Hanımefendi biz 5 senenin sonunda ayrı eve çıktık çocuk oldu ondan sonra bu kadar çirkinleştik aramız kötü oldu çocuk 3-4 yaşına gelsin boşanacaktık zaten bazı şeyler evde kavga gürültü olmasın çocuğun psikolojisi bozulmasın diye sineye çekilip mecbur devam etti ve sonucunda ihmalkarlığım yüzünden ikinci çocuğa hamileyim ama zaten ilk çocuğuda bırakacak yerim sahip çıkan kimsem yoktu nasıl boşanacaktım yine beklemem gerekiyordu şu bilmiş yorumunuzu (size de rahat gelmiş bu hayat sanıyorum ki)yaşamadan bilemezsiniz rahat mı gelmiş zormu gelmiş kenardan bilip bilmeden ne yaşandı ne hissedildi neden gidilemedi bilmeden atarlı bilmiş yorumlar yapmak ne kadar kolay dimi böyle bir yorum yapan bir insanın empatiyle yaklaşmasını beklemiyorum zaten
Kendi cümlenizi bırakıyorum buraya cevap olarak. Buyrun kendi empatinizi kendiniz yapın o zamançünkü gerçekten böyle bir ortama o günahsız yavruyu getirmek böyle bir hayat yaşamasına sebep olmak çok büyük vicdansızlık bunun farkındayım bu konuda ne deseniz revadır bana
Şu yaptığınız yorumun kime ne faydası var sorduğunuz soruların cevabını vermişim zaten önceki yorumlarımda ben en büyük hatayı nerde yaptığımı biliyorum ve söylüyorum ben zaten o konuda kafamı duvara vuruyorum ben bu konuyu beni tersleyin diye açmamışım başlığa bakarsanız fikir yardımı istemişim sizin böyle yargılar laf sokar tonda yorum yapmanız bana yardımcı olmuyor amacınız daha deşmek acıtmak sanırım bundan besleniyorsunuz ama benim buna ihtiyacım yok sağolun
Dediğim gibi acımasızca yorumlar eleştiriler bana yardımcı olmuyor ben zaten kendi içimde en acımasız hesaplaşmayı yaşıyorum revadır dedim diye böyle durumlar yaşamayanların empati kuramadan yapacağı yorumları az çok tahmin ettiğim için ve zaten kendimi gayet iyi eleştirdiğim için yazdım öyle iyi içinizdeki ateşi akıtın yakın eritin bu mu yani bu size ne kazandırır bana ne kazandırırKendi cümlenizi bırakıyorum buraya cevap olarak. Buyrun kendi empatinizi kendiniz yapın o zaman
o canın da yaşamaya hakkı varmış ki gelmiş.. bu da bir sınavdır, bebeğinizi aldırmayın eskisi gibi sokağa atmak zorunda kalmayacaksınız ki devlete teslim edebilirsiniz, sonra geri alabilirsiniz. hiç mi ailenizde geçici olarak yardımcı olacak bir kişi yok? ya da bir arkadaşınız? sakın aldırmayın lütfen böyle bir günaha gerek yok bir cana kıymaktan ne farkı var
kendinizle çelişmeyin.kürtaja hakkın olmadığını düşünüyosan o çocuğu böyle bi hayata sürüklemeye de hakkın yok ikisi de aynı vicdansa vicdan5 sene kayınvalidemle yaşadık bu kadar kötü değildik bir de ne olsa ayrı eve çıkınca düzelir daha rahat ederiz kafasındaydık kürtaj aklıma geliyor ama mantıken o çocuğun böyle zor bir hayata getirmektense kürtaj daha iyi onun içinde ama işte yapamam sanki buna hakkım yok gibi vicdanen doğru gelmiyor
Napıyım hanımefendi sosyal hizmete gidip boşanıp 600 küsür lira yardımı alsam ne olacak 5 haftalıkken öğrenmişim 1 ay geçmiş ee napıyım kürtaj yok bana göre değil o bazı şeyleri araştırmışım ki yapabileceğim bir şey yok diyorum o kurumlara gitsem onların bana yapacağı 3 kuruş yardım beni kurtarmıyor anca 3-4 sene sonra çocuklar tam zamanlı eğitime başlarsa ben işe başlayıp boşanıp o kurumlara gidersem o yardımdan faydalanırım ek bir gelir olmuş olur onun dışında o kurumlar beni şuan tek başıma ayakta tutmaz ne bu herşeyi ben bilirim ben haklıyım sizden bir halt olmaz tavrınız anlamıyorum ne katıyor sizeAlıntı yaptığım mesajdan sonra biri daha sormuş cevap vermişsiniz ama ben alıntı yaptığım mesajı okudum ve aklıma takılanı sordum. Benden sonra baska biri sorar zaten ben bekleyeyim de cevabını okurum diye kimse düşünmez.
