- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Onlar kutsal varlık bizler köle izauraErkekler heeeer şeyi yaparken iyi, kadın boşanınca, boşan diyince yuva yıkıyor acımasız ve fevri oluyor. Bu dünyanın yükünü de sorumluluğunu da neden biz çekiyoruz ya?
arkadaşlar burda yazılanlar beni epey aydınlattı
açıkcası ailem arkadaşlarım hepsi iyi tarafından baktırıp neredeyse beni aldatılmadığıma ikna etmeye calıştılar biri de cıkıp gercekleri söyleyemedi arkadaşlarım iyi niyetiyle yaptı biliyorum ama işte kandım belki de kanmak istedim..
Yaa kıyamam sana. Eşimle ilk evlendiğimiz dönem benim iş hayatım çok sıkıntılıydı, yeni tasındıgım ilde tanıdıgım yoktu vs. Anksiyetem tavandı yani. Bazen mutluyken gözlerim dolardı ya ilerde beni aldatırsa ben nasıl kalkarım altından diyordum. Çünkü kendimi biliyorum asla unutmam, affedemem. Aslında beni korkutan şey onsuz kalmak değildi, beni korkutan şey bu kadar güvendiğim kendimi bu kadar açtığım ikimizi bir gördüğüm insanın beni yanıltması hissettiklerimin yok olmasıydı. Sizi anlıyorum o yüzden ne düsündüğünüzü biliyorum. Ama olan olmuş değiştiremeyiz. Size boşanın demiyorum o sizin takdiriniz ama eşinizle etraflıca konuşmalısınız. En önemlisi bence o da kabul etmeli sizi ne kadar incittiğini. Burda kaybeden kişi o, sizin ona karşı bu büyük duygularınızı kaybetti. Bu devirde kim kimi bu kadar seviyor. Her şeyi unutalım ooh bitti gitti unuttuk havasında olursa bu iş çözülmüş gibi durur ama sadece halının altına itilmiş olur. Bu ilişkiyi sürdürecekseniz önemli olan sizin hissettiklerinizi anlaması ve sizin onu affedebilmeniz. Çünkü asla unutmayacaksınız bunu.
Ozur dilerim ama kız konuşmayi kesmiş. Eşiniz değil. Ya kız evli olduğunu duyduktan sonra da eşinizden uzaklasmasaydi? Eşiniz konuşmaya devam edecek miydi? Daha da ilerletecekmiydi bu sadakatsizligi? Benim içimi kemiren bunlar olurdu şahsen.
o kadar cok konuştuk ki sabahlara kadar hem de ama içime düşen o kuşku beni mahvetti zoruma gidiyor nasıl ya diyorum nasıl kıydı bize en cok dilimde olan şey bir tek aldatmayı affetmem her şeyi affederim de hu kelimeyi o kadar cok kullandım ki bunu bile bile nasıl yaptı diyorum hep alttan alıyor saatlerce konuşuyor güzel günlerimizi gelecekle ilgili şeyleri anlatıyor ama benim tek cevabım sen hepsini yıktın diyorum ne olacak bilmiyorum inanın ya cesaretimi toplayıp bu işe bi son vermek ya da aptallık edip unutmak
Sonra bize kızıyorlar boşan dedik diye kötü konuştuk diye. Gerçekler acıdır ama huzur getirir. Yalanlar ise tatlı ama huzur getirmez. Burayı bu yüzden seviyorum. Doğruları Çat çat yüzüne çarpıyorlar, görmek istemediğin, bilmek istemediğin herseyi gözüne gözüne sokuyorlar. İnsanı ciddi ciddi sarsiyorlar. Bunu ancak seni düşünen biri yapar. Sen de biliyorsun ailen, arkadaşların seni düşünmüyor, gururunu onurunu düşünmüyor. Sen desen ki kocamdir aldattı ama şans verdim mutluyum desen kimse bir cümle kurmaz sana. Ama kabullenemedigin için burda olduğu gibi yazdın ve herkes sana nerdeyse doğruları, gerçekte olanları söyledi. Sizi uzmekle kimsenin eline birsey geçmez. Ama sizin gibi bir kadın, yapılanları kaldıramayan bir kadın elini taşın altına koyarsa hepimiz bundan gurur duyarız. Yoksa siz de biz de bir carpiya bakıyoruz, carpiya basınca birbirimizin hayatından çıkıyoruz. Şunu da diyebilirsiniz tabi ki. Ben denemek istiyorum. O zaman mutlaka evlilik terapistine gitmelisiniz. Yardım almazsınız tek başınıza bir köşede ağlarsınız, yipranirsiniz. Herkes hayatına devam eder.arkadaşlar burda yazılanlar beni epey aydınlattı
açıkcası ailem arkadaşlarım hepsi iyi tarafından baktırıp neredeyse beni aldatılmadığıma ikna etmeye calıştılar biri de cıkıp gercekleri söyleyemedi arkadaşlarım iyi niyetiyle yaptı biliyorum ama işte kandım belki de kanmak istedim..
