• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana o kötülüğü yapanın yüzünü hatırlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz bir olayı yaşarken o andaki sesler, görüntüler, hisler, o andaki düşüncelerimiz vs vs pek çok farklı unsur vardır, beyine pek çok farklı yerden bilgi gelir, hepsini birleştirip hafızaya kaydeder. Hatırlarken de bu şekilde hatırlarız. Travmatik yaşantılar doğası gereği çok zorlu olduğu için bu süreç bozulabilir, travmatik anı sıradan otobiyografik anılar gibi düzgün biçimde birleştirilemeden bölük pörçük kaydedilebilir. Sanki saklayacağınız bir resmi bütün halde değil de parçalara ayırıp öyle çekmecenize kaldırmışsınız gibi. Terapiden fayda göreceğinizi düşünüyorum ancak doğrudan tssb çalışan ve protokolünü bilen bir psikologla. İlaç destek olur/olacaktır ama ben tedavinin asıl ayağını terapi olarak düşünürdüm. Ama bu da zorlu bir süreç çünkü travma çalışılırken travmatik anı tekrar tekrar zihinde canlandırılıp anlatılıyor. (Daha doğrusu benim bildiğim protokol bu, genel olarak travmatik anı, kullanılan yönteme göre farklı şekillerde olsa da yeniden ele alınır diyebilirim.) Amaç zihine o anıyı işlemesi için alan tanımak. Anının bugünde yaşanıyormuş gibi hissedilmesini azaltmak,
anıyı geçmişe ait bir otobiyografik anıya dönüştürmek vs. Bunu yaparken eksik parçalar yavaş yavaş gelebilir ya da kopuk hatırladığınız şeyler daha bütüncül hatırlanabilir. Unuttuğun ayrıntıları kesin hatırlayabilirsin veya asla hatırlayamazsın gibi bir şey demek doğru değil. Dediğim gibi bunu uygulaması gerçekten zor ama şöyle düşünün. Zamanında açılmış ama düzgün iyileşememiş bir yaranız var. arada kanıyor iltihaplanıyor vs. Bu yarayı açıp temizleyip düzgün iyileşmesi için pansuman yapmak gibi terapi. Veya yanlış kaynadığı için hareketinizi kısıtlayan ve hayat kalitenizi bozan bir kemiği doğru kaynayabilmesi için kontrollü olarak tekrar kırmak ve uygun şekilde alçıya almak gibi. Acı verici ama iyileştirici.

Bu durumda sosyal medyada vs fotoğrafı vardır. O şekilde görünce hatirliyor musunuz
işte soyadını hatırlamıyorum. bana bir kere bu olaydan 1 yıl sonra sosyal medyadan ulaşmaya çalıştı ama ben korkup hesabı kapattım. -arkadaşım o günkü halimi hatırlıyor ayan beyan ama ben ağladığımı bile unutmuştum. arkadaşım gözlerin kan çanağıydı, ağzından tek kelime çıkmıyordu demişti. ki ben her zaman çok konuşan, neşeli de biriyimdir her şeye rağmen.

Biz bir olayı yaşarken o andaki sesler, görüntüler, hisler, o andaki düşüncelerimiz vs vs pek çok farklı unsur vardır, beyine pek çok farklı yerden bilgi gelir, hepsini birleştirip hafızaya kaydeder. Hatırlarken de bu şekilde hatırlarız. Travmatik yaşantılar doğası gereği çok zorlu olduğu için bu süreç bozulabilir, travmatik anı sıradan otobiyografik anılar gibi düzgün biçimde birleştirilemeden bölük pörçük kaydedilebilir. Sanki saklayacağınız bir resmi bütün halde değil de parçalara ayırıp öyle çekmecenize kaldırmışsınız gibi. Terapiden fayda göreceğinizi düşünüyorum ancak doğrudan tssb çalışan ve protokolünü bilen bir psikologla. İlaç destek olur/olacaktır ama ben tedavinin asıl ayağını terapi olarak düşünürdüm. Ama bu da zorlu bir süreç çünkü travma çalışılırken travmatik anı tekrar tekrar zihinde canlandırılıp anlatılıyor. Amaç zihine o anıyı işlemesi için alan tanımak. Anının bugünde yaşanıyormuş gibi hissedilmesini azaltmak,
anıyı geçmişe ait bir otobiyografik anıya dönüştürmek vs. Bunu yaparken eksik parçalar yavaş yavaş gelebilir ya da kopuk hatırladığınız şeyler daha bütüncül hatırlanabilir. Unuttuğun ayrıntıları kesin hatırlayabilirsin veya asla hatırlayamazsın gibi bir şey demek doğru değil. Dediğim gibi bunu uygulaması gerçekten zor ama şöyle düşünün. Zamanında açılmış ama düzgün iyileşememiş bir yaranız var. arada kanıyor iltihaplanıyor vs. Bu yarayı açıp temizleyip düzgün iyileşmesi için pansuman yapmak gibi terapi. Veya yanlış kaynadığı için hareketinizi kısıtlayan ve hayat kalitenizi bozan bir kemiği doğru kaynayabilmesi için kontrollü olarak tekrar kırmak ve uygun şekilde alçıya almak gibi. Acı verici ama iyileştirici.
ben aslında hatırlayana kadar acı çekiyordum, sanki içimde bir yara vardı her dokunduğumda acıyor ama neden yaralandığımı bilmiyordum. kimsenin onu iyileştirmesine izin vermemekle birlikte bastırdıkça bastırdım. daha acıdı canım. artık her hareketimde sızlar oldu. terapist değişikliğine gideceğim. yıllardır sağlıklı bir yaşam sürdüremedim. maalesef başka sağlık problemlerim de olduğu için zihnimi tam olarak da veremedim.

