- 27 Ekim 2016
- 332
- 349
- 18
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Valla o sözün başka bir kelime anlamı varsa gelsin biri açıklasın alnında öpeyim. Doğru ifade etseydin ben ilginc anlamlar cıkarmasaydım o haldeYahu tarz icin kapanmadim. Guzel goruneyim diye de kapanmadim. Gayet bilincli kapandim. Cok zorlugunu cektigim deoldu ama hic pisman olmamistim. Ama simdi kafamda bu fikir var bisuredir. Basortusunun en kriz zamanlrinda hic cikarmyi dusunmedim. yazdiklarimdan cok ilginc anlamlar cikariyorsunuz.
Haaa pardon ilahiyat mezunu olunca Allahin ayetini istedigin gibi yorumlayabilirsin.Peki zinet yeri diyince ne anladiniz ayette kolye kupe taktigimiz yerleri mi Arapca bildiginize emin misinixben ilahiyat mezunuyum hanımefendi.
Haaa pardon ilahiyat mezunu olunca Allahin ayetini istedigin gibi yorumlayabilirsin.Peki zinet yeri diyince ne anladiniz ayette kolye kupe taktigimiz yerleri mi Arapca bildiginize emin misinix
Haaa pardon ilahiyat mezunu olunca Allahin ayetini istedigin gibi yorumlayabilirsin.Peki zinet yeri diyince ne anladiniz ayette kolye kupe taktigimiz yerleri mi Arapca bildiginize emin misinix
Özgüven önemli tabi. Ama kendini sevmek için açılmak çözüm değil ki. İnsanın kendini sevmesi için radikal değişiklik yapmasına gerek yok. Açılmayı isteme sebebin içsel olarak istemen mi yoksa sadece dış görünüşünün seni tatmin etmemesi mi? Eğer içsel olarak açılmak istiyorsan açıl. Ama sadece aynaya baktığımda kendimi beğenmiyorum vs gibi sadece görünürünle ilgili özgüvenini zedeliyorsa güzel bakımlı şık olmaya engel değil ki kapalı olmak. Eğer sadece dış görünüşünle ilgili sıkıntın varsa tarzını giyimini değiştirebilirsin.
Kapanmak sadece tarz değil farz olsaydı, çeşit çeşit renk renk değişik kumaşlardan eşarp, pardesü vs olmazdı, kapalılar renk uyumu yapmazdı, eşarbı derli toplu güzel şekilde bağlamazdı. Ama yapılıyor. Demek ki kapansan da kapanmayan da aynada kendini iyi ve şık görmek istiyorsun. Aynada kendini iyi görmek istiyorsun diye gelen eleştirileri kendine dert etme. Sağlıklı her kadın aynada kendini iyi görmek ister.
Insanin belki de zamanla fikirleri degisiyordur he? Fikrim degisti diyemem ama bi yumusama oldu sanirim. O ilk kararliligim suan yok. AmaValla o sözün başka bir kelime anlamı varsa gelsin biri açıklasın alnında öpeyim. Doğru ifade etseydin ben ilginc anlamlar cıkarmasaydım o halde
Hay Allah razi olsun :) benim yerime dusuncemi ozetlmissin. O zaman niye renkli sal takiyoruz madem guzel gozukmememiz gerekiyor vs vs. Icsel degil inancimda yada goruslerimde bi degisiklik yok. Sadece dis gorunus olarak bi bosluga dustum sanirim.Özgüven önemli tabi. Ama kendini sevmek için açılmak çözüm değil ki. İnsanın kendini sevmesi için radikal değişiklik yapmasına gerek yok. Açılmayı isteme sebebin içsel olarak istemen mi yoksa sadece dış görünüşünün seni tatmin etmemesi mi? Eğer içsel olarak açılmak istiyorsan açıl. Ama sadece aynaya baktığımda kendimi beğenmiyorum vs gibi sadece görünürünle ilgili özgüvenini zedeliyorsa güzel bakımlı şık olmaya engel değil ki kapalı olmak. Eğer sadece dış görünüşünle ilgili sıkıntın varsa tarzını giyimini değiştirebilirsin.
