• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana göre dert! Aile dinamikleri.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhaba herkese. Aslında bir çözüm bulacağımdan değil ama içimi dökmek için yazıyorum. Bir önceki konumda eşimin ailenin her işine koşturduğunu ve büyük adaletsizlik olduğunu yazmıştım.

Konuya gelirsem konu tatil. Daha doğrusu tatile gidememek. Eşim şu an KÇÖ alıyor, benim maaşım fena değil idare ediyoruz ama açıkçası sezonda gidip otelde kalabilecek bütçemiz yok. Ayrıca covid nedeniyle de endişe duyuyorum otellerden. Kayınvalidemin Datça’da evi var büyükçene. Oraya gidebiliriz bir hafta ama kedilerimiz var yalnız bırakamayız. Temizlikçimizle yollarımızı ayırmasaydık onda anahtar vardı ama artık o yok. Beş dakika ötemizde eşimin yeğeni var 21 yaşında üniversite öğrencisi. Kedileri çok sever, benimkileri de çok seviyor geldiğinde oynar sürekli ama biz ona anahtar veremiyoruz. Neden veremiyoruz bilmiyorum. Yapamaz diyorlar, beceremezmiş. Engelli değil bu çocuk gayet sağlıklı diyorum eşim olmaz unut onu diyor.

Sen misin ailenin enayisi o zaman dedim herşeye koşuyorsun? Üç kere gelecek toplamda beş dakika evler yakın zaten. Ölür mü iyilik yapsa? Ölür demek ki...

Şimdi mecbur mu diyeceksiniz haklısınız ama aile bu demek değil mi? Biz neden her işe koşuyoruz o zaman? Eşim bu konuda çok sakin ve kabullenmiş zaten herşey de bu sükunetten çıkıyor.

Gerçekten çok bunaldım, covid korkusu bi yandan, iş stresi bir yandan, ülke gündemi zaten berbat. Nefes alamadığımı hissediyorum artık. Kayınvalidemlerle sıkıntım yok ama onlara da kuruluyorum böyle olunca. Çok mutsuzum gerçekten, öfkeliyim herşeye. Yetmez gibi grip oldum yatıyorum üç gündür iyice tadım kaçtı. Dediğim gibi sadece iç dökmek istedim, yeğen mecbur değil diyeceksiniz belki ama eşim mecbur mu?

Valla açıkçası.. geçen gün bile emanet köheğe tecavüz edip öldüren yaratığın haberini görünce insanın evcil haycanlarını kimseye emanet etmemesi gerektiğini düşünüyorum..

Ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında. Bu yüzden yedi tane kedisi olan komşumuzu eledik ki kendisi inanılmaz hayvansever biridir ama o olay bizi mahvetti.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında. Bu yüzden yedi tane kedisi olan komşumuzu eledik ki kendisi inanılmaz hayvansever biridir ama o olay bizi mahvetti.
Eğer kediniz ile birlikte gidebilirseniz kedinizi de götürün bence..

Eşiniz de mecbur değil ama sürekli her işe koşuyorsa bu kendi tercihi olduğu içindir. En çok eşime kızgın olurdum yerinizde olsam sanırım.

Bazı ailelerde bazı kişilerin niyeyse sorumluluk alamayacağı inancı oluyor. Sebebini henüz çözemedim ben kendi ailemde de. Eşinizin kuzeni o tiplerden sanırım. Ya da sizin bilmediğiniz başka sebepler var eşiniz minnet etmek istemiyor ona.

Bir de aklıma geldi. Eşiniz ailesinin her işine koşuyor ve siz bundan rahatsız oluyorsunuz ya acaba içten içe rövanş istiyor olabilir misiniz? Eşiniz her işlerine koşmasaydı kuzenin kedilere bakmaması bu derece rahatsız etmezdi belki sizi.

Eşinizin yeğene vermek istememesi çok doğru. Bizim tanıdığımız çocuğunun arkadaşına veriyor anahtarı. İkisi de üniversiteli gençler. Eve kız arkadaşını getiriyor her tarafta pis peçeteler vs. Eve bir gün erken dönünce o iğrenç manzara ile karşılaşıyorlar. Bornozları bile kullanılmış. Yerinizde olsam otomatik yem ve su makinası alırım. Bi hafta idare edebilir.

Merhaba herkese. Aslında bir çözüm bulacağımdan değil ama içimi dökmek için yazıyorum. Bir önceki konumda eşimin ailenin her işine koşturduğunu ve büyük adaletsizlik olduğunu yazmıştım.

Konuya gelirsem konu tatil. Daha doğrusu tatile gidememek. Eşim şu an KÇÖ alıyor, benim maaşım fena değil idare ediyoruz ama açıkçası sezonda gidip otelde kalabilecek bütçemiz yok. Ayrıca covid nedeniyle de endişe duyuyorum otellerden. Kayınvalidemin Datça’da evi var büyükçene. Oraya gidebiliriz bir hafta ama kedilerimiz var yalnız bırakamayız. Temizlikçimizle yollarımızı ayırmasaydık onda anahtar vardı ama artık o yok. Beş dakika ötemizde eşimin yeğeni var 21 yaşında üniversite öğrencisi. Kedileri çok sever, benimkileri de çok seviyor geldiğinde oynar sürekli ama biz ona anahtar veremiyoruz. Neden veremiyoruz bilmiyorum. Yapamaz diyorlar, beceremezmiş. Engelli değil bu çocuk gayet sağlıklı diyorum eşim olmaz unut onu diyor.

