- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi ebrarrarba
-
Numara vermemesine takılmadım ama konumu net okudunuzmu bilmiyorum ben bütün sene bıyunca toplam en fazla 5 defa yazmışımdır öyle çok yazmıyoeum
Evet herşeyi soran yazan merak eden veliler var elbet ama ben öyle dpilim inannın hiç rahatsızlkk vermiyorum kendisine.Belki cevap verme konusunda genel tavrı öyledir. Yani cevap vermek zorunda da değil zaten orasını boşverin. Cevap verse daha hoş ama küçük yaş velileri o kadar çok meraklılar ve o kadar gereksiz takıntıları var ki hiç cevap vermemeye başlamıştır sizinle ilgisi yoktur. Fotoğraf konusu sadece sizinkiyse açıkça konuşun hatta genel davranışlarını konuşun eğer kreşten bu yüzden alacaksanız araya müdürü sokun ama devam edecekseniz öğretmenle sağlıklı bir iletişiminiz olması adına yüz yüze konuşup açıkça düşüncelerinizi burada yazdığınız gibi söylemeniz daha iyi olur.
Evet herşeyi soran yazan merak eden veliler var elbet ama ben öyle dpilim inannın hiç rahatsızlkk vermiyorum kendisine.
Evet sadece benim oğlumun paylaşılmadı diğer tüm çocukların hepsinin akşamına paylaşım yaptı
Belki bir çok kişiye görw önemli birşey seğil bu ama biz empati yapmayı beceremiyoruz empati yapan beni anlar
Dediğiniz gibi öğretmenle konuşmayı denicem ilk olarak teşekkür ederim
Merhaba hocam.diğer velilerde numara olup olmadığını bilmiyorum açıkcası çünkü görüşme fırsatım olmadı hiç.numarasınıda vermemesine saygı duyuyorum rahatsız edilmek istemeyebilir.Bende devlette çalışan bir öğretmenim öncelikle şunu sormak istiyorum numara sadece sizde mi yok?birde hiç diger velilerden bu konuda görüştüğünüz oldu mu yani onlarda aynı duruma düşmüşler mi?eğer herkese aynı davranıyorsa tmm ama sadece size karşı ilgisizse bunda art niyet arayabilirim kaldı ki ben olsam mutlaka cvp yazarım hadi birine yazamadin müsait olmadın sürekli görüp cvp yazmamak resmen sizi umursamiyorum demek.sunu da soyleyim öğretmenler kendileriyle ilgili sıkıntıların müdürle konusulmasindan hiç hoşlanmazlar önce yine de öğretmenle bir görüşün siz yada olmadı böyle devam ediyorsa sınıf değiştirin
Yorum için teşekkür ederim hocam.Ögretmen numarayı vermemiş tebrik ediyorum diyenleri gercekten anlamıyorum.ben ilkokul ögretmeniyim.devlet okulundayım.numaram hem annelerde hem babalarda var.üstelik veli profili öyle iyi olan bir okul degil.buna ragmen velilerle iletişim icindeyiz.kimse de beni gereksiz yere rahatsız etmiyor.okula gelemeyecekse, cocuguyla ilgili bir sey söyleyecekse nereden ulasacak ögretmene veli.atıyorum bir kaç ögrencim gecen gün eve gitmemis cıkısta.velim aradı ben de nöbetci ögretmeni aradım hemen.cocuk abisinin dersinin bitmesini beklemiş.veli " hocam abisini bekliyordur ama yine de bir baksanız icim rahatlasa " dedi.benim cocugum da kreşe gidiyor .atesi oluyor hasta oluyor, gün içinde tabiki arayıp soruyorum.hı her gün aramam ögretmeni ama hasta oldugu günlerde ararım ya da bir resim isterim arada.1. Sınıfken de ben yolluyordum velilerime cocukların okuma videolarını.
Ben ögretmeni samimiyetsiz biraz da sallapati buldum.önce ögretmenle bir konusun.kreş sanırım.hala acik olduguna göre.yani dogumgünü kutlar mısınız demez tabi o konuda biraz abartmissiniz.gerci onu d bizim kreşte soruyorlar bir iki hafta önceden kutlayacak mısınız diye.yani aynı güne dogumgünü cakışmasın diye.onun dısında sizi haklı buluyorum.sakince güzelce konusun.anlamazsa müdürle konuşursunuz artık.
