• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana o kötülüğü yapanın yüzünü hatırlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok hassas bir konu olduğu için ben yanlış yönlendirmek istemem. bununla ilgili birçok akademik araştırma var. bu konuyu kendiniz inceleyip görebilirsiniz. bu çekincelerinizi lütfen hekiminizle paylaşın
çok teşekkür ederim hassasiyetiniz için.

Beni 1 ay sonra polis karakola bir sahis yakaladiklarini ve o olup olmadigini teşhis icin çağırmıştı. Yuzunu hatirlamiyorum ki nasil teshis edicem diyordum. Yine de gelin dediler gordum ve direkt bu kisi degil dedim. Yuzunu hatirlamiyordum ama onun olmadigindan da emindim. Beyin iste bir yerde hatirliyor aslinda ama silmek istiyor
polise gittiğiniz için sizi tebrik ederim, kadınlar için bu bir cesaret biliyorsunuz. ama o kişi tanıdığımdı, o olaydan önce sohbet ettik. hatta sonrasında da ona tahammül etmek zorunda kalmıştım. hatırlamak neden bu kadar zor anlamıyorum.

polise gittiğiniz için sizi tebrik ederim, kadınlar için bu bir cesaret biliyorsunuz. ama o kişi tanıdığımdı, o olaydan önce sohbet ettik. hatta sonrasında da ona tahammül etmek zorunda kalmıştım.
Sizi anlıyorum. Sizin durumunuz cok baska. Tanidiginiz bir kişiden gelmis ve malesef kotu sonuçlanmış. Hayatınızı bu olayin negatif etkileriyle gecirmemek icin kendinize sans taniyin. Gercek anlamda bir terapi alin arastirin en iyisi kimse bu isin ehline gidin. Illa yüzünü hatirlamaniz gerekmiyor belki de iyilesmek icin

Bazen hatırlamamak daha iyi, keşke hiçbirini hatırlamasaydınız:( Ama bir çok şeyi hatırlayıp tek bir şeyi hatırlamayınca beyin onu çözmek için uğraşıp durur bu yüzden de sürekli aklını kurcalamaya devam eder.
Eğer hatırlamak sizi rahatlatacaksa, terapiyle belki hatırlayabilirsiniz. Tam bilgi sahibi değilim ama hatırlamak için farklı yöntemler var doktorunuzla konuşursanız sizi yönlendirir. Bir de soyadını biliyor musunuz? Araştırınca bulamadınız mı?

Zihniniz, sizi korumak için "repressing" yapıyor. Tetikleyici olmadıkça olayı ya da kişileri tam olarak hatırlamanız pek mümkün değil.

Bu duyusal tetikleyicilerle de her an karşılaşabilecek olmanız göz önünde bulundurulursa travma alanında uzmanlaşmış bir hekimle görüşmenizi önemle tavsiye ederim.

Çok ama çok geçmiş olsun.

yıllardır ilaç kullanıyorum aslına bakarsanız bir olay neticesinde hatırladım. 12 13 yıl sonra hatırladım. her şey tek tek belirdi ama uzun zamandır yüzünü hatırlayamıyorum bir türlü. tişörtünün rengini bile biliyorum
Yaşin kaçtı ozman

Sizi anlıyorum. Sizin durumunuz cok baska. Tanidiginiz bir kişiden gelmis ve malesef kotu sonuçlanmış. Hayatınızı bu olayin negatif etkileriyle gecirmemek icin kendinize sans taniyin. Gercek anlamda bir terapi alin arastirin en iyisi kimse bu isin ehline gidin. Illa yüzünü hatirlamaniz gerekmiyor belki de iyilesmek icin
Aslına bakarsanız erkeklere karşı hep bir öfkem vardı ama bu olayı hatırlamıyordum. kendimi ruh hastası olarak gördüm, sevdiğiniz bir insanla yakınlaştınız diye hıçkıra hıçkıra ağladınız mı? sanki bana başıma en kötü şey gelmiş gibi ağlıyordum. erkek arkadaşım sana kim ne yaptı bilmiyorum ama ben o kişi değilim, sapıkmışım gibi davranma demişti orada koptu. bana kim ne yapmış olabilir ki demiştim sonra yavaş yavaş hatırladım. işte sonra da terapi psikiyatr işte.

