Bana mi dedi eltim

Kapali ortamda sigara icmeyen biri varsa orda icilmemesi lazim hem zaten konu sahibi demis sonradan gelmis gorumce ben iciyor olsam icmeyen insanlarin oldugu yerde icicegime gider baska yerde icer sonra gelirim ortama icmeyen insanlar icin ne kdr bogucu oldugunu tahmin edemiyorlar sanirim

Su evlere ve ev sahiplerine gosterdiginiz ozeni sigara icmeyrn insanlara da gosterseniz hic sorun olmazdi zaten. Ev sahibine de o evin sahibi oldugu icin, orda misafir oldugunuz icin sorarsizniz degil mi? Burdaki izin almanin mantigi ne? Ev sahibi sigaradan rahatsiz oluyor onun sagligi onemli, icme derse icmezsiniz ama o evde olan diger insanlarin sagliginin hic bir onemi yok. Cunku onlar ev sahibi degil. Dolayisiyla sagliklari da onemli degil. Yine o evde bulunan baska bir sogara icmeyen misafirin evine gittiginizde de bu defa da ondan izin alacaksiniz degil mi? E bu saygi insana mi, eve mi? Evin duvarlari kirlenince yeniden boyanir, ama insana verdigi zarar telafi edilemiyor malesef. Mutfakda sigara icmeyen biri varken, ondan izin almakdan neden gocunuyorsunuz? Nazik olmak bu kadar kotu birsey mi? Zaten siz nezaketen izin isteseniz, emin olun o kisi icebilirsiniz der. Kendi ordan cikar ve ya cikmaz. Cikmasa da boguldum demez artik. Ben icerim icmeyen ortami terketsin dusuncesi barbarca. Nezaketten kimse ölmüyor.

Evin tek odasi yok. :) zarar gormek istemeyenler iceri yada baska bir yere gecebilir. Ev sahibi salon veya baska bir oda yerine mutfakta icilmesini uygun goruyor cunku koltuklar kirlenmesin diye bu durumda icenin oda degisme sansi yok. :)) inatla sen gecmiyorsan baska odaya senin premsesliginle kimse ugrasmaz yakar. Ben kendi evimde de oturma odasinda sigara icmem.

kızım sana söylüyorum gelinim sen anla:)

Arkadaşım ev sahibinin kendisi içiyor zaten ve sorun etmiyor. O içiyorsa kimseye laf söylemek düşmez. Ben o kadar çok rahatsız oluyorsam sigaradan ,evine bile gitmem. Zaten eltisi böylesine iğrenç bir cümleyi kullanmışsa,konu sahibi o terbiyesiz insanın evine asla adım atmamalı. Anladığım kadarıyla konu sahibi misafir olan kişi.Eğer ev sahibi kendisiyse ve istemiyorsa kimse içemez. Kovsa bile hakkıdır.

"bana da mı diyesin geldi şimdi" deseydiniz.
ama hep insanın aklına sonradan geliyor.

Sizin deger yargilarinize esyalar uzerine demekki. Bizimki de insanlar uzerine. Yani bir de koltuk bilmem ne kirlenmesin diye mutfakda iciyoruz diyorsunuz ya pes vallahi. Ben burda insanlara zarar veriyorsunuz diyorum, siz koltuklar kirlenmesin diyorsunuz. Bu mu yani??? Ev sahibini otorite olarak gormeniz de evsahinin esyalarina verdigi önemden. Yine insanlari dusunen yok. Sagligini dusunen insanlar da piremses oluyor ama istedigim yerde at kostururum diyenler magdur mu oluyor simdi?

Esim sigara icmiyor ayriyetten evde kedim var :) buyuzden ayri yerde sigara iciyorum. Eşim ve kedi oraya gelmiyor. Anlatmak istedigim bu yoksa onceden ben gayet odamda sigara icerdim. Ev sahibi esyasi kirlenmesin isteyebilir ona da birsey diyemem.
Sigara icmek icin baska bir yere gitmem gerekiyorsa ben kalkip gidiyorum zaten icmek icin ama sigara icecegim, icebiliecegim bir alanda da icmeyenler duruyorsa benim yapabilecek bir şeyim yok. Ben nasil kalkip yer degistirip sigara icmeye gidiyorsam rahatsiz olanda kalkip gidebilir. Sirf o orda duruyor baska odaya gecmeye tenezzul eymiyor diye nazini cekemem.

