• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana ''Haklısın'' demenize ihtiyacım var.

Biraz önce nafaka pazarlığı yaptık...Duygusuzca ,ticaret yapar gibi...Param yok beni bilmiyor musun olunca daha çok vereceğim sizden mi sakınacağım dedi.Hala benden medet umuyor,evet bu sefer sırtını sıvazlayıp evet sen çok iyisin,aslansın,kaplansın dememi bekledi herhalde...ama o kadar çok yoruldum ki her dediğine çok haklısın tamam demek ve bu işin uzamamasını istiyorum.Ama mantığımda şimdi ne yaparsan yaparsın boşanınca bazı şeyleri istemek çok zor diyor.Annemle konuşmuş acıklı acıklı,kadın açtı yazık dedi.Tam da ya acaba mı derken nafaka pazarlığı gene sadece beni suçlayan sözler aklımı başıma getirdi.Beni bu hale getirdi hala beni suçluyor, ben gerçekten bu evlendiğim adam mı diyorum ya...Gerçekten uslanmaz bir romantikmişim...Gerçek hayatta değilde kendimi romantik komedi filminde sanmışım...Evet ayaklarım biraz geç yere basınca bnim romantik komedi oldu mu sana dram...

aman sakın nafakasız ayrılma.anlaşmalı boşandığın zaman elin kolun bağlanıyor.benim avukatım zorla -ben istememiştim ama bana duygusal düşünme demişti iyi ki demiş- cüzi miktarda nafaka bağlattı.şimdi ise artırma davası açayım diyorum avukatlara danıştım "anlaşmalı boşanma bu sen bu paraya razı olmuşsun şimdi dava açarsan havanda su döversin.ama yapacağın şey kızın büyüyünce ihtiyaçları arttı deyip dava açman " diyorlar.

keşke daha büyük miktarda isteseydim inan ki insan duygusal davranıyor.o zaman gözü birşey görmüyor dertlerle uğraşmaktan boğuluyor.bu zamanda çocuk yetiştirmek zor nafakanı söke söke al.......................

erkekler para konusu açılınca iç yüzleri ortaya çıkıyor üzgünüm ama öyle....

Son düzenleme:
Yaklaşık 2 sene önce çok severek,aşık ve de deli divane olarak evlendim onunla;ailesinin cahilliklerine,onun agresifliğine karşın güvendim içindeki iyi insana...Kimse şans vermemiş ben vereyim dedim.Birden büyü gibi tutuldum bir hayır var elbet dedim.Allah onu yazmış alnıma,bu hayat bundan sonra onunla dedim.Ömrüm diye sevdim o yüzden...
Ama evlendikten sonra agresifliği arttı.Hep benim dediğim olsuncu davranışları ve bana evdeki bir eşyaymış gibi davranışları kırdı...İlk önce ne yapacağını bilmez oldum,sonra uğraşır oldum,sonra da yorgun oldum...Bitti işte..Benim dilekçemde de ilk eşiyle aynı şikayetler yazıyordu.Tek bir fark vardı..Sanırım ben onu biraz daha çok sevmiştim.Benim evliliğim 1,5 sene daha sürebilmişti ve birde kucağımda ona çok benzeyen küçük bir kız vardı...
Rüya gibi..sanki ben hiç sevmemişim..sanki o hiç olmamışçasına bitiriyorum bu evliliği...Dün son çağrısınıda reddettim..Seni seviyorum ama daha onurlu bir hayatı hakkediyorum,hakaret olmayan,kendi kararlarımı kendimin verebileceği diyerek...Ve çaresizce soruyorum..
AFERİN BANA DEĞİL Mİ!
senağlama

ah bee keşke ablam senin yaptığını yarısını yapabilse:oklava:.ki senin eşin onun eşinin yarısı kadar bile kötü değildir sanırım.AFERİN KIZ SANA BENCE BRAVO.:lepi:bence çocuk be evliiliğin devamı için bir sebeb değildir düşünsene o büyüyecek ve sorunlar yine devam edicek sonra kızın sorunlu biri olucak devamlı gergin bi ortamda büyüdüğü için.ve sen hayatını boşuna mahv etmiş olucaksın.:enbuyukkk:

