bana yardım edın esımle aılesı yuzunde sorunlarım var

kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenı:5:bırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın :5:

Pes ki pes. Ev vermişler yaranamamışlar çünkü tadilat yapılmamış. Güzel arkadaşım başınızdaki adama koca deniyor. Çalışsında hazır konduğunuz eve bir zahmet tadilat yaptırsın.

Olmadı siz çalışın evinizi istediğiniz gibi yapın.

Vermez, evi var vermiyor olur, ev verirler tadilat yaptırmıyor olur. Onların ev jestine aileniz yazlık jestiyle karşılık verdi mi çok merak ettim ?

anladığım kadarıyla konu sahibi çalışmıyorsunuz da??
hani olsa ki çalışıp çabalıyoruz ,yetemiyoruz,onların elinde varken destek olmuyorlar diye,bir nebze anlarım..ama öyle de değil.onlar vermiyosa kendiniz çalışıp kazanın da ,evinizi yaptırın..
size başınızı sokack ev vermişler,artık gerisi de size kalmış,kendileri yıllardır akzandıklarını ememklilikte harcıyolar evlerine,siz emi vermek zorundalardı??

sımdı bu konuyu okuyunca dırek aklıma kendım geldım:2:
baskasının konusunda kendı derdımı acmıs gıbı olcam ama belkı arkadasa kanaatkar olabılmesı hususunda bır nebze yardımcı olur.
bızım de odemelerını tamamladıgımız bır kooparatıf evımız var.odemelerını yetıstırebılmek ıçın ne cektıgımızı bırben bılırım bır allah.kv lerın halı vaktı yerınde oldugu halde gozlerı bızım evımızde.2 tane 3 katlı bahcelı evlerı ve arazılerı var.esım bekarken bu eve gırdıgı ıçın odemelerın bır cogu yenı evlı oldugumuz yıla denk geldı.ve bız butun evı kendı ımkanlarımızla dızdık.koparatıfın odemelrını yetıstırebılmek ıcın ıkımızde delı gıbı gece nobetlerı tutuyorduk.sımdıyse evın odemelerı bıttı,bulundugumuz ılden ev almak ıcın satcaz ama evın satılmaması ıcın yapmadıkları duygu somurusu kalmadı....
bır senın durumuna baktım bır benım durumuma ve kendıme o kadar acıdım kı...:31:
benım rızkımı bana bıraksınlar yeter rabbım onların rızkını da doldurup tasırsın ınsaallah...
arkadasım sana tavsıyem o ınsanların degerını bıl...
benım hayal ettıklerım,senın sıkayet ettıklerın...

oturdugun evi vermeyen kv kp var
yat kalk dua etki sana bir ev vermişler
vermek zorunda da degillerdi
evin eksiklerini sen ve ailen tamamlasın ne olacak sanki

Süper mantık ya, evlenirken onu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil, ama gelgelelimmmm

yaşlandı mı bakmak zorundasın, düğünde altınlarını alır kabul etmek zorundasın, oğlumun evi der gelir 6 ay kalır kabul etmek zorundasın, çocuguna benim ismimi koy der kabul etmek zorundasın. Neden efendim örf adet gelenek vs vs. E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?

Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, diyelim burası oğlunun evi değil benimde evim, benim oğlumun adını ben koyarım, o alrtınlar bana takıldı benim... Nerde o olmazzzzz.

Bu psikoloji işi aslında, evlenirken herşeylerini kendi yapmış insanlar, üzülmemek adına bunun daha doğru oldugunu anne babanın hiçbirşey yapmak zorunda olmadıgına kendilerini inandırır, aksi kendilerini üzer çünkü. Bu yüzden bunu diyenlere dikkat edin, istisnalar vardır elbet ama çogu herşeyini kendi yapmış insanlardır. Ve her bayram onların yanında olabilmek için bu düşünceyi kendilerine esas alırlar ki canları yanmasın.

Genel konuştum, özel değil. Bunu okuyanlardan böyle olmayanlar da vardır saygı duyarım, bu benim düşüncem. :34:

O yazdigin seylere bende karsiyim. Yardim etmek kulturumuzde yokmu diye soruyorsun, bir ev vermisler! bu yardim etmek degilmi?

