Hanımefendi biz 5 senenin sonunda ayrı eve çıktık çocuk oldu ondan sonra bu kadar çirkinleştik aramız kötü oldu çocuk 3-4 yaşına gelsin boşanacaktık zaten bazı şeyler evde kavga gürültü olmasın çocuğun psikolojisi bozulmasın diye sineye çekilip mecbur devam etti ve sonucunda ihmalkarlığım yüzünden ikinci çocuğa hamileyim ama zaten ilk çocuğuda bırakacak yerim sahip çıkan kimsem yoktu nasıl boşanacaktım yine beklemem gerekiyordu şu bilmiş yorumunuzu (size de rahat gelmiş bu hayat sanıyorum ki)yaşamadan bilemezsiniz rahat mı gelmiş zormu gelmiş kenardan bilip bilmeden ne yaşandı ne hissedildi neden gidilemedi bilmeden atarlı bilmiş yorumlar yapmak ne kadar kolay dimi böyle bir yorum yapan bir insanın empatiyle yaklaşmasını beklemiyorum zatenBu zamana kadar boşanmak niye aklınıza gelmedi de kendiniİ kullandırdınız ? Size de rahat gelmiş bu hayat sanıyorum ki
Devletten evlat edinmek sandığıniz gibi kolay degil..pek çok ağır şartları var...on incelemeler, psikolojik, maddi manevi testler vs. En az 5 yıl mutlu bir evliliğimiz olması gerekiyor öncelikle.bundan sonra da 4 -5 yıl kadar bekletiyorlar. SIrada dort gozle ve hasretle evlat edinmeyi bekleyen çiftler var. Evlât verildikten sonra da devlet peşini bırakmıyor. Bunu ailelere de belirtiyor. Biyolojik değil kalbiyolojik annelik diye bir kavram var... kalbiyolojik annelerin edindikleri evlatlardan sonra internette paylaştıkları çok duygusal yazıları var...Ne kadar bencil bir düşünce. Siz güzelce vedalaşın; sonra o çocuk ne travmalar yaşayacak, ne kadar terk edilmiş güvensiz hissedecek; tanımadığı insanlar ona ne şekilde davranacak, belki istismar edilecek bilmediğiniz kişilere emanet edip vedalaşın. Cana kıymadım diye vicdanınız rahat olsun sonra da vay be. Kürtaj çok daha mantıklı
Sırf aleme karşı laf sokayım karşı taraf zaten durumunun farkında bir de ben canını sıkayım diye yapılmış bir yorumBu zamana kadar boşanmak niye aklınıza gelmedi de kendiniİ kullandırdınız ? Size de rahat gelmiş bu hayat sanıyorum ki
Eşinden ayrılacak olursan, Devletin aile birliği icin aylık ödediği maaş varmış. 1 çocuğa aylık 670 tl imiş. 2 cocuga belki daha fazladir.Bir gün ilindeki sosyal hizmetlere gidip bu maaşı hangi şartlarda vereceklerini mutlaka öğrenin bence..Arkadaşlar şu konuya da açıklık getireyim ne kürtaj ne çocuk esirgeme kurumu ne evlatlık birine verme bunların hiç biri bana göre değil yapamam böyle şeyleri bunun vebalini kaldıramam madem bir halt yedim öbür boyu elimden gelenin en iyisi şekilde tek de olsam babasını aratmayacak şekilde büyütmeye çalışacağım
Sağolun bunu da soracağım sosyal hizmetlereEşinden ayrılacak olursan, Devletin aile birliği icin aylık ödediği maaş varmış. 1 çocuğa aylık 670 tl imiş. 2 cocuga belki daha fazladir.Bir gün ilindeki sosyal hizmetlere gidip bu maaşı hangi şartlarda vereceklerini mutlaka öğrenin bence..
