bana yardım edın esımle aılesı yuzunde sorunlarım var

kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenı:5:bırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın :5:
kardesım dert arama kendıne yaa ne olur ac bı yazdıgım konuyu oku,sukret halıne,kv sana ev almıs kendıne nıye fazlaını yapıyo dıyosun bırak yapsın benımkı benle bır yasamak ıcın kı ben kıracıyım kendı evını kıraya verdı,ve bır yasamayı kabul etmedım dıye 1
bende tam 17 audır cekıyorum ,lutfen sukret halıne

vaadlerle yola çıkarsan yolda kalırsın; hüsrana uğrarsın böyle. başkasının ipiyle kuyuya inilir mi? o kısım için bir şey diyemem. benim tarzım değil başkasına bel bağlamak. ama senden istemeleri konusunda neden tavrını koyamıyorsun. onlara yapacağına kendine yaparsın sonuçta bu insanlar bunu düşünemeyecek kadar salak mı yoksa seni mi enayi görüyorlar.

keşke bize de ev alsalar da ben de söylensem :D

evet evımızı onlar aldılar ev onların uzerıne nasıl kendı ıstedıgımı yapayım hem ev mıras hem maddıyat yok bızde aıleme cok vaada bulundular ben ne ıstedıysem sımdı hepsını kendı evıne yapıyor

neyse ki sizden para istemiyorlar bir de oyle kaynanalar var!!!!

Kv sen evine birsey alinca böyle dusunse yada böyle fesatlansa kalkip benim kocam yapiyor ben yapiyorum kimene dersiniz. Kadin bu yasina kadar ugrasmis didinmis (mmutlaka ki cunku kimselere sizin beklediginiz gibi havadan gelmiyor evler tadilatlar.) Kalkipta sizemi sormaliydi yapayimmmi edeyimmi diye.

Temizlik konusunada gelince. Benden 7 yas buyuk gorumcem var evde bekar. Ama o yapmaz. ben varken ona söylenilmesi onun yapmasida agirima gider acikcasi. annem onun yaptigini begenmez hep derki dilosum yapsin. onun gibi yapamazsiniz siz.
Kv sana söylemese yada dese ki sen yapma görümcen var, bu seferde hatali olur kadincagiz. bu seferde benim yaptigimi begenmiyormuda olur. Bizimde isimiz ortak ailesiyle. Benim esimin ustune borclar hersey. ama hergün kasayi kp alir. Ne yapayim simdi ? Aylik kiramizi oderler haftalikta alisveris parasi. Banada gizliden gizliden verir al kizim harclik olsun diye. biraz elinizde olanlarin kiymetini bilin. tas olun bas yarin. Sizin yerinizde olmak isteyen cok kisi var. SÜKÜR diyinki evinizin bereketi artsin..
Saygilar. :19:

köprüyü geçene kadardır herşey sen o vaadleri unut artık ne yapsan kendin yaparsın boşver hiç takılma ;)

tovbe tovbee kuzum sen sakamısın.
6 yıllık evlıyım kayınvalıdemle kayın pederın evınde oturuyoruz.1 yıllık evlıyken geldık bruaya kıra vermemıze gonullerı razı olmadı evı bosaltıp bıze verdıler.ev ıcıne gırdıgımızde kopek baglasan durmaz haldeydı bılıyormusun.bına eskı bına daıre bıldıgın dokuk les gıbı eskı tahta kapıalr boydan boya vs.ben bır kere bıle demedım ben o dokuntu evde oturmam oası cok kotu dıye.hatta esım dedı orası cok bakımsız cok eskı gırmeyelım hıc dedı.bende enayılık yapma gıdelım adam ederız dedım.aklımıza bıle gelmedı kv. ve kp yapsın demek.velhasıl kelam gırdık eve yerlestık maddı durumumuz bırıkımımız vs mız varmı tabıkı hayır halı hazırda 100 tlmız dahı yok.cıktım dısarı senetlı taksıtlı yapacak dukkan aradım kredı akrtımız vs yok cunku.buldum bır yer bastan asa yerden tutta duvarına kadar camıdnan kapısına kadar boyasından tutta ufak tefek tasarımlı susuna busuna kadar yaptırdık 10 bıne yakın bır masraf cıktı baglattık taksıde bende calıstım esımde calıstı 2 senede odedık bıtırdık.ve hazırda 100 tlmız dahı yokken.ıcındekı ufak tefek dugunde alınan ama sonradan hosuma gıtmeyen esyalar tv unıtesınıde degıstırdık kendı cabamızla.kımseye el acmadan agız eskıtmeden derlerya tamah etmeden.kısmenın onunde buzulmeden kendımız cabaladık ve yaptık evın dısından bakan harabe der ıcıne gıren saray yavrusu.bunalrı neden anlattım sana.cok cok haksız oldugun bır mevzuda destek beklıyorsun.sana ev almıslar vermısler e bı zahmet bnm yaptıklarımı sende yapıver.calıs cabala 3 tl lık gıyıyosun 1 tllık gıy ye ıc kendı emegınle yap sen akıllısında ben delımıydım.hakaten yorumlaar cok haklı buldun madem bunama.kır dızını yapo hesabını kıtabını ufak ufak basla azımle şapan tası deler derler hadı kolay gelsın....

bırde su varkı kadın/adam cagızlar bu yaslarına kadar claısmıs dıdınmıs cabalamıs bırıkım yapmıs kı o bırıkımde oturuyosun bu ısnanalr evlerıne bısıler yaparkn sanamı soracakalr ızınmı ısteyecekelr ben cok kızıyorum bole oldugunda

extra olarak evlendıgımızde herseyımız tam deıldı utumuz dahı yoktu bulasık makınesı vs yoktu.neden almıyorsunuz neden yapmıyorsunuz demedık.evlenelım yavas yavas yaparız dedık olede oldu cok sukur.bu devırde ole hazır beklememek lazım.l ayak tutuyorken cbalamak lazım...

