• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana o kötülüğü yapanın yüzünü hatırlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

janeeyre1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
430
Puanlar
103
Evet başlıkta da olduğu gibi ismini bile telaffuz edemediğim şeyi yapan kişinin yüzünü bir türlü hatırlamıyorum. Kıyafetlerini hatırlıyorum, nerede olduğumuzu, bana söylediklerini de hatırlıyorum ama yüzünü hatırlamıyorum. Esmer mi sarışın mı kumral mı bilmiyorum. O olaydan önce de görüşmüş olmamıza rağmen hatırlamıyorum. Belki çok korktuğumdandır. Çünkü çok boğuştum. Kollarımı mosmor etmişti, bacaklarımı öyle sıktım ki ayırmak için çok uğraştı ama vazgeçmedi. Yemin ederim çok uğraştım çabaladım. Ama yapamadım, kendimi kurtaramadım. Hastalığımdan dolayı kaçamazdım ki ben o iğrenç ellerine o olaydan sonra da muhtaç oldum.
O olaydan sonra sürekli ''bir şey olmadı ki, bir şey olmadı'' dedim durdum. Sanırım kendimi çok iyi kandırdım o sıra.

Daha sonra beni onlarca kez aradı, mesaj attı. Sanırım bekaretten dolayı her istediğini yapacağımı bekledi ama bana yaşattığı, hissettirdiği şeyler çok daha ötesinde bir şeydi. Her yerden engelledim ama şimdi olsa direkt polise giderdim. O zamanlar bırakın polisi en yakın arkadaşıma bile anlatamamıştım. Çünkü kendimi bir şey olmadığına inandırmıştım sanki anlatırsam o olayı yaşayacaktım.

Gelelim yüzünü hatırlamayı isteme sebebime:
Bu olaydan sonra sanki tüm erkeklerde onun yüzü var. Ona edemediğim hakaretleri, bedduaları onlara ediyorum. Biliyorum onların bir suçu yok ama durduramıyorum kendimi. Hele en ufak yakınlaşmadan sonra...Sağlıklı ilişki kuramıyorum. Bu yüzden onu ayırt etmek için hatırlamak istiyorum ama yapamıyorum. Adı aklımda bir tek. Şimdi aynı iş yerinde, arkadaş grubunda olsak o kendini hatırlatmadıkça bilemeyeceğim. Terapi de aldım ama ancak olayı hatırlayabildim.

Şimdi biz ne yapalım diyeceksiniz ama ben de bilmiyorum. Lütfen kızmayın, yargılamayın, belki de o genç kız artık anlatmak istemiş olabilir.
Saat 19.30 gibi yazmaya başladım ama ancak bitirebildim.

İsmi aklındaysa o isimde olanlardan uzak dur yeterli değil mi?

bir psikiyatrist ile görüşmelisin. hayatı gerçekten daha yaşanabilir kılar yardımı.
yıllardır ilaç kullanıyorum aslına bakarsanız bir olay neticesinde hatırladım. 12 13 yıl sonra hatırladım. her şey tek tek belirdi ama uzun zamandır yüzünü hatırlayamıyorum bir türlü. tişörtünün rengini bile biliyorum

yıllardır ilaç kullanıyorum aslına bakarsanız bir olay neticesinde hatırladım. 12 13 yıl sonra hatırladım. her şey tek tek belirdi ama uzun zamandır yüzünü hatırlayamıyorum bir türlü. tişörtünün rengini bile biliyorum

hekiminiz ile bunları görüşmeniz gerekiyor. belki başka bir rota izlemeyi tercih edecek ya da ilaç yürü ya da dozunu değiştirecek.

sürekli o.evladını düşünüp üzülme öylelerinin ne toplum içinde ne Allah katında bir değeri yok. Kendi değerini bil bir kere geldiğin dünyaya hep üzülerek geçirme benim güzel kardesim

hekiminiz ile bunları görüşmeniz gerekiyor. belki başka bir rota izlemeyi tercih edecek ya da ilaç yürü ya da dozunu değiştirecek.
haklısınız. sizce normal mi peki? bunca şeyi hatırlayıp onu hatırlamamak?

