bana terbiye öğretin arkadaslar:(

afra tafra

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
1.077
1.361
128
Ne zaman soyle terbiyeli bir corba yapmaya kalksam yumurtalar pisiyor, su ayri yogurt ayri diyarlara göçüyor. Nedir bu isin sirri bilen soylesin. Benim de terbiyeli terbiyeli corbalarim olsun
bu arada yonetimcim konumu tasima ne olur

Konu basligini gorunce sana terbiye ogretecek cok kisi cikar sanmistim ilahi ya

Yumurtayı yavaş yavaş ve azar azar dökerken hızlıca karıştıracaksın püf noktası o bence. Yani annem öyle öğretti. :) yoğurtlu çorba yaparkende hazırladığın karışıma kaynamakta olan çorbanın suyundan karıştır direkt buluşturmadan önce. İşe yarıyor

Yumurtanın sarısını iyice çırpın biraz yoğurt gerekiyorsa bir kaşık un tekrar cırpın
Pürüzsüz olunca da çorbadan bu karışıma döküp karışımı seyreltip, yavaşça çorbaya karıştırın
Ondan sonra terbiyeli bi şekilde içersiniz corbanızı :)

şahsen ben çorbanın miktarına göre tabii ama ortalama bir yemek kaşığı un, bir yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limonun suyunu karıştırıyorum. iyice çırptıktan sonra kaynayan çorbanın suyundan biraz alıp ılıştırmak suretiyle olası bir şoktan kurtarıyorum terbiyemi. sonra da azaaar azar ekleyerek bir yandan da sürekli karıştırıyorum çorbayı. işte bu!

terbiyeyi çorbanın içine dökmeden önce biraz içine çorbadan ekleyi karıştır terbiye ılınmış olur ve torbanın içine döktükten sonra fazla kaynatma. terbiyeyi döktükten sonra çorbayı çok kaynatırsan yumurta da pişer yoğurtta kesilir

Ne zaman soyle terbiyeli bir corba yapmaya kalksam yumurtalar pisiyor, su ayri yogurt ayri diyarlara göçüyor. Nedir bu isin sirri bilen soylesin. Benim de terbiyeli terbiyeli corbalarim olsun
taşımadan duramıyorum.

yoğurt gibi konuyu ayrı diyarlara uçurayım ben

Sarisini tek mi koyuyorsun? Ben tamsmini koyuyorum acaba hatam bu mu?

şimdi cevaba gelelim. yoğurlu terbiyeyi bir ayrı kaba koy.
tencerede çorbanın suyu yada malzzemesi o ara pişmiş olsun.
yoğurda un,yumurta koy. 1 yumurta,1 , 2 çorba kaşığı un. karıştır iyice.
bu yoğurtlu kab oldukça büyük olsun.ha yoğurdu ben çok koyarım. 2buçuk bardak. su bardağı.
ve bir kepçe al ve ocakta kaynayan suyun neredeyse 4 de 3 ünü bu yoğurtlu kaba tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra dök.
bu kabıda yine ocakta kalan suya karıştıra karıştıra dök. ocağın altı. harlı olmasın. yine tahta kaşıkla karıştır bir süre .
oldu

Aa bak ben bir iki kepce koyup corbaya dokuyordum. Corba suyunun cogunu kaseye koyup cirpmam.lazim demek. Tesekkurler:)

Sarisini tek mi koyuyorsun? Ben tamsmini koyuyorum acaba hatam bu mu?
evet sadece sarısı. ve önce çorbadan kaşık kaşık alıp terbiyeyi ılıştırırken bunu terbiye mümkün olduğunca sıcak oluncaya kadar yapmalısın. sonra da aynı şekilde azar azar tencereye geri aktarmalısın bu karışımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…