Herseyi anne babadan beklemekte normal degil. Gencler kendi ayaklarin üzerinde durmayi ögrenmeleri gerekiyor. Zorluk yasamadin hiçbirseyin degerini anlamazsin.

kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerıne herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenı:5:bırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın :5:

Bence gayet haklısın.Neredeyse 1 yıllık evlisin.
1 yıl önce parası olmayan insanlara piyango mu çıkmış da yepyeni ev açıyorlarmış ?
Bana göre önce benim evladım,sonra ben...Oğlum evlenecekse elimden gelenin en alasını yapmak isterim.
Oğlumu geçiştirip kendime alasını yapamam,içime sinmez.

Gelgelelim herkes aynı değil.Bunu dile dökersen eşinin gözünde maalesef kötü olursun.
Bırak yapsınlar,her yaptıklarına laf söz edip eşinin gözüne sokma.
En fazla "ne güzel,inşallah bizim de bir gün olur" diyebilirsin.

Süper mantık ya, evlenirken onu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda değil, ama gelgelelimmmm
E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?

Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, :

Evet özgürlükse 18 yaşından sonra tamamen özgür olsun bakalım olabiliyor mu ?
Bizde çoğunluk 30 yaşına da gelse ailesiyle oturur,aldığı maaşı ailesine verir.
Evleneceği zaman sevdiği kızı ailesine kabul ettiremezse zor evlenir.
Düğün yapmayalım deseler önce aileler karşı çıkar.
Ev döşenirken kayınvalideler karışır çünkü misafir getirme adeti vardır,laf söz olur.
Yani öyle bir koltuk bir yatakla evlenilmez.40 yıllık evli gibi ev düzmek gerekir.

Kimse mecbur değilse kimse de karışmasın ama öyle olamıyor maalesef.
Nitekim konudaki kızımızdan kayınvalidesinin evini temizlemesi bekleniyor.

Keşke bütün aileler evlenirken, ev alırken destek olabilseler. Hem ciftler daha rahat bir geleceğe adım atmış olurlar hem de aileler evlatları adına mutluluk duyarlar.

Ama buradaki fotograf öyle değil; ev veriliyor kaloriferi yok, eşya alıyor yaldızı yok. Daha ne olsun?

Aileler cocuklarına hayatta ayakta kalmayı öğretmeliler, kaprisli gelinlerin isteklerini nasıl karşılayacaklarını değil.

Atladığınız bir nokta var kız vaat verdiler sonra o vaatleri paramız yok diyerek yapmadılar şimdi sürekli harcama yapıyorlar diyor.

Hoş herhalükarda bende eşin ailesinden beklentiyi hoş karşılamasamda direk gelip böyle yaptılar yazanla , söz verdiler yapmıyorlar yazan arasında fark var diye düşünüyorum.

Öncelikle,
Sevgilia arkadaşım.sizde var olan bir mantık hatasını düzeltmek isterim.
Anne babanın görevi iyi ahlaklı,okumuş,kültürlü,meslek sahibi,hayatta dimdik durabilen bir evlat yetiştirmektir.kendisi ayaklarının üzerinde durur,çalışır,çabalar, biriktirdiği parayla yapacağı yatırıma aile de para eklemek ister o ayrı.buna söyleyecek lafım yok.mesele şu,bu hayatta kimse bedavacı olmasın.evlatlarını da bu mantıkta yetiştirmesin. Herkes daha elini sokmadan kolunu bacağını sokmayı hak görür kendinde. Çocuklarımıza sana ev araba almak anne babanın görevidir diye eğiteceğinize; önce para kazanmayı hayatta dik durmayı öğren deyin.zaten işin özünde annne babanın malı yine çocuğunundur.kimse evladından mal kaçırmaz.
Sevgiler...

Benim aklimdan geçenleri yazmisiniz!

Atladığınız bir nokta var kız vaat verdiler sonra o vaatleri paramız yok diyerek yapmadılar şimdi sürekli harcama yapıyorlar diyor.

Hoş herhalükarda bende eşin ailesinden beklentiyi hoş karşılamasamda direk gelip böyle yaptılar yazanla , söz verdiler yapmıyorlar yazan arasında fark var diye düşünüyorum.