ben aslında hatırlayana kadar acı çekiyordum, sanki içimde bir yara vardı her dokunduğumda acıyor ama neden yaralandığımı bilmiyordum. kimsenin onu iyileştirmesine izin vermemekle birlikte bastırdıkça bastırdım. daha acıdı canım. artık her hareketimde sızlar oldu. terapist değişikliğine gideceğim. yıllardır sağlıklı bir yaşam sürdüremedim. maalesef başka sağlık problemlerim de olduğu için zihnimi tam olarak da veremedim.
Yıllardır sağlıklı yaşam süremedim veya zihnimi tam veremedim şekilde bakmayın lütfen. O an o şekilde yapabilmişsiniz elinizden gelen oymuş. Hiçbir zaman geç değil. Bundan sonrası için kolaylıklar dilerim, umarım her şey daha sağlıklı olur sizin için🌸

Yıllardır sağlıklı yaşam süremedim veya zihnimi tam veremedim şekilde bakmayın lütfen. O an o şekilde yapabilmişsiniz elinizden gelen oymuş. Hiçbir zaman geç değil. Bundan sonrası için kolaylıklar dilerim, umarım her şey daha sağlıklı olur sizin için🌸
çok çok teşekkür ederim. size de güzel bir hayat dilerim. sizin gibi iyi insanlar çıksın karşınıza.

Sanırım bekaretten dolayı her istediğini yapacağımı bekledi ama bana yaşattığı, hissettirdiği şeyler çok daha ötesinde bir şeydi.”
bu kısmı anlayamadım.Ancak konudan şunu anladım yıllarca yaşadığınız bir travmayı bastırmaya çalışmısınız.

Sanırım bekaretten dolayı her istediğini yapacağımı bekledi ama bana yaşattığı, hissettirdiği şeyler çok daha ötesinde bir şeydi.”
bu kısmı anlayamadım.Ancak konudan şunu anladım yıllarca yaşadığınız bir travmayı bastırmaya çalışmısınız.
öyle bir şeyler zırvalamıştı mesajlarda. ben de yaşadığım acı bekaretin kaybından değildi demek istedim.
maalesef bastırdım, beyin korumak isterken en büyük zararı verebiliyor

öyle bir şeyler zırvalamıştı mesajlarda. ben de yaşadığım acı bekaretin kaybından değildi demek istedim.
maalesef bastırdım, beyin korumak isterken en büyük zararı verebiliyor
bence zamanında suçlunun hakkettiği cezayı görmemiş olması da sizi yaşadığınızı yok saymaya itmiş.
size önerim şu;bu yaşadığınızı unutmaya,yok saymaya çalışmayın.o olayla ilgili destek alın

bence zamanında suçlunun hakkettiği cezayı görmemiş olması da sizi yaşadığınızı yok saymaya itmiş.
size önerim şu;bu yaşadığınızı unutmaya,yok saymaya çalışmayın.o olayla ilgili destek alın
aslına bakarsanız tam tersi, yok saydığım için ceza almadı. çünkü birine anlatırsam yaşanmış olduğunu kabul edecektim.

Seni koruyamadığımız için çok üzgünüm.
Bu senin suçun değil.
Beynimiz şok anında bazı şeyleri silebilir hiç olmamış gibi devam edebilir seni korumak için. Bu olayı yaşadığını biliyorsun ama geçti sen daha iyi olmak için destek almalısın. Hayat sana çok güzel kapılar açsın tüm kötülükleri geride bırakırsın inşallah 💕

Çok çok üzüldüm. Keşke elimizden bir şeyler gelebilse bu konuda. 😟 Merakımı mazur görün tanıdık biri derken bi akraba falan değil dimi?

