Doğru hatırlıyorsunuz. Ben kendime göre bir rutin oluşturduğumu düşünürken şimdi yemek bile yapmak içimden gelmiyor.2 ayda sadece market alışverişine giderek yaşamaya çalıştığınız bir hayatınız vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu isnanı bir süre sonra gayet zorlayacak, sıkacak bir rutin.
Eşimiz neden başka bir yere gitmenizi istemedi? İhtiyacınız olduğu çok açık aslında. Sonra ne oldu deyip duruyor, anlıyor olması lazım halinizden.
Siz "ben şen neşeli kıpır kıpırdım hep" vb. demişsiniz ya bu karşıda da olmalı sizi motive edecek şeyler yapmalı, ilişkiyi canlı, enerjik, taze tutacak minikte olsa çabalar olmalı çiftlerin ikisi de yapmalı tek taraflı tükeniyor insan. Bunu demek istiyorum.Aslında eşim kısıtlayıcı değildir sadece civar yerleri bilmiyoruz ve arkadaşım olmadan tek başıma gideceğim için (kalmalı olarak) istemedi. Yani normalde açık görüşlü biridir ben ona göre daha kısıtlayıcıyım
Eşimin burda bir şeyler yapma imkanı yok ama ona da çok öfkeliydim aslında (başka bir konu başlığı bu o kadar uzun), izin zamanımızda ha bugün ha yarın diye diye bir tatile gidemedik. Ekonomik sıkıntılar oldu biraz o da borç kaynaklı değil ödemeler olmasından kaynaklı, ama söylemek istediğim bir çadır tatili bile yapamadık. Bunu sürekli başına vurmak istemedim ama beni tüketti artık her şey sanırım. İşyerinde yalnızım, ailelerimiz bari yanımıza gelsin hiç değilse dedim uzak diye kimse gelmedi. Baya karanlık, karadelik gibi bir yalnızlığa hapsoldum sanki ya.
Ya haklısınız galiba. Ben böyle sofralar kurardım, en azından renksiz hayatımıza bir anlam katsın diye hani şık giyinir eşimi hep öyle beklerdim evde. Şarkılar mumlar vs. O enerji bende kalmadı. Eşime düşüyor iş burada ama o da neyin var demeden öteye gidemiyor. Var bir şey aslında ama dile getirsem her şey o kadar görünür ve açık seçikken konuşmanın anlamı yok gibi geliyor. Bilmiyorum umarım farkında olur ve bir şeyler yapar.Siz "ben şen neşeli kıpır kıpırdım hep" vb. demişsiniz ya bu karşıda da olmalı sizi motive edecek şeyler yapmalı, ilişkiyi canlı, enerjik, taze tutacak minikte olsa çabalar olmalı çiftlerin ikisi de yapmalı tek taraflı tükeniyor insan. Bunu demek istiyorum.
Daha da doğrusu ben böyle konuştukça dertleştikçe görüyorum sanırım cidden bir sorun olduğunu. Yani her şey açık ve ortada ama ne o ne ben görmüşüz. Sanırım bu moralsizlik hissi de benim durup hayatıma bir resim çizer gibi uzaktan bakmam gerektiği için geldi.Ya haklısınız galiba. Ben böyle sofralar kurardım, en azından renksiz hayatımıza bir anlam katsın diye hani şık giyinir eşimi hep öyle beklerdim evde. Şarkılar mumlar vs. O enerji bende kalmadı. Eşime düşüyor iş burada ama o da neyin var demeden öteye gidemiyor. Var bir şey aslında ama dile getirsem her şey o kadar görünür ve açık seçikken konuşmanın anlamı yok gibi geliyor. Bilmiyorum umarım farkında olur ve bir şeyler yapar.
Hep vermekten, üretmekten, ilişkiyi canlı tutmaya çalışmaktan, neşenizi, enejinizi, coşkunuzu hep siz sunmaktan tükenmişsiniz.Ya haklısınız galiba. Ben böyle sofralar kurardım, en azından renksiz hayatımıza bir anlam katsın diye hani şık giyinir eşimi hep öyle beklerdim evde. Şarkılar mumlar vs. O enerji bende kalmadı. Eşime düşüyor iş burada ama o da neyin var demeden öteye gidemiyor. Var bir şey aslında ama dile getirsem her şey o kadar görünür ve açık seçikken konuşmanın anlamı yok gibi geliyor. Bilmiyorum umarım farkında olur ve bir şeyler yapar.
Hep vermekten, üretmekten, ilişkiyi canlı tutmaya çalışmaktan, neşenizi, enejinizi, coşkunuzu hep siz sunmaktan tükenmişsiniz.