Yıllar once sokakta tacize ugramistim beni apartman icine cekmeye calismisti dis kapida iceri girmeye calisirken. Kapimizin cami aynaliydi yuzunu cok net görmüştüm ben bagirip imdat deyince beni yere firlatip kaçmıştı. Daha sonra polise ifade verdigimde ve sonrasindaki yillarda yüzünü hic hatirlamadim. Tek hatirladigim uzerindeki aci yeşil gomlekti. Konunuz bana onu hatırlattı. Sizin kesinlikle terapiye devam etmeniz gerekiyor

sürekli o.evladını düşünüp üzülme öylelerinin ne toplum içinde ne Allah katında bir değeri yok. Kendi değerini bil bir kere geldiğin dünyaya hep üzülerek geçirme benim güzel kardesim
Allah korusun sizden de bu olaylar yaşattığı travmadan dolayı mağdurda da Allah katında değerini azaltacak üzücü şeyler yaşatıyor. keşke hiç yaşamasak

Çok üzgünüm senin adına ve sarılmak istedim..

Terapi almışsın ama yeterli olmamış gibi sanki. En ufak şeyde tetikleniyorsun baksana. Sadece terapi de tek başına yeterli olmayabilir, ilaç tedavisi de gerekiyor gibi sanki.

Ömür boyu bu düşüncelerle yaşanmaz. Hayatı kendine zindan etme lütfen..

haklısınız. sizce normal mi peki? bunca şeyi hatırlayıp onu hatırlamamak?

çok normal. şiddet kurbanı insanların hemen hemen hepsi, faili tarif ederken yüz ya da bedendeki ayrıntıla ryerine kıyafetleri tarif ederler. panik haliyle bu gibi ayrıntılara bakamazlar.

Yıllar once sokakta tacize ugramistim beni apartman icine cekmeye calismisti dis kapida iceri girmeye calisirken. Kapimizin cami aynaliydi yuzunu cok net görmüştüm ben bagirip imdat deyince beni yere firlatip kaçmıştı. Daha sonra polise ifade verdigimde ve sonrasindaki yillarda yüzünü hic hatirlamadim. Tek hatirladigim uzerindeki aci yeşil gomlekti. Konunuz bana onu hatırlattı. Sizin kesinlikle terapiye devam etmeniz gerekiyor
kesinlikle. ben o kişiyi daha önce de görmüştüm, bu olaydan önce oturup saatlerce sohbet de etmiştik. hatta sonra bile yarım saat vakit geçirdik

Çok üzgünüm senin adına ve sarılmak istedim..

Terapi almışsın ama yeterli olmamış gibi sanki. En ufak şeyde tetikleniyorsun baksana. Sadece terapi de tek başına yeterli olmayabilir, ilaç tedavisi de gerekiyor gibi sanki.

Ömür boyu bu düşüncelerle yaşanmaz. Hayatı kendine zindan etme lütfen..
çok çok teşekkür ederim. merhamet insanı iyileştiriyor. hayatı kendime zindan etsem belki bu kadar zor olmayacak ama insanlara da yansıtıyorum. ilaç kullanıyorum ama yavaş yavaş geliyor aklıma bir şeyler

çok normal. şiddet kurbanı insanların hemen hemen hepsi, faili tarif ederken yüz ya da bedendeki ayrıntıla ryerine kıyafetleri tarif ederler. panik haliyle bu gibi ayrıntılara bakamazlar.
ama ben bu kişiyi tanıyordum. anlık bir şey de değildi ya da o gün görmüş de değildim

ama ben bu kişiyi tanıyordum. anlık bir şey de değildi ya da o gün görmüş de değildim

çok hassas bir konu olduğu için ben yanlış yönlendirmek istemem. bununla ilgili birçok akademik araştırma var. bu konuyu kendiniz inceleyip görebilirsiniz. bu çekincelerinizi lütfen hekiminizle paylaşın

kesinlikle. ben o kişiyi daha önce de görmüştüm, bu olaydan önce oturup saatlerce sohbet de etmiştik. hatta sonra bile yarım saat vakit geçirdik
Beni 1 ay sonra polis karakola bir sahis yakaladiklarini ve o olup olmadigini teşhis icin çağırmıştı. Yuzunu hatirlamiyorum ki nasil teshis edicem diyordum. Yine de gelin dediler gordum ve direkt bu kisi degil dedim. Yuzunu hatirlamiyordum ama onun olmadigindan da emindim. Beyin iste bir yerde hatirliyor aslinda ama silmek istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X