Yani vaatte bulundular yapmadılar, insan üzülür gönül koyar da sürekli bunun üzerine yoğunlaşmaz. Yapmıyorlarsa yapmasınlar der hayatına bakar.

kayınvaliden yapmak zorunda değildir..ne de kayınpederin..sen onlar da değil oğullarıyla evlisin..isterse kalöriferli ev alır ister almaz..bu onların keyfine kalmış..kimseyi ilgilendirmez..bunu siz konu yapamazsınız..ayrıca sevinmelisiniz bence rahat edecekler diye..gün gelir size de nasip olur kalöriferli ev..

size ev vermek, evınıze tadılat yaptırmak, sizi gecındırmek zorunda değiller...

evlenmeyı ıstemek sızın aldıgınız bır karar ve sorumluluktur.. evlılıgın sıze getırecegı sorumlulukları tasıyamacaksanız evlenmeyecektınız...

anne ve babanın yapacakları vaat ettıklerı veya yapmadıkları onların görgülerindendir.. ama bu hıcbırseyı degıstrmez

sonucta siz kayınbabanıza kayınvalıdenıze guvenerek mı evlendınız?

kavak yellerı bende bılıyorum takmıyorum aslında ama hergun arayıp yenı bırsey soyleyınce sınır oluyorum mesela evde gorumcem var temızlıgı o degıl ben yapacakmısım yenı evın

canın istemiyorsa yapma..başına silah dayayan yok herhalde..

tabii ki herkes kendi yaşadığını bilir fakat anlattığın kadarıyla çok da haklı değilsin arkadaşım
size ev almışlar, tapusu üstünüze veya değil; her ay kira ödemek mecburiyetinde bırakmamışlar sizi
evine istersen kalorifer döşetebilirsin ama anladığım kadarıyla "onların"malı diyorsun, neden ben para harcayayım diyorsun iyi de kimse öteki dünyaya mal götürmüyor! yaşlı insanlar, sizden bi beklentileri yok ve evini ancak gönlüne göre diziyor belki de... önce kendilerini düşünecekler tabii

ha diyorsun ki vaatleri vardı, e tutmadılarsa sana olan sözlerini; çalışın eşinle çabalayın, kira ödüyormuş gibi farzedip tasarruf yapın, kendi evinizi alırsınız!
ben 4 senelik evliyim, kendi ailem de destek oldu ve kredi ile ev aldım, eşimle durumumuz olduğunda aileme bile verdikleri parayı geri ödeme hayali kuruyoruz, başımıza kakan yok fakat kendimizi borçlu hissetmemek adına. üstelik hal böyleyken kayınvalideme de ev sahibi olsun diye hatırı sayılır miktar destek olduk.
dedim ya kimse öteki dünyaya mal götürmüyor; şükret, sabret, ve emek harca istediklerine ulaşmak için.
belki nispet yapmak için sana söylüyolardır, belki de paylaşmak için bilemem.
ev temizliğine gelince o işler tek başına olcak işler değil, kızları da gelinleri de kayınvalidenin kendisi de el birliğiyle yaparsınız muhakkak, tek kişiye yıkmak olmaz.

yaşlandı mı bakmak zorundasın, düğünde altınlarını alır kabul etmek zorundasın, oğlumun evi der gelir 6 ay kalır kabul etmek zorundasın, çocuguna benim ismimi koy der kabul etmek zorundasın. Neden efendim örf adet gelenek vs vs. E kardeşim evlenen gençlere yardım etmek bizim kültürümüzde yok mu?

Madem bu kadar batılaşmak herşeyi kendimiz yapmanın doğru oldugunu düşünüyoruz o zaman diğer konulardada modern olalım, diyelim burası oğlunun evi değil benimde evim, benim oğlumun adını ben koyarım, o alrtınlar bana takıldı benim... Nerde o olmazzzzz.

Bu psikoloji işi aslında, evlenirken herşeylerini kendi yapmış insanlar, üzülmemek adına bunun daha doğru oldugunu anne babanın hiçbirşey yapmak zorunda olmadıgına kendilerini inandırır, aksi kendilerini üzer çünkü. Bu yüzden bunu diyenlere dikkat edin, istisnalar vardır elbet ama çogu herşeyini kendi yapmış insanlardır. Ve her bayram onların yanında olabilmek için bu düşünceyi kendilerine esas alırlar ki canları yanmasın.

