Bana yardım edin birlikte kalma sorunu

nişanlıma söyledim o da babama söyledim kararımdan dönemem ama bir sorun olursa cıkarız dedi

Madem mecbursunuz aynı apartmanda oturmaya, şu “Bir sorun olursa” lafını iyice tanımlamanız gerekiyor nişanlınızla. Hatta mümkünse yazılı olarak.
Mesela yemeklerimizi evde başbaşa yiyemezsek sorundur. Haftasonu ya da izinli günümüzde başbaşa gezemezsek sorundur.
Arkadaşım evimize misafir geldiğinde ailenden biri de davetsiz gelecekse bu bir sorundur
Polis maaşı 6 bin oturacağımız yer siteli olmasın lazım cünkü gece görevine gidiyor ayrıca işine de yakın olması lazım arabası var arabasına garaj lazım vs...

Aile apartmanı bu tarife uyuyor mu? İşine yakın mı? Sitede mi? Garaj var mı?
Ayrıca garaja araba park etsek de gittiğimiz her yerde park olmuyor. Sokağa park ermek zorunda kalıyoruz. Valeye veriyoruz. Nişanlınız arabasını garajdan hiç çıkarmayacak mı? Ya da hep garajlı yerlere mi gidecek?

Ne kadar iyi olursan ol yapma mutlaka batiyor demişti ablam doğru bencede ..benim ablam ayrılma noktasına geldi polis maaşı iyi rahat gecinirdiniz huzur daha önemli

Bölümümde atanmak zor en az 3 sene belki yüksek puan alsam bile o zamana kadar da sevdiğini beklemek istemiyorum cünkü her an kıymetli benim için söyledikleriniz de haklısınız ama nişanlımı iyi tanıyorum bu kadar da olmaz umarım ama dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler bana dua edin
Buraya kv kp ile bir oturma konusu açan herkes ama onlar nişanlı iken melekti ile başlayıp eşimi de çok seviyorum ile devam edip kahrımdan öleceğim artık ile bitiriyor. Sonra ne sevgi kalıyor ne saygı. Geriye sadece bitip tükenmiş bir gelin kalıyor. Kaynana da oh çekiyor

Mesafeli olursanız ne bilim hergun çıkmazsanız yada o lar her gün gelmezse gelene gidene eşiniz karistirmazsa oturun bunlar konuşun ama bence birikim yapacaksanız kalabilirsiniz

Konu sahibinin yerinde olaydım o zaman asrın cevabını verirdim...

"Ananın yanında uyumak varken ne diye yanimda uyuyacan"

Diye..
Işte sirrret gelinlik tam bu noktada başlıyor 😁😁
Yes broooo :rapci: ama bunu bu şekilde söylerse araları bozulur. Sesi hafif büzecek ama ama o zaman diyerek başlayarak lafa tam ağlayacak gibi. İnsanlar hep anne babasıyla yaşasın o zaman (iç çekme hıçkırık gibi hareketler üzgünce) ne diye evleniyorlar ki (bir damla yaş) 😄

Tamam siz daha çok annecisiniz aman işim şişti arkadaşlar 🤣iyi yanlarını görmek iyi olurdu ama ne nişanlımın ana kuzuluğu kaldı ne de benim sorumsuzluğum..gerçek annem beni kayınvalideme emanet ediyor ben simdi napayım..ama şunu iyi anladım bir daha konuşmam lazım..herkes cekmiş bu konuda benim insallah imtihanım olmaz

Benim konuşmadığımız amcamın oğlu alt kata gelin getirmişti. Bir sene dolmadan boşandılar :olamaz:

Böyle böyle binlerce örnek vardır, iyi ya da kötü..
Siz o evde oturacaksanız o kesin, bari nişanlınızla yukarıda bir arkadaşın dediği gibi “bir sorunları” konuşmanız lazım. Baş başa kahvaltı&yemek, gezmeye yalnız çıkma vs. Bunlar evlenmeden önce konuşulmalı en azından evlendiğinde böyle konuşmamıştık diyebilirsin ama konuşmazsan ağzını açamazsın ilerde.

Farklı şehirlerde yaşamamıza rağmen -belki bu bir tesadüf bilemiyorum- ailesi ile iki gün görüşsek, üçüncü gün nişanlımla aram bozuluyor bi şekilde.
Bir de aynı apartmanda yaşasam bilmiyorum neler olurdu.
Allah mecbur bırakmasın. Sen de çok sıcak bakma bu işe, kazın ayağı öyle değil.

Benim konuşmadığımız amcamın oğlu alt kata gelin getirmişti. Bir sene dolmadan boşandılar :olamaz:

Böyle böyle binlerce örnek vardır, iyi ya da kötü..
Siz o evde oturacaksanız o kesin, bari nişanlınızla yukarıda bir arkadaşın dediği gibi “bir sorunları” konuşmanız lazım. Baş başa kahvaltı&yemek, gezmeye yalnız çıkma vs. Bunlar evlenmeden önce konuşulmalı en azından evlendiğinde böyle konuşmamıştık diyebilirsin ama konuşmazsan ağzını açamazsın ilerde.
Malesef kesinleştirdim ben de ailemin büyük etkisi var ama koronayı bahane edip bir sene daha uzatabilirim

Bu hikayenin sonunu tahmin edebiliyorum.Başka bir yerde beğendiğin bir ev olduğunu söylesen bütçenize uygun bir yer bulup.

Benim ablamda görümcesi ve kaynanasıyla aynı apartmanda, biri karşı da diğer üst katında.
Öyle çok anlaşamamazlık olmuyor ama çok keyifli de olduğu söylenemez. Ablam biraz yırtıktır lafını esirgemez bir şeyden rahatsız da hemen söyler.
Eğer suskun biriysen hiç bulaşma sindirirler.

Ben bu yorumlardan sonra nişanlımla konuştum o da bana çok zor geçiniriz çok zor geçinmek istemiyorum para biriktirip gitmek istiyorum dedi ama sen böyle düşünüyorsan tamam başka yere gideriz dedi Ama çok soğuk bir de sigarayı yeni bırakmıştı 🙁kendimi çok kötü hissediyorum

Merhaba arkadaşlar ben Ağustosta evleneceğim.Sözlüm polis ben ise atanmayı bekleyen sınava çalışan bir öğretmen adayıyım.Sorunum şu ki eşimin ailesinin bir aile apartmanı var alt katta oturmayı teklif etti.Ailesi kayınvalidemi seviyorum beni çok seviyor annemden farkı yok ama burada yazılanları okudukça kötü oluyorum ,planlamayı yaptık orada kalırsak para biriktirip daha rahat geçineceğiz ,ne yapacağımı bilmiyorum bana sordu ben de ilk kabul ettim ama şimdi de sözümden dönemiyorum çünkü çok zor şartlar altında kalıyor çok yoruluyor ona kıyamıyorum :( ama bir yandan da iyiyken kötü olmak istemiyorum siz deneyimlerinizi bir anlatır mısınız?
Peynir ekmek ye ama kesinlikle birlikte oturmayı kabul etme. Benim kaynanada başta iyi hoştu ama içinden canavar çıktı. 6 ay yanımda burnumdan geliyor resmen. Pişmanlık pişmanlık ah kafam ah.

Back
X