Seni koruyamadığımız için çok üzgünüm.
Bu senin suçun değil.
Beynimiz şok anında bazı şeyleri silebilir hiç olmamış gibi devam edebilir seni korumak için. Bu olayı yaşadığını biliyorsun ama geçti sen daha iyi olmak için destek almalısın. Hayat sana çok güzel kapılar açsın tüm kötülükleri geride bırakırsın inşallah 💕
çok çok teşekkür ederim. destek alıyorum, olayı yaşadığımı bile yıllar sonra hatırladım. İnşallah siz de hep iyiliklerle karşılaşırsınız.

Çok çok üzüldüm. Keşke elimizden bir şeyler gelebilse bu konuda. 😟 Merakımı mazur görün tanıdık biri derken bi akraba falan değil dimi?
üzüntümü paylaştığınız, beni anladığınız için teşekkür ederim. arkadaşımdı. sağlık sorunum sebebiyle herkesten yardım kabul etmezdim. çünkü rahat hareket edemezdim. ama ona güveniyordum. sıkı sıkı tutar, yürürken bir şey olmaması için uğraşırdı

Çok travmatik bir anda bir kitabı defalarca okudum . Tekrar tekrar. Kapağını inceledim. Sayfalarda tekrar tekrar gezindim . O kitaba sarılıp elimde o an olduğu için şükrettim. O gün kafayı yemediysem o kitap sayesinde dedim.
Ertesi gün aldılar kitabı elimden. Sonra ben o kitabı unuttum. Adını, yazarını , okuduğum olayları hiç bir şeyi hatırlamıyordum ki normalde okuduğum kitabı unutmam ama kapağının resmi bile aklıma gelmiyordu .

Aradan neredeyse iki sene geçti. Kordonda yürürken kitap segisinde o kitabı gördüm. Görünce işte dedim o kitap. Adını okuduğum hikayeyi hemen hatırladım . Eşime baktım benden biraz uzaktaydı ve yanımda para yoktu . Hemen eşimin yanına gidip kitabı buldum para ver alacam dedim . Eşim hemen anladı adı neymiş dedi . Daha 1 dk önce elimde tekrar tutup hatırladığım kitabı yine unutmuştum . Dedim yine unuttum ama gel görünce hatırlıyorum.

Aceleyle standa yöneldim. Eşim bir anda tuttu beni ve bırak belki de hatırlamaman gerekiyor tekrar bakma dedi ve öylece kaldı .Hala hatırlamam ama biliyorum ki görsem hatırlarım .

Yani bu unutma konusunda sizi çok iyi anlıyorum . Ama ne kadar unuttuğumu düşünsem de gördüğüm an hatırladım . Belki sizde de öyle olur . İnş .o kişi karşınıza çıkmaz ama görünce tanırsınız.

Çok geçmişler olsun. Çok üzgünüm. Bilgim yok bu konularda ama hipnoz filan gibi bir şey uygun olur mu ki acaba?

Evet başlıkta da olduğu gibi ismini bile telaffuz edemediğim şeyi yapan kişinin yüzünü bir türlü hatırlamıyorum. Kıyafetlerini hatırlıyorum, nerede olduğumuzu, bana söylediklerini de hatırlıyorum ama yüzünü hatırlamıyorum. Esmer mi sarışın mı kumral mı bilmiyorum. O olaydan önce de görüşmüş olmamıza rağmen hatırlamıyorum. Belki çok korktuğumdandır. Çünkü çok boğuştum. Kollarımı mosmor etmişti, bacaklarımı öyle sıktım ki ayırmak için çok uğraştı ama vazgeçmedi. Yemin ederim çok uğraştım çabaladım. Ama yapamadım, kendimi kurtaramadım. Hastalığımdan dolayı kaçamazdım ki ben o iğrenç ellerine o olaydan sonra da muhtaç oldum.
O olaydan sonra sürekli ''bir şey olmadı ki, bir şey olmadı'' dedim durdum. Sanırım kendimi çok iyi kandırdım o sıra.

Daha sonra beni onlarca kez aradı, mesaj attı. Sanırım bekaretten dolayı her istediğini yapacağımı bekledi ama bana yaşattığı, hissettirdiği şeyler çok daha ötesinde bir şeydi. Her yerden engelledim ama şimdi olsa direkt polise giderdim. O zamanlar bırakın polisi en yakın arkadaşıma bile anlatamamıştım. Çünkü kendimi bir şey olmadığına inandırmıştım sanki anlatırsam o olayı yaşayacaktım.

