ahh canım seni ne iyi anlıyorum bi bilsen. 2007 ağustosta evlendik bizde 2009 da korunmayı bıraktık.ama ilk doktora gittik önce polikistik over varmış bende haberim yok adetlerimde sorun yok çünkü başka belirti de yok görünüm şeklindeymiş.önceden doğum kontrol hapı kullandığım için görünmedi hiç belki de.. neyse tabi bu bende bi gerginlik yarattı soğan suyu falan normalden daha da düzenli hale geldi adetlerim. ama hep aklımdaydı. ne zaman olcak olcakmıı. böyle böyle bir sene geçti. doktora gittik tekrar hormon testlerim normal eşimin sperm değerleri biraz düşük çıktı ileri hareket en önemli sorundu. vitamin verdi doktor denk gelmiyordur faland edi.rahim filmi bile istemedi bikaç ay sonra ben kendim gittim çektirdim. yoksa hiç ilerleme yaşayamıcaktık
bir tüpüm tıkalı çıktı. başka doktora gittim. birr iki ay denedik yumurta takibiyle sonra dediki aşılama yapalım sağda 2 solda tek yumurtam oluştu sağda şansımız var açık tüpten aşılama deneyelim dedi.
sonuç kocaman bir negatif oldu. tabi bu zaman zarfında neler yaşadığımı tahmin ediyorsundur psikolojik olarak.burda bi topicim,iz var allah ordaki arkadaşlarımdan razı olsun yeri geldi eşimden daha iyi anladılar beni destek oldular
sonra doktorumuz dediki laparoskopi... durumunu görmemiz lazım tüpün.çünkü eğer tüp çok kötüyse sıvı birikirmiş bu sıvı rahime akıp asit etkis,i yaparmış bu da döllenen yumurtayı bile söküp atarmış. onu da oldum soldaki tüpte ddaralma varmış açıldı. artık iki tüpüm de sapasağlam çok şükür. ve doktorum dediki bikaç ay tamamen unutun bunu gün saymayın istediğiniz zaman ilişkiye girin sonra olmazsa bakıcaz dedi. amaaa ben dinlermiyim uslanmaz bir hırslı var içimde bayramda eşimin memleketine gidicez gitmeden son kez şansımı denicem dedim.ve ovulasyon testi ve preseed ile denedim bu ayı. sonuç beklenen günümden bir gün önce gelen adet....
2 yıl oldu benimde yaşım 27 eşimin 33 ama artık sıkıldım bunaldım. bu şekilde olcağı varsa da olmıcağını geç de olsa anladım. daha da kötüsü bebeğime küstüm...gelmek istemiyosa kendi bilir bizim gibi anne babayı zor bulurşaka bi yana insanların sapır sapır daha denemeden hamile kalmalarından boş boş akıllar vermelerinden hadi geç kalıyorsunuz laflarından bıktım yoruldum usandımm. herşeyi bırakıp hayatımı yaşaamaya karar verdim.en azından bir sonraki aşamaya geçmeye hazır olana kadar
ne kadar güzel akıcı anlatmışsınız yasadıklarınızı kızlar soluksuz okudumm
bende kendimi size benzettim aslında... okadar doktora gittiysemde hepsi normal,deneyin olur gibi sözler söylediler hiç biri ne takip ne rahim filmi istemedi. öyle böyle tam 1.5 sene oldu ama artık yeter son bi gücüm kaldı oda ramazan bitiminde doktora gidip tedaviye başlayalım mümkünse eger demekböyle yasamak cok zor ..cok anlamsız geliyor insana..insanların düşüncesizce soruları sadece kendi meraklarını gidermek için yada bile bile istiye istiyee sormaları artık cok daha fazla canımı yakıyor.artık gerceklerle yüzleşme vakti geldi de geciyor bilee..umarımm kötü sonuçlarla karsılasmam
Hemen basla canim baktir kendine...
Ben hormon testlerime falan baktim 2009 Temmuz, Haziran tarihli.. sanki dun gibi oysa. Ozaman isinin ehli bir doktora rastlasadim belki simdiye bebisim yuruyordu bile.