Çocuğunuz şimdiki aile hayatını tattıkça sizden (ve babasından) soğuyacak, hatta nefret edecektir. Zaten eşinizle aranız da iyi değilmiş, o adam çocuğuna da iyi bir ebeveyn olmayacaktır. Yapabiliyorsanız aldırın onu. Zaten çocuğun gelişimi tamamlanmamıştır bile, vicdan azabı duyacağınız bir durum yok.Herkese Merhaba
8 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var bana böcek kadar değer vermeyen sadece cinsel olarak kullanmak isteyen bir eşim var 3 gün iyiysek 1 ay kötü psikolojik şiddet hakaret içinde yaşıyorum sonunda hep gelip seviyorum affet naraları ve benim de gidecek yerim ve bir kazancım olmadığından affedişlerim.Ve şimdi bir de üzerine yeni bir mallık ve vicdansızlık yaptım doğru düzgün korunmamanın korunmayı karşı tarafa bırakmanın sonucu sürpriz ikinci çocuk geliyor sanırım 9 haftalık 5 haftalıkken gitmiştim kese vardı erken olduğu için bebek görünmüyordu pazartesi tekrar gidicem şuan sağlıklı bir gebelik mi bilmiyorum vicdansızlık yaptım diyorum çünkü gerçekten böyle bir ortama o günahsız yavruyu getirmek böyle bir hayat yaşamasına sebep olmak çok büyük vicdansızlık bunun farkındayım bu konuda ne deseniz revadır bana.İkinciyi daha söylemedim bugün artık eşim de ayrılmak istiyorum diyor ama ben napıcam bilmiyorum çocuk olmasa cehennemin dibine kadar gitsin tek olsam çalışırım ayakta dururum ama çocuk olunca hele bir de ikincisi geliyorken ben nasıl ayaklarımın üzerinde durabilirim bir yol var mı bilmiyorum ne olacak böyle bir akıl fikir var mı bana verebileceğiniz buraya yazıp dertleşmek fikir almak istedim
Arkadaşlar şu konuya da açıklık getireyim ne kürtaj ne çocuk esirgeme kurumu ne evlatlık birine verme bunların hiç biri bana göre değil yapamam böyle şeyleri bunun vebalini kaldıramam madem bir halt yedim öbür boyu elimden gelenin en iyisi şekilde tek de olsam babasını aratmayacak şekilde büyütmeye çalışacağım
Bazı şeyler başıma gelmeden önce bende anlayamıyordum gururum aklım almıyordu sinir oluyordum başka biri hayatından bir kısım anlatınca nasıl katlandın asla katlanamam asla yapmam çekmem işte çok büyük konuşmuşum çocuk olunca en gurursuz onursuz yüzsüz ben oldum boşanıp evden gidemiyorum evde çocuk var cinsellik olmazsa bir ton kavga gürültü bağırtı çıkıyor o çocuk korkuyor ağlıyor küfürler duyuyor psikolojisi mahvoluyor sırf o çocuğun hatrına istemeye istemeye o yatağa giriyorsun ağlaya ağlayada çıkabiliyorsun benliğim yok oldu yapabileceğim tek şey vardı adam akıllı korunmak onuda erteledim salak gibi ihmal edip karşı tarafa bıraktımBenim anlamadığım karşılıklı sevgi saygı olmadan nasıl birliktelik yaşıyorsunuz? Zorluyor mu sizi? Ayrılma aşamasına kadar birliktelik devam etmiş anladığım kadarıyla. Yargılamak için söylemiyorum sadece bu durumda nasıl yaklaştırabiliyorsunuz?
Vicdanen hangisi doğru kararı siz vereceksiniz. İyi düşünmeniz lazım. Bakamayacağınız bir çocuk mu, aldırmak mı?
Kırıcı olmadan düşüncelerinizi belirtiğiniz için teşekkür ederim.Vardır bununda bir çıkış yolu diyorum ne diyimTek olmanız gibi bir ihtimal söz konusu değil çünkü maddi anlamda kocaya bağımlısınız. Eşinizin kreş parasını bile ödeyeceği kesin değilken part time işe girme hayaliniz var. Keşke olabilse ama bir de gerçekler var part Time maaş ile iki küçük çocuğun neyine yeteceksiniz? Hadi baba kreşi ödedi ev kirası, fatura, mutfak bir dünya masraf var. Tek başınıza bu koşullar altındayken dünyaya can getirme sorumluluğunu alıyorsunuz ya asıl şu an girdiğiniz vebali ileride umarım kaldırabilirsiniz. Yürekten diliyorum inşallah çocuklarınızın güzel bir hayatı olur. Kendi adıma daha fazla ne sizi kırmak istiyorum ne kendi sinirimi bozmak o yüzden konuyu takibi bırakıyorum. Size sağlıklı bir doğum dilerim
