- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.351
- 158
- 40
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Size niye bahane bulayim ben. Acilsam hberiniz olmazdi zaten :)) kararsizim. Fikirleri merak ettim. Oyle istiyorum oyle de yapiyorum diyecek kadar net degilim. Yoksa emin olun yapardim esime dahi sormazdim.
Bu konulara girip konuyu kapatmayalim. Size gore yok bana gore var boyle bi emir. Soylediklerinizin benim konumla alakali degil ayrica forum kurallarina gore yasak. Yine de tesekkurler fikirleriniz icin.konu sahibi sıkıntıda evet çünkü ani karar vermiş.
dinimizde örtünme diye bir emir yoktur. bunu emir diye diretip kadınlara baskı yapma peşinde olanlar yanlış yoldadır. ilgili ayetlerde bizim anladığımız bir örtünme yoktur. ziynet yerleri tavsiye edilir.
Mesela burada konu sahibi tam tersi istekle gelseydi bugün aman vesvese aman din diyenler alkışlayacaklardı. kişisel istekler dini geleneklerle birleşince böyle dikta ortamı oluşur.
yıllardır din eylemdir ritüel değildir dedikçe dini başörtüsüne namaza indirgeyen bir anlayış oluştu bu yüzdendir ki her yer cami ama yolsuzluk sıralamasında 2. yiz. her hafta çocuklara tecavüz haberleri çıkıyor, kişisel güven yok derecede azaldı vs.
ama sorsanız herkes çok dindar. herkes çok dinine bağlı.
o zaman bu yolsuzluklar nereden çıkıyor?
bu sapıklar nereden türüyor?
kabataş'ta bana saldırdılar üstüne idrar yaptılar diyen kadın başörtülüydü ama allah'ın en çok haram kıldığı şeylerden birini yaptı açıkca yalan söyledi ve halkı galeyana getirmeye çalıştı.
o yüzden bırakın insanlar nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
açın başınızı konu sahibi.
savurun saçlarınızı.
nasıl iyi hissediyorsanız öyle yaşayın.
Çok şukur o konularda sıkintim yok :)Ahlaklı, kendi halinde, hak yemeyen, vatana millete hayırlı, çağdaş dusunceli vs. Olduğun sürece başını örtüp örtmemen fark etmez benim düşüncem bu.
mrb...yanlış düşünüyorsunuz...ne kadar güzel 10 yıldır kapaliymissiniz..herkese nasip olmuyor işte bu güzellikler...hersey güzellik demek değildir...saçlarını açınca bambaşka bir insan olunmuyor..Ayrıca açıkken daha güzel olduğunuzu yasinizin daha küçük gösterdiğini soylemissiniz..zaten evlisiniz Eşinizin karşısında istediğiniz gibi suslenip saclarinizi açabilirsiniz.dar ,mini giymek istiyorsanız onuda eşinize yapabilirsiniz...açılıp guzelliginizi kime gösterme çabası şimdi bu...Ayrıca kapalı kızlar o kadar güzel moder tarz ve şık olabiliyorlarki ...açık kişilerden çok çok daha tatlı bir görünümleri oluyor..Ben seni anlıyorum suan ki zamanda kızlar çok fazlasıyla giyim olsun saç makyaj olsun o kadar çok acildilarki hizlarina yetisilmiyor...mesela kapalılik şeklini degistirebilirsin...giyim tarzini daha spor şık olarak degistirebilirsin..şal takiyormusun bilmiyorum ama şal çok yakışıyor kızlara..biraz manevi yönünü guclendir..Namaz kıl dua et ..içindeki sıkıntıların nedenini biraz düşün bakalım.hemen ani karar verme.karar senin.ama biliyorsunki açıldığında eşinin yada çevrenin gozünde çok dikkat çekici güzel olabilirsin..ama Allahın gözünde ne durumda olcaksin bide onu düşün...
Bu konulara girip konuyu kapatmayalim. Size gore yok bana gore var boyle bi emir. Soylediklerinizin benim konumla alakali degil ayrica forum kurallarina gore yasak. Yine de tesekkurler fikirleriniz icin.
konu sahibi sıkıntıda evet çünkü ani karar vermiş.
dinimizde örtünme diye bir emir yoktur. bunu emir diye diretip kadınlara baskı yapma peşinde olanlar yanlış yoldadır. ilgili ayetlerde bizim anladığımız bir örtünme yoktur. ziynet yerleri tavsiye edilir.