Siz lisedesiniz ama konu sahibi kreşteki çocuğundan bahsediyor. Aradaki öğrenci yaş farkı malum yani. Numarası olmazsa çalışan bir anne çocuğuyla ilgili nasıl bilgi alacak? Kimse telefondan sohbet amaçlı aramıyor öğretmenleri. Çocuklarını merak ediyorlar. Hele de küçük çocuklar için daha hassas yaklaşılmalı.Hiçbir öğretmen telini vermek zorunda değil. Lise de öğretmenim. İlk yılımda yaptım o hatayı. Gece onikide sabah altıda arayan veli vardı. Siz anlayışlı olabilirsiniz fakat emin olun yukarıda yazdığım velilerin oranı çok fazla. Mesajlarınıza cevap vermemesini de buna bağlıyorum. Arkadaşıma çocuğunu bırakmak isteyen veli vardı birkaç saatliğine. Burada öğretmenin tutumu size karşı mı böyle yoksa genel tavrı mı bu bunu öğrenmek lazım.
YüzyüZe görüşürken normal aslındaSiz lisedesiniz ama konu sahibi kreşteki çocuğundan bahsediyor. Aradaki öğrenci yaş farkı malum yani. Numarası olmazsa çalışan bir anne çocuğuyla ilgili nasıl bilgi alacak? Kimse telefondan sohbet amaçlı aramıyor öğretmenleri. Çocuklarını merak ediyorlar. Hele de küçük çocuklar için daha hassas yaklaşılmalı.
Konu sahibi siz yüzyüze görüştüğünüzde nasıl peki? Bu doğumgünü konusunda da acaba herkes ısrar edince yapmış olabilir mi? Yani fotoğraflaro koyması konusunda veliler sık sık hatırlattığı için koymuştur. Size karşı bir gıcıklığı yoktur belki siz sık iletişimde değilseniz bundandır
Bunu yaparken öğretmenlerin de bir özel hayatı olduğu unutulmamalı. Herkesin evi, eşi ve kendi çoluğu çocuğu var. Bu hassasiyetler göz önünde bulundurulmalı. Gecenin bir körü değil öğretmen kimse aranmaz. Bu konuda kreş bir uygulama yapmalı. Mesai saatleri içinde tabii ki veliler öğretmene ulaşmalı ama makul ve kabul edilebilir saatlerde. Kaldı ki normal dışı durumlarda zaten kreşler gecikmeden veliye haber veriyor. Aksini kimse düşünemez. Konu sahibi yazdıklarım genel. Üstünüze alınmayın lütfen. Siz zaten makul saatlerde aradığınızı ifade etmişsiniz.Siz lisedesiniz ama konu sahibi kreşteki çocuğundan bahsediyor. Aradaki öğrenci yaş farkı malum yani. Numarası olmazsa çalışan bir anne çocuğuyla ilgili nasıl bilgi alacak? Kimse telefondan sohbet amaçlı aramıyor öğretmenleri. Çocuklarını merak ediyorlar. Hele de küçük çocuklar için daha hassas yaklaşılmalı.
Konu sahibi siz yüzyüze görüştüğünüzde nasıl peki? Bu doğumgünü konusunda da acaba herkes ısrar edince yapmış olabilir mi? Yani fotoğraflaro koyması konusunda veliler sık sık hatırlattığı için koymuştur. Size karşı bir gıcıklığı yoktur belki siz sık iletişimde değilseniz bundandır
Evet. Bu da çok önemli ve hassas bir konu. Sene başında memden gelen yazıda fotoğraf paylaşma ile ilgili gayet açık uyarı ve düzenlemeler vardı.İlginçmiş gerçekten numara vermediğine emin misin belki bazı velilerde vardır. Tam tersi bana da bazı velilerim numarasını vermez sene bitti gitti.
Doğum günü konusuna gelince haksızsınız, ben öğretmen olarak velilere maddi külfet olabilecek şeyleri teklif etmiyorum hele doğum günü partisi. Çünkü karşımıza farklı şekillerde çıkıyor bu durum. Ayrıca Facebook grubunda vs. Fotoğraf paylaşmak yasak kesinlikle.
Cahil insanlar değiliz bende özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum.her saat yada olur olmaz nedenlerle olur olmaz saatlerde arayacak bir insan değilim.
Vermemesinede karşı değilim vermeyebilir.ama mesajlarıma cevap verme tenezzülünde bile bulunmuyor çocuğum lise çocuğu değil.
Doğum günü meselesine gelince az çok tanıyor bütün velileri bir sürü şey doldurtuyolar bizlere hadi bilmiyor diyelim yapmak zorunda değilsiniz ama bilginiz olsun böyle böyle diyebilir.
Öğretmenle konuşacak hiç birşey kalmadı ben ona sorduğum sorularda bile cevap alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?