Al birini vur ötekine
Tencere kapak gibi deyimler sizin için yazılmış sanki
Sakın bunu kötü algılamayın çünkü birbirinizle çok uyum içindesiniz.
Hayatı akışına bırakmak yerine sürekli engeller koyarak yaşıyorsunuz yalnız dikkat edin bir doğal afet gelip bu engellerinizi yıkmasın.
Zira çok canınız yanar.
Yazdığınız konuya gelince yeni doğum yapmış bir kadının evine gidiyorsunuz ne hoş.
Ama bundan hoşnutsuz bir durum çıkarmayı başarıyorsunuz.
Fazla tabak istemesi neden sorun ? Çok lezzetli gelmiş olamaz mı ya da gelmemeli miydi ?
İleride size biri misafirliğe gelse 2. tabağı istemesini eşiniz sorun edecek mi ?
Bu kadar sıkıcı detaylarda boğulmayın.
al birini vur ötekine ne demek şimdi daha saygılı yorum yapsanız olmuyo mu
Konu sahibi arkadaşım dur ve bir düşün.
Nişanlın (hakkı olmadığı halde) sana bu gibi yasaklar koymasaydı hafta sonu olan bu durumu yine sorun eder miydin kendine? Yani o sana böyle davranmasaydı yine de ters gelir miydi bu hareketi?
Bunu soruyorum çünkü o sana haksız yere böyle konularda yasaklar koyup, senin deyişinle kıyametleri kopardığı için sen de onun bu saçma kıskançlığından etkilenip aynısını ona yapmaya başlamışsın.
Burada doğru olan, onun,sosyal hayat içinde yaşadığını bile bile nişanlandığı insana güvenip, davranışlarını ayarlayacak olgunlukta olduğunu kabullenmesini sağlamak. Ama sen kesirmeden gidip onun yanlışına uymuşsun. Hatalı olan nokta bu.
sorun ederdim ama bu kadar dile getirmezdim
çok kıskançsın
ne olmuş adam bir tabak daha pasta yediyse
ne olmuş kadınla sohbet ettiyse
niyeti farklı olsaydı sen ve o kadının eşi yanlrında olmazdınız
biraz fesatlık var sende
çok kıskançsın
kendine çeki düzen ver
fesatlıkla ilgisi yok bence
Konuya kimin yorum yapmayacağına karar verme lüksünüz yok malesef...
Ayrıca yaptığınız kıskançlık değil,boğmak karşınızdakini... :13:
tabi ki öyle bi lüksüm var,eski konularımda bana hakarete varan şeyler söylendi kimsenin hakkı yok bunu yapmaya
Ediyo, yapıyo , istiyo, yiyo. Yoo dostum yoo. Hıncını r harfinden çıkarma o bunları hiç hak etmiyo. Konunuzu hızlı bir şekilde okumayı denedim adeta bir rap şarkısı söyler gibi kendimden geçtim. Çıktım mutfak tezgahına ritm tutuyorum.
Konunuza gelirsek, çok haklısınız. Yeni doğum yapmış bir hatunun pastasından ikinci dilim yenilmemeli. Niye bilmiyorum ama bana da çok yanlış geldi bu tutum. Nişanı atın. Elbette sizin pastalarınıza layık adaylar çıkacaktır karşınıza. Bugün lohusanın pastasından ikinci dilimi yiyen, yarın bir gurmenin krem şantili fantezilerine alet olur.
komik olduğunu mu sanıyosun.
Tolincim sana bi ban yaklasıyor gibi
Lorenanın dertleri hep aynı hayatı böyle geçip gidiyo yazık
asıl açtığm konularla uğraşanlara yazık
Bazı kadınların ne kıymetli sevgilileri var. Biri bir kadınla muhabbet etse çıldırırım der, diğeri misafirliğe gittiği arkadaşının evinde nişanlısının surat asıp oturmasını bekler. Bu kadar buldumcuk olmayın bence. Herkes sizin kocalarınıza sevgililerinize ölmüyor.
hiç alakası yok neyi sıkıntı etttiğimi anlamamışsınız
mune korusun ya ban alcak naptım kıhakkaten lorena bız bıle okudukca bunalıyoruz burda sen sıkılmıyomusun bu halınden?
okumayın bunalmayın
2 tabak yerse gözü var kadinda demek, 3 tabak yerse asik oldu demek :))) dikkat et fazla yemesin mazallah birsey olur konu sahibi sagolsun yanlis birsey olduğunu ögretti bize:)))
aslında böyle saçma sapan yorumları görmezden gelmek en iyisi
konularını az çok biliyorum ,
dertleniyorsun hep nişanlının yaptıklarından ...bazlarını ona belli ediyorsun bazlarını ise içinde saklıyorsun ...
peki bu konuyu biliyor mu? ve ne dedi?
hayır anlamadığım şu....sen bu ilişkide mutlu değilsin belli...o ne yapsa sana dokunuyor
peki neden nişanlandın ? eh muhtemelen evlilik de söz konusu olacaktır...
yanlış anlama ,seviyorum diyeceksin ama sen bu gidişle kanser olursun ...
bir ömür boyu böyle sürecek ...düşünsene...!!!
haklısın söylediklerinde ama olmuyo işte
konuyu biliyo söyledim,tmam artık sadece iş gereği konuşurum sohbet v.s olmaz dedi ama yapıcağını yaptı bi kere baştan yapmıycaktı
Konunuzu saçma değilde,konuyu açan bayanın baya bir kıskanç olduğunu gördüm.
Düşünüyorum,ben ve eşim benim iş arkadaşıma gittik ve pasta okadar hoşuma gitti ki bir tabak daha istedim.