Sen misin ailenin enayisi o zaman dedim herşeye koşuyorsun? Üç kere gelecek toplamda beş dakika evler yakın zaten. Ölür mü iyilik yapsa? Ölür demek ki...

Şimdi mecbur mu diyeceksiniz haklısınız ama aile bu demek değil mi? Biz neden her işe koşuyoruz o zaman? Eşim bu konuda çok sakin ve kabullenmiş zaten herşey de bu sükunetten çıkıyor.

Gerçekten çok bunaldım, covid korkusu bi yandan, iş stresi bir yandan, ülke gündemi zaten berbat. Nefes alamadığımı hissediyorum artık. Kayınvalidemlerle sıkıntım yok ama onlara da kuruluyorum böyle olunca. Çok mutsuzum gerçekten, öfkeliyim herşeye. Yetmez gibi grip oldum yatıyorum üç gündür iyice tadım kaçtı. Dediğim gibi sadece iç dökmek istedim, yeğen mecbur değil diyeceksiniz belki ama eşim mecbur mu?
Bence eşiniz yegenine anahtar vermekten cekiniyor ve bu durumun yegeninin yapmama sorunu degil sanki gibi. Ama hayvan ve çocuklar hic kimseciklere birakilmamali. Malum sapık yağmış ülkeye. Kedilerinizi götürme şansınız yok mu sonuçta otelde kalmayacaksınız. Kendi kendinizi doldurup yıpratmayın. Derin nefes alip akilli çözümler bulun. Sinirlenmeniz ofkelenmenizin size zarardan baska birşeyi dokunmaz. Biraz baskın bir sekilde sinirlenmeden isteklerinizi neticeye kavusturmaya bakın. Esinizin yardimlari gibi konusmalari da simdilik unutun. Ve kendisine isteklerinizi net bir şekilde anlatın.

Kediler 1 hafta evde yalnız kalabilir aslında.
Evde farklı noktalara bolca mama ve çok su ile tabi.
Yani bir hafta için pansiyon ya da yol travmasından iyi olacağı kesin.

Asıl derdinin bu olmadığını anladım gayet, benim eşimin de böyle huyları çok var. Ben dert yandığında "semer vuranın çok olur, normal ağlama şimdi" demiştim de kafası yerine gelmişti.

Tek kedi degilse 1 hafta evde yalniz kalabilirler. Tabi ki biri gelip kontrol etse daha iyi olur.

Uygun fiyatli kameralar oluyor. Eve onlardan kurabilirsiniz.. Kamerayi Saga, sola, asagi, yukari dondurup istediginiz sekilde bakabiliyorsunuz Telefondaki uygulamadan.. Kedilerinizi izlersiniz.. Bi aksilik oldugu durumda en azindan kayinvalideniz gelir bakar.

Baska cozum sunamadim malesef.

Tek kedi degilse 1 hafta evde yalniz kalabilirler. Tabi ki biri gelip kontrol etse daha iyi olur.

Uygun fiyatli kameralar oluyor. Eve onlardan kurabilirsiniz.. Kamerayi Saga, sola, asagi, yukari dondurup istediginiz sekilde bakabiliyorsunuz Telefondaki uygulamadan.. Kedilerinizi izlersiniz.. Bi aksilik oldugu durumda en azindan kayinvalideniz gelir bakar.

Baska cozum sunamadim malesef.
Teşekkürler, kayınvalidemin yanına gidiyoruz zaten gelip bakamaz yani.

Böyle basit sorumluluklar için mecbur/değil muhabbetine giremiyorum ben de, insan ailesinden, yakın arkadaşından, akrabasından ufak tefek şeyler isteyebilmeli.

Önceden temizliğe gelen kişiden para karşılığı bu hizmeti alamaz mısınız?

Hay ağzınızı öpeyim. Benim de zoruma giden bu zaten, kazık kadar adama bebek muamelesi yapıyorlar. O yaşta evlenip çocuğa karışıyorlardı eskiden...!

Temizlikçi abla muhtemelen kabul etmez zaten de ben de artık pek güvenemem aklım kalır.

Eşiniz de mecbur değil ama sürekli her işe koşuyorsa bu kendi tercihi olduğu içindir. En çok eşime kızgın olurdum yerinizde olsam sanırım.

Bazı ailelerde bazı kişilerin niyeyse sorumluluk alamayacağı inancı oluyor. Sebebini henüz çözemedim ben kendi ailemde de. Eşinizin kuzeni o tiplerden sanırım. Ya da sizin bilmediğiniz başka sebepler var eşiniz minnet etmek istemiyor ona.

Bir de aklıma geldi. Eşiniz ailesinin her işine koşuyor ve siz bundan rahatsız oluyorsunuz ya acaba içten içe rövanş istiyor olabilir misiniz? Eşiniz her işlerine koşmasaydı kuzenin kedilere bakmaması bu derece rahatsız etmezdi belki sizi.

Olabilir belki etmezdi haklısınız. Ama bu tavır senelerdir var onlarda ilk değil. Bir şekilde hep çözdük ama bu sene ters oldu kadın yok artık, bütçemiz kısıtlı falan.

En son ki zavallı köpegin başına gelenlerden sonra kendim ve eşimden başka bir tek babama emanet edebilirim 3 tane kedi çocuğumu. Biz onlarla birlikte yaşamaya başladıktan sonra tatili rafa kaldirdik benim bazen şehir disi işim olduğunda eşim bakıyor o gittiğinde ben ..
Bırakamam hele hele 21 yaşındaki bir ergene asla ...

Back
X