Gelelim yüzünü hatırlamayı isteme sebebime:
Bu olaydan sonra sanki tüm erkeklerde onun yüzü var. Ona edemediğim hakaretleri, bedduaları onlara ediyorum. Biliyorum onların bir suçu yok ama durduramıyorum kendimi. Hele en ufak yakınlaşmadan sonra...Sağlıklı ilişki kuramıyorum. Bu yüzden onu ayırt etmek için hatırlamak istiyorum ama yapamıyorum. Adı aklımda bir tek. Şimdi aynı iş yerinde, arkadaş grubunda olsak o kendini hatırlatmadıkça bilemeyeceğim. Terapi de aldım ama ancak olayı hatırlayabildim.

Şimdi biz ne yapalım diyeceksiniz ama ben de bilmiyorum. Lütfen kızmayın, yargılamayın, belki de o genç kız artık anlatmak istemiş olabilir.
Saat 19.30 gibi yazmaya başladım ama ancak bitirebildim.
Somatik calismalar ve edmr tarzi terapiler birlikte ise yarayabilir ama isin ehli birilerini bulman gerekiyor. Beden kayit tutar kitabin da da cokca bahseder aslinda o ana bizi goruren en ufak birseyde hemen bedensel tepki veririz ve beynimiz ogundeymis gbi calisir diye.

Çok travmatik bir anda bir kitabı defalarca okudum . Tekrar tekrar. Kapağını inceledim. Sayfalarda tekrar tekrar gezindim . O kitaba sarılıp elimde o an olduğu için şükrettim. O gün kafayı yemediysem o kitap sayesinde dedim.
Ertesi gün aldılar kitabı elimden. Sonra ben o kitabı unuttum. Adını, yazarını , okuduğum olayları hiç bir şeyi hatırlamıyordum ki normalde okuduğum kitabı unutmam ama kapağının resmi bile aklıma gelmiyordu .

Aradan neredeyse iki sene geçti. Kordonda yürürken kitap segisinde o kitabı gördüm. Görünce işte dedim o kitap. Adını okuduğum hikayeyi hemen hatırladım . Eşime baktım benden biraz uzaktaydı ve yanımda para yoktu . Hemen eşimin yanına gidip kitabı buldum para ver alacam dedim . Eşim hemen anladı adı neymiş dedi . Daha 1 dk önce elimde tekrar tutup hatırladığım kitabı yine unutmuştum . Dedim yine unuttum ama gel görünce hatırlıyorum.

Aceleyle standa yöneldim. Eşim bir anda tuttu beni ve bırak belki de hatırlamaman gerekiyor tekrar bakma dedi ve öylece kaldı .Hala hatırlamam ama biliyorum ki görsem hatırlarım .

Yani bu unutma konusunda sizi çok iyi anlıyorum . Ama ne kadar unuttuğumu düşünsem de gördüğüm an hatırladım . Belki sizde de öyle olur . İnş .o kişi karşınıza çıkmaz ama görünce tanırsınız.
kitap o olayla bağlantılı olduğu için hatırlayamıyor olabilirsiniz ama yine de o kitap size iyi gelmiş, unutmak canını yakmaz belki de. ama ben aslına bakarsanız onunla karşılaşmayı çok isterim. bir anda kesti attım. aradı, yazdı, ulaşmaya çalıştı. açmadım telefonlarını, onu asla görmedim. ağzımdan ona kötü söz bile çıkmadı. mesela şimdi düşünüyorum da bana bunu neden yaptın demek isterdim. ona kusmak isterdim.

Çok geçmişler olsun. Çok üzgünüm. Bilgim yok bu konularda ama hipnoz filan gibi bir şey uygun olur mu ki acaba?
hipnozu denemeye başka bir şey engel olmuştu, terapistim çok istiyordu da. çok teşekkür ederimm

Somatik calismalar ve edmr tarzi terapiler birlikte ise yarayabilir ama isin ehli birilerini bulman gerekiyor. Beden kayit tutar kitabin da da cokca bahseder aslinda o ana bizi goruren en ufak birseyde hemen bedensel tepki veririz ve beynimiz ogundeymis gbi calisir diye.
evet ne zaman bir erkek hayatıma girse, biraz flört etsek içimden bir canavar çıkıyor. bana kötü davranan da yok, istemeden kimse dokunmadı da bana ama erkek olması yetti sanırım o olayı yaşamama.

evet ne zaman bir erkek hayatıma girse, biraz flört etsek içimden bir canavar çıkıyor. bana kötü davranan da yok, istemeden kimse dokunmadı da bana ama erkek olması yetti sanırım o
Evet siz travma sonrasi stress bozuklugu ile yasiyorsunuz o olaydan beri . Dilerim bir gun hic bir sekilde hayatiniza etkisi kalmaz 🙏🏻🫂 sizin sucunuz degildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X