İnanın eşim sen niye ikinci tabağı istedin diye bana kızmaz.
Ortamda konuşmalara yabancı kalmanız çok normal,sizin değil nişanlınızın arkadaşı.
Bu yabancılığınızda zamanla geçecek,hop diye geçmez.
Bunları yapan bayanların evliliklerini hiç sağlıklı görmüyorum.
Bırakın iki tarafta biraz nefes alsın,o beni kısıtlasın,ben onu dahada kısıtlayım derken mutlu olmayı unutuyosunuz haberiniz yok.
Bu güzel günleriniz birdaha gelmeyecek,oyüzden doyasıya tadını çıkarın.
arkadaşı demeyelimde meslaktaşı diyelim
tabi geri gelmiycek ben yıprandığımla kalıcam ama takıyorum kafama işte
ben de farklı bi yorum yazıyım.
eşiniz samimi ki bebek görmeye kadının evine gidiyor zaten.
aralarındaki samimiyeti oraya giderken anlamadınız da pasta isteyince mi anladınız?
haklısın ben daha gitmeden önce konuşmalıydım onunla bu konuyu kalkıp gittim bide
pardon ama bebek görmeye gitmişsiniz, siz oradasınız kadının eşi orada, kıskançlıkta doruğa çıkmışsınız kusura bakmayın.
kadın konusmasa, nişanlınız konusmasa öyle buz gibi bi ortam olucakmış demek onlarda ortak bi konu bulup laflamışlar,saçma bulanlar yorum yapmasın diye bi sınırlama da koymussunuz, siz istiyosunuz ki ''ayy evet tatlımm bence haklısın çok abartmış nişanlın '' gibi duymak istediğiniz yorumlarla destek alasınız. ama öyle bi sey yok, burada her konu yoruma açık,siz de her türlü eleştiriye açık olmalısınız. eğer olumlu tarafından bakabilmeyi başarırsanız bu eleştiriler sizin lehinize olacaktır, nihayetinde burda kimse sizin kötülüğünüzü istemez
hiç de öyle değil,sözüm saygısızca yorum yapanlaraydı.
yoksa tabi beni eleştircekler yaptığm yanlışsa söylycekler herkes fikrini söyliycek bu yüzden konu açıyorum ben ama bazıları kendine eğlence arıyo gidip başka yerde eğlensinler koca koca insanlar neler yazıyolar ya ayıp denen bşy var
dalga geçenleri Allah a havale ediyorum.
Canım ben seni çok iyi anlıyorum.Senle bir misafirliğe gitmiş sen sonuçta yabancısın ve eşinin bunu düşünmesi gerekirdi sıkılabileceğini yanlız kalabileceğini.Erkekler zaten böyle sen onlar gibi davranamazsın ama kendisine sıra gelince aslan kesilir.Kadın doğum yapmışsa erkeğe ne bundan gidersin güzelce Allah analı babalı büyütsün dersin dönersin.Görmemiş gibide eşini mahcup etmezsin.Çok beğendiysen eşinden rica edersin yapar sana hazırlar yani.
Aslında konu sahibinin ki kıskançlıktan çok o anki ilgi eksikliğinden dolayı olmuş.
Şimdi kendimi onun yerine koyuyorum. Bir arkadaşına gitmişiz ben daha yeni tanışıyorum bu insanlarla. Nişanlım pata küte sohbete giriyor, ben kızla öylece kalıyorum ve konuşçak çok az şey bulabiliyorum doğal olarak geriliyorum.
Sonra olay tersine dönüyor nişanlım bu sefer bayanla konuşmaya başlıyor, o kadar dedikodu boyutuna geliyor ki iş ben kendimi dışlanmış gibi hissediyorum. Oysa olması gereken nişanlımın benide bazı konulara dahil edip, daha samimi bir ortam yaratması olurdu.
2.ci tabağı isteme mevzusuna gelince; bunu çok takmazdım açıkçası. Bir yandan da aklımda şöyle bir düşünce oluşurdu;
"Şimdi insanlar benim hiç tatlı yapmadığımı düşünecek, sanki ben hiç tatlı yapmıyorum da nişanlım tatlıya hasret gibi 2. tabağı istemiş izlenimi oldu. Acaba hakkım da böyle düşünmüşlermidir?"
Böyle bir düşünce oluşmasını çok yadırgamadım, sonuçta ilk defa görüşülen insanlar. Belki tanısa böyle bir düşüncesi olmayacaktı.
Açıkçası ben konu sahibinin o bayanı nişanlısıyla arasında bir şey olabileceğinden dolayı kıskandığını düşünmüyorum. Onun ki kıskanmak değilde biraz içinde bulunduğu duruma içerlemiş gibi olmuş.
herkes saçma bulmuş ama demek istediğini anlayabiliyorum.aslında nişanlının onla sohbet etmesi gayet normal ama o sana kızıyormuş.madem normal bulmuyor kadın erkek ilişkisini kendi de konuşmayacak ya da sana da karışmayacak.bu sana yapılan bir haksızlık gerçekten de.aslında konuşulmasına kızıyorsa çalışmayan bir bayan seçseydi evlenmek için.
sadece pasta istemesine kızman gereksiz geldi.isteyebilir beğendiyse böyle şeyleri sorun etme.ama onu da samimiyetinden yaptığı için rahatsızsan haklısın o konuda da.aslında böyle şeyleri sorun etmemelisiniz.çalışan bir insan iş hayatında kadınla da muhatap olur erkekle de.
tşk ederim benim neyi sorun ettiğimi çok iyi anlamışsınız açıklamışsınız,çoğu kişi pastaya takmış onlar için ayrı bi açıklama yapıcaktım ama gerek kalmadı bu yorumları okusunlar.