Bana yardım edin birlikte kalma sorunu

Merhaba arkadaşlar ben Ağustosta evleneceğim.Sözlüm polis ben ise atanmayı bekleyen sınava çalışan bir öğretmen adayıyım.Sorunum şu ki eşimin ailesinin bir aile apartmanı var alt katta oturmayı teklif etti.Ailesi kayınvalidemi seviyorum beni çok seviyor annemden farkı yok ama burada yazılanları okudukça kötü oluyorum ,planlamayı yaptık orada kalırsak para biriktirip daha rahat geçineceğiz ,ne yapacağımı bilmiyorum bana sordu ben de ilk kabul ettim ama şimdi de sözümden dönemiyorum çünkü çok zor şartlar altında kalıyor çok yoruluyor ona kıyamıyorum :KK43: ama bir yandan da iyiyken kötü olmak istemiyorum siz deneyimlerinizi bir anlatır mısınız?
ben evli değilim ancak eğer böyle bir teklif gelecek olsaydı evleneceğim zaman en baştan hayır derdim çünkü mutlaka sorunlar çıkar keşke en baştan hayır deseymişsiniz ancak usturuplu bir dillle böyle birşey olmayacağını söyleyebilirsiniz sözlünüzün de ters bir tepki vereceğini sanmıyorum şimdiden mutluluklar dilerim

yapma tatlim , sinava asla calisamazsin, kaynanan eve temizlge cagirir

tam biter , birileri gelecek diye blundugun evi temizlerken asla ders calisamazsin

Melek olsa olmaz bence.
Cunku bır müddet sonra her seyı bırlıkte yaparken bulursunuz kendınızı. Bir mısafır gelse gıtmek zorunda kalırsınız. Agırlamak zorunda kalırsınız. Yanı o anda canınız sıkkın bıle olsa misafirlerin yanına cıkmak zorundasınız.
Yani bildiğim aile apartmanları genelde boyle oluyor.

Ama eşinize guvenıyorsanız, daha sonra baska yere geceriz dıyorsa olabilir ama sözünde duran var mı kı bu devırde! Helekı kirasız ev var ortada. eşinizin hakkını da kolaylıkla veremezler zaten. Aıle apartmanı oldugu ıcın baskasına satmak ıstemezler.
Ev varken baska yerde oturmak ıstemenızı de sorun ederler.

Bence işiniz cok zor. Evlenmeden yanlıs anlasılacaksınız

O evi kiraya verin, siz de kiraya çıkın ordan gelecek parayla olmaz mı? Bence ev ev üstüne kurulmaz.Şimdiden kafanızda büyütüosunuz,ilerde daha da zorlanırsınız; her hareketleri batar falan. Ayrıca bir kere o eve girdikten sonra taşınalım demek zor, ama baştan konuşursanız istediğiniz gibi olabilir bence.Hakkınızda hayırlısı.

Hic kimse anne baba gibi olmaz.bende nisanliyken ayy ne iyi insanlar diyodum evlendim aldim agzimin payini.şuan kv anne demek bile kizdiriyor beni neden anne diyorum o benim annem degil sonucta.size gelelim sakin ama sakin yapmayin bu hatayi ne calisabilirsiniz ustune bide evliliginiz biter.aile apartmaninda oturup gercekten mutlu olan kimse yoktur.eltimle ayni sitedeyiz biliyorum bu durumlari

Geçici bir süre için olacaksa bence o kadar da sıkıntı olmayabilir canım ama uzun dönemde sabır göstermen gerekecektir diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar ben Ağustosta evleneceğim.Sözlüm polis ben ise atanmayı bekleyen sınava çalışan bir öğretmen adayıyım.Sorunum şu ki eşimin ailesinin bir aile apartmanı var alt katta oturmayı teklif etti.Ailesi kayınvalidemi seviyorum beni çok seviyor annemden farkı yok ama burada yazılanları okudukça kötü oluyorum ,planlamayı yaptık orada kalırsak para biriktirip daha rahat geçineceğiz ,ne yapacağımı bilmiyorum bana sordu ben de ilk kabul ettim ama şimdi de sözümden dönemiyorum çünkü çok zor şartlar altında kalıyor çok yoruluyor ona kıyamıyorum :KK43: ama bir yandan da iyiyken kötü olmak istemiyorum siz deneyimlerinizi bir anlatır mısınız?
Herkesde aynı olacak diye bir şey yok, eşiniz için denemeye değmez mi?

Bence çok iyi..kirada sürünmektense kaynanamla birbirimizi yeriz daha iyi 😅 en azından kapımı kapatır otururum. Kimse benden yaşadığım için para istemez her ay😁

Ben olsam otururdum kiraya verecegim parayi da gezmeye yemeye icmeye tatile kiyafete harcarim. ama burda sizin ve es adayinizin tavir tutum ve huylari onemli.

Corona yokken haftanin en az 3 4 günu kayinvalidemde yemek yerdik. Cok temiz. Isten gel hazir sicak yemek. Ye kalk.
Hatta ozellikle yakinlarina tasindik.
Isim olur cocuga bakar, kresten cocugu alir... avantaji cok. Tatile gittigimizde kedilerimize bakar.

