bulundugunuz ildeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidin, her belediyenin kadın istihdamı ve girisimciliği destekleme projesi kapsamında kücük cocugu olan anneler icin evden calısmaya uygun pozisyonları oluyor. egitimlerine evden katılıp isi de evden yapabiliyorsunuz. bir ara bazı buyuk sirketlerin call centerları belediyeler ile isbirligi yapmıstı, kadınlar evden call center calısanı olarak calısabiliyordu. belediye kursuna gidip freelance is yapıp bundan gelir elde etmeniz gunumuz sartlarında cok zor :/ ben avukatım yani doktora yapıyorum ve serbest olarak ofis acmaya cesaretim yok cunku su anki ekonomide dayanaksız bir sekilde musteri bulup is yapıp gelir elde etmek cok zor hele onceden gelen bir is tecrubeniz veya portföyünüz yoksa biraz hayal olur boyle seyler. yapacagınız is ile ilgili gösterecek tek egitiminiz ismek kursu olacaksa daha da zor yani.
mesela bir ornek vereyim benim bir arkadasım astrolog, ofisi var kızın, yanında da bir calısanı var iki kisiler, yemek icin bulundugu sokakta kücük cocugu olan bir ev hanımı ile anlasmıstı yemeklerini ona yaptırıyordu, sonrasında yemek aldıgı kadın civarda birkac isyeri ile daha anlasmıs yine aynı kücük caplı, ev yemegi yapıp ofislere veriyordu mesela. yani bu bir ornek. hani ne bileyim örgü örüp bunları bile bir yer ile anlasıp satabilirsiniz, bizim onceden evimizde calısan kisinin oturdugu mahalledeki kadınlara english home amerikan servisi ördürtüyordu parca basına 5 tl veriyormus, gunde 5 tane oruyordum diyordu her gun 25 tl kazanıyordu. tabii bu kücük bir miktar da yani örnek olarak cogaltılabilir boyle seyler