- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi boga_hatunu
-
rica ediyorum ozeniniz. sinirlenmeyiniz. tuwalet egitimi konusu hele siniri asla kaldirmaz. aman diyim.cocugunuz hamur ; ne sekil werirsen suan gelecekte o sekilde kalacak. annelikte ogrenilen ilk sey sabir.Krese tuvalet eğitiminden sonra göndericem.
Benimki biraz da bana yapıyor annemde kaldığında beni o kadar üzmüyor diyor ki annem Korkutmaz asla o varken beni istemiyor çocuk bende cezalandırdım birini ısırdığında bahçede oynuyor kimseye yaklastırmıyorum çünkü canlarını acıtıyor.. Allahım ne zormus çocuk büyütmek baskalarına bakıyorum anneler o kadar ilgili değil ama çocuk sakin uyumlu bizde mi iş yok nerde yanlış var anlamıyorum.Benimde suan sabrimi sinayan bir oglum var birilerine vurma huyu yok ama yalan aglamalarindan biktim beynimi kemiriyor kahvaltida peynir alsa biri kiyamet kopuyor benim peynirimi aldi diye biri sevmek istese booo seklinde bir cevap aliyor aglayarak.bisey istedigi zaman o olacak yoksa kiyametleri kopariyor anne ben o arabayi istedim tm oglum anne ben arabayi istedim tam 40 kere ayni ses tonunda olana kadar soyler vizirdayarak yere calasim geliyor bazen.konunuzu takipteyim.bu arada bizimkindede vurma huyu vardi 2 iki bucuk yas civari vurdugu zaman onu o ortamdan uzaklastirdim eve goturdum ve sen vurdugun icin cezalisin eve geldik dedim o sekilde birakti yoksa az rezil etmedi beni aglayarak eve donuyordum
Ben tv bile izletmedim cok guzel yetistirmeye calistim ama olmuyor bir turlu oglum erken konustu tuvalet egitiminde de beni hic uzmedi ama bu inat tavirlari beni cileden cikariyor.kapiyi ben acacaktim neden sen actin diye agliyor birisi dokunsa bana dokundu diye herseye sinirlenip agliyor.aynen bende neden benimki boyle oldu diye dusunuyorum baskalarina ozeniyorum keske oglum daha sevecen sicakkanli uyumlu bir cocuk olsaydi diye. Ama yok olmuyor...Benimki biraz da bana yapıyor annemde kaldığında beni o kadar üzmüyor diyor ki annem Korkutmaz asla o varken beni istemiyor çocuk bende cezalandırdım birini ısırdığında bahçede oynuyor kimseye yaklastırmıyorum çünkü canlarını acıtıyor.. Allahım ne zormus çocuk büyütmek baskalarına bakıyorum anneler o kadar ilgili değil ama çocuk sakin uyumlu bizde mi iş yok nerde yanlış var anlamıyorum.
Konusmasi iyiymis mental olarak sorun olsa dil gelisimi geri olmazmiydiYok fiziksel bir gelişim bozukluğundan bahsetmedim ben, mental bir sorunu var gibi. Ama çocuğu görmeden teşhis koymak doğru değil o yüzden vakit kaybetmeden ( ki oldukça geç kalmışsınız zaten) bir uzman görüşü alın.
Benimkide yapıyor onu sen açma ben açacaktım hadi tekrar kapatıyoruz falan. Benimki bazen dışarıda atıyorum kasiyere gider sarılır öper yolda geçen bir teyzeye sarılır yine annecim babacım sizi seviyorum der durur öpmeyi çok seviyor ama bazende tam anlamıyla deliriyor aynı dediğiniz gibi sinirleniyor herseye ben biraz fazla baktırdım TV telefona çok korkuyordum otizm olur mu falan diye ama konusuyor çok sükür bilemiyorum galiba bende biraz ilgisiz sert davranıyorum çabuk kızıp vuruyorumBen tv bile izletmedim cok guzel yetistirmeye calistim ama olmuyor bir turlu oglum erken konustu tuvalet egitiminde de beni hic uzmedi ama bu inat tavirlari beni cileden cikariyor.kapiyi ben acacaktim neden sen actin diye agliyor birisi dokunsa bana dokundu diye herseye sinirlenip agliyor.aynen bende neden benimki boyle oldu diye dusunuyorum baskalarina ozeniyorum keske oglum daha sevecen sicakkanli uyumlu bir cocuk olsaydi diye. Ama yok olmuyor...