İşte aptallık edip unutmak değil bunu anlatmaya çalısıyorum. Burada tepki gösterdiğim hanımlar unutmanızı isteyenler zaten. Üstesinden gelmek başka bir şey olmamış gibi davranmak başka. Zaten affediliyorum diye tekrar yapmayacak adam, “gerçekten” pişman olduğuna ve “gerçekten” olayın asla tekrarlanmayacağına emin olursanız üstesinden gelmeye çalısın. Yoksa adam beceriksizlik edip yakalandığı ya da kadın onu istemediği için pişmancılık oynuyorsa boşanın gitsin. Eşinizin sizi anladığından emin olun. Bence eğer bu olayın üstesinden gelmek istiyorsanız mutlaka çift terapisine gidin. Eşiniz gelmek istemezse de şart kosun. Bu sürecte sizi kendine bağlamak için olayın üstü kapansın diye çocuk diye tutturur. Aman diyim, psikolojinizde onulmaz yaralar açmayın.
Bebegını kaybetmene sevdıgın adam tarafından yasatılan hayal kırıklıgına cok uzuldum ama onurlu gururlu durusuna sonsuz saygı duydum okurkenBenim başıma geldi. Hem de hamileydim. Eşim ile üniversiteye girdiğimiz yıldan beri sevgiliydik yani kendini kandirma herkes emek veriyor. Eşimin mailinde yazismasini yakaladim kapimin önünde yattı çiçekler aglamalar yeminle r... Hepsi hikaye yalan. Boşandık ve bebeğimi düşürdüm o an.
Kendini kandırma. Hepsinin hikayeleri aynı. Sen o an yakalamasaydin onları çok sonra yakalardin. Sen öğrenince hemen kadını aradı uyardı i da inkar etti. Sen kendini kandirma çok yazık değmez. Geçmiş olsun.
evet benim de içimi kemiren şey bu işte kızın dürüstlüğüne inanıyorum cünkü
Size katılıyorum. Dua etsin kız helal süt emmiş birisiymiş. Bir anlık gaflet deyip savunması çok komik olmuş. Resmen kızı etkilemek için yapmadığı kalmamış.Bu kadar aranan bir erkek 2 kez de yapar 3 kez de.Ozur dilerim ama kız konuşmayi kesmiş. Eşiniz değil. Ya kız evli olduğunu duyduktan sonra da eşinizden uzaklasmasaydi? Eşiniz konuşmaya devam edecek miydi? Daha da ilerletecekmiydi bu sadakatsizligi? Benim içimi kemiren bunlar olurdu şahsen.
Sonra bize kızıyorlar boşan dedik diye kötü konuştuk diye. Gerçekler acıdır ama huzur getirir. Yalanlar ise tatlı ama huzur getirmez. Burayı bu yüzden seviyorum. Doğruları Çat çat yüzüne çarpıyorlar, görmek istemediğin, bilmek istemediğin herseyi gözüne gözüne sokuyorlar. İnsanı ciddi ciddi sarsiyorlar. Bunu ancak seni düşünen biri yapar. Sen de biliyorsun ailen, arkadaşların seni düşünmüyor, gururunu onurunu düşünmüyor. Sen desen ki kocamdir aldattı ama şans verdim mutluyum desen kimse bir cümle kurmaz sana. Ama kabullenemedigin için burda olduğu gibi yazdın ve herkes sana nerdeyse doğruları, gerçekte olanları söyledi. Sizi uzmekle kimsenin eline birsey geçmez. Ama sizin gibi bir kadın, yapılanları kaldıramayan bir kadın elini taşın altına koyarsa hepimiz bundan gurur duyarız. Yoksa siz de biz de bir carpiya bakıyoruz, carpiya basınca birbirimizin hayatından çıkıyoruz. Şunu da diyebilirsiniz tabi ki. Ben denemek istiyorum. O zaman mutlaka evlilik terapistine gitmelisiniz. Yardım almazsınız tek başınıza bir köşede ağlarsınız, yipranirsiniz. Herkes hayatına devam eder.
Umarım çocuğun yoktur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?