- 2 Şubat 2015
- 935
- 1.109
- 113
- Konu Sahibi boga_hatunu
-
Allah korusun yaptığımız yanlış evet şimdi sürekli bak oğlum öcü yok gel gezelim diyorum ama atlatacağız inşallahkonu hakkinda verecek bir fikrim yok sadece öcü demeyin bir kuzenime dayim o odada öcü var girme demiş cocuk yillarca kekeme oldu
Anlatıyorum bende çoğu zaman ama bir iki üç sürekli ağlıyor süreden zamandan hiçbirşeyden anlamıyorBenim çocuk 2 buçuk yaşında. Dün avm ye gittik. Eğlence merkezine girdim oynattım 20 dakika kadar. Çıkmak istemedi.
Benim oğlan tam konuşamıyor ama her şeyi anlıyor diye düşünüyorum. Ona şunları söyledim
Çıkmamız lazım bitti dediler. Biz cikmazsak bizi başkaları çıkarabilir.
Ikna oldu. Çıktık. Biraz alışveriş merkezlerini
dolaştık. Tekrar oyun alanından geçerken yine girmek istedi.
Anlattım.
Bak oğlum bizi artık girdirmezler.biz hakkımızı kullandık.
Başka çocuklar girecekmiş bizim yerimize.
Tamam mi dedim tamam dedi.
Geçtik gittik önünden.
Çocuk sınırı bilmez. Çocuk hayırla ikna olmaz.
Mantıklı bir sebep ister.
Aslında bir çocuğun her ağlaması istediğinin olmamasindan değil.
Anne babasının ona hayır demesinden Kaynaklaniyor.
Ona neden hayır dediğinizi onu tatmin edene kadar anlatmazsaniz o çocuk şunu düşünecek
Annem beni sevmiyor beni mutlu eden birşeyi yapmama izin vermiyor. Mutsuz olmamı istiyor . Sebepsiz bir şekilde hayır diyor.
Işte böyle düşünecek.
İyi de parka bisikletle gitmesinin ne gibi sakıncası var? Bütün çocuklar parkta bisiklet biniyor herkesin yaptığı şeyi çocuğa yasaklamanin ne mantığı var?Aslında bu dediğinizi bir kez uygulayabildim parka bisikletiyle gitmek istedi hayır dedim bayağı ağlayıp parçalandı daha sonra bırakıp gidebiliriz dedim tamam dedi..
Benim oglumun kız versiyonu sizinki ... Bende çok istiyorum çağın gerektirdiği gibi bir çocuk olsun ama olmuyor.Benim kızım da oğlunuzun tam tersi.hassas düşünceli, uyumlu, kibar mı kibar insanlara karşı.6 yaşında teşekkürler rica ederimler düşmez dilunden.sevgi pıtırcıgı kelebeğim. ama bu özellikleriyle ne yazıkki eziyorlar kızımı.bütün çocuklar uyanık bir garip olmuşlar.valla beni bile kandırırlar.ben neredeyse özendim oğlunuza.keşke biraz da benimki ittirse kaktırsa.beter biri olsa ya...
Digerlerine önerim yok ama yemek problemini de peşinden koşmayın zorlayıp 8natlaşmayın bakayım ne yapacak.
Denemelerde banyonun içine yaptı hep diğer yerlerde yapmadı suyla falan oynuyor eğitimin 3.cü gününde sehir dısına çıkmam gerekti ananeye bıraktım oda 7 8 saat çişini tuttu diye bez bağlamış böylelikle eğitim başlamadan bitti..
Benimki biraz da bana yapıyor annemde kaldığında beni o kadar üzmüyor diyor ki annem Korkutmaz asla o varken beni istemiyor çocuk bende cezalandırdım birini ısırdığında bahçede oynuyor kimseye yaklastırmıyorum çünkü canlarını acıtıyor.. Allahım ne zormus çocuk büyütmek baskalarına bakıyorum anneler o kadar ilgili değil ama çocuk sakin uyumlu bizde mi iş yok nerde yanlış var anlamıyorum.
0 000 peki neden böyle oluyor?Siz şu an çocuğunuzla döverek iletişim kuruyorsunuz.(!)
Çocuğunuz da ona göre davranıyor.
Etkiye tepki.
Korkutmak, patlatmak..
Çocuğa çok üzüldüm.
Keşke kadınlar anne olmadan önce manevi yeterlilik testi olsa.O testi geçemeyenler anne olamasa.
Yazık olmuş çocuğa.
Nur topu gibi travmaları olacak.