Amacım sizi kırmak değil inanın. İnsan yaşamadığı şeyi canlandıramıyor bazen. Çok üzüldüm adınıza. Acaba bilinçaltı boşanmaktan korktuğunuz için mi korunmayı bıraktınız?Bazı şeyler başıma gelmeden önce bende anlayamıyordum gururum aklım almıyordu sinir oluyordum başka biri hayatından bir kısım anlatınca nasıl katlandın asla katlanamam asla yapmam çekmem işte çok büyük konuşmuşum çocuk olunca en gurursuz onursuz yüzsüz ben oldum boşanıp evden gidemiyorum evde çocuk var cinsellik olmazsa bir ton kavga gürültü bağırtı çıkıyor o çocuk korkuyor ağlıyor küfürler duyuyor psikolojisi mahvoluyor sırf o çocuğun hatrına istemeye istemeye o yatağa giriyorsun ağlaya ağlayada çıkabiliyorsun benliğim yok oldu yapabileceğim tek şey vardı adam akıllı korunmak onuda erteledim salak gibi ihmal edip karşı tarafa bıraktım
Hanımefendi biz 5 senenin sonunda ayrı eve çıktık çocuk oldu ondan sonra bu kadar çirkinleştik aramız kötü oldu çocuk 3-4 yaşına gelsin boşanacaktık zaten bazı şeyler evde kavga gürültü olmasın çocuğun psikolojisi bozulmasın diye sineye çekilip mecbur devam etti ve sonucunda ihmalkarlığım yüzünden ikinci çocuğa hamileyim ama zaten ilk çocuğuda bırakacak yerim sahip çıkan kimsem yoktu nasıl boşanacaktım yine beklemem gerekiyordu şu bilmiş yorumunuzu (size de rahat gelmiş bu hayat sanıyorum ki)yaşamadan bilemezsiniz rahat mı gelmiş zormu gelmiş kenardan bilip bilmeden ne yaşandı ne hissedildi neden gidilemedi bilmeden atarlı bilmiş yorumlar yapmak ne kadar kolay dimi böyle bir yorum yapan bir insanın empatiyle yaklaşmasını beklemiyorum zaten
Şu yaptığınız yorumun kime ne faydası var sorduğunuz soruların cevabını vermişim zaten önceki yorumlarımda ben en büyük hatayı nerde yaptığımı biliyorum ve söylüyorum ben zaten o konuda kafamı duvara vuruyorum ben bu konuyu beni tersleyin diye açmamışım başlığa bakarsanız fikir yardımı istemişim sizin böyle yargılar laf sokar tonda yorum yapmanız bana yardımcı olmuyor amacınız daha deşmek acıtmak sanırım bundan besleniyorsunuz ama benim buna ihtiyacım yok sağolunYa peki madem çocuğunuzun 3-4 yaşına gelmesini bekliyordunuz yani evlilik kafanızda bitmişti, cinsellik neden devam etti? Hadi adam sizi zorladı neden korunmayı adamın keyfine bıraktınız?
Tamam olmuş bitmiş zor bir durum ama sizin 3 sene sonrası için de iradeniz yok, bu durumda 3. çocuk olursa da şaşırmayın.
Bir de çocuğun psikolojisinden bahsetmişsiniz daha ne kadar bozabilirsiniz o psikolojiyi acaba? Baba kendisi yetmezmiş gibi bir de çocuğunuzu size küfür ettiriyor. Adam topluma yeni yeni psikopatlar yetistiriyor siz de sinmişsiniz kalmışsınız.
Biz de zaten hep o korunuyordu tabi doğumdan sonra benim korunmam gerekirdi ben de spral taktıracaktım ama akıntı olduğu için takılmadı akıntı için antibiyotik ve fitil tedavisine başladım bu tedavi esnasında geçici olarak başka bir yöntem kullanmadığım salak gibi eşime bıraktığım için korunmayı hamilelik oluştu şöyle aptalca bir düşünce vardı 5 sene böyle korunduk çocuk olmadı heralde spral taktırana kadar da bir şey olmaz rahatlığı vardıAmacım sizi kırmak değil inanın. İnsan yaşamadığı şeyi canlandıramıyor bazen. Çok üzüldüm adınıza. Acaba bilinçaltı boşanmaktan korktuğunuz için mi korunmayı bıraktınız?
Bir an önce eşinize söylemelisiniz. Sizi boşanmamak için hamile kalmakla ve saklamakla suçlayabilir. Belki aldırma teklifi ondan bile gelebilir. Hazırlıklı olmalısınız.
Arkadaşlar şu konuya da açıklık getireyim ne kürtaj ne çocuk esirgeme kurumu ne evlatlık birine verme bunların hiç biri bana göre değil yapamam böyle şeyleri bunun vebalini kaldıramam madem bir halt yedim öbür boyu elimden gelenin en iyisi şekilde tek de olsam babasını aratmayacak şekilde büyütmeye çalışacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?