Yaptıgınız hatayı başkasının yapmasını öneriyorsunuz. Bu şekilde kendinizi affedecek, yaptığınızı normalleştireceksiniz. Ben de sizi anlamıyorum insanları nasıl bu kadar kolay hataya sürükleyebiliyorsunuz. Bir de eğitimini vs soran insanlara niye boşan mı diyeceksiniz falan diye sarmışsınız. Bence siz de yaptığınız ve yapılmasını önerdiğiniz şeyi içten içe hiç onaylamıyorsunuz. Evlenmek mutlu son değildir, evlendim işte oh mutluyum demek kimseyi feraha çıkarmaz. Umarım eşiniz sizi tekrar yanıltmaz.
selam arkadaşlar ben neredeyse 2 yıllık evli olucam bu yaz eşimle birbirimizi liseden tanırız ilk aşk beraber ders calışırdık siz düşünün o zamandan bu zamana yani yaklaşık 6 yıllık birliktelikten sonra işimizi elimize alınca da evlendik cok severek hem de .
bir gün eşimin mail inde bir kıza çiçek gönderdiğini gördüm dünyam başıma yıkıldı gece vaktiydi eşimi uyandırdım evi yıktım dağıttım sabaha kadar ağlama krizi gecirdim boşanmayı o an kafama koymuştum çiçek gönderdiği notta güzel öğretmen doğum günün kutlu olsun yazıyordu dünyam başıma yıkıldı gercekten hiçbi sorunumuz yoktu ailesi yüzünden cok sorun yaşadık ama hepsini aşmıştık cok iyi anlaşırız evde güleriz eğleniriz dört dörtlük bir eştir ne kırar ne üzerdi her işime yardım eder değer verir hatta kendi kendime ne şanslıyım derdim hep hem eşimi cok severdim hem de her anlamda hayrandım ona neyse hani eşim de gercekten hiç bu zamana kadar böyle bi şeyine şahit olmamıştım o kadar yıldır tanıyorum eşim anlattı her şeyi kız bekar sanmış yazmış eşim de konuşmuş mesajlaşmışlar yani görev sırasında gittiği bi okulda tanışmışlar işten dolayı bir iki gün çalışmışlar o esnada numaralarını almışlar haberleşmek adına neyse sonra eşim anlattı her şeyi kız sormuş yanındaki kim diye eşim de karım demiş kız da konuşmayı kesmiş o arada da doğum günü varmış tam cicek göndermiş sonra eşim tabi kızın numarasını verdi nolur ara konuş aramızda hiçbi şey olmadı diye ertesi gün sırf merak ettiğim için aradım anlattı eşinizle aramda bir şey olmadı kendisi evli oldugunu söyleyince konuşmayı kestim hatta karını sevmiyor musun mutsuz musun niye konuştun benle diye sormuş eşim de karımı cok seviyorum öylesine yazdım demiş eşime soruyorum neden yaptın bunu diye bilmiyorum bir anlık gaflete düştüm hata ettim bilmem ne günlerce gözleri şişti ağlamaktan yemedi içmedi çiçekler yemekler kendini affettirmek için beni bırakırsan ölürüm falan ailemi aradım boşanma kararı için ailem kesinlikle karşı cıktı eşim için yapmaz öyle bi şey bi an hata etmiş ne olacak yakışıklı cocuk kızın hatası o yazmış bir daha yapmaz bilmem ne sonra ben affettim ama bu olayın üstünden aylar gecti hala aklıma geliyor gözlerim dolu dolu oluyor biz nasıl bu hale geldik diye o kadar büyük bi hayal kırıklığım oldu ki toparlanamıyorum eşimin yapmayacagından o kadar emindim ki psikolojim bozuldu.. ne yapmalıyım bu kadar emeği çöpe atmak içimden gelmiyor ama bir yandan da yol yakınken kendime düzen kurasım var bir yanımda inanıuor bir daha böyle bi şey olmaz diyor çünkü gercekten cok mutluyduk gercekten cok seviyorum onu en katlanamadığım şeyse onu başkasıyla paylaşmak siz olsanız ne yapardınız özellikle başına gelenler yazabilir mi cünkü insan başına gelmeyüince anlamıyor eskiden olsa başkası anlatsa boşan ya derdim kesin ..