Durumunuzu anlıyorum zor Allah kolaylık versin ama bakın 5 haftalıkken öğrenmissiniz hamileliğinizi aradan 1 ay geçmiş o süreçte ne yaptiniz? Nasil çözümler aradiniz? Gidip belediyeye ya da aile bakanliğina bile danışmamışsınız. Bize saldırmak yerine kendinizi toplayın, diyorum ki bu kafayla 3. çocuk da yaparsiniz.
herkesin sınavı farklı, sonucta konu sahibi de sarhosken tek gecelik iliski yasayıp hamile kalan sorumsuz bir ergen degil, bu sartlar altında o cocugu dogurdugu zaman cocugun hayatı da cehennem azabı gibi olacak, mutsuz ve siddet goren bir anne bir cocugu ne kadar mutlu ve saglıklı yetistirebilir kine acı' biz çocuğumuz olsun diye maddi manevi her şeyimi verdik hala da uğraşıyoruz siz aldırmayı düşünüyorsunuz evet belkide sizde haklısınız ama aldırmayın çok yazık olur
Ya bu yorumları yapanlar klavyeden kesmek ne kadar kolay geliyor size. Devlet baksınmış sonra alırmış siz o çocuğun yaşayacaklarını düşünebiliyor musunuz?
Aldır diyenlere vicdansız dersiniz ama şu öneri daha büyük vicdansızlık bana göre.
Konu sahibi ben olsam çocuğu bile bile ateşe atmam doğurmam. Ömrü boyunca yaşayacağı tüm sıkıntıların altında vicdanen ezilmektense onun iyiliği için dünyaya getirmezdim. Sonra da kendi iyiliğim için adamı boşardım.
insanlar size yardımcı olmaya calısıyor bence konuyu duzenleyip kürtaj dusunmuyorum baska konuda fikirler verin deseniz daha saglıklı olur ama görünen o ki siz kararınızı vermissiniz anca dediginiz gibi cocuklarınız buyuyup egitime basladıgı zaman calısıp bir seyler yapabilirsiniz ama o zaman da durumunuz simdiden farklı olmayacak elde ettiginiz gelir sizi iki cocukla tek basınıza ayakta tutmayacak bunu da göz önünde bulundurunNapıyım hanımefendi sosyal hizmete gidip boşanıp 600 küsür lira yardımı alsam ne olacak 5 haftalıkken öğrenmişim 1 ay geçmiş ee napıyım kürtaj yok bana göre değil o bazı şeyleri araştırmışım ki yapabileceğim bir şey yok diyorum o kurumlara gitsem onların bana yapacağı 3 kuruş yardım beni kurtarmıyor anca 3-4 sene sonra çocuklar tam zamanlı eğitime başlarsa ben işe başlayıp boşanıp o kurumlara gidersem o yardımdan faydalanırım ek bir gelir olmuş olur onun dışında o kurumlar beni şuan tek başıma ayakta tutmaz ne bu herşeyi ben bilirim ben haklıyım sizden bir halt olmaz tavrınız anlamıyorum ne katıyor size
Napıyım hanımefendi sosyal hizmete gidip boşanıp 600 küsür lira yardımı alsam ne olacak 5 haftalıkken öğrenmişim 1 ay geçmiş ee napıyım kürtaj yok bana göre değil o bazı şeyleri araştırmışım ki yapabileceğim bir şey yok diyorum o kurumlara gitsem onların bana yapacağı 3 kuruş yardım beni kurtarmıyor anca 3-4 sene sonra çocuklar tam zamanlı eğitime başlarsa ben işe başlayıp boşanıp o kurumlara gidersem o yardımdan faydalanırım ek bir gelir olmuş olur onun dışında o kurumlar beni şuan tek başıma ayakta tutmaz ne bu herşeyi ben bilirim ben haklıyım sizden bir halt olmaz tavrınız anlamıyorum ne katıyor size