Vurmaniz onu daha da hircinlandirir.vurmayin dayanin gerekirse psikiyatriden yardim alin muhtmelen otizm degil belki dehb vardir yada hi biri yoktur sizin tutumunuzdan kaynaklaniyordur.oncelikle bir sey istediginde hayir dediginizde kesinlikle yapmayin ikincisi istemediginiz bir davranista bulundugunda o keyifli ortamdan uzaklastirin.vurma konusunu halettim ben bu sekilde.benimki hic sevecen degi tek bildigi cevap bööö anne beni öptu diyip bide yanagini siler.bu arada osman abalinin dikkat gelistirme kitabindan aldim onu cok seviyor oglum sizde ondan alin gelisimi icinde cok iyi olurBenimkide yapıyor onu sen açma ben açacaktım hadi tekrar kapatıyoruz falan. Benimki bazen dışarıda atıyorum kasiyere gider sarılır öper yolda geçen bir teyzeye sarılır yine annecim babacım sizi seviyorum der durur öpmeyi çok seviyor ama bazende tam anlamıyla deliriyor aynı dediğiniz gibi sinirleniyor herseye ben biraz fazla baktırdım TV telefona çok korkuyordum otizm olur mu falan diye ama konusuyor çok sükür bilemiyorum galiba bende biraz ilgisiz sert davranıyorum çabuk kızıp vuruyorum
Valla 1hafta zor dayanmislar. Aradilar gelin alin oglunuzu,o buralarda eğitim göremez uyumsuz diye. Kuzenim aglaya aglaya gitti aldi okuldan. Ama suan duzeldi. Anasinifi akıllandirdi onu.Bende öyle diyorum krese versek yarım saat sonra ararlar mı aynı yöntemleri izleyip uyguladım ama 20 dk geçmiyor aradan isteği bişey olmadı mı başlıyor tırnaklamaya.
Krese tuvalet eğitiminden sonra göndericem.
Konusmasi iyiymis mental olarak sorun olsa dil gelisimi geri olmazmiydi
Ben kendi oglumla ilgili evhamliyim hatta tedavi goruyorum bu konu yuzunden o yuzden sordum aslinda.benim oglumun dil gelisimi hep iyiydi tuvalet egitimide zamaninda oldu ama cok inatlasiyor benimle surekli aglama modunda insallah boyle bir gerilik yoktur bu bana dokundu diye agliyor baznDil gelişimi önemli bir göstergedir ama tek gösterge değildir. Gelişim bozukluğu ya da geriliğinin yanısıra psikiyatrik bir sıkıntısı da olabilir çocuğun. Muhtemelen ikisi de yoktur ama küçük bir ihtimal dahi olsa uzman görüşü almakta fayda var.
Ben kendi oglumla ilgili evhamliyim hatta tedavi goruyorum bu konu yuzunden o yuzden sordum aslinda.benim oglumun dil gelisimi hep iyiydi tuvalet egitimide zamaninda oldu ama cok inatlasiyor benimle surekli aglama modunda insallah boyle bir gerilik yoktur bu bana dokundu diye agliyor bazn
Sakin olun. Sabırlı olun. Alın karşınıza onu bol bol sevdiğinizi söyleyin. Kötü davranışlarda mesela sizi ısırdı.Selam kk.
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi konu 4 yasındaki oğlum dert mi eğitemedim mi huysuz mu nasıl bir çocuk bilemedim ben..
Mahalleye çıkartırım çocukları ısırır ittirir parka götürürüm kum atar taş atar dışarı çıkamıyorum onu istiyo bunu tutturuyo ordan yürümüyo en son kendini yerlere atıyo geziyo muyuz yoksa eziyet mi oluyor belli değil..
Bana ananeye babaya herkeze vuruyor tırnaklıyor olmadı ısırıyor bir uyarıyorum iki kızıyorum üçüncü eh artık patlatıveriyorum ama sonrada çok üzülüyorum cezalandırdım bir kaç kez odaya falan kapattım yok çok ağlıyor özür dile diyorum çok inatlaşıyor bir kaç kez öcü geliyor falan dedim pişman oldum anlattım sonradan yok öcü falan diye ama nafile odadan odaya gidemiyor korkuyor nasıl yapacağım ben bu çocukla a dostlar kimse istemiyor bizi..
Çocuk gelişimcisine çıkarayım dedim izinliymiş pedagoga mı götürsem diyorum kreşede gitmiyor çişi yapmıyor tuvalete de lazımlığa da..
Yemekte problemli hiçbir şey yemiyor yediremiyorum resmen aç aç dolaşıyor ne oyuncakla oynar ne de oynatır bunalıma girdim resmen çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın ama nasıl eğitebilirim ben bu çocuğu inanın çok yoruldum..
Aslında bu dediğinizi bir kez uygulayabildim parka bisikletiyle gitmek istedi hayır dedim bayağı ağlayıp parçalandı daha sonra bırakıp gidebiliriz dedim tamam dedi..
Denemelerde banyonun içine yaptı hep diğer yerlerde yapmadı suyla falan oynuyor eğitimin 3.cü gününde sehir dısına çıkmam gerekti ananeye bıraktım oda 7 8 saat çişini tuttu diye bez bağlamış böylelikle eğitim başlamadan bitti..Tuvalet eğitimini bu kadar bekletmenizin bir sebebi var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?