Ama burda gordugum boyle olmuyor. Gidip is yapiyorlar. Ben hastalik, ciddi manada yaslilik veya cenaze falan gibi durumlar yoksa kimsenin evinde birakin is yapmayi, icecegim suyu bile almam, isterim. Agirlamayacaksa çağırmasınlar der kapatirim konuyu.

Iliskiniz hangisine benzeyecek buna göre bir yol cizin. Kayinvalidenin yasam tarzi, varsa diger evli cocuklarla iliskiler size yol gösterir.

Altlı ustlu oturanlar genelde cok sorun yasıyor kv problemi cok buyuk bir problem sınır kırızlerı gecıren arkadasım oldu aslında Basta hepsi ıyı oluyor ama bizim toplumumuzda kadınlar ogullarına asık paylasmaj istemiyorlar 30 yasındayım cevrende sadece bir kısı var kv sıyle sorun yasamayan

Eşiniz annesine düşkünmü
Kötü olmamış aranız bozulsa da zaten tayin görür bi süre sonra gidersiniz şimdilik ev kendilerinnse kalın bence para biriktirin
Tayinine ne kadar süre var

Tamam siz daha çok annecisiniz aman işim şişti arkadaşlar 🤣iyi yanlarını görmek iyi olurdu ama ne nişanlımın ana kuzuluğu kaldı ne de benim sorumsuzluğum..gerçek annem beni kayınvalideme emanet ediyor ben simdi napayım..ama şunu iyi anladım bir daha konuşmam lazım..herkes cekmiş bu konuda benim insallah imtihanım olmaz
Şimdi eşimin ailesine sorsan biz ne ettık kı der. ...çünkü iyi insanlar ...kıme göre neye göre..
Yakında oturuyorlar. Kv her sene kirlettiği evinin camlarını bana sildirmeye çalısıyor.kendı genç ve evde kızı var ..daha neler var boşver ..
Bana da hayat toz pembeydi..ve hakkını arayan insanım.olmuyor eşin ailesini hep melek gibi görüyor.hatalarını görse de görmemezlik yapıyor.
Çünkü çözüm yok..atsan atılmaz satsan satılmaz..sadece sen gemiden ayrılırsın

Eşim ailesiyle muhattap değil benle ailecek özel ilgileniyorlar ..eşin işe gidecek ki polis dıyorsun ..kac saat calışacak ..yorgun olacak..evde kım duracak..sen ..ellerınde sen varsın..evırıp cevırecekler..neyse hayırlısı ıle evlenın..ılk konunuzu acarsınız..ve emin ol eften püften meseleler olacak..

Konudan bağımsız olarak ben de polis-öğretmen evliliğini olumsuz görüyorum yani diğer konudan çok bu konuda sorun yaşayacağınızı düşünüyorum

2 yıl aile apartmanında yaşadım. Kayınvalidemler , görümcemler... ben çalıştığım için ve en başından beri mesafeli durduğum için birlikte yemek vs yemiyorduk. En büyük sorunlarımız; tartışmaların duyulması, özel günlerde yalnız olamama, market dönüşü ya da bir şey aldığınızda irdelenmesi, faturalar hakkında yorum yapılması, kazara koltukta uyusan annesine kaçan koca, ailen geldiğinde onları da çağırmak zorunda kalmak vs. Bunlar en basit yaşanan günlük sorunlar. Fragman böyle filmi sen düşün :( şuan farklı bi yerde oturuyoruz. Lütfen iyiyken kötü olmayın ve başka yerde oturun. Ailesi ile altlı üstlü oturan erkek büyümüyor ve ayrı bir evi olduğunu maalesef idrak edemiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşim ailesiyle muhattap değil benle ailecek özel ilgileniyorlar ..eşin işe gidecek ki polis dıyorsun ..kac saat calışacak ..yorgun olacak..evde kım duracak..sen ..ellerınde sen varsın..evırıp cevırecekler..neyse hayırlısı ıle evlenın..ılk konunuzu acarsınız..ve emin ol eften püften meseleler olacak..
Konu açarım kına yakarsın sen de tövbe

2 yıl aile apartmanında yaşadım. Kayınvalidemler , görümcemler... ben çalıştığım için ve en başından beri mesafeli durduğum için birlikte yemek vs yemiyorduk. En büyük sorunlarımız; tartışmaların duyulması, özel günlerde yalnız olamama, market dönüşü ya da bir şey aldığınızda irdelenmesi, faturalar hakkında yorum yapılması, kazara koltukta uyusan annesine kaçan koca, ailen geldiğinde onları da çağırmak zorunda kalmak vs. Bunlar en basit yaşanan günlük sorunlar. Fragman böyle filmi sen düşün :KK43: şuan farklı bi yerde oturuyoruz. Lütfen iyiyken kötü olmayın ve başka yerde oturun. Ailesi ile altlı üstlü oturan erkek büyümüyor ve ayrı bir evi olduğunu maalesef idrak edemiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Eşim kendi babasına bile ayar vermiş bir insan iki sene Hakkari’de tek başına yaşamış hani ailesine o kadar da bağımlı değil bakalım hayırlısı olsun

Back
X