haklısın ..zaten ilk bebegimiz olacagı için bir tecrübe olmuyor bizlerde.neler yapılır? neden cocuk olmaz?.ne zaman doktora gidilmeli?haaa birde iyi bir doktor nereden bulabilirim?falan filan...böylelikle baskalarının bizi gütmesine izin veriyoruz ..halbuki ilk baştan doktora gittigimizde takip istiyorum veya rahim filmi istiyorum deseydik..belkide şuanda bebegimiz yanımızda uyuyor olacaktı.:84:
merhaba kızlar ne guzel yazmısnınz valla.bende aynı durumdayım 22 yasında evledınmmm ve calsmcgm ıcın hemen cocugum olsun ıstedımm anne olmak ıcın bu kadar caba sarfetcegımı nerden bılırdımkıesımle hıc korunmadıkk 3 ay gectı alla alla neden olmuyr dedımm hemen doktora gtıım ne kdrlık evlısın dedı 3 ay oldu dedımm daha cok yenı bekle 1 sene dedı o 3 ay oldu 8 ay baktım gene bısı yok baska bı doktora gtıım muayneler falan 1 sene gecsın gene olmassa gel grslşım dedı..ama hep kendımde bısı var sanıyrdummm nese 1 sene gectı ve hala cocugum yoktu.tanıdık vastsyla bı doktora gtıım benden rahım fılmı ıstemdı sdce hormon tahllıerı yaptı ve sende bı sorun yok bıde esınden olcum yapalım dedııı...nese esımde ölçüm yaptı..ogunu asla unutumamam esım hastanenın dısındaydı dedım ben alım sonucu ama hala aklıma esımde bısey olucgı aklıma glmyrdu laborotuara ındım dedım sonuc cıktımı evet dedıler ıns bı sorun yoktur dedım kız demesmı esının sperm hareketı 0 dıyee..anam sok oldummm dedımm oda neee haytta dymdım hareket fln nedr bılmem sonra anlttı durumuu anam ben agla aglaaa dunya basıma yıkıldı sankı.sonra esımın yanına gttm ve ona sonucu soleyemdımm doktora gstrdık sonucu doktor tup bebek dynce esımmm garıbım hıcbısı dymedıı ben orda sınır patlaması yasadım doktor o halımı grnce kendı hastanedı urolojı bolumune grunun dedı nese grnduk amelıyat dedı..bız başka bı yerde daha olcum yaptrlım dedık ve medıpole gttık doktora esımın sonucunu gstrdık dedıı bu neee bunda hata varr bole bısı olması ımknsız bı suru tahlıl rontgen falan ıstedeı ve sonuc hareket % 12 cıktı..ilaç tedavısıne basldık 6 ay ılac kullandı &30a kdr cıktı hrkt ama genede dusuktu ve asılama yaptrmaya karar verdık.gecen ay asılamam oldu.ama esımın ileri harektlısı gene dusuk cıkmıstı yıkamadan sonra ve tutmadıda ztn asılmamam..sımdııı bı arkdsım vasıtasıyla profertıl adında bır ılac kullnck esım yurtdısndan gelıyormus bu ılac ve harekete cok ıyı geldgı solenyr 3 ay kullndıktan sonra tekrardan olcum yapılcak o zmna kdrda bebek dusuncesınden bahsetmemeye karar vrdıkk..işte kızlar uzun oldu ama benımde hıkayem bole
merhaba kızlar ne guzel yazmısnınz valla.bende aynı durumdayım 22 yasında evledınmmm ve calsmcgm ıcın hemen cocugum olsun ıstedımm anne olmak ıcın bu kadar caba sarfetcegımı nerden bılırdımkıesımle hıc korunmadıkk 3 ay gectı alla alla neden olmuyr dedımm hemen doktora gtıım ne kdrlık evlısın dedı 3 ay oldu dedımm daha cok yenı bekle 1 sene dedı o 3 ay oldu 8 ay baktım gene bısı yok baska bı doktora gtıım muayneler falan 1 sene gecsın gene olmassa gel grslşım dedı..ama hep kendımde bısı var sanıyrdummm nese 1 sene gectı ve hala cocugum yoktu.tanıdık vastsyla bı doktora gtıım benden rahım fılmı ıstemdı sdce hormon tahllıerı yaptı ve sende bı sorun yok bıde esınden olcum yapalım dedııı...nese esımde ölçüm yaptı..ogunu asla unutumamam esım hastanenın dısındaydı dedım ben alım sonucu ama hala aklıma esımde bısey olucgı aklıma glmyrdu laborotuara ındım dedım sonuc cıktımı evet dedıler ıns bı sorun yoktur dedım kız demesmı esının sperm hareketı 0 dıyee..anam sok oldummm dedımm oda neee haytta dymdım hareket fln nedr bılmem sonra anlttı durumuu anam ben agla aglaaa dunya basıma