Anne-babalar çocuklarına ev almak zorunda mı? Gerçekten sanki zorundaymış gibi düşünenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Çalışıp kazanın siz kendiniz alın, istediğiniz gibi döşeyin.

kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenı:5:bırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın :5:

siz kayınvalideniz üzerinde asalak mısınız onu anlamadım. niye kendi evinden önce sizi düşünsün ya da niye size maddi yardımda bulunsun ki? ekonomik özgürlüğünüz olmadan evlenmeyi göze aldıysanız bunları da göze alacaksınız. her zaman kaynanalar haksız değil yani.

Simdi ben ileride yani az biraz yaslandigimda oturacagim evin,esyalarin hayalini kuruyorum.
O gun gelince gelinim de benim arkamdan bunlari mi diyecek acep?

Pes.. Size verdikleri o ev için kim bilir ne kdr uğraştılar. Kendi yeme içmelerinden kıstılar belki de öyle ev sahibi oldular.. Siz çıkıp geldiniz ve direk sahip oldunuz. Bir de üstüne evi mi düzecekler. Onlar vermese kiralarda sürünüyor olcaktınız.. Şimdi kira derdiniz de yok, paranızı biriktirin yavaş yavaş yaptırın.. Sizin gibi düşünenlere o ev büyük ödüll.. Böyle düşündüğünüzü bilseler zaten sizi o evden çıkartırlar en azından kiraya verirler de kendilerine bir katkı olur. Kusura bakmayın ama hep bana olmaz. Sizin aileniz ne yaptı? 0 dayalı döşeli ev mi verdi? Yazlık mı? Araba mı? Karşı tarafdan beklemeden önce bi de kendinize bakın, Adaletli olun.! :20::20:

Ben başlığı okuyunca kayınvalidenizle anlaşamıyorsunuz da bundan ötürü eşinizle aranız açık sandım ilk.. Sonra konuyu okuyunca şok oldum. Ne güzel eviniz var bunlar dert edilecek şeyler mi? Ben de yeni evli sayılırım hala evimde bir sürü eksik var. Kimseden de bir şey beklemem zamanla her şey olur zaten diye düşünürüm.

Acaba nekadar üstlerine gittiniz ki ailenizle birlik olup mecburen bazı şeylerin vadettiler.
çocuğu doğur,yedir,içir,büyüt elin kızı gelsin oğlun yetmiyo dahada üstüne birşeyler koparmaya çalışsın.
Kusura bakmayında kimse size birşey almak zorunda değil.size ev verdiklerine dua edin.

kayınvalidenizin yerinde olsam o evden çıkarırdım sizi kiraya verip parasınıda mis gibi harcardım.
Eve birşey yapamam mirasta bilmem neyde.
Evi beğenmiyorsan paşa gibi kiraya çıkıp sultanlar gibi kira ödersiniz.

Kayınvalidenizide kıskanmanız baya garip,milletin kendi evi,kendi parası istediğini alır sizene.
o insanlar nasıl çalışıp o paraları kazandıysa sizde çalışın sizinde olsun.

Aileniz de olsa gebe kalmamak lazım..
Boşverin para falan almayın da zaten.
Bunları da sen düşünme boşver eşin düşünsün

Acaba nekadar üstlerine gittiniz ki ailenizle birlik olup mecburen bazı şeylerin vadettiler.
çocuğu doğur,yedir,içir,büyüt elin kızı gelsin oğlun yetmiyo dahada üstüne birşeyler koparmaya çalışsın.
Kusura bakmayında kimse size birşey almak zorunda değil.size ev verdiklerine dua edin.

kayınvalidenizin yerinde olsam o evden çıkarırdım sizi kiraya verip parasınıda mis gibi harcardım.
Eve birşey yapamam mirasta bilmem neyde.
Evi beğenmiyorsan paşa gibi kiraya çıkıp sultanlar gibi kira ödersiniz.

Kayınvalidenizide kıskanmanız baya garip,milletin kendi evi,kendi parası istediğini alır sizene.
o insanlar nasıl çalışıp o paraları kazandıysa sizde çalışın sizinde olsun.

çok guzel tespitler

Yanlış düşünüyorsunuz bence. Burada ne konular okuyoruz eşinin ailesi bir iğne bile almayıp gelininin altınlarını istiyor neler görüyoruz ,okuyoruz. Yapmayın lütfen sağolsunlar size ev vermişler. Kendi evlerine yaptıklarını da boşverin. Sizde zamanla tamamlarsınız eksiklerinizi.

Back
X