu yani lütfen kapattır
Sen zaten aldin gorusleri ilerisi böyle oluyor işte
Demek ki imama osturmus cemaat si.mis mi deme mi istiyorsun konu nerden nereye getirdin iste imam hatip liseleriyle ortalikta kaynayan ilahiyatcilarla olmuyor bu isler
ben din diyorum a dini b dini değil.
bu sebeple kilisede olan da aynı derecede iğrençtir ama camide olanı yok saymaz ve bizler ahlakımızla övünüyorsak dine yaklaşmayan ahlaksızdır diye anlatıyorsan çıkıp olan bitene de kulaklarını tıkayamazsın.
yani dinden uzaklaşıyorsak ondan oluyorsa bunlar bu kadar camisi her okulu imam hatip olan ülkede bu olayların münferit tek tük olması gerekmiyor mu?
dediğim bu.
benim derdim alkış değil ben olması gerekeni anlatıyorum ben ilahiyat mezunuyum ama kendimi ilahiyatçı olarak görmem hayatımı kazandığım alan da bu değil inanıp inanmamak sana kalmış.
Din göstergesi camilerin artması mi bu mu ölçü ?
Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin hadisi şerifi yok mu ahir zamanda mescidler çoğalacak suslu olacak ama içinde namaz kilanlardan musluman olmayacak diye ?
Kabul ediyor musun bu hadisi şerif i
Tek bildigim daha iyi hissettigim. Ama evde ayna karsisinda. :)) bu karari verirsem belki de pisman olurum. Cunku fikir olarak bir sey cok da degismedi. Iste neyse ben kendime biraz zaman vereyim. Gelip gecici bi dusuncemi yoksa istiyor muyum gerçekten iyice tartayım.Nasıl mutlu olacaksan onu yap, bırak kim ne derse desin. Önemli olan senin ne hissettiğin, elalem ne der diye kendini mutsuz etme.
İçinden gelen neyse onu yap.
Mutlu olamayacaksan açılma ama kapalı mutlu değilsen de devam etme.
Hayat milletin ne düşündüğüne göre yaşamak için fazla kısa.
Evet çevrem kapalı ama mesala en yakin ornek ablam acik. Akım yada bi topluluga da uymadım. Gercekten kendi tercihimdi. E muhakkak bir seylerin etkisinde kalmisimdir ama cogunlugu digru oldugünu dusundugum icindi. Hala da oyle dusunuyorum aslina bakarsaniz.Kendi isteğinizle kapandıysanız kendi isteğinizle açılırsınız. Çevreniz tepki gösterecekse bunun anlamı çevre baskısıyla kapanmış olmanızdır. Bazen bütün aile ve çevre kapalı olunca kadınların başka seçeneği kalmıyor ama kendi istekleriyle kapandıklarını düşünüyorlar.
Aileniz açıksa ve siz üniversitede bir gruba veya akıma kapılıp kapandıysanız, artık kendinizi bulmuş ve görüşünüzü değiştirmiş olabilirsiniz. Bu durumda yine vazgeçmeniz abes değil.
Kaldı ki ben de inanan ama başörtüsünün farz olmadığını düşünen bir kadınım. Kapalı olan herkes sanırım tüm inanan kadınların örtündüğünü veya örtünmek için can attığını filan düşünüyorlar. Yok öyle bir şey.
hadisler peygamberden 200 küsür sene ortaya çıkmış doğruluğu kesin olmayan sözlerdir.
dini bir kaynak değildir.
dinimizin tek kaynağı kurandır. kuran da açıkca kuranın eksiksiz olduğu anlatılır. o halde başka bir kaynağa gerek yoktur.
İşte şu dediğine göre de bir hadisi şerif var ahir zamanda benim sözlerimi hiç e sayip tek kaynak kuran diyecekler diyor
Hadis aslında peygamber sözü de değildir içeriğinde çünkü peygamberlerde Allahtan gelen vahiy ile konuşurlar
200 mu :) himm sahabe efendilerimiz ne kardeş ? Hanı ayni zamanda yaşayanlar ne? Onlar bilmiyorlar sen biliyorsun öyle mi Aferin devam
işte bizi bu hallere düşüren zihniyetin bir örneği ''onlar bilmiyor da sen mi biliyorsun?'' anlayışı.. allah kuranda demiyor mu babalarınızın dinini reddedin diye?
eskiden kadınlar diri diri gömülürmüş o halde neden değiştirdik bunu?
madem eskide olan her şey doğruydu?
ikincisi senin vahiy dediğin hadis-i kutsi diye uydurulan sözlerdir o vahiy dediklerin aslında budur.
ve aynı şekilde uydurmadır.
bu hadis kafası öyle bir noktaya ulaştı ki malı satmayan esnaf bile hadis uydurur oldu. tek kaynak kuran mesajına da çok düşman olan var, uydurma hadislerde geçmemesi mümkün mü?
hadislerin çoğu kuranla çelişir hatta o yetmez gibi hadis kitapları da kendisiyle çelişir çoğu yerde buhari başka şey söyler müslim başka şey söyler.
ve senin mantığına göre o zaman soruyorum deve sidiği içiyor musun?
malum hadis var bu konuda. içiyorsan tadı nasıl söylesene :))
Sana ozelden yazicam senin hangi sapitan adamı dinlediğini anladım özele gel
ben de hangi adamların seni saptırdığını anladım. malum onlardan çok var memlekette.
Sırf yazmak için cumlelerimi kullanma ozele yazdim.ordan devam edelim haa illa son mesajı ben yazicam kapsiri yapıyorsan al burdan cevap yaz sıkıntı yok ben.ozelden yazicam ki yazdim da bu burdan son mesjim
Geldim ablacım ama bu dini polemik yüzünden kaçınız gidecek bilemiyorum.Mune Ablam gelir misin lütfen konu aldı başını gidiyor
İşte hayatım baştan içine dini içerik girmesi yüksek ihtimal olan konuları açmayacağız.Mune gel lütfen konu aştı amacini. Beni cimbızlama ama bak ben polemiğe girmedim. Sadece konumu kapatsan yeter. <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?