Tamam içtenlikle severek hayat paylaşarak yapıyordunuz ama karşıdan tatmin edici bir karşılık alamayınca insan bu hâle geliyor.
Kocanız gibi insanlar bunları vermeden almaya öyle alışıyorlar ki ne kadar kötü hissettiğinizi anlamayı bırakın ifade etseniz bile suçlu durumuna geliyorsunuz.
Yaşadığınız yerin kısıtlayıcı durumuyla tek siz baş etmeye çalışmak zorunda değilsiniz. Sürekli neşeli olmak, motive etmek, evliliği canlı tutmaya çalışmak zorunda değilsiniz. Bu iki kişilik bir "iş bölümü"
Kocanız içinizi öldürmüş sadece almaya ve sizden beslenmeye alışarak.
Eşinizi tanıyan sizsiniz. Karşınıza alıp bunları güzelce ifade etmelisiniz, anlarsa ve çaba gösterirse ne âlâ ama anlamaz diretirse ve siz ayrılmazsanız antidepresanlarla düşe kalka idare ederek hayatınızı tüketirsiniz.Şu mesaja gözyaşlarımı tutamadım. Döner mi burdan?
Ben hep kendimi sorunlu gördüm bugüne kadar. Gerek buraya açtığım konularda, gerek annemle paylaştığımda genellikle karşı tarafta bir sorun bulunmadı. Diyorum ya durup uzaktan baktığımda daha iyi görüyorum bir şeyleri. Ağlıyorum neden ağlıyorsun, gülüyorum neden gülüyorsun, aman ne bileyim ya.Eşinizi tanıyan sizsiniz. Karşınıza alıp bunları güzelce ifade etmelisiniz, anlarsa ve çaba gösterirse ne âlâ ama anlamaz diretirse ve siz ayrılmazsanız antidepresanlarla düşe kalka idare ederek hayatınızı tüketirsiniz.
Yani sizin sorununuz iş yoğunluğu ya da yaşanılan yerin kısıtlayıcı olması değil, hayatınızdaki dinamiklerle tek başınıza çabalayıp sürekli karşı tarafı, evliliği, hayatı kendi başınıza beslemek zorunda kalmanız. Sizde insansınız motivasyon gökten düşmüyor..
İşte hep normalleştiriliyor, karşı tarafın şiddeti yoksa sorun tamamen çabalayan sürekli üreten enerjisi sünger gbi çekilen kişi suçlanıyor, sanki içinizde jeneratör varBen hep kendimi sorunlu gördüm bugüne kadar. Gerek buraya açtığım konularda, gerek annemle paylaştığımda genellikle karşı tarafta bir sorun bulunmadı. Diyorum ya durup uzaktan baktığımda daha iyi görüyorum bir şeyleri. Ağlıyorum neden ağlıyorsun, gülüyorum neden gülüyorsun, aman ne bileyim ya.
Çok teşekkür ederim içtenlikle. Söyleyeceklerimi iyice toparlayıp alacağım karşıma konuşacağım. Umarım her şey güzel olur.
Evet dövmüyor sövmüyor, alt tarafı 2515252 saat ailesinin dertlerini dinlemiş evin enerjisini düşürmüş ne var? Doğum gününü ailesiyle kutlamak istemiş sen de amma kıskançsın. Ne var canım ne ağlıyorsun her şeye ağlak mısın? Alt tarafı 1 sene tatile gitmemişsin öldün mü?İşte hep normalleştiriliyor, karşı tarafın şiddeti yoksa sorun tamamen çabalayan sürekli üreten enerjisi sünger gbi çekilen kişi suçlanıyor, sanki içinizde jeneratör varsize de yakıt lazım öyle değil mi?
Artık kadınlar bakıcı değil bir birey olduklarının, insan olduklarının farkına vardı. Hele ki işi gücü yerinde olan kendilerine yeten kadınlar bu kısacık hayatta kendilerini ziyan etmemeleri gerektiğini anladı nihayet.Evet dövmüyor sövmüyor, alt tarafı 2515252 saat ailesinin dertlerini dinlemiş evin enerjisini düşürmüş ne var? Doğum gününü ailesiyle kutlamak istemiş sen de amma kıskançsın. Ne var canım ne ağlıyorsun her şeye ağlak mısın? Alt tarafı 1 sene tatile gitmemişsin öldün mü?
Dediğiniz gibi sanki içimde jeneratör var. Bir yerde patladı işte bende de.
