Bana mi dedi eltim

bende zaten size değil arkadaşa cevap verdim sonradan geldi veya siz sonra geldiniz fark etmiyor insanlar sigara içmeYe oraya geliyorsa işinizi 5 dk bırakabilirdiniz ve evet eltiniz edepsiz ağzı bozuk ve sorunuzun cevabı size söylemiş o lafı öylesine ağzından falan kaçmamış

iyi de orda iş yapıyorsa görümcesi sigarasını başka yerde içiversin kime ne onun keyfinden :)

Sana da demiş olabilir. Boguluyorsan içeri gitseydin. Muhtemelen ev senin değil. Senin evinde içirtmezsin. Bende gicik oluyorum, sigara icilen ortamda durup sonrada boguldum bilmem ne diyenlere

Sana o kadar çok katılıyorum ki içmeyip içenlerin dibinde dururlar sonra öff boğuldum ay kötü koku o zaman git başka yere arkadaş

Doğru demiş. Hem diyesi geliyomuş, dememişki kadın. Dozunda küfür iyidir. "Bi biyiniii hiiç yıkışmiyiiiiii"cılardan hazetmiyorum.
Bu sigara icenler butun dunyanin onlarin sigara icme alani oldugunu mu saniyorlar acaba? Su yorumlara bakin. Sokakda bile sigara icme yasagi konusulur hale gelmisken, burda hala "biz istedigimiz yerde iceriz, siz ortamdan ayrilmak zorundasiniz" kafasinda insanlar oldugunu gormek de üzücü. Harbiden siz neyin kafasini yasiyorsunuz demek istiyorum size. Asıl sigara icmeyen birinin oldugu ortamda sigara icecekseniz, sizin ondan izin alarak sigara yakmaniz gerekiyor. Siz gonullu olarak zarar gormeyi kabul ediyorsaniz, baskasi da bunu kabul etmek zorunda mi? Kendi acizliginizden sigarayi birakamazken, "dibimizde durmayin o zaman" ukalaligini nasil yapiyorsunuz? Is yeri gibi kapali bir alanda sigara icip icmeyeni suclayan o insan musveddesini hakli bulmak icin de onla ayni acziyeti yasamak gerekiyor sanirim. Eşşege gücü yetmeyen semerini dover demisler ya sizinki de o hesap. Daha bir sigarayla mucadele edip birakamiyorsunuz ama icmeyenlere saldiri hat safhada masallah. Illa biri birini siktir edecekse, icmeyen içeni siktir edebilir ancak.

Yoo en azından bu şekilde anlatımı sanki direkt o kıza söylemiş gibi geldi.
Öncesinde herhangi bir sürtüşmeniz yoksa üzerinize alınmayın.

Evet sana demis. Ev kimin eviydi. Senin evinsa bir dahakine evde sigara icilmesini istemiyorum de
Annem babam dahil tum misafirler evime gelince sigarayi balkonda icer. Sigara hic kullanmadim hayatimda. Zehirlenmek zorunda da degilim bir baskasinin hatasi yuzunden.

Sakin ol kız

Bı dal sigara yüzünden Ban yiyeceksin

Aynen ya herkes küfür eden eltiyi savunmuş resmen. Sen sigara içeceksin diye ben neden kalkıp baska yere gitmek zorundayım kardesim? Neden rahatini bozan ben olmalıyım? Ben orda oturmak istiyorum sen çık dışarda iç değil mi? Ben senin yüzünden pasif içici olmak zorunda mıyım? Ben senin yüzünden o zehri ciğerlerime doldurmak zorunda mıyım?

Ben olsam orda o eltiye derdim ki "benim de sigara içmeyenlerin bulunduğu ortamda saygısızca sigara yakanlara, onları da bu zehre maruz bırakıp canına kast edenlere, üstelik bide içenin değil içmeyenin gitmesi gerektiğini düşünenlere kalk s**** git başka yerde iç diyesim geliyor" derdim.

Sanane yahu sanane! Ev ortamindan bahsediyoruz. O evin kurallari vardir herhalde degil mi? Mutfakta sigara icilmeseydi ev sahibi uyarirdi zaten. Cogu evde mutfakta sigara iciliyor, içenlerde. Ev sahibi sıkıntı etmiyorsa baska kimseden izin almak zorunda degilim. Rahatsiz olan salona geçer. Gecip kimse salonun ortasinda sigara yakmaz zaten izin verilmedikce. Kapali ortam bile olsa sigara icilebilir bolgeyse sigara ivebiliyor zaten insanlar. Obur turlu yasak zaten. Bu durumda icilen bolgeye girip boguluyorum demeyeceksin.