yıkıldı sankı.sonra esımın yanına gttm ve ona sonucu soleyemdımm doktora gstrdık sonucu doktor tup bebek dynce esımmm garıbım hıcbısı dymedıı ben orda sınır patlaması yasadım doktor o halımı grnce kendı hastanedı urolojı bolumune grunun dedı nese grnduk amelıyat dedı..bız başka bı yerde daha olcum yaptrlım dedık ve medıpole gttık doktora esımın sonucunu gstrdık dedıı bu neee bunda hata varr bole bısı olması ımknsız bı suru tahlıl rontgen falan ıstedeı ve sonuc hareket % 12 cıktı..ilaç tedavısıne basldık 6 ay ılac kullandı &30a kdr cıktı hrkt ama genede dusuktu ve asılama yaptrmaya karar verdık.gecen ay asılamam oldu.ama esımın ileri harektlısı gene dusuk cıkmıstı yıkamadan sonra ve tutmadıda ztn asılmamam..sımdııı bı arkdsım vasıtasıyla profertıl adında bır ılac kullnck esım yurtdısndan gelıyormus bu ılac ve harekete cok ıyı geldgı solenyr 3 ay kullndıktan sonra tekrardan olcum yapılcak o zmna kdrda bebek dusuncesınden bahsetmemeye karar vrdıkk..işte kızlar uzun oldu ama benımde hıkayem bole
saol cnm benım almanyadan getıtryrm ılacı ılgın ıcn saol bıtanemevet cok haklısın cahıllıkten baska bısey dııl benımde kayınvalıdem hep bende var sanyrdu oglunda cıkınca aman aılene bısy soleme etme dyp yana yakıla pesımdeydı..sankı kusur gıbı ya ben hastalık olarak gryrm bu durumu esımde sorun var dıye bırakcamıkı sankı onu dusuncelerı ole farklıki anlamk mumkun dııl
haklısın valla cnmm doktoruna düşmekte mesele paranla rezıl oluyorsun resmen..sen hangı asamadasın cnm asılama falan oldunmu?
walla kızlar bu ay bende 'amannn olursa olur olmazsa olmaz' modundaydım ama regli günüm yaklastıkca yine acaba? demeye başladım..kızıyorum aslında kendime 'her ay ders almıyormusun' diye ama kendime söz dinletemiyorum..
inşallah herşey yolunda gider canım bişeyin olup olmadığını öğrenmen lazım tabi ben bu yolda ameliyat bile oldum artık gerisi allaha kalmış diyebilelim en azından sorunları giderip de..ne kadar güzel akıcı anlatmışsınız yasadıklarınızı kızlar soluksuz okudumm
bende kendimi size benzettim aslında... okadar doktora gittiysemde hepsi normal,deneyin olur gibi sözler söylediler hiç biri ne takip ne rahim filmi istemedi. öyle böyle tam 1.5 sene oldu ama artık yeter son bi gücüm kaldı oda ramazan bitiminde doktora gidip tedaviye başlayalım mümkünse eger demekböyle yasamak cok zor ..cok anlamsız geliyor insana..insanların düşüncesizce soruları sadece kendi meraklarını gidermek için yada bile bile istiye istiyee sormaları artık cok daha fazla canımı yakıyor.artık gerceklerle yüzleşme vakti geldi de geciyor bilee..umarımm kötü sonuçlarla karsılasmam
ahh canım benim hiç sorma bazen face'i kapatmayı bile düşünüyorum aynen hayırlı olsun desen bi dert demesen bi dert. bide bazı tipler var bişey dersin sizin olsun o zaman görcwem ben gibilerinden bilgiç bilgiç haller.sanki bu sadece onlara verilmiş bi lütuf gibi. veren allah ama alan da allah kimsenin bunu unutmaması lazım. allah k,mseyi evlat hasretinde bırakmasın ama evlat acısı da göstermesinAh canim benim, her kelimeni cok buyuk dikkatle okudum.. vallahi ayni durumdayim inan, dun agliyordum arabayi aldiktan sonra.. Esime dedim ki istemiyorum sevmiyorum onu o annesini istemiyor bende onu istemiyorum.. Nekadar sacma geliyor di mi? Sacmaliyorum ama napiyim elden birsey gelmiyor...
Face'te universitedeki arkadaslarimin profillerine bakiyorum, masallah hepsi dogurmus pespese! Kimseye hayirli olsun falan bile yazmiyorum artik. Bana ne benim acim bana yetiyor. Simdi hayirli olsun desen "eee siz nezaman yapacaksiniz, hadi ama bizimkilere oynacak arkadas lazimmmm" falan geyikleri aman ne esprili!