Ne taraflardasınız acabaAslında eşim kısıtlayıcı değildir sadece civar yerleri bilmiyoruz ve arkadaşım olmadan tek başıma gideceğim için (kalmalı olarak) istemedi. Yani normalde açık görüşlü biridir ben ona göre daha kısıtlayıcıyım
Eşimin burda bir şeyler yapma imkanı yok ama ona da çok öfkeliydim aslında (başka bir konu başlığı bu o kadar uzun), izin zamanımızda ha bugün ha yarın diye diye bir tatile gidemedik. Ekonomik sıkıntılar oldu biraz o da borç kaynaklı değil ödemeler olmasından kaynaklı, ama söylemek istediğim bir çadır tatili bile yapamadık. Bunu sürekli başına vurmak istemedim ama beni tüketti artık her şey sanırım. İşyerinde yalnızım, ailelerimiz bari yanımıza gelsin hiç değilse dedim uzak diye kimse gelmedi. Baya karanlık, karadelik gibi bir yalnızlığa hapsoldum sanki ya.
Çok teşekkür ederim. Beni çok güzel aydınlattınızArtık kadınlar bakıcı değil bir birey olduklarının, insan olduklarının farkına vardı. Hele ki işi gücü yerinde olan kendilerine yeten kadınlar bu kısacık hayatta kendilerini ziyan etmemeleri gerektiğini anladı nihayet.
Bu sefer de geleneksel aile/kadın erkek yapısı kavramları üzerinden manipülasyona maruz kalınıyor ama onu da aşıyorlar çok şükür.
Konuştuğunuzda size hak verirse ne mutlu, vermezse de duruma göre aksiyon alırsınız.
Doğudayız. Dağ başı diyebilirimNe taraflardasınız acaba
İmkanı olmayan bir yerde belki de köy? yaşıyordunuz önceki konudan hatırlıyorum.
Bu hafta tatilken eşin de 2-3 gün izin alsa bir yerler keşfetseniz nasıl olur ki bilemedim
Tatil planım olması beni çok motive eder mesela. Şu aralar ben de ev-iş motivasyonum o kadar düşük ki aynı şekilde hissediyorum, ay sonuna kongre var ama o da tatilden çok ders havasında zaten ona bile üşeniyorum.
Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum, ama sosyal hayatımIZ yok deme... Sen kendi sosyal hayatına bak.Canım çok sıkılıyor ama buna alışmıştım uzun süredir böyle bir hayatın içindeyiz, çalıştığımız yer dolayısıyla zerre kadar sosyal aktivitemiz yok anca iki ayda bir market alışverişi yapmaya gidebiliyoruzBurda değilken o kadar aktif bir hayatım vardı ki sürekli bir yerdeydim. Her şeyi yer kilo almazdım. Buraya geleli epey zaman oldu, 20 kilo aldım ve eski hayatıma göre daha az yememe rağmen. Evde spor zumba tarzı şeyler yapıyordum kaç zamandır enerjim de yok yapamıyorum. Ya bilmiyorum işte fırsat olsa neler yapacağım ama, geçici bir süre yok maalesef
Bu arada tatile şuan gidemeseniz bile plan yapmak, vlog izlemek, rotalar oluşturup hayal kurmak da çok iyi geliyorDoğudayız. Dağ başı diyebilirim
Eşim izin alamıyor sorun orda ama umarım bu halimi görür anlar ve bütün sınırları zorlayarak bir gün dahi olsa izin almaya çalışır.
Evet tatil planı insanı çok güzel motive ediyor cidden ne giyeceğim, şunu da yaparız derken zaman geçiveriyor. Yazın bile bk gibi izin geçirip geldiğimiz ve bir tatile bile çıkamadığımız için iyice ruhum öldü.
Kan değerlerimize baktıralım da önce, inşallah düzelir
Yok ki cidden, AVM 2 saat uzaklıkta sabahın köründe araç çıkıyor öğlen de geri dönüyor yani tamamen köşeye sıkıştım. Yürüyüşü de evde yapacağım artıkKonu sahibi seni çok iyi anlıyorum, ama sosyal hayatımIZ yok deme... Sen kendi sosyal hayatına bak.
Avm yok mu kahve içmeye gitsen? Ya da park vs varsa yürüyüş yapmaya ne dersin.
Açık hava ve tempolu yürüyüş o kadar iyi geliyor ki..
Kendine güzel bir kulaklık al, sevdiğin müzikleri listele...
Bir hafta on gün bir yürü, çok çok iyi gelecek sana :)
Bunu deneyeceğim. Hemen kendime bir rota oluşturuyorumBu arada tatile şuan gidemeseniz bile plan yapmak, vlog izlemek, rotalar oluşturup hayal kurmak da çok iyi geliyor
Kış depresyonu olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?