Bazen hatırlamamak daha iyi, keşke hiçbirini hatırlamasaydınız:( Ama bir çok şeyi hatırlayıp tek bir şeyi hatırlamayınca beyin onu çözmek için uğraşıp durur bu yüzden de sürekli aklını kurcalamaya devam eder.
Eğer hatırlamak sizi rahatlatacaksa, terapiyle belki hatırlayabilirsiniz. Tam bilgi sahibi değilim ama hatırlamak için farklı yöntemler var doktorunuzla konuşursanız sizi yönlendirir. Bir de soyadını biliyor musunuz? Araştırınca bulamadınız mı?
hatırlamak en iyisi. çünkü siz hatırlamasak da o davranışlarımıza yön veriyor. ve bu da daha sinsice oluyor maalesef. soyadını bilmiyorum işte o kadar çok isterdim ki sosyal medyadan bulup en azından belki içimi dökerdim. onunla o günü konuşacak cesaretim de var.

Zihniniz, sizi korumak için "repressing" yapıyor. Tetikleyici olmadıkça olayı ya da kişileri tam olarak hatırlamanız pek mümkün değil.

Bu duyusal tetikleyicilerle de her an karşılaşabilecek olmanız göz önünde bulundurulursa travma alanında uzmanlaşmış bir hekimle görüşmenizi önemle tavsiye ederim.

Çok ama çok geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim. evet zaten tetikleyici ile hatırladım olayı. çünkü hatırlıyorum da kendi kendime sürekli bir şey olmadı deyip durmuştum. zihnim beni korumuş olmasaydı dayanamayıp intihar edebilirdim. hoş sonra da ölüden farkım kalmadı.

çok teşekkür ederim. evet zaten tetikleyici ile hatırladım olayı. çünkü hatırlıyorum da kendi kendime sürekli bir şey olmadı deyip durmuştum. zihnim beni korumuş olmasaydı dayanamayıp intihar edebilirdim. hoş sonra da ölüden farkım kalmadı.
Biz insanlar, binlerce parça ben'in birleşmesinden oluşuyoruz. Hatta her dönem yeni ben'ler oluşturuyoruz. Bazı dönemler ise bazı ben'lere ihtiyacımız kalmıyor, onları bünyemizde sindiriyoruz. Geçen her sene değişiyoruz ve şekil değiştiriyoruz.

Demek istediğim, geçmişte yaşadığımız tek bir olayın bizi tanımlaması mümkün değil. Belki benliğinizde kapladığı yer biraz daha büyük ve acı verici, evet. Ama salt kişiliğinizi, yaşamınızı ya da geleceğinizi tek bir hadise belirlemez. Belirlememesi, eski bir anıya bu gücü vermemek sizin elinizde.

Şimdi güvendesiniz, güçlüsünüz ve o anlardan çok uzak bir zamandasınız. Umarım dilediğiniz gibi, huzurla dolu bir yaşamınız olur...

Seni çok güçlüsün İnan bana çok güçlü,beynin hafızanı silerek seni koruyor ufak tefek kırıntılar bırakıyor ki farkında olasın diye ama acı verecek ayrıntıları bilinç altının en derinine saklamış.Dünyaya yeni bir salgın gelse ne kadar ırz düşmanı, namussuz sapık varsa hepsinin içi yavaş yavaş çürüse ne yemek yeseler ne uyusalar kuru dal gibi olana kadar bağıra bağıra ölseler🤲🤲🤲🤲

Evet başlıkta da olduğu gibi ismini bile telaffuz edemediğim şeyi yapan kişinin yüzünü bir türlü hatırlamıyorum. Kıyafetlerini hatırlıyorum, nerede olduğumuzu, bana söylediklerini de hatırlıyorum ama yüzünü hatırlamıyorum. Esmer mi sarışın mı kumral mı bilmiyorum. O olaydan önce de görüşmüş olmamıza rağmen hatırlamıyorum. Belki çok korktuğumdandır. Çünkü çok boğuştum. Kollarımı mosmor etmişti, bacaklarımı öyle sıktım ki ayırmak için çok uğraştı ama vazgeçmedi. Yemin ederim çok uğraştım çabaladım. Ama yapamadım, kendimi kurtaramadım. Hastalığımdan dolayı kaçamazdım ki ben o iğrenç ellerine o olaydan sonra da muhtaç oldum.
O olaydan sonra sürekli ''bir şey olmadı ki, bir şey olmadı'' dedim durdum. Sanırım kendimi çok iyi kandırdım o sıra.