Bak bu cumleye göre de mesaj atabilirim. Benimde 'harika' bir iliskim vardı sen yaslardayken. Çocuk da doğuda bir ücra kosede öğretmendi. Sırf beni bir gün görmek için her ay mezradan köye otostopla,köyden ilçeye minibüsle, ilçeden şehre otobüsle, şehirden havaalanına havaşla, oradan uçakla Ankara'ya,oradan havaşla otogara , oradan otobüsle benim sehrime ,otogardan da minibüsle evime gelen - bir günden sonra ayni yolu tekrar donen, hiç ihtiyacı yokken sırf geliş gidişler daha rahat olsun,bir gün daha kalabilsin diye araba alan bir çocuk.
Ağzından iltifat düşmez, bana yemek yapar - patatesleri kalp şeklinde keser, merdiven çıkartmaz kucağında taşır. En büyük hayali benle evlenmek, türlü türlü manipulasyonlarla evlilik hayallerini empoze etmek, baş karakterin ben olduğum tiyatro oyunları yazmalar, hediyeler,suprizler,dağ köyünden gönderecek hediye bulamayınca bir koli dolusu çikolata yollamak , manzaraya karşı mutlu mutlu sarılırken gözleri dolu dolu 'hala inanamıyorum benimle olduğuna' diye kendince duygusal triplere girmek (balık erkeği)
Boyle bir ilişkim vardı. Ama bir gün onun yaşadığı mezraya gitmisken şeytan dürttü - arkadaşımı Arıcam diye telefonunu istedim ve eski kız arkadaşıyla uzuun uzuuun konuştuğunu/ hatta dün gece arabaya bakmaya diye çıkmışken aradığını gördüm.
Yani anladım kiii aşk maşk şu bu, hepsi gerçek olabilir ama bu insan karaktersiz. Yaşadığın yikimi anloyroum çünkü insan asla yakıştıramıyor. Sonuç olarak (asla kendimi savunmuyorum ama) telefonu kafasında kırdım, evinde kirilmadik iki üç tabak bıraktım, her köşede duran hediyeleri-resimleri- hatta işiyle ilgili kağıtları dosyaları falan sobaya attım. O okula gittiğinde duvara (öğrencilerine aldığım yüz boyama setleriyle) hakaret içerikli notlar yazdım. Sonra kendime yeni bilet aldırdım. Ama kar dolayısıyla çıkamadık,içeri geçip biraz ateşkes yapıp PlayStation oynadik. ne kadar mutlu olduğumuzu farkedip daha çok sinirlenip kalan bardak çanakları da kırdım. Hatta o ara çocuk pencere onundeymis. Bardağı ona Atıcam diye pencereyi kirmistim eksi bilmemkac derecede... Ara ara ağlama krizlerine girdik, sonra ağlayıp rahatladık durumun-duvarlarin komikligine saatlerce güldük falan... Sonuç olarak beni havaalanına bıraktı ve ayrıldık. (Şimdi farkettim de yine de güzel hatirliyorum ya. Beynimde hazin değil keyifli bir anı olarak kalmiş)
Yani başına gelen biri olarak o yeminler, ağlamalar bilmemnelere kanmadim ve terkettim. Evli olsam iş değişir miydi?
Tabii ki degismezdi.
Güvenmedigim insanla sohbet bile edemem.
Ayrıldıktan sonra pişman oldum mu?
Yoo hiç olmadım. Tam tersi,neredeyse ilk askimla evlenip Allah'ın dağında yasayacaktim gençliğimin baharında. Ondan ayrıldıktan sonra hayatıma bir sürü romantik anı girdi,sırt cantami alıp tek başıma kamplar yaptım, özgür bekar bir kadın oalrak başka başka Ülkelere gittim, başka coğrafyalardan insanlarla duygusal ilişki içine girdim..
Onla devam etsem yaşayacağım hayat şu anki yaşadığım hayattan daha iyi olamazdı, eminim.
Bir cesaret sen de gerekeni yapmalısın bence.
Bugün sana çok aşıkken,herşey yolundayken, cinselliğiniz cicim ayları hareketliligindeyken 'bir anlık gaflete' uyan adam sen hamileyken,sarkmis doğum göbeğinden kurtulamadiginda, çoluk çocuk derdinden kavgalara tutuştuğunuzda kaç anlık gaflete' düşer acaba??