Allahim sen herkese nasip et, saglikli, hayirli ama onlara verirken lutfen bizide unutma.
canım benim eşimde bir ilaç kullanıyo 2 doktor da aynı ilacı yazdı. GNC arginmax gerçekten de aşılama yaptırmadan önce eşimin değerleri yükselmişti. bi tek morfolojide değişiklik yoktu %7ydi yine.onu da sigarayı bırakamamasına bağlıyorummerhaba kızlar ne guzel yazmısnınz valla.bende aynı durumdayım 22 yasında evledınmmm ve calsmcgm ıcın hemen cocugum olsun ıstedımm anne olmak ıcın bu kadar caba sarfetcegımı nerden bılırdımkıesımle hıc korunmadıkk 3 ay gectı alla alla neden olmuyr dedımm hemen doktora gtıım ne kdrlık evlısın dedı 3 ay oldu dedımm daha cok yenı bekle 1 sene dedı o 3 ay oldu 8 ay baktım gene bısı yok baska bı doktora gtıım muayneler falan 1 sene gecsın gene olmassa gel grslşım dedı..ama hep kendımde bısı var sanıyrdummm nese 1 sene gectı ve hala cocugum yoktu.tanıdık vastsyla bı doktora gtıım benden rahım fılmı ıstemdı sdce hormon tahllıerı yaptı ve sende bı sorun yok bıde esınden olcum yapalım dedııı...nese esımde ölçüm yaptı..ogunu asla unutumamam esım hastanenın dısındaydı dedım ben alım sonucu ama hala aklıma esımde bısey olucgı aklıma glmyrdu laborotuara ındım dedım sonuc cıktımı evet dedıler ıns bı sorun yoktur dedım kız demesmı esının sperm hareketı 0 dıyee..anam sok oldummm dedımm oda neee haytta dymdım hareket fln nedr bılmem sonra anlttı durumuu anam ben agla aglaaa dunya basıma yıkıldı sankı.sonra esımın yanına gttm ve ona sonucu soleyemdımm doktora gstrdık sonucu doktor tup bebek dynce esımmm garıbım hıcbısı dymedıı ben orda sınır patlaması yasadım doktor o halımı grnce kendı hastanedı urolojı bolumune grunun dedı nese grnduk amelıyat dedı..bız başka bı yerde daha olcum yaptrlım dedık ve medıpole gttık doktora esımın sonucunu gstrdık dedıı bu neee bunda hata varr bole bısı olması ımknsız bı suru tahlıl rontgen falan ıstedeı ve sonuc hareket % 12 cıktı..ilaç tedavısıne basldık 6 ay ılac kullandı &30a kdr cıktı hrkt ama genede dusuktu ve asılama yaptrmaya karar verdık.gecen ay asılamam oldu.ama esımın ileri harektlısı gene dusuk cıkmıstı yıkamadan sonra ve tutmadıda ztn asılmamam..sımdııı bı arkdsım vasıtasıyla profertıl adında bır ılac kullnck esım yurtdısndan gelıyormus bu ılac ve harekete cok ıyı geldgı solenyr 3 ay kullndıktan sonra tekrardan olcum yapılcak o zmna kdrda bebek dusuncesınden bahsetmemeye karar vrdıkk..işte kızlar uzun oldu ama benımde hıkayem bole
insanlar bunu bi anlasa bu bi kusur değil Allahın takdiri ben bundan sonra insanlara bunu söylemeyi düşünüyorum fazla kurcalarlarsa sen Allahın takdirini mi sorguluyosun dicemAh canim vallahi Allah kolaylik versin, erkek icin daha zordur tahmin edebiliyorum..Eger Isvicre'de ilac falan bisey lazimsa cekinmeden ismini ver, elimden ne geliyorsa yapmaya calisirim yemin ediyorum.. Benim esimin sperm testini Izmir'de yaptirdik. Kayinpederim daha test sonucunu almadan "Ooo onda bisey yoktur, sapasaglam benim oglum, fazlasiyla vardir" demisti. Yani sikinti bendeymis, incinmistim tabii.. Dengesiz dengesiz konuyo iste.. Bunu saglamlikla ne alakasi varsa iste cahil..
Hakkaten yani dedigin gibi kusur degilki, hastalik bu. Ilacini alacak duzelecek. Zaten milletin agzina laf lazim oldugu icin kimseye soylemiyoruz sadece...
Birde ben kadin doktorlar hakkinda sunu eklemek istiyorum. Resmen ilgilenmedi hic birisi yaaa. Mubarek gun mubâlasiz, hangi kadin doktora gittiysem bir rahatlik bir amannn bugun olmaz,5 sene sonra olur tavirlari..
Tamam anliyorum tabiiki 40 yasinda olan birisiyle daha cok ilgilenmeli, tamam gencim ama evde deneyip yapabiliyor olsaydim zaten sana gelmezdim yahu!
ahh canım benim hiç sorma bazen face'i kapatmayı bile düşünüyorum aynen hayırlı olsun desen bi dert demesen bi dert. bide bazı tipler var bişey dersin sizin olsun o zaman görcwem ben gibilerinden bilgiç bilgiç haller.sanki bu sadece onlara verilmiş bi lütuf gibi. veren allah ama alan da allah kimsenin bunu unutmaması lazım. allah k,mseyi evlat hasretinde bırakmasın ama evlat acısı da göstermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?