Daha sonra beni onlarca kez aradı, mesaj attı. Sanırım bekaretten dolayı her istediğini yapacağımı bekledi ama bana yaşattığı, hissettirdiği şeyler çok daha ötesinde bir şeydi. Her yerden engelledim ama şimdi olsa direkt polise giderdim. O zamanlar bırakın polisi en yakın arkadaşıma bile anlatamamıştım. Çünkü kendimi bir şey olmadığına inandırmıştım sanki anlatırsam o olayı yaşayacaktım.

Gelelim yüzünü hatırlamayı isteme sebebime:
Bu olaydan sonra sanki tüm erkeklerde onun yüzü var. Ona edemediğim hakaretleri, bedduaları onlara ediyorum. Biliyorum onların bir suçu yok ama durduramıyorum kendimi. Hele en ufak yakınlaşmadan sonra...Sağlıklı ilişki kuramıyorum. Bu yüzden onu ayırt etmek için hatırlamak istiyorum ama yapamıyorum. Adı aklımda bir tek. Şimdi aynı iş yerinde, arkadaş grubunda olsak o kendini hatırlatmadıkça bilemeyeceğim. Terapi de aldım ama ancak olayı hatırlayabildim.

Şimdi biz ne yapalım diyeceksiniz ama ben de bilmiyorum. Lütfen kızmayın, yargılamayın, belki de o genç kız artık anlatmak istemiş olabilir.
Saat 19.30 gibi yazmaya başladım ama ancak bitirebildim.

Merhaba,

Bir süredir üyeliğimi pasifleştirmiştim. Yazmasam da arada sırada konuları okuyordum.Sırf konunuza yazabilmek için üyeliğimi yeniden aktif hale getirdim. Öncelikle yaşadıklarınız için çok üzgünüm, umarım ki atlatmanın ve hayatınızı en güzel şekilde devam ettirmenin bir yolunu bulursunuz.

Olanları tamamen hafızanızdan silmeniz, parça parça ortaya çıkması, tişörtünün rengine kadar hatırlamanız ama yüzünü hatırlamamanız.... Bunların hepsi aslında yaşadığınız korkunç olayın sizin için ne kadar büyük bir şok olduğunu gösteriyor.

Hayatına bak, ondan uzak dur, şöyle yap böyle yap....keşke bunları söylemekle size yardımcı olabilecek olsaydık.
Bazı arkadaşların dediği gibi terapiye devam etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ancak özellikle çok ciddi travmalarla çalışan bir uzmanla ilerlemeniz doğru olacaktır.
Tepkilerinizi daha iyi anlamanıza ve bundan sonraki yol haritanızı çizmenize yardımcı olacağını umarak size bir kitap önermek istiyorum: Beden Kayıt Tutar - Bessel A. van der Kolk.
Lütfen, terapiye devam edin. Yaşadıklarınızı geride bırakmanın ve hayatınızı en güzel şekilde devam ettirmenin bir yolunu bulmanızı içtenlikle diliyorum.

Son düzenleme:
Biz insanlar, binlerce parça ben'in birleşmesinden oluşuyoruz. Hatta her dönem yeni ben'ler oluşturuyoruz. Bazı dönemler ise bazı ben'lere ihtiyacımız kalmıyor, onları bünyemizde sindiriyoruz. Geçen her sene değişiyoruz ve şekil değiştiriyoruz.

Demek istediğim, geçmişte yaşadığımız tek bir olayın bizi tanımlaması mümkün değil. Belki benliğinizde kapladığı yer biraz daha büyük ve acı verici, evet. Ama salt kişiliğinizi, yaşamınızı ya da geleceğinizi tek bir hadise belirlemez. Belirlememesi, eski bir anıya bu gücü vermemek sizin elinizde.