Napıyım hanımefendi sosyal hizmete gidip boşanıp 600 küsür lira yardımı alsam ne olacak 5 haftalıkken öğrenmişim 1 ay geçmiş ee napıyım kürtaj yok bana göre değil o bazı şeyleri araştırmışım ki yapabileceğim bir şey yok diyorum o kurumlara gitsem onların bana yapacağı 3 kuruş yardım beni kurtarmıyor anca 3-4 sene sonra çocuklar tam zamanlı eğitime başlarsa ben işe başlayıp boşanıp o kurumlara gidersem o yardımdan faydalanırım ek bir gelir olmuş olur onun dışında o kurumlar beni şuan tek başıma ayakta tutmaz ne bu herşeyi ben bilirim ben haklıyım sizden bir halt olmaz tavrınız anlamıyorum ne katıyor size
İnsanların empati ve eleştiride olsa saygı çercevesi içerisinde kırmadan yaptıkları yorumlarına bir şey demiyorum zaten ama bazıları bodozlama yargılıyor sen bu kafayla başlayan saygısız hadsiz cümleler kuruyor onlara yaptıklarının ne bana ne onlara bir faydası olmadığından bahsediyorum kürtajla ilgili düşüncemi belirten bir açıklama yaptım ama herkes görmüyor sanırım sonra yaptığım içininsanlar size yardımcı olmaya calısıyor bence konuyu duzenleyip kürtaj dusunmuyorum baska konuda fikirler verin deseniz daha saglıklı olur ama görünen o ki siz kararınızı vermissiniz anca dediginiz gibi cocuklarınız buyuyup egitime basladıgı zaman calısıp bir seyler yapabilirsiniz ama o zaman da durumunuz simdiden farklı olmayacak elde ettiginiz gelir sizi iki cocukla tek basınıza ayakta tutmayacak bunu da göz önünde bulundurun
Hanımefendi çıkıp oraya gitmeden öğrenilen bilgiler bunlar google diye bir şey var insanların yaşanmışlıkları da var tecrübelerinden bilgi edinebiliyoruz sosyal hizmetin ne kadar yardım ettiğini bilmek için oraya gitmek gerekmiyor tek çocuk varken mor çatıyla da iletişime geçtim onlardan da bilgi aldım illa bir yerlere bizzat gitmek gerekmiyor yani şuan bir çözümüm yok elimde anlamak istemeyen sizsiniz şuan çarem yokSize; boşver kardeş sakın aldırma Allah rızkını verir, sen aman kocanı kızdırma, adam psikopat ama sen yine olabildiğince sesini çıkarma, döverken sesin çıkmasın çocukların psikolojisi etkilenir, 3-4sene böyle devam et sonrası da Allah Kerim vakti gelince düşünürsün. Şimdilik yapacağın bir sey yok zaten canını sıkma gibi mesaj yazmadığım.için baya ters anlıyorsunuz, sizin ya da başka bir kadının zor durumundan, acısından kim neden zevk alsın?
Bakın neden anlamıyorsunuz? Siz beğenmediğiniz 3 kuruş dediğiniz o yardimi bile gelip burda öğrendiniz çıkıp kendiniz sormadınız araştırmadınız. Bunları bilseydiniz belki çok daha önce tek çocuğunuz varken bir karar alabilirdiniz.