Genel konuştum, özel değil. Bunu okuyanlardan böyle olmayanlar da vardır saygı duyarım, bu benim düşüncem. :34:

Genel konusmussun ama hemen ustume alındım :1: Evlenırken cok bısı beklemedım zaten yapılmadı da .. Ama evet takılar benımdı dugun gunum bıtene kadar tutmasına bıle ızın vermedım . Aıle apt ama defalarca yuzune burası benım evım ısteyen gelır dedım bı kac defa oglumun evı dıye bısıler zırvalamaya kalktı agzına verdım lafını saygısızlık yapmadım ama ogullarına dıger gelınlerıne acık acık soyledım herkes kendı annesıne bakmakla mesul dıye ısteyen yaslanınca parasıyla baktırır ısteyen ısı bırakır bakar kımse kusura bakmasın ben kımsenın hızmetcısı degılım bencıllıkse evet bencılım bu benım hayatım .. Bıraz daha ozele gıreyım gecen de demıs sevgılı kw kımse bana gelmıyo ev ısı yapmaya bıle dedım ben kendı evıme zor yetısıyom kımsenın ısını yapamam valla . Herkes cızgısını bılmelı. O yuzden yıne soyluyorum ınsanların sızın ustunde hak sahıbı olmasını ıstemıyorsanız kımseye kambur olmayacaksınız.. Genel konustum:34:

Artık kendi yuvanızı kurmuşsunuz başkalarına tamah etmeyin..
Kendi paraları bu yaşa kadar çalışıp kazanmışlar bu saatten sonra istedikleri gibi harcamak hakları.
Düğününüzü yapmışlar, size iyi kötü başınızı sokacak bir ev vermişler.
Bundan sonra kendi evinizi kendiniz yapın, gerisini siz getirin.

Bir arkadaşın yorumuna istinaden de;

Anne baba hakkı ve yaşlanınca onların bakımı meselesi sadece düğünle ve düğünde yapılan iyiliklerle alakalı olmuyor.
Sonuçta evlenilen kişi o yaşta ağaç kavuğundan çıkmıyor,
Her birey belirli bir yaşa gelene kadar öncelikle anne karnında 9 ay taşınılıyor sonra ailesi tarafından besleniyor, bakılıyor, büyütülüyor, okutuluyor, gerektiğinde evlat hasta oluyor anne baba gecelerce başında bekliyor vs vs daha çok uzatılabilir anne babanın evlat üzerinde ki hakları.

Bunun ne batıyla, ne örfle, ne adetle ilgisi var, anne babaya bakmak ahde vefadır.
Yani evladın bu bilinçte olup, vefa borcunu ödemesiyle alakalıdır.
Anne baba, evladını belirli bir yaşa kadar büyütüp kendini idame ettirecek bir duruma getirene kadar bakmaya mükelleftir.
Nasıl ki anne baba, evladı bakıma muhtaçken hiç bir karşılığı olmadan bunu yapıyor, aynısını zamanı geldiğinde evladın da yapması lazımdır.
Yani o düşüncede ki birinin yorumunu okuyunca tüylerim diken diken oldu, nasıl her şey maddiyat olmuş.
Rabbim maneviyatı kuvvetli, vefa ve kıymet bilecek evlatlar ve insanlarla karşılaştırsın.

Son düzenleme:
♥gözyaşı♥;32760094 .!.:
Artık kendi yuvanızı kurmuşsunuz başkalarına tamah etmeyin..
Kendi paraları bu yaşa kadar çalışıp kazanmışlar bu saatten sonra istedikleri gibi harcamak hakları.
Düğününüzü yapmışlar, size iyi kötü başınızı sokacak bir ev vermişler.
Bundan sonra kendi evinizi kendiniz yapın, gerisini siz getirin.

Bir arkadaşın yorumuna istinaden de;

Anne baba hakkı ve yaşlanınca onların bakımı meselesi sadece düğünle ve düğünde yapılan iyiliklerle alakalı olmuyor.
Sonuçta evlenilen kişi o yaşta ağaç kavuğundan çıkmıyor,
Her birey belirli bir yaşa gelene kadar öncelikle anne karnında 9 ay taşınılıyor sonra ailesi tarafından besleniyor, bakılıyor, büyütülüyor, okutuluyor, gerektiğinde evlat hasta oluyor anne baba gecelerce başında bekliyor vs vs daha çok uzatılabilir anne babanın evlat üzerinde ki hakları.