bağımlılığıyla gurur duyanda bir sizsinizdir herhalde.Umarım çocuğunuz yoktur.

bağımlılığıyla gurur duyanda bir sizsinizdir herhalde.Umarım çocuğunuz yoktur.
Size ne hanımefendi size ne? Üç kuruşluk zevkimin hesabını daha yüzünü bile görmediğim kadınlara mı vereceğim. Aklınızı kendinize saklayın. Size fikir sormadım. Zararlıysa bana zararı var. Sen içmezsin olur biter

Gorumce hanim sigara iciyor. Diger elti de o evde misafir. Laf soylemek onun haddine mi? Ayrica konu sahibi o sirada mutfakda is yaptigini soyluyor. Girumce kisisi sigara ziftlenecegine kalksin mutfakdaki isleri yapsin bi zahmet geline yaptirmasin. Ayip degil mi? Yeniliyor iciliyor ama mutfakda isleri yapmak misafir olan geline mi kaliyor? Bu kadincagiz orda is yapip sigaradan boguldu diye sikayet ettigi icin suclu mu oldu simdi??? Isinize de baslarim sigaraniza da diyip cikip gitmedigi icin olsa olsa biraz fazla iyi niyetli olur. Gorumceyle elti kisisi de iyi niyeti suistimal eden varliklar.

Siz de aklınızı kendinize saklı o zaman hey Allah'ım. Size de sormadılar fikir ama sayfalar dolusu yazmışsınız.Ben içmiyorum zaten ama sizin gibi bencil bağımlı insanlardan artık gına geldi.Lütfen kendinizden başka bir canlıyı zehirlemeden kendinize ne yapıyorsanız yapın.Öyle her yerde içemezsiniz kusura bakmayın.

Ote taraftan saglimizi korumak istemek sadece kendi evimizde mi hakkimiz? Evimizden disari cikinca saglimizi dusunmek gibi bir hakkimiz yok mu? Sizin dusuncenizle hareket edilseydi kapali ortamlara sigara yasagi gelmezdi. Neyseki herkes sizin gibi dusunmuyor da saglimiz sizin gibi sigara icen birkac bencilin insafina kalmiyor.

İş yapmasın o da. Sigara içilen ortamda yapamıyorum deyip çıkıp gitsin. Ayrıca s. git diye dolaylı yoldan konuşunca“haddini bil terbiyesizlik etme” deseydi ve evi terk etseydi.

İş yapmasın o da. Sigara içilen ortamda yapamıyorum deyip çıkıp gitsin. Ayrıca s. git diye dolaylı yoldan konuşunca“haddini bil terbiyesizlik etme” deseydi ve evi terk etseydi.
Yapmamis iste. Demekki çaçaron degil elti gibi. Ve ya da fazla iyi niyetli. Ki baksaniza o an o lafin kendisine soylendigini bile dusunmemis hic. Sonradan acaba mi diye dusunmus. Neden iyi niyetli insanlari suclu ilan ediyorsunuz? Sigaradan boguldum dedi diye neden sigara icenlere mudahale eden art niyetli biriymis gibi goruyorsunuz da bunun uzerine birsuru yorum yapiliyor? O mutfakdan cikmadi diye suclu olamaz konu sahibi. Suclu olan elti ve gorumce. Konu sahibi degil.

Sizin gibiler laf attığı için yazdım. Bir insanı alıntılayınca ona söz hakkı doğar. O zaman alıntı yapmayın, kendi işinize bakın. Ayrıca zaten her yerde içmiyoruz. Okuduğunuzu anlama probleminiz var sanırım. Sigara içilecek alanlar ayrı. Ev sahibinin de izin verdiği yerde sigaramı içerim. Sokakta zaten kendi adıma içmiyorum. Olayı dramatize etmeyin. Sorununuz varsa etrafınızda içenlerle halledin. Dışarıda ağzını açıp hakkını savunamayan burada aslan kesiliyor

Hay agziniza saglik

Ben konu sahibi suçlu demedim. Hatta sigara içenler küfürü savundukları için ben eltinin edepsizlik yaptığını yazdım. Ben bu konuda sigara içmeye değil, küfüre takıldım. Siz sigaraya takıldınız ve içenlere acizsiniz diye yazdınız! Herkesin düşüncesi kendine. Sigarayı bırakmak isteyen bırakır elinde olan bir şeydir ama küfür kişinin karakteridir kolay kolay bırakamaz. Elti de bunu göstermiş. Konu sahibi bundan sonra pasif olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…