aynı yollardan ben de geçtim seni çok iyi anlayabiliyorum. aferime sen kendine ver, her kafadan bir ses çıkıyor, ama bu hayatı sen yaşıyorsun, çektiklerin de sevinçlerin de esas sana ait. oturup düşündün, kendin için en hayırlısı bu dedin, e daha ne olsun, aklını kullandın, neyse sonucu göze almaya hazırsın, kendine bir aferin o haldekaydirigubbakcemile5
önemli olan sabah aynaya baktığında, heyyt be seninle gurur duyuyorum diyebilmen. madem seçtiğin yolda ilerlemeye kararlısın, acabalarla vakit kaybetme, gideceğin yolun güzel olmasına yoğunlaş.
nafakaya gelince, çocuğun 18 yaşına gelene kadar istediğin zaman dava açma hakkın var, hiç kaybolmayan bir haktır, tekrar evlensen bile. yorgun hissediyorsan, önce boşan, kafanı dinle bir güzel, kendine daha iyi hissettiğinde nasılsa açarsın.
adım adım git, herkese tavsiye ediyorum, nette medeni kanunun tam metni var, oldukça da net anlaşılır dilde, bir oku. aradığın huzuru bulursun umarım:1hug:

huylu huyundan asla vazgeçmez
bnce çok doğru bir karar vermişsiniz
bundan snraki hayatınızda mutluluklar....

belki bu aşamada yapıcı yorumlarda bulunulmalı ama
ben dürüst olmak istiyorum,
açık olmak istiyorum..
çok net ifade etmişsiniz ruhunuzu,
emeğinizi,bu yaşanmışlıkta yerinizi..
defalarca bulundum mesleğim gereği bu tarz durumlarda..
biliyorum,sancılı süreç..
ama inanın sonrası ferah..
henüz yeniden hayata başlayamayanını görmedim..
en tahammül edemediğim işin bu pazarlık kısmı..
eşine bebeğine 3-5 kuruş vermenin hesabı olur mu..
hiç mi hatrı yoktur yaşananın..
ben can çıkar huy çıkmaz diyenlerdenim..
aksi kişinin gerçekten istemesi durumunda belki ama belki mümkün..
hayatınızı yeniden kurgulayın derim..
cesur,dimdik,özgüwenli,NE HAK ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLEN bir kadın olarak..
süreci otomatiğe bağlayın,mümkün olduğunca serin durun..
hukuki we manewi destek için her zaman hazırım..

yanlış hesap bağdattan döner siz bildiğiniz yolda ilerleyin 3 günlük dünyanın yarını varmı yok mu bilinmez yarının varlığı bilinmeyen hayatta acı çekerek yaşamaktansa kafanızın rahat olmasıı hayatın bir yerinden yakalamış olmaktan güzeli varmı?inş çok mutlu olursun huzur ve sağlıklaaa mutluluk hep seninle olsun

tatlım haklısın sana sonuna kadar hak veriyorum....aile kutsallığına saygısı olmayana kapı orada.
ama eşini kanuni yollarla iyice bağla ki sanırım sen çalışyorsun sana olmaz ama kızın için koparabileceğin ne varsa kopar.

kendini çok üzmemeye çalış, çünkü ilerde pişman olacaksın "aaa keşke kızımı keyifle büyütseymişim, ne gerek varmış o kadar yıpratmışım kendimi" bile diyeceksin...ben evliliğimi bitirme aşamasın da psikiyatrik tedavi gördüm , 1 yudum su bile içemiyor istifra ediyordum sinirsel olarak bitmiş dibe vurmuştum ama ihaneti affedemedim.

tatlım kızını:ecrin_bebek: keyifle büyütmeye bak, gerisi yalana.s.

Son düzenleme:
canım benim kimse boşanmak için evlenmiyor kimseyede köle olmak için dünyaya gelinmiyor...
sana kocaman BRAVO diyorum ayakları üzerinde durabilen ve kararlı bir kadın olduğun için...
bırak üzülecek biri varsa böyle eşin kıymetini bilmeyen kocan olsun...
aslında çocuk için üzülürüm ben hep ama sağlıksız bir ortamda büyütmek yerine sırf aynı evde yaşamak adına çocuklar daha fazla yara alıyor aradaki geçimsizliklerden...eş kıymeti bilmeyen çocuk kıymetide bilmiyor aslında...
allah yardımcın olsun bu dirayetini kaybetme güzelim...

aferin size... kimse kucağında küçük bir kızla sebepsiz yere ayrılmak istemez... kimse ayrılmak için evlenmiyor.. demekki tahammül sınırlarınızı delip geçen büyük şeyler yaşamışsınız.. ama en güzeli buna bir dur diyebilmişsiniz...