Bunun ne batıyla, ne örfle, ne adetle ilgisi var, anne babaya bakmak ahde vefadır.
Yani evladın bu bilinçte olup, vefa borcunu ödemesiyle alakalıdır.
Anne baba, evladını belirli bir yaşa kadar büyütüp kendini idame ettirecek bir duruma getirene kadar bakmaya mükelleftir.
Nasıl ki anne baba, evladı bakıma muhtaçken hiç bir karşılığı olmadan bunu yapıyor, aynısını zamanı geldiğinde evladın da yapması lazımdır.
Yani o düşüncede ki birinin yorumunu okuyunca tüylerim diken diken oldu, nasıl her şey maddiyat olmuş.
Rabbim maneviyatı kuvvetli, vefa ve kıymet bilecek evlatlar ve insanlarla karşılaştırsın.
[/QUOT

Amin ne kadar guzel yazmissin eline saglik

bana yardım edın esımle aılesı yuzunde sorunlarım var.konunuzun başlığı bu ve bende sandım kv tepenize biniyo kocada size baskı falan yapıyo.

sizin neyinize yardım edelim biz şimdi.kira ödemeden başınızı sokacağınız bi ev vermişler size.sorun nerde şimdi.

ben de dahil işleri bozulup kv yanında oturmak zorunda olan yada 3 kuruş geliri olupda yarısını kiraya verip ayın sonunu karar kara düşünen nice kadın var bu sitede.bdv yi bi karıştırın neler görürsünüz.

bi zahmet içinide kendiniz tadilat yaptırın,zahmet olucak ama...

kızlar ben 17 aylık evlıyım bızım butun kavgalarımız aılesı yuzunden cıkıyıor.kayınvalıdemler kendılerıne yenı ev aldılar benım evım kalorıfersız kendılerınınkı kaloriferli neyse bunu gectım benım evı alınca bazı tadılatlar ıstdım hıcbırını para yo dıyerek yapmadılar ama kendıl aldıkları evın herseyını sımdı yenılıyorlar ben buna cok sınır oluyorum bıze gelınce para yok kendılerın herseyı yaptırıyorlar mobılyalar yenı perdeler yenı:5:bırde hergun araıp onu yapcaz unu ypapcaz dıyorlar sınır oluyorum sız ne yaoardınız bu durumda ben haksızmıyım bana cok vaad ettıler ama hıcbırını yapmıyorlar yardım edın bana aklı verın :5:

canım ya anlıyorum seni ama bunu dert etme keşke herkesin derdi bu olsa inanki bu takılcak bişi değil bizede ailesinin zerre kadar yardımı olmdı kendide biliyor ama elden bişi gelmez üstelik onlara evlendik evleneli 25 milyardan fazla paramız gitti üstelik mobilya düğün borcuda var ve altnlarım da gitti :1: ya be ne yapayım sıkma canını neler var neler

Küçük yaşta,hiçbir birikim yapmamış,anne babaya sırtını dayamış çocuklar evlenmemeli.Evlilik kendi kendine yetebilmedir.Evlilik=sorumluluk almaktır.
Baban ne vaadi almış karşı taraftan.Vaadle evlilik mi olur.Onların bize vaadi değil,Benim eşimle birlikte iki taraftaki anne babaya verebileceğimiz tek vaad,saygı çerrçevesi içinde hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde bu evliliği sürdürmektir.Gerisi vaad değil,hikaye.Baban seni çok düşünüyorduysa o senin için birikim yapsaydı,kaloriferli ev alsaydı.Eğer bu dünyada ölüm varsa,kimse kimseden birşey beklemesin.Bakıyorum insanlar sırtlarını kaynana kayınpedere dayıyor,herşeylerini aldırıyor,kayınvalide birşey dedi mi,vay kaynanam karıştı oluyor.Kedndi kendinize yetmeyi öğrenin,kimseyi de kendinize laf dedirtecek hale getirmeyin.
Şu hayatta da kimse büyük konuşmasın.Ben kaynanaya bakmam,şunu yapmam bunu yapmam.Allah o kadar büyük ki,bir gün gelir,öyle bir durumda olursunuz ki,kaynanız size bakar.
Kayınvalideye temizlik yapmamakla veya evine gitmemekle sınır çizilmez.
Benim kulağıma hoş gelirse,beğenirsem kayınvalidemin önerdiği ismi evladıma koyarım
Eğer kayınvalideme gittiğimde o an yapılacak bir iş varsa,veya benden yardım istediyse müsaitsem gider yaparım.
Ben evdeysem müsaitsem kayınvalidem gelmek isterse kapım açık.
Sapla samanı karıştırmamak lazım.Kayınvaliden anne baba olarak yapabileceklerini yapmışlar.Tek çocukta senin kocan değildir.Kadın kendi evine birşeyler yapmış.Heycanını seninle paylaşmış sen beklenti içerisine gireceğine sen de çalış üret kocanla elele verin geleceğinizi inşa edin.

Back
X