Bosanmak da öyle büyük bir dram değil,eğer sen olaya dram gözüyle bakmazsan.
Benim teyzelerimin ve halalarimin yarısi boşanmış insanlar. Hatta babamın da ikinci evliliği. Hem de on-yirmi-otuz sene öncesinden. Ve hepsi cok mutlu,sukrediyor. Ama zamanında bosanmayan kisiler bakıyorum, bir ömür aynı insanı cekiyorlar...
Karar senin. Gözü dışarıda bir adama çocuk vermek istiyorsan devam et
Acımasız olan senin aldatan kocanla konu sahıbının aldatan kocası.Çok acımasızlar kimse anlamaya çalışmıyor yuva yıkmak o kadar basit olmamalı ben nişanlıydım aynısı geldi başıma ama bırakmadım evliyim şuan eşimede güveniyorum bi kere yapan bidaha yapacak diye bişi yok kişiden kişiye değişir bence sen sıkma canını
bemim de içim almıyor inanınYa üzgünüm ama eşin bildigin aranmış yani. Ne münasebet doğum gününde çiçek göndermek. Anası mi bacısı mi eşi mi. Kizin ilgisini bile bile böyle bir davranışta bulunmak dur bakayım oltaya düşerse cebimde dursun mantığı. Aynısını sen yapsan ne hakaretler işitirdin. Boşanır misin boşanmaz misin bilmem ama benim içim almazdı.
Tabii ki özleyeceksin. Ama onu değil, eski günleri. Kendini çook mutlu hissettiğin zamanlari, içinin askla-sevildigini bilmenin huzuruyla dolduğu zamanları.ne güzel yazmışsınız okurken içim açıldı
korkuyorum iş yerindekiler ne der okuldan duyan arkadaşlarım aa evlendi hemen de boşandı etrafı düşünüyorum aptal gibi korkuyorum işte bir de onu özlemekten korkuyorum ya özlersem ya tekrar onu istersem ya pişman olursam?
Tabii ki özleyeceksin. Ama onu değil, eski günleri. Kendini çook mutlu hissettiğin zamanlari, içinin askla-sevildigini bilmenin huzuruyla dolduğu zamanları.
Ama bu zamanları evli kalmaya devam etsen de özleyeceksin çünkü bir daha böyle hissedebilmek için büyük çabalara - kendini kandırmaya ihtiyacın var.
Şimdi bile pismansinen büyük korkum da devam edersem ve ilerde onu affettiğim için pişman olursam düşüncesi
Şimdi bile pismansin
İleride neden olmayasın ki?
Aranız nasil, o olaydan sonra. İçsel olarak donmedin ama normale dönmüş gibi misiniz?
Acımasız olan senin aldatan kocanla konu sahıbının aldatan kocası.
bence hiç affetmeyin.en büyük korkum da devam edersem ve ilerde onu affettiğim için pişman olursam düşüncesi
Biz çekmiyoruz Bı kafile var onlar cekıyorErkekler heeeer şeyi yaparken iyi, kadın boşanınca, boşan diyince yuva yıkıyor acımasız ve fevri oluyor. Bu dünyanın yükünü de sorumluluğunu da neden biz çekiyoruz ya?
Merk etmeyin eşim beni yanıltmaz çünkü sadece 1 şansı vardı onu kullandı 2. Şans asla vermem ayrıca siz çok fevri davranıyorsunuz boşan demek o kadar kolay mı ben anlamıyorum. Neyseee
Bana sormadığınızın farkındayım fakat işi olan kendi ayakları üstünde durur kocayı boşar düşüncesi bana çok boş gelio tabiki kimse aldatılmamalı adamın yaptığı büyük hata ama af dilediyse ve eşi bidaha yapmicağına inanıyorsa affedilebilir. İnsanların geleceği üzerine bu kadar basit yorum yapmaları canımı sıktı açıkçası.
Merk etmeyin eşim beni yanıltmaz çünkü sadece 1 şansı vardı onu kullandı 2. Şans asla vermem ayrıca siz çok fevri davranıyorsunuz boşan demek o kadar kolay mı ben anlamıyorum. Neyseee
normale döndük eskisi gibi olmuyor ama ara ara aklıma geldikçe bi kaç gün etkisinden cıkamıyorum cok mutlu bi anımızda bile gözlerim doluyor bir daha olur mu acaba diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?