Çocuk bu zaten sizin lafınızı dinlemeyecek :) Sizi deneyecek devamlı ki 3-4 yaşlar bu zıtlaşmanın tavan yaptığı dönemler. Ben size bir örnek vereyim:Aynen bunu çok yaşıyoruz Bi Türlü lafımı dinletemiyorum..
Çocuk bu zaten sizin lafınızı dinlemeyecek :) Sizi deneyecek devamlı ki 3-4 yaşlar bu zıtlaşmanın tavan yaptığı dönemler. Ben size bir örnek vereyim:
Geçen gün oğlumu yuvadan aldım, eve döndüm (oğlum 3 yaşında). Kızımın bakıcısı ben eve gidince evden çıktı ve oğlum arkasından çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Önce sarıldım, neden ağladığını sordum, daha çok bağırmaya başladı. Aradan dışarı çıkıcam kelimelerini seçince, dışarı mı çıkmak istiyorsun dedim, evet dedi ağlayarak. Anlamadım, ağlamadan cevap verir misin dedim, susup sakince anne dışarı çıkmak istiyorum dedi. Ne yapacaksın dedim, fırına gidip poğaça alacağım dedi. Tamam hadi hazırlanıp gidelim ama sadece poğaça başka birşey almak yok anlaştık mı dedim, anlaştık dedi gülerek. Çak yaptık ve kardeşimizi kanguruya koyarak üçümüz evden çıktık..
Krizler başladı..
Kriz 1: Elini tutmayacağım. Arabaları gösterdim ve elimi tutmaya ikna ettim.
Kriz 2: Fırında poğaça hariç herşeyi istedi almadım. Fırından hiç bişey almadan çıkmaya ikna etmem 20dk sürdü.
Kriz 3: Yolun ortasına oturdu. Geri dönüp poğaça alacakmış. O zaman reddettiğini ve geri dönemeyeceğini söyledim. Yolun ortasından kalkması gerektiğini anlattım. Arabalar da üstüne gelince korkup kaldırıma çıktı en azından.
Kriz 4: Sitenin bahçesinden içeri girmeyeceğim.
Kriz 5: Asansöre binmeyeceğim.
Kriz 6: Asansörden inmeyeceğim.
Kriz 7: Eve girmeyeceğim.
Kriz 8: Ayakkabılarımı çıkarmayacağım.
Aradaki detayları atlıyorum yazarken zira hepsi çok uzun.
Bu krizleri yaşarken üzerimde bir de 16 aylık kızımın olduğunu hatırlatmak isterim. Izdırabımı hayal edebiliyor musunuz? En başta fırından istediği pastayı alsaydım bunları hiç yaşamazdım. Ama evden çıkmadan birbirimize verdiğimiz söz hiç olurdu.
İki gün sonra babasıyla markete gitti. Onun yanında babasına dedim ki, yumurta lazım başka bişey alma. Yolda babasına demiş ki, sadece yumurta alıcaz baba, başka bişey yok. Ve hiç olaysız eve döndüler.
Yani bazı şeyleri oturtmak için biraz çaba harcamak gerekiyor. Sınırlara ihtiyaçları var ama yine de büyümelerinin bir parçası olarak bu sınırlara direniyorlar. Böyle düşünün.
Bol bol sabır diliyorum size. Zira annelerin en çok ihtiyacı olan şey bu.
Aynen ben de çok kaygılıyım çok üzülecek hayatı boyunca.kızım biraz şöyle yap sen de cevap ver diyorum."e üzülür arkadasım anne"diyor.Aynı sizin kızınız gibi arkadasımın 7 yasındaki kızıda böyle ama annesi benden kaygılı hayat ona karsı hep böyle naif davranmayacak diye ne diyeyim sizinkide zor
Bazen bunu da yaptığım oluyor. Ancak beni oraya götürürken poğaça değil, başka bir şey (kasanın önünde envai çeşit abur cubur var) almaya götürdüğünü biliyordum. O sebeple sadece poğaça üzerine anlaştık. Hatta istediği şey olmayınca su istiyorum dedi onu bile almadım. Çünkü anlaştıysak buna uymalı.Bu da yanlış bana göre. Ben olsam poğaça almaya gidiyoruz , orada fikrin değişirse poğaça yerine başka bir şey alırsın ancak tek hakkımız var seçersin orada demeliydiniz.
Çocuk bu poğaça çeker canı, oraya gidince birbirimize çeşit pasta içinde canı başka bir şey çekebilir.
Böyle yapsaydınız ne çocuğunuz üzülürdü ne siz. Hem de sözünüzü tutmuş olacaktiniz
Bu çocuk üzerinde fazla tahakküm kurmaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?