- 14 Şubat 2012
- 6.205
- 8.823
- 448
- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
Geçmeyecek ama bunlarla o geçmişle yaşamayı öğreneceksin.Simdi karşımda olsan sana uzun uzun anlatmak isterdim beni.Once annemden siddet görürdüm.Bir sabah babamin bağırmalariyla bu sona erdi.Annem gece yatip sabahina kalkamamisti.7 yasindaydim yanina gittim uzun uzun yüzüne baktim gözlerini actim kapattim.Ölmustu.Sadece 28 yasindaydi cok güzeldi kivircik saclari ela gözleri vardi.Sesini hatirlamam.Ambulansa koyduklarinda ömrüm boyunca kendimi suçladığım 2 kelime söyledim içimden Umarim Ölmüştür.Sonra hayatim boyunca pisman oldum onun yerine gelen dövsede pisman olup sarilmiyordu.Her defasinda daha bir öfkeliydi.Sonra babamdan uzaklaştım sebebini bilmiyordu.Öyle yaa karisi oyle sevecen oyle özveriyle bakıyordu bize.Sorun neydi?Sorun düşmandı babam her seyi farkettiğinde o kadından oglu vardi.Ve ben cok sey yaşamıştım artik.Babam gece yarılarına kadar çalışıp bazende 1 hafta eve gelmiyordu.Ee kadının ailesi bizde kalıyordu.Kardesileri de vardi kızlı erkekli.Kendimi en azindan tecavüze uğramayacak kadar korudum.Babam bunu da bilmiyordu.Nefretle kızgınlıkla ben masumluktan çıktım.Surekli kavga eden bağıran hatta bir gün o kadını(üvey annem)dövüp burnunu kıracak kadar delirdim. Kiz kardeşlerini de unutmadim.Erkek kardesini de rezil ettim.Cok büyük hata ettim 17 yaşımda yillarimi verip ailesi sorunlu biriyle ilişkiye basladim dile kolay 8-9 yil sürdü o benim kacisim kendimce korunagimdi.Bu süreçte okudum ama 3 meslek edindim.Yillarca sırtımda kanbur olan ilişkiyi de attim.Babami kaybettim bin tane psikolojik sorunu kendi kendime yendim.Gozlerimde surekli kırpma,icimde benle hareket eden birinin varlığı sac koparma kel oluncaya kadar.Takintilarim neler neler.Ilaclar beni uyuşturuyordu çünkü ama ben bilinçliyken kendime yardim edebiliyordum.Dedim ya babamı kaybettim dünyam basima yıkıldı simdi kimsesizdim kardeşim vardi evet ama o kendi dünyasındaydi.Bende sevdim birini bu kez kurtuluş degil ama gerçekten istediğim içindi evlendim bin sorunda bursa yaşadım ama yılmadım.Cocuklarim var.Yalnizligim dindi mi?Hayır dinmeyecek belki ama en azindan sabah uyanmak icin nedenlerim var.Gecmis hep benle ama onu ardima aldimtaciz, tecavüz, şiddet, boşanmıs bir ailenin cocugu oldugum için aile tarafından istenmeme, hakaret, beddua, evden kovulma
yıllarca sessiz sakin bugünlerin geçeceğini bir gün biteceği ümidi ile yaşadım.
Yeri geldi çok dua ettim, yeri geldi kişisel gelişimime adadım, bakış açımı değiştirdim neysen o olursun ne düşünürsen o olur dedim. Olduramadım.
Değişmedi. Ailemle görüşmüyorum 8 ay kadar oldu. Kimsenin umurunda değil. Hani 8 yıl daha görüşmesem de böyle olur.
30 yaşımda en güzel zamanlarımda artık gücüm bitti. Her sabah güne gülümseyerek yeni umutlarla başlıyorum bir süre idare ediyorum. Sonra bir kare görüyorum kardeşine sarılan abla, annesi ile yürüyen kız, pazarda alışveriş yapan aile. Yada arkadasımın ailesinin arayıp ne zaman geleceksin demesi. PAtronla kavga eden arkadasımın sevgilisini araması.
O zaman dağılıyorum ama sadece içimde. Keşke bir şeyler farklı olsaydı.
Çok zor bir gün geçirdim iş yerinde eve geldim yastıga sarılarak oturdum sarılacak kimse yok. Yaşamak istemiyorum. Şiddet görürken keşke bir yerime bir sey olsa da birine bir sey anlatabilsem biri görse derdim kızarıklık bile olmazdı. Bi 30 yıl daha bu şekilde yaşayacak gücüm yok.