evet muhtemelen, bence siz konuyu duzenleyin ilk sayfaya yazın konunuzun altına not olarak, insanlar da ona göre yorum yapar yeni okuyanlar, cunku aradaki sayfalar genelde yorum yapanların birbirleriyle atışmaları şeklinde ilerliyorİnsanların empati ve eleştiride olsa saygı çercevesi içerisinde kırmadan yaptıkları yorumlarına bir şey demiyorum zaten ama bazıları bodozlama yargılıyor sen bu kafayla başlayan saygısız hadsiz cümleler kuruyor onlara yaptıklarının ne bana ne onlara bir faydası olmadığından bahsediyorum kürtajla ilgili düşüncemi belirten bir açıklama yaptım ama herkes görmüyor sanırım sonra yaptığım için
Teşekkür ederim herkesin bakış açısı farklı zaten bana bir türlü doğru gelmiyor benim yapabileceğim bir şey değil kürtajMerhaba, Allah yardımcınız olsun. Dediğiniz gibi 600 lira sizi kurtarmaz. Ama can almak kolay değil. O melek size bereket getirsin❤ Gerekirse verin devlete hayat kurun kendinize ve çocuğunuza. 3-4 yıl alır belki ama inanın can almaktan daha az yorucu ve daha az vicdan azabı çekersiniz. Benim annem sizin gibi zorunluluktan çocuk aldırmış, 24 yıl olmuş hala ağlar, hala olsaydı bu yaşta olurdu diye hesaplar. Şuan bu imkanlar olsa aldırmazdım der. Maddi imkansızlıktan değil, ölüm tehdidi aldığı için aldırmış bu arada. Lütfen aldırmayın, inanın Allah kapısını açar. Düşünüyorum ve bakıyorum da, kim gerçekten bir damla süte muhtaç türkiye’de? Evet hiçbirimiz balla yaşamıyoruz ama elimizi tutan illa ki var. Kimse yoksa çocuğa devlet var. Çocuk asla ve asla ölüme yerleşilmez, aç kalmaz merak etmeyin. Siz lütfen önce kendinizi kurtarın sonra çocuğunuza hayat kurun. Allah yardımcınız olur❤❤❤
Hanımefendi çıkıp oraya gitmeden öğrenilen bilgiler bunlar google diye bir şey var insanların yaşanmışlıkları da var tecrübelerinden bilgi edinebiliyoruz sosyal hizmetin ne kadar yardım ettiğini bilmek için oraya gitmek gerekmiyor tek çocuk varken mor çatıyla da iletişime geçtim onlardan da bilgi aldım illa bir yerlere bizzat gitmek gerekmiyor yani şuan bir çözümüm yok elimde anlamak istemeyen sizsiniz şuan çarem yok
Devlette yaşamak mi ölmek mi? Hangisini tercih edersiniz? Versin devlete evet, yaşamak hayattır, nefestir. Kimse beni öldürün ben bu hayatı daha fazla yaşayamam demez. Dinen de vicdanen de bir canı öldürmekten daha iyidir devlete vermek. Konu sahibi de isterse Allah’ın izniyle kendini toparlar. Ne çocuklar var neler yaşamış devlette ama Müge Anlı’da hala hiç görmedikleri analarını arıyorlar. Anne olacak o anne, o çocuk onu şartsız sevecek.
Ben olsam o çocuğa ilk hayat verir, sonra devlete teslim edebilirdim ya da herhangi bir şekilde yardım bulmaya çalışırdım. Bulamadım devlete verdim, anında işe girer ya da istihdamlı bir kursa gider çocuğuma düzen kurmaya çalışırdım.
Çocuklu değilim ama çok yoklukta büyüdüm, annemin çekmece kenarlarından 5 kuruşlarla bir lira toplamaya çalıştığını bilirim. Benim anneannem vardı anneanneme bıraktı, iki işte çalıştı. Devlete de verebilirdi, beni aldığı an o yine benim annemdi.
Ben şimdi iki üniversite okuyorum, korona öncesi çalışıyordum ve şimdi iş istihdamlı bir kursa başlayacağım. Belki part time çalışabilirim diye. Dünyaya gelen yaşamayı öğreniyor, yeterki umutlu olalım.
Sağolun hanımefendi çok yardımcı oldunuz laf sokmalarınızla mor çatıdan ve diğer kaynaklardan aldığım bilgilerden daha çok katkınız oldu sağolunAnlamak istemesem size bu kadar dil dökmezdim, ben size anlamak istemiyorsunuz da demedim zaten kurduğunuz cümle bile benim ifademe karşılık olamayacak bir cümle. Yani sinirle düzgünce okumadınız bile. Ne diyeyim Allah kolaylık versin. Siz bildiğiniz gibi devam edin googledan araştırın.
Nefes aldığımız sürece yaşayalım önemli değil öyle mi bu ne biçim bir düşünce tarzıdır pes. Tabiki devlet elinde zorlukla yaşamaktansa hiç doğmamış olmayı tercih ederim. Sizin hayatı yaşamakla ilgili nasıl düşük beklentileriniz var anlamadım ama sürünmeyi tercih etmek bana göre değil.
Şu forumda daha nelere şaşıracağım çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?