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.. yolunuz açık olsun

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Şu anda içinde bulunduğun ruh durumun - kalbinle beyninin arasında
sıkışıp kalmışlığın - mahkeme sonuçlanacağı ana kadarki - bir mucize olabilirmi bekleyişin öyle tanıdık
duygular ki. Ancak yaşayan bilir. Eminim eşin de aynı ruh halini yaşıyor.
Boşandıktan sonra erkekler daha fazla pişmanlık yaşadıkları halde - hangi sebeple dönüpte kendilerine
bakmaktan kaçınırlar anlamış değilim.
Boşanma gerçekleşene kadar herkesin sana-bu kararı almakta çok haklısın-bravo demesini istersin.
Çünkü bu çok zor ve sancılı kararının arkasında durabilmen için bu sözlerin itici gücüne ihtiyacın var.
Bunu bildiğim halde sana haklısın-en doğru kararı vermişsin diyemiyorum bebeğim.
Gönlümün istediği - seni ve eşini karşıma alıp - siz ne yaptığınızın farkındamısınız? Boşandıktan
sonra sizleri hangi sıkıntıların beklediğini biliyormusunuz? Bundan sonraki hayatınızın daha iyi
olacağını sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. İnternet elinizin altında bu aile birliğinin devamı için
neler yapmanız gerektiği ile ilgili dökümanlar bir tıkla karşınıza çıkıyor. Boşanmanın bir çözüm
olmadığı - daha sonra başkalarıyla yapılacak yeni evliliklerin yürümesi için ne büyük fedakarlıklar
yapılması gerektiğinide araştırmalar gösteriyor. Fedakarlıkların daha azını niye birbiriniz için
yapmak varken ne diye zoru seçiyorsunuz gibi konuşmalar yapmak ve ayrı yerlere savrulduğunuzda
sizi nelerin beklediği konusunda uyarmak isterdim.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım başka ne diyebilirimki.

bu sevgi,ve evlilik ugruna kendinden bile vazgeçmiş,
kendine ,özüne ait değerleri bile evliliğin uğruna canın acısa da görmezden gelmiş,
o kadar çok sevmiş,öylesine sevgi ile yaşamışsın ki bu evliliği,canını acıtan anları bile romantik -komedi olarak yorumlayacak kadar asil,dram ile sonlandıracak kadar da cesaretli davranmışsın...

ben senin elinden geleni,hatta gelmeyeni bile getirttiyene inanıyorum,yazılarından...
öyle evlilikler, böylesine sevgiler ile yaşanıldığı içinde sonu daha ağır gelir hep,gelmek bilmez sonu,o sondan hep kaçarsın,o sonu hayal etmek bile kabustur aslında,ama an gelir ve dümeninin sende olduğu titanic buz dağına çarpmış,hızla batıyordur bile...ama artık geride bıraktıkları izler ve acı hatıraları seni ona götürmeye yetmezzz!

evladının, kendisini seven,kendisi ile barışık,mağrur ,gururlu,asil ruhlu,fedakar,tecrübeli olan annesi ile ona yeni hayatlarında mutluluk ,sevgi,huzur ve sağlık diliyorum... kendini hissettiğince yaşamak,esaretinden kurtulmak ve bir hiç uğruna kendi duygu ve düşüncelerinden vazgeçmek sana yakışmazdı zaten..tebrikler!;)kendini olabildiğince yaşayacak isen mutlu olacaksın! yeter ki, az sabır,bu süreç zor, sancılı bu süreci atlatmayı da başaracaksın sen,sevgiler...