Mesela burada konu sahibi tam tersi istekle gelseydi bugün aman vesvese aman din diyenler alkışlayacaklardı. kişisel istekler dini geleneklerle birleşince böyle dikta ortamı oluşur.
yıllardır din eylemdir ritüel değildir dedikçe dini başörtüsüne namaza indirgeyen bir anlayış oluştu bu yüzdendir ki her yer cami ama yolsuzluk sıralamasında 2. yiz. her hafta çocuklara tecavüz haberleri çıkıyor, kişisel güven yok derecede azaldı vs.
kabataş'ta bana saldırdılar üstüne idrar yaptılar diyen kadın başörtülüydü ama allah'ın en çok haram kıldığı şeylerden birini yaptı açıkca yalan söyledi ve halkı galeyana getirmeye çalıştı.
savurun saçlarınızı.
Yedi sayfa yazıldı kimse din üzerinden konuşmadi
Sadece siz
Dini boyutunu sormadi sorsada siz ehil misiniz buna?
Başımı acayim mi acmayayim mi dedi bu yanı
İki yorumunda bu şekilde tecavüz çoğaldı yolsuzluk vs
Kapandık diye yanı bravo
Kib
Yedi sayfa yazıldı kimse din üzerinden konuşmadi
Sadece siz
Dini boyutunu sormadi sorsada siz ehil misiniz buna?
Başımı acayim mi acmayayim mi dedi bu yanı
İki yorumunda bu şekilde tecavüz çoğaldı yolsuzluk vs
Kapandık diye yanı bravo
Kib
kapandın ya da kapanmadın diye değil dini sadece ritüellere boğduğumuz için oldu bunlar.
din önce ameldir.
önce huydur.
ayrıca o 7 sayfada kaç kere yok allaha nasıl hesap vereceksin yok farz diyenler dini yorum yapmış olmuyor mu?
Nasil boyle bi emir yoktur dersin iyi bi arastir oyle konus bi kac hocanin lafiyla degil ilgili ayetleri arastirarakkonu sahibi sıkıntıda evet çünkü ani karar vermiş.
savurun saçlarınızı.
Yahu tarz icin kapanmadim. Guzel goruneyim diye de kapanmadim. Gayet bilincli kapandim. Cok zorlugunu cektigim deoldu ama hic pisman olmamistim. Ama simdi kafamda bu fikir var bisuredir. Basortusunun en kriz zamanlrinda hic cikarmyi dusunmedim. yazdiklarimdan cok ilginc anlamlar cikariyorsunuz.Bir türlü oturtamadım tarzımı sözünden sonra zaten tarz icin kapalısın acıl bence. Bir kac ay söylenir sonra sende unutulursun. Ama Rabbim unutmaz.
Sayfaları iyice okumamış olacaksınız ki o dediğiniz sayfalarda bir çok kişinin dinden sürekli bahsettiğini göreceksiniz. Üstelikte başı açıkları ne şekilde gördüklerini!
Tutup herkesten alıntı yapmak nedir?
Bu saldırı nedir
Sadece bizde mi tecavüz oluyor???
Senin yurt dışında yaşayan tanıdıkların yok galiba oralar çok cici değil
Evet kötülükler dinden uzaklasmaktan oluyor nokta
Herkesten alıntı yapmayın gorusunuzu yazın bitirin millete laf yetiştirmek ne?
Nasil boyle bi emir yoktur dersin iyi bi arastir oyle konus bi kac hocanin lafiyla degil ilgili ayetleri arastirarak
Himm dindariz diye bizde tacavuzler olduğuna ne diyorsunuz peki bayan?
Bem polemiğe girmek istemiyorum herkes gorusunuzu yazsın çekilsin biz sizden alıntı yaptık mı
Bayan! Milletten alıntı yaptı yaptı yazdı
Herkes gorusunu yazsin bitirsin
Cok mu zor
bazı yazarların başı açık kadınları ne kadar kıskandığını bir kez daha anlamış olduk bu konuda.
neler yazılmamış ki aman aman..
alıntı yaparım yapmam size ne?
biri yorum yapıyorsa cevabını almaktan çekinmemeli.
kötülükler dinden uzaklaşmakla oluyorsa bu kadar camisi olan her okulu imam hatibe dönmüş ülkenin pir-ü pak olması lazım değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?