Geçer mi bir gün iyi olur mu her şey. İçinizi kararttıysam üzgünüm ama burdan baska yazacak anlatacak yerim yok
Her şey benim elimde olsaydı bugün iftarı ailemle yapar yada en kötü iftar da arayıp yemek yedin mi bugün ne yaptın diyen biri olurdu
Her şey benim elimde olsa bebeklikten gençliğime her Allah ın günü o evde fazlalık olduğumu duyarak yaşamaz kapıyı tekmeleyerek uyandırılmak yerine günaydın diyerek uyandırılırdım.
Babam benim telefonlarımı açmadıgı için maillerini mecburen okuyacak diye maille iletişim kurmaya çalışmazdım
Tecavüze uğramadan önce yada sonra arayacak gidecek bir kapım olurdu benim elimde olsaydı.
Benim elimde olsaydı çok şey yapardım neyse sizin adınıza sevindim
Çok geçmiş olsun.
Tek diyeceğim şu kapak görselini paylaştığım kitabı okuyun. Farkı göreceksiniz.
Alanında uzman bir çocukluk dönemi travma uzmanı bir kadın tarafından yazılmış.
Okuyun. Sizin gibi olaylar yaşayan insanları göreceksiniz. Çözüm yollarını da bulacaksınız.
Bu kitabı okuyun.
Eki Görüntüle 2630576
Sanirim ben ifade edememisim demek istedigimi, cunku ben basiniza gelenler sizin elinizde demedim. Aileniz, basiniza gelenler elbette ki sizin seciminiz ya da elinizde olan seyler degildi. Ama basiniza gelmis olan seylere karsi olan davranislariniz, duygularinizin yonetimi, olaylara bakis aciniz sizin elinizde. Kendinize aciyip neden bunlar oldu diye sorgulayabilir ya da basiniza gelenleri kabul edip onunuze bakabilirsiniz. Bundan sonrasi bir secim cunku. Bakin psikologum bile bir yerden sonra yetersiz kaldi diyorsunuz cunku siz gercekten gecmis travmalarinizdan kopmak istemezseniz size kimse yardimci olamaz ki.
Yalnizliga bakis acisinin degismesi de onemli bir durum. Yalniz olmak sizi dibe ceken bir sey olmak zorunda degil. Bazi zamanlarda yalnizlik, can sıkıntısı aslinda potansiyelinizi ortaya cikaran durumlar oluyor. Ben de 18 yasinda baska bir sehirde, 25 yasinda dunyanin obur ucunda 1 kisiyi bile tanimadan sifirdan bir hayat ve sonrasinda aile kurdum. Bunlarin hicbirini ozel guclerim oldugu icin yapmadim ya da dunyanin en sansli insani olmadigim ortada :) Siradan bir insanim ama hep dedigim gibi mutlu olmak bir secim. Hayatinizi secimleriniz belirliyor. Ben bu hayati sectim, siz de icinizde bulundugunuz kosullardan en iyi olacak hayati secebilirsiniz.
Belki objektif bakis acisiyla okumak isterseniz 'Hayati Yeniden Kesfedin', 'Iyi hissetmek' ve 'Zor Bir Ailede Buyumek' isimli kitaplari tavsiye ederim.
Dipten daha dibe batamazsiniz. En dibi gordugunuz anda cikisin cok yakin oldugunu bilirsiniz. Cikisi takip etmek -ister inanin ister inanmayin ama- sizin elinizde. Icinizdeki guce inanin. Sevgiler.
Aslinda sorun burada destek ihtiyaci aramsyin diye seans yapiliyor baskasi icin en iyi sizin icin iyi olmayabiliyor ,o bile sizi kosullamis ,neden birine ihtiyaciniz olsun ince kendiniz olunŞehrin en iyi psikoloğuna gittim ama maalesef o bile 6. Aydan sonra tıkandı.
Bende kimsede görmediği iyi olma çabası vardı ama tıkandı çünkü bu tip durumlarda seans sonrası destek alabileceği güç alabileceği birilerinin olması lazımmış hayata geçirebilmek uygulayabilmek için. Ben yalnız olduğum için ne kadar çabalarsam çabalayayım başa dönüyorum
seansla bir ömür devam edebilirdim ama ona da maddiyatıM dayanmaz
Bence önce kendine acimayi bırak. Arayan yok iftar yaptığım kimse yok vs vs. Yoksa yok bunu kabullen.