Simdiye kadar banlandigi icin uzuldugum tek kisi olacaksin sanirim. Icimi okudun resmen. En buyuk temennim bir gun sigaranin satisinin vs komple yasaklanmasi.

Bu durumun savunulacak bir tarafi yok. Haliyle savunma yaparken " sanane" demekten baska birsey soylenemiyor degil mi? Rahatsiz olan baska yere gecer diye bir ozgurlugunuz yok. Bu durumda rahatsiz olan degil, rahatsizlik veren ortamini degistirmek zorunda. Cafelerde bile sigara icenler icin ayri acik alan var gidip orda iciyorlar. Kapali yerde sigara icip de icmeyenleri ortamdan kovmuyorlar. Hala neyi savunuyorsunuz siz?

Ben olsam o eltiyi tuttuğum gibi kolundan bir yere fırlatır s..... Etmek neymiş ona gosterirdim

Ben de sigara içerim ama kapali ortamda rahatsız olan yanında değil
Kimsenin evinde içmem

Rahatsiz oluyorsan si.. git diyor iste.

Colin e katılıyorum. Rahatsız olan değil rahatsız eden gitmeli. Kaldi ki konu sahibi zaten daha onceden mutfaktaymis, onun orda sigara ictigini gördükten sonra yanına gidip de ay boguldum dememis. Birisi nasil benim sigara icmedigimi rahatsiz oldugumu bile bile benim bulunduğum yere gelip sigara yakabilir? Bu hakkı kim veriyor bu insanlara? Bu bencillik neden? Her yer sizin sigara icme alaniniz mi? Biz sizin sigaraniz yüzünden o ortami terk etmek zorunda değiliz ki bu nasil bi bencillik.

Sende ona laf at
Sigarayi birakamayan nefsizler var her yeri babalarının çiftliği saniyor mal oğlu mallar diye

Simdiye kadar banlandigi icin uzuldugum tek kisi olacaksin sanirim. Icimi okudun resmen. En buyuk temennim bir gun sigaranin satisinin vs komple yasaklanmasi.
Aslinda ban yiyecek birsey de yazmadim. Siktir etmek kelimesi konuda da gectigi icin ben de kullandim ama kimseye karsi kufur olarak kullanmadim. Siktir etme durumunu yazdim sadece. Burda ban alacak birsey yok. Ama tabi konudaki durum gibi suclu olan degil de, sucluya sucunu hatirlatan her zaman suclu olur ya, o sekilde ban alirsam da şaşirmam.

Bırakmak istediğimizi kim söyledi? Siz zevk almıyorsunuz diye alanları ,sigarayı bırakamayan aciz insanlar olarak göstermeniz hoş değil. O kişinin söylediği sözleri de haklı bulmadım. Kimse kimseye s. git diyemez. Ev sahibi kimse ondan izin alınır. Ee zaten onun evi değilmiş. Demek ki ev sahibi de içiyor ve mutfakta içilmesine izin veriyor. Sigara yakıldığı zaman içeri gidebilirdi. Onun evi olsaydı haklıydı tabiki. Benim arkadaşımın da çocuğu var. Bu yüzden balkonda içmek bile yasak ve asla gocunmam. Onun evi ,onun kuralı. Bana saygı duymak düşer. İş ortamında da muhakkak sigara içilen bir yerde o konuşma geçmiştir. Çünkü sigara içilmenin yasak olduğu yerde hiçbir çalışan sigara içemez. İş yerlerinde keskin kurallar vardır. Ne içen içmeyene ,ne de içmeyen içene s. git diyemez. Asıl böylesi iğrenç bir sözü söylemek hadsizliktir.

Anlayamiyorsun heralde? Kapali alanlarda sigara icmek yasak zaten. Iciliyorsa orasi "sigara icme alanidir" rahatsiz olan girmez evet. Ev ortaminda da ev sahibinin icebilirsin dedigi yerde icerim, tek tek herkesten izin alacak degilim. Icmeyenleri kovmuyorum ben kalmak isteyen kalir, rahatsiz olan gider.

Yalniz biz burda evi ve duvarlarini sigara dumanindan korumuyoruz. Amacimiz insanlari sigara dumanindan korumak ve buna maruz birakmamak. Kapali alanlarda sigara icme yasagi nicin var? Duvarlar kirlenmesin diye mi? Kapali yerde duran insanlar etkilenmesin diye.
Ayrica ev sahibi izin veriyorsa demekki o da iciyor diye kesin yorum yapamayiz. Icmeyip nezaketinden de izin veriyor olabilir. Buna karsilik, icmeyen diger kisilerden de izin almak cok zor degildir herhalde.

Son düzenleme:
arkadaşına söyleyemediğini sana söylemiş resmen terbiyesiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…