Bana ne oluyor bilmiyorum?

Anladım. Evde de oyalanabileceğiniz değişik şeyler olabilir demek istemiştim.
Yabancı dil öğrenmeye başlamıştım kendimi epey de geliştirdim, örgü öğrendim bütün yeğenlerimize hediyeler yaptım Deneme yazarım hobi olarak da aslında bir sürü şey vardı. Ama diyorum da son zamanlarda hiçbirini yapacak enerjim yok tiksindim artık

Yukarıda bir arkadaş yazmış, gerçekten b12 ve d vit eksikliğinde depresyon benzeri belirtiler ortaya çıkıyor. Öncelikli olarak bir kan tahlili yaptırmakta fayda var. :)

Eğer başka bir sorun yoksa o zaman belki de biraz kendinize kalmaya, içinize dönmeye ihtiyacınız vardır. Bazen sadece durmak isteriz. Yeniden, daha güzel koşmak için.

Yok artık. 3 sene ne demek ya peki tek doktora mı göründünüz? Birkaç doktor mu aynı şeyi söyledi?
Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Otoimmunun ataklarda 2. atak gerçek atak mı? hiç anlaşılmıyor çünkü kortizon veriliyor ve o da ince damarlı organları tetikliyor. 2. Atak durumu karıştırmıştı ortalığı. Neyse bununla geçmiş olsun. Diyeceğim o sizde hafife almayın. Kan testinde referans dışı çıkan hiçbir değeri. O değer düzelene kadar 2 hafta arayla test yaptırın.

Yukarıda bir arkadaş yazmış, gerçekten b12 ve d vit eksikliğinde depresyon benzeri belirtiler ortaya çıkıyor. Öncelikli olarak bir kan tahlili yaptırmakta fayda var. :)
Teşekkür ederim bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum maalesef, yarın sabah ilk işim baktıracağım

Tekrarı olmasın inşallah dediğiniz gibi bununla geçmiş olsun Yarın baktıracağım, sonuçları da paylaşırım burda sizinle ❤

Teşekkür ederim bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum maalesef, yarın sabah ilk işim baktıracağım
Ben de bir dönem bahsettiğiniz gibi neden geldik dünyaya moduna girmiştim, ki normalde genel anlamda pozitif, neşeli bir insanımdır. Hatta eşim istersen bir psikoloğa git vs demişti. Sonra ne üzerine gittim hatırlamıyorum ama değerlerime baktırdığımda d ve b12 düşüktü, internetten araştırdığımda da vücut ağrısı, yorgunluk, işte mutsuzluk yapabileceğini gördüm. Nitekim doktorun verdiği vitaminleri kullanmaya başladıktan bir süre sonra düzelmeye başladı durum. Hatta sonrasında yine böyle uzun süreli mod düşüklüğü yaşadığım bir dönemde de aynı şekilde aa dedim kesin vitaminler yerlerde ki hakkaten de kan tahlili yaptırınca gördüm ki öyleymiş. :)) İhmal etmemek gerek aslında imkan varsa en azından 6 ayda bir baktırmak lazım. Ülkedeki insanların yarısı bence vitamin eksikliğinden mutsuz ve depresif

Düzelmenize çok sevindim, ya normalde de öyle cıvıl cıvıl biri değilim hani mutsuz da değilim ama şimdi dediğim gibi hiiiiçççbir şeye kafam kalkmıyor. Eğer benim de kan değerlerim referans dışı çıkarsa bundan sonra her sorunda aklıma o gelecek

Yani sebepsiz bir şey olmasındansa en azından çözümlenebilecek bir şeyden kaynaklanmasını tercih ederiz herhalde Güzel haberlerinizi bekliyoruz. :))

Yani sebepsiz bir şey olmasındansa en azından çözümlenebilecek bir şeyden kaynaklanmasını tercih ederiz herhalde Güzel haberlerinizi bekliyoruz. :))
Kesinlikle eğer öyleyse çok mutlu olurum çünkü bu halimde kendimden nefret ediyorum. Umarım güzel haberler veririm çok teşekkür ederim

Canınız sıkılıyor olabilir mi? Tv izlemek ve yemek yapmaktan başka bir aktivite yoksa bunalıyor olabilirsiniz, çok insani.
Psikolojik analizlere girmeden önce gayet düz bir şekilde düşünmek lazım.
Yürüyüş yapın ya da spora gidin kafayı çok dağıtıyor ve o yorgunlukla duş alıp mis gibi uyursunuz..
Aktiviteden enerjik bir şekilde dönünce eşinize de daha neşeli daha hareketli olursunuz siz de iyi hissederseniz..
Benim aklıma bunlar geldi :)

Neden istemedi? Evli olunca kişisel alan ortadan kalkıyor ve bu normalleştiriliyor, hepimizin yalnız kalmaya ve kendi alanında nefes almaya ihtiyacımız var.

Biriyle birlikteyiz diye yapışık yaşayamayız, aileniz başka şehirde diye oraya bile izin(!) vermemiş. Bence sizin nefes alacak bir alana ihtiyacınız var, eşiniz enerji üretsin birazda o sizi motive etsin bir yere yollamıyorsa.

Canım çok sıkılıyor ama buna alışmıştım uzun süredir böyle bir hayatın içindeyiz, çalıştığımız yer dolayısıyla zerre kadar sosyal aktivitemiz yok anca iki ayda bir market alışverişi yapmaya gidebiliyoruz Burda değilken o kadar aktif bir hayatım vardı ki sürekli bir yerdeydim. Her şeyi yer kilo almazdım. Buraya geleli epey zaman oldu, 20 kilo aldım ve eski hayatıma göre daha az yememe rağmen. Evde spor zumba tarzı şeyler yapıyordum kaç zamandır enerjim de yok yapamıyorum. Ya bilmiyorum işte fırsat olsa neler yapacağım ama, geçici bir süre yok maalesef

2 ayda sadece market alışverişine giderek yaşamaya çalıştığınız bir hayatınız vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu insanı bir süre sonra gayet zorlayacak, sıkacak bir rutin.
Eşiniz neden başka bir yere gitmenizi istemedi? İhtiyacınız olduğu çok açık aslında. Sonra ne oldu deyip duruyor, anlıyor olması lazım halinizden.

Aslında eşim kısıtlayıcı değildir sadece civar yerleri bilmiyoruz ve arkadaşım olmadan tek başıma gideceğim için (kalmalı olarak) istemedi. Yani normalde açık görüşlü biridir ben ona göre daha kısıtlayıcıyım
Eşimin burda bir şeyler yapma imkanı yok ama ona da çok öfkeliydim aslında (başka bir konu başlığı bu o kadar uzun), izin zamanımızda ha bugün ha yarın diye diye bir tatile gidemedik. Ekonomik sıkıntılar oldu biraz o da borç kaynaklı değil ödemeler olmasından kaynaklı, ama söylemek istediğim bir çadır tatili bile yapamadık. Bunu sürekli başına vurmak istemedim ama beni tüketti artık her şey sanırım. İşyerinde yalnızım, ailelerimiz bari yanımıza gelsin hiç değilse dedim uzak diye kimse gelmedi. Baya karanlık, karadelik gibi bir yalnızlığa hapsoldum sanki ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…