- 2 Eylül 2019
- 5.390
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.347
- 248
- Konu Sahibi boga_hatunu
-
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız lütfen konu sahibi yazılanları dikkate alın.çocuklara aşırı derecede hayır kullanmak doğru değil diye düşünüyorum.cunku hayatları boyunca bir daha aldıkları her hayır cevabına hiç direnmemeyi ogretiyorsunuz çocuklarınıza.tamam her defasında mantıklı sebep sunmak da bazen yorucu olabiliyor.hatta bazen bizim sunduğumuz sebep çocuğun işine gelmeyedebiliyor. o zaman da ben her zaman senin iyi olmanı isterim.bu senin iyiliğin için demelisiniz.hatta mesela sizi dinlemeyip üzüldüğü bir durumda bak beni dinleseydin böyle olmazdı diyerek hata yapmasına da fırsat vermelisiniz.boylece sizi dinlendiğinde ve dinlemediginde başına gelecekleri kestirsin.
konuyu aćan arkadasa tavsiyem ise minik yavrumuzun tuvalet egitimine kisa bir sure ara vererek diger egitimlere yonelmeli.bir suru problem var ve hepsinin ustesindwn birden gelmesi beklenemez. 15 gun kadar ara verip bu sirada onunla guzel iletisim kurmaya calisssin.baba ogul etkinlikleri de yapabilirler.anne baba ogul birlikte resim oyun hamuru gibi etkinlikler yapin.anne ile baba birbirine sakalar yapip gulsun.cocuk belki de anne baba arasinda bir sorun hissedip hircinlasiyordur. evde bir odul panosu yapabilirsiniz.buyuk bir agac yapin yesil kartondan uzerine beyaz kagittan elmalalar yapistirin.guzel davranislarda elmasini kirmiziya kotu davranislarda siyaha boyayin.ama siyah boyayacaginiz zaman minik bir benek koyun.eger guzel davranirsa siyahi silin.sen kurallara uydugunda elmalarin sahane oluyor ayni senin gibi deyin.
bir sure boyle devam etttikten sonra tuvalet egitimine baslayin.tuvalet egitimi almamis olmasi onun tum bu hircinliginin sebebi olabilir.altina kacirdgi zaman asla vurmayin.cunku cocuk bunun ezikligini hicbir zaman unutmaz.cunku elinde olmayan bir davranistan dolayi kiziyorsunuz.ayrica bir urolog ile gorusun tuvalet egitimini bazen bir doktordan yardim alarak vermek gerekebiliyor.yani bir rahatsizligi da olabilir.
bu cocuk anladigim kadariyla cok hisli duygusal bir cocuk
boyle cocuklari buyutmek bur nebze zordur.cunku karsisinda surekli onu dinleyecek anlayacak bir anne baba gormek isterler.kirilgandirlar.ama bunu belli edip kendilerini ifade edemedikleri icin hircinlasirlar.odul uygulayarak davranislarin duzelecegini umuyorum.iyi olduugnda odul verin,ama kotu davrandiginda odulu kaybetsin.zaten bu ona bi ceza olacaktir.
en iyisi bir pedagog yardimidir.eminim cozulecektir.hemen ozel egitim diyenler olmus.hemen anneyi yargilayanlar olmus.yanlis... annenin modunu dusurmek cocuga yapilacak bir kotuluk su anda.bu anne yardim istemis.hatasinin da farkinda.caresizlik icinde kivranan anneyi dustugu kuyuya daha da itmek mantikli mi? evet sayin anne yaptigin yanlis ama donmek icin gec degil.mutlaka bir pedagog ile gorusmelisin.veya rehber ogretmen de olabilir.
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız lütfen konu sahibi yazılanları dikkate alın.
Baştan sona hatalı tutumlar içinde çocuğunuzun böyle olması çok normal. Dünyaya getirmeye karar verdiğiniz insan yavrusunun sorumluluğunu alın. Çocuğu korkutmak, sürekli bağırmak ne demektir. Hele ki dövmek. Siz çocuğu fiziksel ve duygusal istismar ediyorsunuz. Ve bu suç. Bilginiz olsun. Çocuğu nasıl egitebilirim ne demek ya , siz bence kendinizi egitin.Selam kk.
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi konu 4 yasındaki oğlum dert mi eğitemedim mi huysuz mu nasıl bir çocuk bilemedim ben..
Mahalleye çıkartırım çocukları ısırır ittirir parka götürürüm kum atar taş atar dışarı çıkamıyorum onu istiyo bunu tutturuyo ordan yürümüyo en son kendini yerlere atıyo geziyo muyuz yoksa eziyet mi oluyor belli değil..
Bana ananeye babaya herkeze vuruyor tırnaklıyor olmadı ısırıyor bir uyarıyorum iki kızıyorum üçüncü eh artık patlatıveriyorum ama sonrada çok üzülüyorum cezalandırdım bir kaç kez odaya falan kapattım yok çok ağlıyor özür dile diyorum çok inatlaşıyor bir kaç kez öcü geliyor falan dedim pişman oldum anlattım sonradan yok öcü falan diye ama nafile odadan odaya gidemiyor korkuyor nasıl yapacağım ben bu çocukla a dostlar kimse istemiyor bizi..
Çocuk gelişimcisine çıkarayım dedim izinliymiş pedagoga mı götürsem diyorum kreşede gitmiyor çişi yapmıyor tuvalete de lazımlığa da..
Yemekte problemli hiçbir şey yemiyor yediremiyorum resmen aç aç dolaşıyor ne oyuncakla oynar ne de oynatır bunalıma girdim resmen çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın ama nasıl eğitebilirim ben bu çocuğu inanın çok yoruldum..
Öncelikle kızınızın fizyolojik bir rahatsızlığı var mı ona bakmak lazım.
Tek tek cevaplayamadım yazılanları tavsiyeler için çok tesekkur ediyorum hepinize bugunden basladım sabrımı bir tık arttırdım bağırmadım anlattım arkadasın kızı geldi vermek istemedi oyuncağı anlattım anlattım pek ikna olmadı Baska arkadasa gittik bu sefer orda oyuncak paylasmadı Bi kaç kez çocuğa vurdu ama vuracağım diyor bayağı bilinçli yapıyor yani yine anlattım bakalm ama Bi uzmana yne çıkarmam şart die dusunuyorum
Odadan çıkınca çok ağlıyor. Kucağıma alınca susuyur. Şu an hasta ama hasta olmadan önce de öyleydi. Çocuk doktoruna da götürdüm, diştendir ve huyu böyledir yapacak bir şey yok dedi.Öncelikle kızınızın fizyolojik bir rahatsızlığı var mı ona bakmak lazım.
Sonra da sizinle arasında güvenli bağlanma var mı ona bakılmalı.
Sizin ilginizden emin mi bunlara bakılmalı.
Önce çocuk doktoru sonra pedagog ile görüşmeniz lazım.
Dert etmeyin.Bir randevu alın çocuk doktorundan..Illa çözülür.Çözülmeyecek dert değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?