- 26 Haziran 2014
- 1.077
- 1.361
- 128
- Konu Sahibi afra tafra
-
Kandirdiiim:)hay allah..bende sanmıştım ki ....:)
taşımadan duramıyorum.Ne zaman soyle terbiyeli bir corba yapmaya kalksam yumurtalar pisiyor, su ayri yogurt ayri diyarlara göçüyor. Nedir bu isin sirri bilen soylesin. Benim de terbiyeli terbiyeli corbalarim olsun
bu arada yonetimcim konumu tasima ne olur
Sarisini tek mi koyuyorsun? Ben tamsmini koyuyorum acaba hatam bu mu?şahsen ben çorbanın miktarına göre tabii ama ortalama bir yemek kaşığı un, bir yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limonun suyunu karıştırıyorum. iyice çırptıktan sonra kaynayan çorbanın suyundan biraz alıp ılıştırmak suretiyle olası bir şoktan kurtarıyorum terbiyemi. sonra da azaaar azar ekleyerek bir yandan da sürekli karıştırıyorum çorbayı. işte bu!
Canin sagolsun:)taşımadan duramıyorum.
yoğurt gibi konuyu ayrı diyarlara uçurayım ben
Ben de sadece sarısını koyarım, hiç de pişmedi yumurta çorbanın için deSarisini tek mi koyuyorsun? Ben tamsmini koyuyorum acaba hatam bu mu?
şimdi cevaba gelelim. yoğurlu terbiyeyi bir ayrı kaba koy.Ne zaman soyle terbiyeli bir corba yapmaya kalksam yumurtalar pisiyor, su ayri yogurt ayri diyarlara göçüyor. Nedir bu isin sirri bilen soylesin. Benim de terbiyeli terbiyeli corbalarim olsun
bu arada yonetimcim konumu tasima ne olur
Bir dahakine sadece sarisini koyayim o zaman tesekkrler:)Ben de sadece sarısını koyarım, hiç de pişmedi yumurta çorbanın için de
Aa bak ben bir iki kepce koyup corbaya dokuyordum. Corba suyunun cogunu kaseye koyup cirpmam.lazim demek. Tesekkurler:)şimdi cevaba gelelim. yoğurlu terbiyeyi bir ayrı kaba koy.
tencerede çorbanın suyu yada malzzemesi o ara pişmiş olsun.
yoğurda un,yumurta koy. 1 yumurta,1 , 2 çorba kaşığı un. karıştır iyice.
bu yoğurtlu kab oldukça büyük olsun.ha yoğurdu ben çok koyarım. 2buçuk bardak. su bardağı.
ve bir kepçe al ve ocakta kaynayan suyun neredeyse 4 de 3 ünü bu yoğurtlu kaba tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra dök.
bu kabıda yine ocakta kalan suya karıştıra karıştıra dök. ocağın altı. harlı olmasın. yine tahta kaşıkla karıştır bir süre .
oldu
evet sadece sarısı. ve önce çorbadan kaşık kaşık alıp terbiyeyi ılıştırırken bunu terbiye mümkün olduğunca sıcak oluncaya kadar yapmalısın. sonra da aynı şekilde azar azar tencereye geri aktarmalısın bu karışımı.Sarisini tek mi koyuyorsun? Ben tamsmini koyuyorum acaba hatam bu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?