Şimdi güvendesiniz, güçlüsünüz ve o anlardan çok uzak bir zamandasınız. Umarım dilediğiniz gibi, huzurla dolu bir yaşamınız olur...
Eğer bastırmasaydım şu an çok farklı hayatım olabilirdi, her ona benzer bir sahne bir erkek yakınlaşma bende bu kadar büyük bir yıkıma yol açmazdı. yardımınız, sözleriniz için çok çok teşekkür ederim. size de musmutlu ve huzurlu bir hayat dilerim.

Eğer bastırmasaydım şu an çok farklı hayatım olabilirdi, her ona benzer bir sahne bir erkek yakınlaşma bende bu kadar büyük bir yıkıma yol açmazdı. yardımınız, sözleriniz için çok çok teşekkür ederim. size de musmutlu ve huzurlu bir hayat dilerim.

Seni çok güçlüsün İnan bana çok güçlü,beynin hafızanı silerek seni koruyor ufak tefek kırıntılar bırakıyor ki farkında olasın diye ama acı verecek ayrıntıları bilinç altının en derinine saklamış.Dünyaya yeni bir salgın gelse ne kadar ırz düşmanı, namussuz sapık varsa hepsinin içi yavaş yavaş çürüse ne yemek yeseler ne uyusalar kuru dal gibi olana kadar bağıra bağıra ölseler🤲🤲🤲🤲
ben güçlü olmak istemedim. bir gün önce etrafa neşe saçarken, aşık olduğum için saçlarımı özenle yapan gencecik, ergen bir kızken bir gün sonra o kızı toprağa gömmek istemezdim. dediğiniz duaya koca bir amin diyorum.

polise gittiğiniz için sizi tebrik ederim, kadınlar için bu bir cesaret biliyorsunuz. ama o kişi tanıdığımdı, o olaydan önce sohbet ettik. hatta sonrasında da ona tahammül etmek zorunda kalmıştım. hatırlamak neden bu kadar zor anlamıyorum.
Bu durumda sosyal medyada vs fotoğrafı vardır. O şekilde görünce hatirliyor musunuz

Merhaba,

Bir süredir üyeliğimi pasifleştirmiştim. Yazmasam da arada sırada konuları okuyordum.Sırf konunuza yazabilmek için üyeliğimi yeniden aktif hale getirdim. Öncelikle yaşadıklarınız için çok üzgünüm, umarım ki atlatmanın ve hayatınızı en güzel şekilde devam ettirmenin bir yolunu bulursunuz.

Olanları tamamen hafızanızdan silmeniz, parça parça ortaya çıkması, tişörtünün rengine kadar hatırlamanız ama yüzünü hatırlamamanız.... Bunların hepsi aslında yaşadığınız korkunç olayın sizin için ne kadar büyük bir şok olduğunu gösteriyor.

Hayatına bak, ondan uzak dur, şöyle yap böyle yap....keşke bunları söylemekle size yardımcı olabilecek olsaydık.
Bazı arkadaşların dediği gibi terapiye devam etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ancak özellikle çok ciddi travmalarla çalışan bir uzmanla ilerlemeniz doğru olacaktır.
Tepkilerinizi daha iyi anlamanıza ve bundan sonraki yol haritanızı çizmenize yardımcı olacağını umarak size bir kitap önermek istiyorum: Beden Kayıt Tutar - Bessel A. van der Kolk.
Lütfen, terapiye devam edin. Yaşadıklarınızı geride bırakmanın ve hayatınızı en güzel şekilde devam ettirmenin bir yolunu bulmanızı içtenlikle diliyorum.
benim için bu zahmete katlandığınız için teşekkür ederim. söylediğiniz kitabı muhakkak okuyacağım, ihtiyacım var. evet yaşadığım şey tam olarak sizin de ifade ettiğiniz gibi şoktu. o kadar beklemediğim bir anda gelişti ki. biraz açık olacak üzgünüm ama onu tahrik edecek bir şey de yok üzerimde ve bir davranışta da bulunmadım. bir baktım ben ellerimle onu itmeye çalışıyorum o da beni sıkıştırmaya çalışıyor.
terapist değiştireceğim. ilerleyemiyoruz. ilaç kullanıyorum o biraz iyi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X