Kapanmak sadece tarz değil farz olsaydı, çeşit çeşit renk renk değişik kumaşlardan eşarp, pardesü vs olmazdı, kapalılar renk uyumu yapmazdı, eşarbı derli toplu güzel şekilde bağlamazdı. Ama yapılıyor. Demek ki kapansan da kapanmayan da aynada kendini iyi ve şık görmek istiyorsun. Aynada kendini iyi görmek istiyorsun diye gelen eleştirileri kendine dert etme. Sağlıklı her kadın aynada kendini iyi görmek ister.
Helal olsun , açılın doktorum hesabı
:) Ya yalan yada böyle ilahiyatçılar yüzünden bu haldeyiz ..
En iyisi cevap yazma canım boşver anlatamazsin
Bence de yalan canim yani normalde yazmam da mecburi hissettim :)Helal olsun , açılın doktorum hesabı
:) Ya yalan yada böyle ilahiyatçılar yüzünden bu haldeyiz ..
En iyisi cevap yazma canım boşver anlatamazsin
Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar.Bu ayetten ne anladiniz bi de aciklasana ilahiyat mezunu kardes merak ettim
bugüne kadar yayılan din anlayışının bizi nereye getirdiği ortada.
ortadoğuyu kan götürüyor bu zihniyetle halen de çamur atma derdinde bazıları..
Arkadaşim konunun basinda ne demisim? Dini acidan yorum yapmayin cunku yasak. Yani inatla dini siyasi ne kadar yasak varsa giriyosunuz. Yani ya yorum yapmayin lutfen yada sadece bana yapin.ayetin orjinalinde böyle bir kelime bulunmuyor.
76 temel farz vardır başörtüsü bunlardan birisi değildir.
Arkadaşim konunun basinda ne demisim? Dini acidan yorum yapmayin cunku yasak. Yani inatla dini siyasi ne kadar yasak varsa giriyosunuz. Yani ya yorum yapmayin lutfen yada sadece bana yapin.
Yani size gore ayet ortulerini yakalarinin uzerine koysunlar seklinde mi ha simdi kapalilar yuzunden mi bu hale geldik ha bende bazi seyleri anlatildigi gibi yapmiyrm arastrip ayete uygun sekilde yapmaya calisiyrm ama siz bu ayeti yanlis ceviriyorsunuzayetin orjinalindeki ''hımar'' sözcüğü herhangi bir örtüyü anlatmaktadır.
başörtüsü değil.
ama bizim sözde din alimleri bunu başörtüsü diye çevirince ortaya böyle sorunlar çıktı işte.
Kesinlikle katılmıyorum neden mi?
Spordan değil sadece açtığınız konulara baktım
Bakın, musluman olmayabilirsiniz ,olabilirsiniz de ilahiyatciyim diyerek bu maske ile bilinçaltı mesajlar vermişsiniz yok camiide tecavüz yok bilmem ne, tamam bazı şeyler olur ama surekli.bunlari kasimak nedir?
Kilisede olan bisey yok mu? Dünyanın kötü olması bu yüzden mi
Yanlışlar her yerde var olur da.ama bir doktor hastayi öldürdü yanlış teşhis koydu yok etti diye doktor a gitmekten vazgeçiyor muyuz ?
Lütfen yapmayın ne iseniz o olun alkışlar için dik duruştan vazgecmeyin
Bu kadar
dahası tartışmak ve buna hiç gerek yok, ne senin lafinla ben degisirim ne de benim lafimla sen
Ama ilahiyatciyim sözüne aslaaa inanmıyorum
Arkadasim kusura bakma arkadas yazinca cevap vermezsen vicdan azabi cekecektim ondan cvp verdimArkadaşim konunun basinda ne demisim? Dini acidan yorum yapmayin cunku yasak. Yani inatla dini siyasi ne kadar yasak varsa giriyosunuz. Yani ya yorum yapmayin lutfen yada sadece bana yapin.
Yani size gore ayet ortulerini yakalarinin uzerine koysunlar seklinde mi ha simdi kapalilar yuzunden mi bu hale geldik ha bende bazi seyleri anlatildigi gibi yapmiyrm arastrip ayete uygun sekilde yapmaya calisiyrm ama siz bu ayeti yanlis ceviriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?