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Gerçekten düşünerek yazıyorsunuz yazılarınızı,birinizin yazısı teselli oluyor diğeriniz aklımı başıma getiriyor,bir başka arkadaşım tecrubeleriyle uyarıyor,bir başkası benim yerime muhakeme bile yapıyor..anlamış olacaksınız beynimin ne kadar yorgun olduğunu iyiyi kötüyü bile benim yerime düşünüp yazan var..Bilemezseniz ne kadar önemli birşey yaptığınız..Çok içten teşekkür ederim..Şu an akşam son pazarlığa oturacak yüreğim ağzımda bekliyorum ne olur sorun çıkmasın diye.Ama bu arada psikolojim biraz bozuldu sanırım ağzımı açasım kimseyle konuşasım yok.Biri beni uyutsun iş bitince de uyandırsın istiyorum.Çok zormuş...:çok üzgünüm:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Şu anda içinde bulunduğun ruh durumun - kalbinle beyninin arasında
sıkışıp kalmışlığın - mahkeme sonuçlanacağı ana kadarki - bir mucize olabilirmi bekleyişin öyle tanıdık
duygular ki. Ancak yaşayan bilir. Eminim eşin de aynı ruh halini yaşıyor.
Boşandıktan sonra erkekler daha fazla pişmanlık yaşadıkları halde - hangi sebeple dönüpte kendilerine
bakmaktan kaçınırlar anlamış değilim.
Boşanma gerçekleşene kadar herkesin sana-bu kararı almakta çok haklısın-bravo demesini istersin.
Çünkü bu çok zor ve sancılı kararının arkasında durabilmen için bu sözlerin itici gücüne ihtiyacın var.
Bunu bildiğim halde sana haklısın-en doğru kararı vermişsin diyemiyorum bebeğim.
Gönlümün istediği - seni ve eşini karşıma alıp - siz ne yaptığınızın farkındamısınız? Boşandıktan
sonra sizleri hangi sıkıntıların beklediğini biliyormusunuz? Bundan sonraki hayatınızın daha iyi
olacağını sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. İnternet elinizin altında bu aile birliğinin devamı için
neler yapmanız gerektiği ile ilgili dökümanlar bir tıkla karşınıza çıkıyor. Boşanmanın bir çözüm
olmadığı - daha sonra başkalarıyla yapılacak yeni evliliklerin yürümesi için ne büyük fedakarlıklar
yapılması gerektiğinide araştırmalar gösteriyor. Fedakarlıkların daha azını niye birbiriniz için
yapmak varken ne diye zoru seçiyorsunuz gibi konuşmalar yapmak ve ayrı yerlere savrulduğunuzda
sizi nelerin beklediği konusunda uyarmak isterdim.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım başka ne diyebilirimki.

Haklısın..pişman da oldu..ama hiç güvenim yok ..aynı şey olacak biliyorum...o zaman herşey daha zor olacak.Birde içimde bir yorgunluk var..Onunla konuşmak bile zor geliyor.Dengesiz tavırları ürkütüyor bir çok seviyorum diyor bir benim hiç hatam yok sen şöylesin böylesin diye hakaretlere başlıyor,bir gel diyor bir tehdit ediyor.vs vs...yani güvenemiyorum ...güvenemiyordum...artık bitti gitti sayılır zaten...Ne yaşayacaksam da yaşarım.Bilmemkaç yaşında ortada bırakma potansiyeli olan birine güvenip yaşamaktan iyidir diye düşündüm...Sağol arkadaşım..Hayırlısını dilemekten başka çare yok bu aşamada...

tatlım haklısın sana sonuna kadar hak veriyorum....aile kutsallığına saygısı olmayana kapı orada.
ama eşini kanuni yollarla iyice bağla ki sanırım sen çalışyorsun sana olmaz ama kızın için koparabileceğin ne varsa kopar.

kendini çok üzmemeye çalış, çünkü ilerde pişman olacaksın "aaa keşke kızımı keyifle büyütseymişim, ne gerek varmış o kadar yıpratmışım kendimi" bile diyeceksin...ben evliliğimi bitirme aşamasın da psikiyatrik tedavi gördüm , 1 yudum su bile içemiyor istifra ediyordum sinirsel olarak bitmiş dibe vurmuştum ama ihaneti affedemedim.

tatlım kızını:ecrin_bebek: keyifle büyütmeye bak, gerisi yalana.s.

Evet akşamları kızımla keyifli vakit geçirmeye çalışıyorum zamanın deli gibi geçtiğinin farkındayım.Dün akşam uyuyor sandım biraz canım sıkkındı ağlamaya başladım bir baktım eğmiş başını beni izliyor yüzünde de güleyim mi ağlayayım mı bir ifade içim buruldu bende gülmeye başladım gözümde yaşlarla ..komik oldu...çocuklar anlıyor herşeyi..

Sen daha iyi misin şimdi.Evli yazıyor profilinde..tekrar mı evlendin?Bende de şu sıralar böyle bir huy geldi.Güzel şeyler duymak istiyorum.:teselli:

bu zamanlar da geçer toparlarsın kendini...biz de geçtik o yollardan ama umarım ailen arkandadır arkadaşların sağlamdır.böyle zamanlarda at dışarı kendini.. in sahile dalgalara bak rahatlarsın.kızına sarıl sıkı sıkı kötü şeyler düşünmemeye çalış.bu durumlarda insan sağlıklı düşünemez..duygularına hakim ol kötü şeyleri sil hep güzellikler düşünmeye çalış...evine al bir demet canlı çiçek bak seni nasıl rahatlatıyor....

Back
X