Hayata yatalak olarak devam eden insanlar var, üç çocuğunu birden depremde kaybeden bir tanıdığım var, aklını kaybetmiş kendini bilmeyen insanlar var. Her gün hayatını kaybeden insanlar var.
Kendine gel bence. Bu halinle dost bile edinemezsin kimse aglak bir insan istemez hayatında.
İnan senden cok zor durumda insanlar var. Mesela ben öyle şeyler yaşadım ki her defasında güçlü olmaya çalıştım. Kendine bir arkadas dost bul. Önce sen ara hayatında ol ki o da seni arasin. 30 yasinda insansın benim bile içimi kararttin her mesajında.
Bak kardeşim 16 yasinda anne baba kardes Anneanne dede hala teyze Kuzenler onlarca arkadaş olmak üzere tüm sevdiklerimi depremde bir gecede kaybettim. Tek canim Kızkardeşim onu da 6 ay önce kanserden kaybettim. Çooook dibe vurdum ama hayat devam ediyor. Hayvanlar için bişeyler yapıyorum , ihtiyacı olanlar için bişeyler yapıyorum , muhendisim üstüne hukuk okudum, tekrar uğraştım A sınıfı is güvenlik uzmanı oldum... şimdilerde pilates eğitmeni olacağım kafama koydum.
Sen de kendince hayata sarıl. Bittim modunda yaşama. Yalnız geldik yalnız gideceğiz bu dünyadan. Umarım kendine gelirsin. Senu tutup sarsmak istedim şimdi silkelen kendine gel diyerek...
Bu kitabın etkisinden uzunca bir süre kurtulamamıştım okuduğumda.Çok geçmiş olsun.
Tek diyeceğim şu kapak görselini paylaştığım kitabı okuyun. Farkı göreceksiniz.
Alanında uzman bir çocukluk dönemi travma uzmanı bir kadın tarafından yazılmış.
Okuyun. Sizin gibi olaylar yaşayan insanları göreceksiniz. Çözüm yollarını da bulacaksınız.
Bu kitabı okuyun.
Eki Görüntüle 2630576
Emin ol bugünler geçicek herşey bambaşka olucak. Kendinle mutlu olmayı öğrenmek için öncelikle bir psikologtan yardım almalısın önemli olan çevre değil kimse değil sensin... Ne insanlar tanırım koskoca aile içinde mutsuz. En başta kendisini seven insan mutlu insandır. Spora başka bir mesgale bul kendine hayatını değiştir mutluluğa zorla kendini bakarsın nasibin oradan gelir bir anda değişiyor herşey. Bu kadar düşünüp kendine yazık etme çünkü bir gün hiç ummadığın anda sabah olucak...taciz, tecavüz, şiddet, boşanmıs bir ailenin cocugu oldugum için aile tarafından istenmeme, hakaret, beddua, evden kovulma
yıllarca sessiz sakin bugünlerin geçeceğini bir gün biteceği ümidi ile yaşadım.
Yeri geldi çok dua ettim, yeri geldi kişisel gelişimime adadım, bakış açımı değiştirdim neysen o olursun ne düşünürsen o olur dedim. Olduramadım.
Değişmedi. Ailemle görüşmüyorum 8 ay kadar oldu. Kimsenin umurunda değil. Hani 8 yıl daha görüşmesem de böyle olur.
30 yaşımda en güzel zamanlarımda artık gücüm bitti. Her sabah güne gülümseyerek yeni umutlarla başlıyorum bir süre idare ediyorum. Sonra bir kare görüyorum kardeşine sarılan abla, annesi ile yürüyen kız, pazarda alışveriş yapan aile. Yada arkadasımın ailesinin arayıp ne zaman geleceksin demesi. PAtronla kavga eden arkadasımın sevgilisini araması.
O zaman dağılıyorum ama sadece içimde. Keşke bir şeyler farklı olsaydı.
Çok zor bir gün geçirdim iş yerinde eve geldim yastıga sarılarak oturdum sarılacak kimse yok. Yaşamak istemiyorum. Şiddet görürken keşke bir yerime bir sey olsa da birine bir sey anlatabilsem biri görse derdim kızarıklık bile olmazdı. Bi 30 yıl daha bu şekilde yaşayacak gücüm yok.
Geçer mi bir gün iyi olur mu her şey. İçinizi kararttıysam üzgünüm ama burdan baska yazacak anlatacak yerim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?